Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kódos
aktív tag
Sziasztok,vegre elhataroztam magam az elmult 2 napba es elkezdtem nezegetni alaplapokat a majd jovohonapban vasarlasra kerulo i5 9600k ala.Es nem ertem.....Az asus ROG alaplapokon az asus szandekosan,direkt nem arul kozepkategoriaba(45-50e) 2666mhz folotti lapokat?Fontos az RGB az alaplapon illetve az aura sncy is kellene,de ami meg fontosabb hogy a BIOS meglegyen mert tuningolnek de nem tudom hogy maga az Asus bios vagy rog bios minden termekeken jelen van vagy az csak az asus rog alaplapokon.....?Igazabol annyira ocsmany lassu a 2666mhz ezelott 1-2 evvel volt nagy szam ha valakinek 2400 folotti volt,gaming re lesz hasznalva a rig igy en inkabb a 3000+ ba gondolkodnek de azokat egyaltalan nem talaltam ROG-osba?Csak nalunk nincs vagy tenyleg ennyire vicc kategoria?Ajanlatok valamit?Vagy tegyek le az rgb-rol?Ami nem lenne jo mert meg az atyauristen is vilagitana...
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Milyen alaplapot tudtok ajánlani a következő konfighoz?
Nem fogom tuningolni, csak simán alap lesz, akár használt is szóba jöhet.
Olyan 30000 ft környékén kellene.Processzor : I7 7700k
Ram: G.Skill aegis 8*2 ddr4 f4-3000 CL16/
VGA: Aorus 1080 Ti 11gb
SSd: Intel 240 Sata
Samsung 970 Evo 250 gb NVMe M.2
Táp: 600 w Hyper M -
jenei0330
tag
[link]Hali. Róla mi a véleményetek? Játékra jó?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
viktor82 #90390 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni, hogy a gari ér e számodra valamit. A Maximus X is jó deszka, ugyan csak 4 valós fázis van rajta, de az tisztességesen duplázva van. Arra figyelj, hogy friss bios legyen a deszkán, mert 9. Gen-es procival el sem fog indulni.
Én javasolnék egy harmadik lehetőséget is ami simán hozza a fent említett lapokat.
GIGABYTE Z390 AORUS PRO. Vele sem nem lenne gondod egy oc-s 9900k karöltve sem és van vele tapasztalat. -
viktor82
őstag
Üdv,9600k alá szeretnék lapot max 70e-ig, asus,msi melyik ajánlott?
-
Selynelar
aktív tag
Üdv mindenkinek. Tudom már kérdeztem korábban,de még mindig gondolkodom két lap között.
ASUS Maximus Hero XI vagy MSI MPG Z390 Gaming pro carbon?
Van-e nagy különbség a két lap között? S ha későbbiekben processzort cserélnék mondjuk egy i9,akkor melyik kezelné jobban.
Előre is köszönöm.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
hegegabi80 #90385 üzenetére
Igen kell hozzá az egész setup.
PeTeR_33 : GIGABYTE Z390 GAMING X és ebben simán elvan egy oc-s I7 is.
Ha rám hallgatsz i5-öt nem cserélsz i5-re. Egy 8600k-t is simán fel lehet srófolni (Coffe topikba van leírás és segítenek is) 4.8-5ghz-ra (példánytól függően) és itt kb semmi előnye sem lenne egy 9600k-nak ami nem biztos, hogy nagyon többet menne. A 9700k lenne csak előrelépés. -
hegegabi80
addikt
válasz
Milka 78 #90382 üzenetére
Igen első körben tuti 1.genes cpu megy 4/4 vagy 4/8-as, vagy esetleg ha jó áron jön vala aprón akkor lehet 6/12, és akkor egy jó darabig le van tudva, mivel csak a játék a leggépigényes alkalmazás nálam, ott meg bőven elég még a 4 vagy 6 mag.
Akkor lehet maradok az Asrock-nál. Egyébként az alaplapot csak úgy tudom kipróbálni, ha van benne cpu meg ram igaz? ezek nélkül nem jutok el még bios-ig sem.(#90383) Ciccuka: Igen tudom, csak azok már drágábbak is, meg itt ugyebár a méretkorlát is benne volt. Érdekes módon intelnél valahogy több féle méretben vannak lapok.
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
8600K illetve GTX 1070 alá keresnék alaplapot.Ebben kérném a segítségeteket.
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Amennyit szükséges.2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
8600K és GTX 1070, ami a jövőben 9600K illetve RTX 2080ra módosulhat. 1SSD,2HDD, 2*x8 giga Corsair Vegenance LPX 3200
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Jelenleg GTX 1070 a jövőben RTX 2080
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem igazán, összerakom és működjön. De nem zárkózom el teljesen a tuningtól sem.Eladhatóság szempontjából veszek K-s procit.7. Használt, vagy új alaplap?
ÚJ
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
nem létkérdés
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t? nemOlyan lapot szeretnék ami minimum 3 évig stabilan kiszolgál és általában kevés gond van vele.
Ha lehet Gigabyte és ASUS vonalon mozognék. -
Ciccuka
veterán
válasz
hegegabi80 #90378 üzenetére
Van többféle (jobb) alaplapjuk is.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
hegegabi80 #90381 üzenetére
Mivel Ryzen 1-el kezdesz úgy is akár a 350-es is megteszi. Kb nulla oc potenciál van benne (2600-al) és volt pár hibás darab belőlük, de ennyiért ennyi jár és jobb mutatóval bíró lapot meg csak drágában kapsz.
Összességében vállalható kategória, de ahogy olvasom külhonban szidják az SH2-őt mint a bokrot és az Asrock B450M-HDV-t ajánlják helyette.. -
hegegabi80
addikt
válasz
Milka 78 #90379 üzenetére
A GIGABYTE B450M S2H, vagy a GIGABYTE GA-AB350M-DS3H V2 vállalható? VRM-en van is egy kis hűtés, számomra egész elfogadhatónak tűnik. Talán annyi szól a DS3H mellett, hogy 4 memó slot van, így később a 2x4 mellé elég egy másik 2x4. Viszont a másik meg 450 chippes.
Mindenképp 20K alatt kellene valami. -
hegegabi80
addikt
válasz
Milka 78 #90379 üzenetére
Nos igen, elég sebbe nyúlós lett sajnos az itx, pedig korábban olcsóbban is ki lehetett hozni, legalább is volt amikor sikerült nekem. Bár most is lehet csak régebbi cuccokból.
Akkor kénytelen leszek matx-ben gondolkodni, előveszem a Jonsbo C3 házat vagy a Realan E-D5 és mehet bele más is. A szellőzésen meg majd segítünk. -
Milka 78
nagyúr
válasz
hegegabi80 #90378 üzenetére
Ez a lap egy agyonspórolt, budget deszka amiről nincs infó. Ha megveszed te leszel a béta teszter az itx rendszer meg zsebbenyúlós, ez van.
-
hegegabi80
addikt
Ez a Biostar A320MH mennyire vállalható? Ugyebár alapdolgokra kell meg némi játék, nem vagyok nagy hardcore gamer. Ennek a Pro verziójáról van egy teszt, egész elfogadható. Tudom a VRM ezen se hűtött, de mi lenne ha tennék rá ramsünit és topflow hűtőt használnék.
Na meg az a baj, hogy Metisbe kellene, és abba csak itx megy, meg max 17,4x22,6. AM! itx lapok horror áron vannak.Vagy akkor marad intel vonal, ott több ilyen méretű lap is van, bár szerettem volna kipróbálni az AMD-t, meg a piros cpu jobb ár/érték aránnyal bírnak.
Vagy akkor elengedem a metist és kénytelen leszek matx vonalon mozogni.
-
jeni
félisten
válasz
fcbarca #90373 üzenetére
sima MSI Mortar B450M
drágább MSI Mortar Titanium B450Mfeltehetőleg egyforma leglejjebb nyák lapjuk színeik az eltérőek.
-
fcbarca
őstag
sziasztok.MSI b450m mortar titanium jobb valamiben mint a sima?
-
jeni
félisten
válasz
Dtomka #90370 üzenetére
a Z170 is támogatja a az i7-7700K-t!
Asrock Z170 Extreme 6 lapom volt és abban pöpecül ment a i7-7700K
amit még árban teljes körű garival megvehetsz,levásárolhatsz.
sőt ha jó árban eltudod adni akár a 8600K is megveheted.talán még a Ryzen rendszerre is átmehetnél.
ha nem váltanál akkor:
Gigabyte z270x Gaming 7 (aprón) esetleg más z270
a Z170 lapok a boltokban tudtommal már kifutottak. -
Dtomka
veterán
Asus Hero VIII lapom elromlot (z170). Mivel nem akarok sokat költeni, azaz nem szeretném a CPU-t cserélni (6700k) ezért z170 vagy z270 lapot vennék használtan.
Szerintem már z270 et veszek, mert az már a 7700k -t is támogatja.A kérdés melyiket?
Eddig az ASUS PRIME Z270-A tetszik és kb tudja azt amit az előző lapom.
Köszönöm a segítséget! -
Milka 78
nagyúr
válasz
viperabácsi #90367 üzenetére
Benne van a qvl-be, szerintem okés.
-
viperabácsi
addikt
-
Milka 78
nagyúr
válasz
viperabácsi #90365 üzenetére
A memory qvl-ből (support list menüben) bármelyiket, de szerintem egy 3200c16 elég mindenre.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
horvathpeter #90361 üzenetére
Akar e komolyabb oc-t vagy csak hagyná a PBO-t dolgozni és maximum ezt a "gyári oc-t" finomítgatni?
Előbbinél (a procitól függően mondjuk 4100-4200mhz all core) egy MSI B450 Tomahawk-ot választanél míg az utóbbira simán elég egy Giga B450 Aouros Elit vagy Asus B450 Prime Pro is.
Ami fontos,hogy az MSI lapok fix vcore (all core oc) és manuális llc-vel operálnak, míg az összes többiben offset vcore van és a Gigában nincs manuális llc sem (pbo oc/optimalizálás vagy csak berakom "oszt" menjen). -
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek kellene egy lap Ryzen 7 2700X-hez, 40k.-ig. Valami olyan kellene, amin esetleg a vrm is hűtve van. Tudnátok ebben segíteni?
-
Sztenly
tag
Sziasztok az msi z390-a-pro ajánlott lap?
Pl i7-8700 alá a magasabb ram órajel miatt ajánlották.Köszi a választ előre is!
-
Teaway
veterán
válasz
hegegabi80 #90357 üzenetére
2x8 jobb, mint a 4x4
-
hegegabi80
addikt
válasz
Milka 78 #90356 üzenetére
Valahol sejtettem, hogy ez a kettő lesz. És érdemes 4 memória slotosat venni vagy úgy is jobb a lapnak meg procinak, ha csak 2x4 vagy 2x8 van benne?
Akkor a 320 chipes felejtős? Egyébként azt elfelejtettem leírni, hogy elvileg általános felhasználás a fő cél (net, film, zene) és még egy kis játék.Még annyi segítség kellene, hogy milyen memót érdemes nézni hozzájuk? Az alaplap leírásánál mindig látni egy kis táblázatot, csak nem igazán értem mit takar.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
hegegabi80 #90355 üzenetére
GIGABYTE GA-AB350M-DS3H V2 (ehhez kell bis frissítés Ryzen 2 esetén) vagy ASROCK B450M-HDV. Ezekben elvan egy 6/12-es Ryzen2 is és bár szerény keretek között, de van lehetőség oc-ra is.
Ha csak belerakod és hagyod,h hogy a PBO dolgozzon akkor az Asrock. -
hegegabi80
addikt
Hali!
Csak motoszkál a fejemben a piros kisördög és nem hagy nyugodni, cseréljem-e le a jelenlegi konfigot (adatlap).1. Mennyit szánsz az alaplapra?
nagyon max 20K, de inkább jó lenne alatta 15K körül
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
első körben 4/4 1.gen AM4 cpu esetleg 4/8, később ha szükséges akkor 6/12
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
matx
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
nincs nagy igény, 2-3db sata 3, és természetesen PCI-E a vga-nak. M.2 nem lét, de ha már van az sem gon, de úgy látom elég sok lapon van már
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
marad a GTX 1050 Ti
nem igazán, összerakom és működjön. De nem zárkózom el teljesen a tuningtól sem.
7. Használt, vagy új alaplap?
lehet használt is apróról, cpu, meg memót is onnan akarom vadászni
nem létkérdés
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t? nemAmiket eddig néztem:
GIGABYTE GA-A320M-H
GIGABYTE GA-A320M-S2H
ASUS PRIME A320M-K
GIGABYTE GA-AB350M-DS3H V2
ASROCK B450M-HDVTudom az olcsóbb lapoknak a VRM hűtése nem megoldott. De talán segíthet kicsit rajta, hogy topflow hűtőt használok, jelenleg IS-50, ez valszeg menne tovább AM4re is, és ha kell normál vastag ventivel.
A memória slotok száma érdekes még. Első körben 2x4-et tennék bele, erre futja, aztán később lenne bővítés. De mire érdemes + 2x4 vagy 2x8? Mert akkor lehet elég a 2 ram slotos alaplap is. Viszont a 4x4-re frissítés egyszerűbb talán, mert nem kell a régi memóriát eladni. -
-Nomad-
tag
Sziasztok! Hangminőség szempontjából melyek a jó alaplapok? A leendő gépembe MSI B450 Gaming Plust választottam.Van optikai,integrált...Vagy érdemesebb egy jobb hangkártyát beszerezni?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
egyedülülő #90347 üzenetére
Lehet benne K-s procit tuningolni és nincs korlátozva a memória sebessége.
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Gyors kérdés. Van egy MSi H170 Gaming M+ alaplapom és cserélném egy Asus Maximus Ranger VIII deszkára. Mennyivel tud többet szolgáltatások terén az ASUS?
-
dknight
tag
válasz
Mahrenburg #90333 üzenetére
Magaslabda volt.
-
Mclovin
senior tag
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 35 - 40k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? R5 1600 (majd nagyobb ryzen később) + RTX 2060
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ITX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) PCI-E, 2 Sata,
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? DVGA
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Egy picit szeretném húzni (3.9-4.0)
7. Használt, vagy új alaplap? Is-Is
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...) nem
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?Sziasztok!
A fenti igényekre szeretnék kérni egy ajánlást.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mahrenburg #90333 üzenetére
Kiégtem,felmondok!
-
Milka 78
nagyúr
Azt kell eldöntened, hogy ezzel a lappal szeretnél e majd procit fejleszteni. Ha igen de max 8700/8700k/9700k-t hajtanál benne alapon akkor jó neked az olcsóbb deszka is, inkább az i9-es ugrás ami zsebbenyúlós.
MSI B360 Bazooka (kevesebb pcie csatorna ami 1 vga és egy M2x4 ssd esetén nem okoz gondot,nincs raid és intel optane és max 2666mhz-s memória sebesség). Bios frissítéssel kell kérned, mert el sem indul egy 9. generációs prociva
MSI H370 Bazooka (takkra ugyan az mint a B360-as, csak több pcie csatorna és van raid/optane és max 2666mhz-s memória sebesség). Bios frissítéssel kell kérned, mert el sem indul egy 9. generációs procival.
GIGABYTE Z390 M GAMING (van oc, van +2666mhz-s memória sebesség, vrm terén erősebb és egy kis beállítgatással menne neki egy értelmes feszültségen hajtott i9 is, ja és nem kell bios frissítés sem).
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet rakok össze nagyrészt játékra. Egy intel i5 9400F lesz a befutó valószínű 2060-al és 32gb ram-al és microATX-es házzal. Tuning nem elsődleges szempont, de a lehetőségét azért nem zárnám ki a késöbbiekben.
Az első hsz-ben ajánlott GIGABYTE Z390 M GAMING vagy MSI Z390M Mortar jó választás ezekre a kritériumokra? Ha tuningot egyáltalán nem tervezek érdemesebb a h370 chipset ajánlott mATX lapok közül venni valamelyiket vagy akkor is érdemes rászánni a +15k-t és inkább z390-t venni?
Köszi
-
-
palfitom
félisten
válasz
Hegyirabló #90335 üzenetére
Kár nagyon rugóznod a VRM-en, hisz minden Ryzen procinak kb. ugyanott van vége, hamarabb fogynak el, mint a lapok tudása...
MSI B450M Gaming Plus / Bazooka / Mortar / B450 Tomahawk, és kész vagy. -
válasz
palfitom #90334 üzenetére
Talán van egy megoldás. Az egyik bolt azt mondta telefonban, hogy a frissített BIOS-os alaplapok dobozán van egy "AMD Ryzen 2000 Ready" vagy hasonló szövegű matrica.
Szóval csak be kell mennem a boltba, és megnézni, hogy van-e rajta.
De melyik 4xx-et?
Brühühühü! Valami jó kellene. 6+2 VRM-es. Nem tudsz valamit, 40K körül?
Köszi!
-
palfitom
félisten
válasz
Hegyirabló #90332 üzenetére
"már nincsenek forgalomban olyan lapok, amelyeknek a BIOS nem menne egy 2xxx szériás CPU-val" - Ezt hogy állíthatja bárki is biztosra??? Nem lehet sehol túltárolt lap? És ha pont olyat fogsz ki, akkor ki lesz a hibás?
Amúgy is inkább 4xx lapot érdemes venni. -
-
-
dknight
tag
válasz
Milka 78 #90123 üzenetére
Korábban érdeklődtem b450 lapokkal kapcsolatban Ryzen 5 2600 alá. A mostani lapomban PCI hangkártya van, egy 5.1-es hangfalszettel használom, aminek 3 ki/bemeneti dugesza van. Mivel a PCI hangkártyát nem tudom berakni az új lapokban, akkor olyat kell választanom, amin nem 3, hanem 6-os jack pakk van, igaz? Ez esetben marad az MSI b450-a pro az ajánlottak közül? Sokkal rosszabb egy alaplapi hangvezérlő egy dedikált kártyánál? Nem vagyok whitefülű, általában fülessel játszom.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Hegyirabló #90326 üzenetére
Az A egy realitív gyengébb és kopasz vrm-el rendelkező lap, én nem eröltetném.
A kettő közül egyértelműen a Pro, de bios frissítéssel kérd, mert el sem fog indulni azzal a procival. Ez plusz költségként is jelenkezhet. -
Sziasztok!
Két alaplap között vacillálok.
Az egyik:
a másik:
Az első mellett szól, hogy van rajta PCI, így be tudnám dugni a régi hangbigyómat. Hátránya, hogy csak 4+2 VRM, kevés FAN csatlakozója van.
A második előnye a 6+2 VRM, több FAN, hátránya, hogy a hangbigyómat dobhatom ki.
Ryzen 2600-al lennének használva, és egy ATi ASUS Strix R9 380 VGA-val, meg 16GB RAM-al.
Minden véleményt örömmel meghallgatok!
Köszönöm!
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Újítanék Alaplap+CPU+RAM-ot, minden más maradna.
ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4-t néztem ki (kicsit elfogult vagyok ez irányban), de MSI-ket jobban ajánljátok (itt is és más topicban is) és a BIOS-t is jobbnak mondjátok.
Mondjuk az ajánlót alaplapok közt van a K4.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
27-35k2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
CPU: AMD Ryzen 5 2600 Hexa-Core 3.4GHz
RAM: Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz PV416G300C6K
VGA: ZOTAC GeForce GTX 1060 3GB AMP!3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
6x SATA 3 port5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA - DP6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem7. Használt, vagy új alaplap?
Új8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Nem igazán+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
NemElőre is köszönöm a segítséget!
-
Itachi82
aktív tag
30-35k2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
CPU: AMD Ryzen 5 2600 Hexa-Core 3.4GHz
RAM: Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz PV416G300C6K
VGA: ZOTAC GeForce GTX 1060 3GB AMP!3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t? -
fisi
senior tag
Sziasztok!
Egy apró kérdésem lenne. Adott egy Asus Prime B450 Plus alaplap, amire felraktam a legújabb BIOS- t tegnap. Ezzel semmi gond nincs- szokásos módon hiba nélkül felment rá. Azóta is tökéletesen működőképes minden. Azonban a BIOS apró betűs szövegét utólag olvastam el és ott ez áll:
"ASUS strongly recommends that you update AMD chipset driver 18.50.16 or later before updating BIOS."
Naná hogy még az egyel korábbi volt fent a gépen, csak utólag pótoltam ezt a hiányosságot.
Tehát a kérdésem- van ennek valami jelentősége? Így nem jól települ fel a BIOS a deszkára? Vagy végül is mi ennek az egésznek az értelme?
Válaszokat köszönöm!
-
Szellem.
nagyúr
Még lenne egy láma kérdésem:
Az Aorus Z390 Xtreme-be milyen memóriát tegyek? 9900K-t fog hajtani. Találtam CL14-es 32 gigás csomagot de 3200 Mhz. Kell nagyobb Mhz? Melyik a fontosabb nekem az időzítés vagy az mhz? -
Szellem.
nagyúr
válasz
Milka 78 #90305 üzenetére
Szia!
Hozzád irányítottak személyesen.
Abban kérem szépen a segítséged, hogy egy komoly gépet szeretnék összerakni és két alaplapra esett a választásom, pontosabban az egyiket szeretném megvenni csak.
Asus Maximus XI Hero Extreme
illetve:
Gigabyte Z390 Aorus Xtreme.A proci 9900k lesz.
Te mit javasolsz?
Köszönöm.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
fecaga21 #90304 üzenetére
Azért, mert kevesebb róla az infó...látszólag a Mortar bordáit kapta meg ami jó jel, de a vrm rész az kérdőjeles és a sima Bazooka-ától más pcb-t használ. Viszont a Gaming Plus és a Mortar kedvelt deszka és van vele tapasztalat.
Ha X-es proci és manuálisan nem tuningolod, inkább a PBO-t hagyod dolgozni akkor elég neked egy GIGABYTE B450M GAMING is. Nincs rajta se fix fesz, se llc, de egy X-es procihoz az nem is kell és a "gyári" órajelekbe és festültségekbe ezzel a lappal is bele tudsz nyúlni, így akár egy kis oc vagy alulfeszelés sem lesz kizárva. -
fecaga21
senior tag
válasz
Milka 78 #90301 üzenetére
Sajnos vége lett annak az álomnak. Törölték a hirdetőt is, és a hirdetését is, valami nagy átb.szás lett volna gondolom. Marad az AM4-es konfig. B450 Mortar mitől annyira jó, hogy pl egy B450M Bazooka Plus-t ritkábban ajánlanak hozzá képest?A Gaming Plust is jobban ajánlják, pedig annak csak 2 ram slotja van. Én 2600X-hez keresek olyan alaplapot ami nem felesleges pénz kidobás számomra, mivel manuálisan nem tuningolnék, inkább ezt rá bíznám.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
viperabácsi #90298 üzenetére
A GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI-n csak offset vcore és nincs manuális llc.
Még hozzádobnám az alábbi két deszkát is. Mivel nem tervezel OC-t így bármelyik jó lehet.
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac (fix és offset vcore, nincs manuális llc)
MSI B450I GAMING PLUS (csak fix fesz, van manuális offset).
Ha még is oc...sima procihoz jobb az MSI a fix fesszel és a manuális llc-vel míg az X-es procihoz és annak az XFR/PBO órajel változtatásához jó a offset-es vcore is.
Ha meg csak be akarod dobni és használnia akkor tök mindegy
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest