Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz
Raijin #90488 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál!
A cél természetesen az volt, hogy jó sok pénzt megtakaríthatsz teljesítményvesztés nélkül.
Ahogy varmi2 leírta "Annyi a gond, hogy op redszer alá, és játékokhoz semmi pluszt nem ad az nvme ssd, a sata3 társaihoz képest", tehát, ha megnézted volna az alaplap leírását, akkor 1db m.2-es 860 EVO és 1db Sata-s (2,5") 860 EVO lett volna az ideális vétel, így spórolva 30000 Ft körül.
(De azért gondolom nincs tragédia, hisz van elállási jogod.) -
Beast007
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani ryzen 2600-hoz (vagy 2600X-hez még nem döntöttem el) egy megbízható lapot?
Árban szeretnék 40k alatt maradni ha a sima változat nyer, ennél drágábban csak akkor ha az X-es verzióhoz ajánlott lenne valami komolyabb deszka illetve ha egy esetleges 3. gen-re váltásnál indokolt lehet. Tuningot nem tervezek, viszont van egy GSkill F4-3200C16D-16GTZR kitem szóval jó lenne ha probléma nélkül tudnám használni a lapban.
Előre is köszönöm! -
Milka 78
nagyúr
válasz
viperabácsi #90496 üzenetére
Mehet simán. A giga "előnye" inkább oc/i9 esetén jönne ki valamennyire.
-
MM
őstag
válasz
amur567 #90494 üzenetére
Elég, de hasonló (vagy jobb...) fele annyiért pl. egyAlpenfohn Brocken 3 vagy egy Thermalright TRUE Spirit 140 Direct
(Én a TR-t venném, mert TR Archonom van már vagy 5 éve, ami ~ az utóbbi, jól szerelhető, könnyen el lehet férni tőle, és az egyik legjobb ventilátor van rajta.)
-
Raijin
tag
válasz
Razor18 #90489 üzenetére
Ha vissza olvasod az előzményeket akkor rájöhetsz, hogy amit eredetileg szerettem volna venni azzal nem lett volna ilyen gondom, de buta módon halgattam a jó tanácsra + nem olvastam el az alaplap ide vonatkozó leírását. Legközelebb, majd jobban figyelek. Ezért is irtam, hogy szolgáljon ez másnak tanulságul.
-
Razor18
tag
válasz
Raijin #90488 üzenetére
Nem tudom, mi alapján szoktál választani, mindenesetre az alaplapod gyári honlapja a következőt írja:
1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe 3.0 x4/x2 SSD support) (M2A_SOCKET)
1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 PCIe 3.0 x2 SSD support)(M2B_SOCKET)Akkor?...
-
Raijin
tag
válasz
palfitom #90454 üzenetére
Szia, sajnos megfogadtam a tanácsod és 2db 860 evo-t vettem.
Most, hogy összeraktam a gépet derült ki, hogy az alaplap másodlagos m.2 portja csak pcie ssd-t kezel (pl.970evo), de sata ssd-t (pl. 860 evo) NEM.
Szolgáljon ez másnak tanulságul, hogy ha Gigabyte B450 aorus pro lapot vesz akkor a másodlagos m.2-be NE 860 evo-t rakjon. -
nejad
aktív tag
Hellosztok! Új gépen gondolkodom: i5 9600k alá MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON vagy GIGABYTE Z390 AORUS PRO? Melyiknek jobb vagy könnyebben átláthatóbb a biosa? Tuning 4800-ig ezekkel megoldható remélem. Ezek nagyjából egy árban vannak de ha van más lap ami ebben az árban többet tud az is szóba jöhet.
Kösz előre is!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kalozhun100 #90480 üzenetére
Baromira. Ha nem számítjuk az Apex-et akkor egy Auros Pro-val is simán ott vagy. Ha nagyon über lapot akarsz akkor Auros Master, de kérdéses, hogy ki tudod e használni, mert annyi finomhangolási lehetőség van rajta amit egy egyszeri felhasználó nem is ért.
Kuzin : Beléd is kedves barátom!
-
batorcickany
lelkes újonc
Köszönöm a segítséget. Ennek tükrében Gaming X-re szavazok.
-
Hublot
őstag
válasz
kalozhun100 #90480 üzenetére
Csak az Apex!
(MILKA) Kuzin! VISZLÁT!
Ui: UD3 -
kalozhun100
őstag
Z390es asus rog lapokkal mi a helyzet? Túlárazottak?
-
amur567
csendes újonc
Hello! Azt szeretnem kerdezni, hogy milyen alaplapot ajanlottok ehhez a pchez:
-Motherboard: ?
-Cooler: Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB
-GPU: MSI GTX 960 4GB
-CPU: Intel i7 8700k
-PSU: FSP Hyper 600w
-Case: Corsair Spec-02
-RAM: HyperX 16 GB 3200 MHz DDR4
-SSD: Samsung 850 EVO 250GB
-HDD: Toshiba 1TB
Nem igazan ertek a gepekhez, de tudom hogy egy streamer az i7 7700k-t 5GHZ-ra overclockolta. Nekem is ez lenne a celom a 8700k-val. Az alaplap mellett a hutorol is adhatna valaki valami velemenyt mert azt is csak kb random valasztottam. Elore is koszi! -
capulet75
addikt
Üdv.
Ryzen 7 2700-hoz néztem ezt: Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAM ATX DDR4.Kis tuning sztem lesz, de nem OC, később szeretném a 3rd gen Ryzent is beletenni. Jó választás vagy keressek mást?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Vismajor01 #90471 üzenetére
Rendben van a deszka
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Proci: Ryzen 3 2200g (1600x lesz belőle)
Ár: 35 ezer
Új: ÚJ vagy alig használt garis
Elvárások: Lehet mAtx vagy Atx is, befér a házba kényelmesen mindkettő, inkább atx. 4 ram slot kellene, és csak PIROS-FEKETE alaplap jöhet szóba, amin preferably vannak piros LED-ek.
Most aquától van 33 ezerért egy Msi b450 Gaming plus, ha szerintetek ár/értékben nincs semmi ami sokkal jobb akkor megbékélek vele
-
Milka 78
nagyúr
válasz
batorcickany #90469 üzenetére
Nettó baromság. Az sli tud 8/8-as felosztást pcie csatin és így alkalmas dupla kártyás rendszerre, míg s Gaming X csak 16/4-et tud ami csak szimpla vga-ra jó. Kb ennyi a különbség.
-
batorcickany
lelkes újonc
Sziasztok,
i5-9600k mellé Gigabyte Z90 X Gaming vagy GIGABYTE Z390 GAMING SLI alaplap a jobb?
Sok helyen azt olvastam, hogy az X Gaming max. 2666mhz-t kezel míg az SLI OC-ben akár 4000mhz-t is.
Ha van valaki akinek első kézből való információja van azt is megköszönném.
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Ryzen 2700 alá nézegetem az X470-es lapokat.
A sokat ajánlott MSI X470 Gaming Pro Carbon tetszene is, árban belefér. Olvasom jóféle 10 fázisú VRM van rajta, viszont nem találtam rá utalást, mint pl Asusnál, hogy Japán kondik vannak rajta.
Hosszútávra terveznék a lappal ezért kérdezem. Ha jól tudom a Gaming lapokra jobb kondik kerülnek, csak nem tudom mit takar a "jobb" kondenzátor, illetve van-e jelentősége a Japán kondenzátornak.
Asrocknál 12.000 órát írnak a kondikra. -
palfitom
félisten
válasz
kalozhun100 #90464 üzenetére
Gigabyte Z390 Aorus Pro / MSI Z390 Gaming Pro Carbon
-
Milka 78
nagyúr
-
Teran1
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni alaplap ügyben.Kinéztem pár darabot de ezen kívül másra is vevő vagyok.
40-50 ezret szánnék rá,új legyen,általános bővítmény igény,lehet hogy lenne egy kis tunning, kinézet mindegy.opcióim: de más is szóba jöhet
-ASUS ROG STRIX X370-F GAMING ALAPLAP
-GIGABYTE GA-X470 AORUS ULTRA GAMING ALAPLAP
-MSI X470 GAMING PRO ALAPLAPconfig:
AMD Ryzen 7 2700X YD270XBGAFBOX processzor
Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP HX432C16PB3K2/16 memória
Asus Strix 1080Ti OC O11G
FRACTAL DESIGN MESHIFY C BLACKOUT TG ebbe kéne beleférjen. -
diegho
nagyúr
EVGA eu shopjában akciósak a Z370 lapok, ha valaki netán ilyent szeretne, akkor 43k-ért már FTW-t kapni.
-
ahantos1963
kezdő
Nekem van, egy pici. R5 2400G van benne, 2x8 GB G.skill Aegis 3000 CL16 RAMmal.
Összerakás után pöcc-röff ment, UEFI/BIOS-ban XMP állítás után szépen beállította a RAM-okat 3000-re.Negatívumok: csak 4 db SATA3 csatlakozó, az egyiket - a 3.-at - eltakarja a házam alaplap rögzítő tálcája. Gyári procihűtő rögzítése nehézkes, bár ez inkább AMD sajátosság lehet, mert ők is megtanultak olyan fos CPU FAN-t gyártani, mint az Intel.
Mindezek mellett szerethető jószág, a BIOS-a jóindulatú, eléggé átgondolt. (Nem véletlenül volt a kedvenc márkám még a P4-es időszakban.)
Legyen jó a ház szellőzése (minimum Midi torony méret - ami ATX lapokat is tud fogadni).
Attila
-
gti3
csendes tag
Sziasztok!
Az MSI B450M PRO-VDH alaplappal van valakinek tapasztalata? Mennyire stabil, megbízható? Egy ryzen 2600-al és Gtx 1060-al használnám, tuning nélkül 16gb memória mellett. Játékra, munkára és általános célokra kellene.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Raijin #90455 üzenetére
Annyi a gond, hogy op redszer alá, és játékokhoz semmi pluszt nem ad az nvme ssd, a sata3 társaihoz képest. Vehetsz olcsóbban samu 860 evo-t, sebességben nem fogsz gyorsabbat érezni, csak a tesztekben jön ki az nvme előnye, meg más felhasználásnál, mondjuk video vágás, sok virtuális gép egyszerre futtatása, és hasonló speciális esetben. Van sata ssd-ből is m.2 verzió, ha fontos a vezeték mentesség.
Ajánlva ott azért nincs, mert egyes régebbi amd sata vezérlővel nem kompatibilis, de az újakkal nincs gond. -
Raijin
tag
válasz
palfitom #90454 üzenetére
A milyen ssd-t vegyek fórumban az általános felhasználásra, operációs rendszer alá a 970 EVO van ajánlva a téma összefoglalóban.
Nem éri meg? Mi a gond vele?Szívesen veszek minden hozzáértő tanácsot.
-
-
Raijin
tag
Sziasztok, remélem jó helyen rakom fel a kérdésem.
Egy Gigabyte B450 Aorus pro alaplapot néztem ki és vásárlás előtt azt szeretném megtudni, hogy müködhet-e, ha a másodlagos m.2 foglaltba rakott eszközre szeretném telepíteni a windowst.
Ha sikerül a telepítés a windows be fog boot-olni? -
RobexX10
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Már csak a méretet kell eldöntenem
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Ryzen 5 2600-hoz szeretnék alaplapot választani. Tuning is lenne. Az alábbiakat néztem. Szerintetek melyik lenne a nyerő? Nem feltétlen a legdrágábbat akarom. Inkább ár/értékben melyik lenne a jobb?! Vagy másik ajánlat? Esetleg mATX méretben melyik lenne még alkalmas tuningra is?
MSI B450 TOMAHAWK
MSI B450 GAMING PRO CARBON AC
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING -
klaca1978
tag
Sziasztok!
I7 8700 (nem K) alá ASRock Z370 Killer SLI lapot néztem ki. Ami fontos volt, hogy legyen rajt optikai hang kimenet!, keret max 40, így is túlcsúszott picit. Jelenleg is Asrock lapom van, de olvastam itt-ott hogy nem nyerő az Asrock. Egy két véleményt szívesen veszek: Köszönöm! -
palfitom
félisten
válasz
kalozhun100 #90443 üzenetére
Méret igény? Ár? Tuning lesz-e?
Egyébként ha lenyitod az összefoglalót, akkor ott találsz ajánlott lapokat. -
kalozhun100
őstag
hello 9700k-hoz meg 1080hoz, meg 500gbos m.2 nvme samu 970 evo ssdhez, milyen lapot ajánlanátok? lenne mellé 2db hdd is.
-
Milka 78
nagyúr
Kettő közül a Tomahawk.
Attól mert neked nem tetszik a bios még más simán használja 5ghz-n a prociját ( már ha olyan példány) benne és elég erős kijelentés az 1ft-os jelző, max neked nem fekszik
Tuning kérdéseket a Coffee lake vagy a Tuning kezdőknek topickba pls, de pl a Coffee Lake összefoglalójában van leírás is.
Az 5ghz az a kategória ami vagy összejön vagy nem. Van akinek alacsony feszen megvan és van jópár példány ami a 4.8 allcore-ért is vért izzad, de mint említettem ez példány függő. -
Kódos
aktív tag
Sziasztok,2 hete írtam ide kb segítséget kérni az új konfigom alaplap keresésével kapcsolatban.Azt kell mondjam hogy nem vagyok előrébb,egyre közelebb vagyunk hó elejéhez és gyakorlatilag semmi ötletem hogy milyen irányba kéne elindulni.Gigabyte Z390 gaming X lapot kaptam meg ötletnek amit megnéztem és jónak jónak de kizárt hogy azt válasszam.Amennyi headroom van tuning potenciába annyival kevesebb a bios miatt,néztem videót a Z390 gigabyte biosokrol és botrány,Az hogy a core ratio feltolom +10-el és be cap elem a 4,6ghz alap turbo frekit mert még azt "viszonylag" nem bonyolult megcsinálni a lapon de így is annyi fölösleges információ között kell és alkönyvtárak között kell kikeresned azt ami neked kell hogy mire oda érsz már elfelejted mért mentél kb
Az hogy te manuálisan 4,6ghz fölé menj az sok ideget,időt,bios resetet fog megenni szerintem ezek miatt meg akár lehetne H/B alaplapokat választani hisz azon nem tudsz nagyon tuningolni ezen a lapon meg amugy se mert 1ft nem ér a bios...
Amiket én néztem ezekre valami véleményt,ha van szeretnék kérni.Más alaplapot nem találtam abban az ársávban amiben én keresek Z390-es lapot(50e iszonyat plafon)
MSI MPG Z390 GAMING PLUS
MSI MAG Z390 TOMAHAWK
Z370 chipsetes lappal sincs semmi bajom de félek a bios frissességtől sose csináltam még így a Z390 kecsegtető hogy out of the box és használható a 9 gen procikkal de ezzel a chipsettel nem is néztem még lapokat....
I5 9600k proci lesz a gépbe amit olyan 5Ghz körüli értékre szeretnék turbozni nem tudom ezt hova lehetne sorolni a brutál tuning részlegbe? 4,6ghz az alap turbo amit core ratio-val siman el lehet érni nem? -
válasz
Milka 78 #90438 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e olyan tulaj, igazából mind1 is, ha az a slot nem megy, csak mondom ha már van akkor abba rakom, hogy ne látszódjon az se, most e miatt még nem garanciáztatnám le. Volt bios reset is. Majd ha hazamegyek csinálok bios frissítést is rajta, de már tuti szét nem szedem a gépet emiatt megint, hogy megnézzem megy-e benne. Csak gondoltam lehet megint valami failt én csináltam mint múltkor, hogy pont azokba a sata csatikba dugtam a másik 2 ssd-t amit letilt az m.2.
-
Milka 78
nagyúr
-
Hali,
tegnap megpróbáltam átrakni a másik m.2 slotba az ssd-met (az alsó heatsinkes slotba) és nem látja abszolút a bios se, a felsöben tökéletesen müködik, a többi sata-s ssd-t is lecsatlakoztattam, de úgy se jó. Ennek mi lehet az oka? asus strix b450-e gaming az alaplap. Annyit láttam az user manualban, hogy osztozik a pci-e 16x_1 sloton, de akkor ebbe a slotba nem szabad rakrni a vga-t, ha ide rakom az ssd-t?
meg ha már itt vagyok, az miért lehet, hogy a soc voltot ha átrakom auto-rol (1.2v-ot ad) manualra és beírom az 1.1v-ot, akkor restart után 1.35v-ot mutat a biosban?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
spati3 #90434 üzenetére
A Gigába nincs manuális llc és nincs fix vcore, csak offset (ez utóbbi vonatkozik az Asusra is). X-es proci alá ha a PBO-val (gyári boost-ot tuningolnád/optimalizálnád) akarsz játszani akkor még okés lehet, de sima X-nélkül procihoz/all core oc-hoz (mondjuk összes mag fix 4-4.1-4.2 procitól függően) kelleni fog mindkettő és az csak az MSI-kben van.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
spati3 #90432 üzenetére
Ha "Oh de még mennyire" akkor leginkább egyiket sem.
Kicsit tessék még gyűjtögetni és MSI B450 GAMING PLUS esetleg kompromisszumként MSI B450-A PRO,szívem szerint meg Tomahawk és itt még belépő/közép szintű oc-ról beszélünk,de azért már el lehet ezzel is lenni,ha kifogsz egy jó procit.
Matx-ben MSI B450M GAMING PLUS vagy Mortar. -
spati3
csendes tag
Sziasztok
A két alaplap közül melyiket érdemesebb megvenni?: ASRock X370M Pro4, ASRock B450M Pro4
Hasonló árban ha van jobb érdekel.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
25.000ft max
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Proci: Rysen 5 2600
GPU: GTX 20703. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mindegy
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Csak az M.2 NVMe fontos hogy legyen
5. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Oh de még mennyire
6. Használt, vagy új alaplap?
Új
7. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Nem
8. Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem
-
viperabácsi
addikt
válasz
Tappancs2001 #90427 üzenetére
Jobban jársz , ha eladod az egészet és nullárol kezded. Kelleni fog táp is mert ami ebben van nem szabvány ATX . Szerintem a ház hátát is faragni kellene. Nincs értelme a vergődésnek szerintem.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
sittes79 #90418 üzenetére
Ja sry...akkor viszont ha pl 8700k/9700k alá akarsz jó deszkát akkor Gigabyte Z390 Gaming X. +Usb-t tudsz varázsolni hátlapi/alaplapi kivezetéssel ami kb 800ft.
Palfitom : Köszke, hajnal volt még nagyon
Kuzin : 32gb ramot sem láttam még, nemhogy Apexet Bélám!
A régi szetteddel mi van illetve ha az 2x8gb-s volt akkor abból nincs 2x16-os szett? Az a motyó elég jól ment
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Egy furcsa kérdésem lenne: van egy régebbi Lenovo ThinkCentre M73 Mini Tower gépem (core i5 4430 cpu, hd4600 igp, 8 gb ddr3 ram, 128 gb ssd). Lenovo 00kt266 mATX alaplap (Intel h81M chipset) van benne. Ezt az alaplapot reménytelen vállalkozás lenne egy másik mATX LGA1150 foglalatú alaplapra kicserélni, vagy esetleg lenne rá esély? Csatolok néhány képet:
Ezt a lapot szeretném cserélni:
Ez lenne a ház:
Előre is köszönöm a segítséget -
Hublot
őstag
Milli!
Z390 APEX deszkába milyen 2x16gb ramot raknál?
Kivételesen komolyan kérdezem szóval ne bélázzál itt nekem kuzin. -
palfitom
félisten
válasz
Flamehearth #90417 üzenetére
Ha válaszoltál volna az összefoglaló kérdéseire, akkor könnyebben tudnánk segíteni, így csak találgathatunk...
Én nem dobnék ki az ablakon 40k-t egy H-s lapra, sőt 8500-at se vennék.
ASRock B365 Pro4 + i5-9400F-et vásárolnék. -
nightvison
tag
válasz
Flamehearth #90417 üzenetére
Az msi carbon jó választás lesz
Stabilak
-
sittes79
addikt
sziasztok,
Közeljövőben terveznék alaplapot és procit váltani, jelenleg egy i7 7700, asrock b250 pro lap, jó lenne ez a teljesítmény legalább illetve szeretnék ilyen flinci flanci rgb support-os lapot valami jó szoftver támogatással. Nem is tudom melyik cég a legjobb ebben?
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
50.000 -+ ha kell2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
i7, rtx 20803. Milyen méretű lapot szeretnél?
atx
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
min 6 usb gátul5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
kicsit
7. Használt, vagy új alaplap?
új
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
rgb jöhet+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
nem
Köszönöm
-
Flamehearth
csendes tag
Sziasztok!
i5 8500-hoz keresek alaplapot . B360 vagy H370 chipset lenne a legjobb hozzá.Az MSI H370 pro carbon-ja szinpatikus és van rajta ssd M.2 hűtőborda. Érdemes ezzel menni? Mit tudnátok ajánlani? -
Milka 78
nagyúr
-
Hgyula100
újonc
Sziasztok egy GTX 960 vga és egy I7 2600K mellé milyen lapot érdemes venni ?
új vagy régi lényegtelen csak betudjam szerezni.
Árba max 30E Ft. Lehetőleg Normal ATX alap lapot szeretnék és lehet h kicsit húzom a procit de nem biztos. Előre is köszönöm a válaszokat -
Milka 78
nagyúr
válasz
alexembraced #90408 üzenetére
Nem nagyon használtam wifi-veo a gépet, de működik..kb ennyi. Más tulajdonságaiban nem tér el a két lap.
-
Tetsuo
őstag
válasz
Mahrenburg #90406 üzenetére
Köszi!
-
alexembraced
csendes tag
Most választom ki az alaplapom és van egy kérdésem.
65.000 Ft, GTX2060, i5-9600k, ATX-es alaplapot nézegetek inkább. Szeretnék tuningolni kezdő szinten. Új alaplapot vennék inkább és fontos a lap kinézete. Láttam, hogy a GIGABYTE Z390 AORUS PRO ajánlott, viszont én Wifi-vel használnám a gépet ezért a GIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI típust néztem ki. Mi a tapasztalat a wifi-s alaplapokkal? -
Mahrenburg
őstag
válasz
Tetsuo #90404 üzenetére
Esetleg valami ilyesmi irányba lehetne elindulnod, de remélhetőleg majd válaszolnak neked, ahogy nézem, ma a nap második felében egyik topikgazda sem írt hozzászólást.
Szerk.: Ah, közben befutott a Főnök...
-
Tetsuo
őstag
válasz
Mahrenburg #90402 üzenetére
Sok választ nem kaptam ott sem, azért köszi.
-
feri0123
csendes tag
Sziasztok
Milyen ram-ot vegyek
egy ilyen lap és proci mellé: ASROCK B365M Pro4
Proci I5 9400FKöszi
-
Mahrenburg
őstag
-
Tetsuo
őstag
Hol kell kérdezni arról, hogy adott feladatokhoz milyen szabványú gépet érdemes építeni?
Konkrétabban: Egy kis házba szeretnék általános célú számítógépet, ami aránylag jól és csendesen szellőzik, több portja van, mint egy laptopnak stb.
Az "általános" felhasználás pedig azt jelenti nálam, hogy semmi extra igényű számoltatás és komolyabb játék, hanem inkább médiacenter (HDR UHD képesség is!), esetleg majd külső hangkártyával, (kis)irodai feladatok kiszolgálása, netezés, USB 3.1 gen2 és USB C jó lenne, ha lenne, esetleg TB3 (bár ez nem lényeges és valószínűleg drága mulatság), illetve legújabb HDMI stb. hogy időtálló legyen a konfig.
A videokártya talán nem is szükséges, a lényeg, hogy modern legyen a hardveres kódolás/megjelenítés. (Pl. H.265 a HDR UHD-hez, ha jól emlékszem.)
Szeretném sok évig használni, akár napi tizen-x órán át.Tud valaki ajánlani egy alaplapot elindulásnak?
.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest