-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Talán egy kicsit off a téma...
Ha az alaplap BIOSában már letiltottam az IGP-t, de valamiért a külső VGA-t el kell távolítani, akkor BIOS-ban újra aktív lesz az IGP? Tudom használni a gépet amíg a VGA BIOS frissítést kap, vagy várnom kell míg vissza kerül a VGA? -
conexke
tag
Sziasztok azt szeretnem meg tudni hogy 2 honap alatt akarok venni alaplap procit max 160k-ert a 2db-ot ajanlani tidtok vmi kombot? Elore is kosz
-
Hunork
veterán
válasz
Teaway #77394 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Nem kell 6 Sata3, csak 6 Sata. 4 Sata3 eszköz van.
Kicsit akkor körbenéztem. Ha nem az Asrock Z97, és B85, akkor ezekhez mit szólsz:Lényegében ugyanazt tudják, Bios "normális" kezelhetősége / élettartam / megbízhatóság a kérdés. Mondjuk az MSI kicsit többet ad csatlakozók terén...
-
Teaway
veterán
válasz
Hunork #77392 üzenetére
Valószínűleg a link első mondata miatt. Ahhoz a procihoz készült és az alacsony ár és méret miatt a végletekig lekopasztottak róla mindent. Persze használható bármilyen más K-s procival is, de na...mindennek van határa
Ha K-mentes procit választasz, akkor elég lesz egy normál B85-ös lap is, de ekkor be kell érned 4xSATA3-mal és 2xSATA2 vel. Ha kell a 6xSATA3, akkor H97-es lap kell. A 4690-nel vigyázz, mert sok B85-ös lapban friss BIOS-szal indul csak, de ez inkább régebben volt jellemző, 2016 közepén már nagyon mélyen beragadt készlet kell ahhoz, hogy ez megtörténjen.
-
deadwing
addikt
6700k + tuning mellé milyen alaplap javallott/ellenjavallott?
Semmi sallang nem kell, m2 se wifi se, egy 980 Ti lesz beledugva meg az említett proci, de azt szeretném jól megrántani. RAM-ból még nem tudom milyen lesz, de gondolom feleslegesek ezek a 3GHz-es űber ramok is.Szóval nem kell ilyen 60-100 ezres csoda lap... Igazán nem is értem, hogy kerülhetnek forgalomba ennyiért lapok...
40k környékén kaphatok már jót? Márka mindegy... -
Hunork
veterán
válasz
Teaway #77388 üzenetére
Szia!
Szóval: jó lenne egy i7 végre.
De lehet, hogy először a 4690 lesz.
Én ezt a kettőt néztem, elsősorban ár, és a 6 sata miatt. Jó lenne ATX is, mert akkor jobban "elférek".
ASRock B85M Pro3 (mAtx), az általad is említett Pro4 , valamint ASRock Anniversary. Utóbbi ATX és Z97, viszont a hátlapi csatlakozók, hogy is mondjam, elég fapados...Nem tudom, ez miért van.Viszont még árban is elviselhető, 23k. Kérdés, hogy megéri-e? Utóbbiról ezt találtam hirtelen: [link]
Adatlapomon minden megtalálható, max egy Xonar hangkártya a kérdés, de ez tényleg kérdés. -
dime27
őstag
Üdv
Melyik lap ad jobb tuningeredményt és "felhasználói élményt" annak tükrében h mennyire nehéz beállítani ill megszokni a BIOS-át?T
1.Asrock z170 Formula
2.Asus Maximus VIII HeroGskil Trident Z 3200 CL16-ossal lenne használva az Asus az Asrockhoz esetleg Corsair LPX Feket-sárga ami menne szinben vagy nemtudom ennek még nem néztem utána h melyik ram ad megjelenésben és teljesítményben az Asrockkal jobb élményt!
Mindkét lap esetében 6600k v 6700k-val lenne használva a rendszer!
Köszi előre is a válaszokat! -
Hunork
veterán
Korábban feltett kérdésem kiegészíteném: Gigabyte GA-H97-HD3 alaplapról személyes tapasztalat, vélemény?
-
Milka 78
nagyúr
-
Hunork
veterán
Uraim!
Véleményt kérek az Asrock Z97 Anniversary alaplapról. Most jó áron tudnám megvenni újonnan.
Adatlapon mostani konfig, elsősorban játék / film / office a cél tevékenység.
Segítséget előre is köszönöm! -
hl225
tag
Sziasztok!
G4400 processzorhoz keresek alaplapot, azonban szükségem lenne 1 db PCI csatlakozóra, illetve D-SUB, HDMI és DVI-D csatlakozóra.
Három alaplap maradt fent a rostán:
Gigabyte GA-B150-HD3P
Asus B150M-C
Asus B150M Plus
Melyiket javasoljátok?,az árunk nagyjából egyforma.
Mivel hosszú távra tervezném a gépet az Asus B150M-C előnye a többihez képest a Displayport csatlakozó.
Viszont ahogy nézem a képeket VRM hűtést csak az Asus B150M Plus kapott a többi nem. Mekkora probléma ha nincs VRM hűtés a lapon?
Gigabyte előnye az M2 "kezdemény" de ahogy olvasgattam ez nem lényeges előnye. -
hl225
tag
Sziasztok!
Asus B150M-plus leírásában: 3 displays simultaneously
Asrock B150M pro4:Supports Triple Monitor
MSI B150M Mortar: Nincs ilyen információ
Jól gondolom, hogy a B150 chip képessége, ha 3 kimenet van akkor egyszerre 3 monitort tud meghajtani, csak nem egyformán és nem mindegyik alaplap leíráshoz van ez odaírva? -
python1
veterán
válasz
Wolfskin #77376 üzenetére
Így már világos.
Egyébként én is ilyen tesztelgetős időszakomat élem HTPC vonalon,nekem is AMD vonalat ajánlottak zenére/filmre igaz,hogy dedikált kártyával,de az is AMD-s.
Giga lapokat sokan használnak megelégedéssel mindkettő vonalon,azért is írtam,hogy AMD-s vonal az ok. -
Wolfskin
őstag
válasz
Milka 78 #77374 üzenetére
hoppá, most nézem, hogy van olyan, hogy GA-990X-Gaming SLI
és alig drágább, mint a 970...
tehát akkor a kérdés, hogy a 990X chipszet vs. 990FX...?
a 990X-et már érdemes megvenni? -
Wolfskin
őstag
válasz
Milka 78 #77374 üzenetére
Azért gondoltam a 970-re, mert nem használom ki a 990 vga nyújtotta plusz képességeit, mivel sosem játszom. Azt hitem csak mennyiségi különbségek vannak.
Azért gondoltam h megkérdezem, mert ilyeneket nem tudtam.
Szóval akkor a 970-es chipszettel semmikép nem javasolt...szomorú. pedig van köztük kb egy 20-as árban, de ha ellenjavallt, akkor inkább elengedem.
Az asus-ból egyszerűen elegem lett... már nem szeretem. Meg ő sem engem. Szerintem. Meg mindig is Gigabyte lapom volt, most meg egyszerűen nem vagyok boldog egy éve... a barátnőm is elhagyott, az autópályán is megbüntettek... úgy érzem váltanom kell
És nem utolsó sorban kialudt az optikai kimenete. Én meg azt (is) használom a DAC-hoz. És itt kapcsolnám be a válaszba@ (#77372) python1- kollégát is.
Mert külső dac-on keresztül hallgatok zenét, aminek van optikai, meg koax bemenete is, és próbálgatni akartam, melyik a jobb a foobar/asio vagy wasabi illesztőkkel. Az alaplapi, az asus D2 vagy az audigy 2 platinum ex külső egysége. Mindegyiknek van mind a 2 féle kimenete, ebben meg ugye 2 db pci slot is van...
szeretek tesztelgetni
Van egy csomó nagy felbontású zeném, egy Harman HD 970 cd-m , aminek van DAC bemenete, azt használom, és azon van 2 lánc, egyik PC háttérzenéléshez a másik meg DIY zenehallgatáshoz.És úgy gondoltam, hogy amennyiért az asust el tudnám adni, olyannak,akinek annak a gamer képességei kellenek, akk nem sokat kéne hozzátenni ahhoz, h olyat vegyek, amik nekem kellenek. teszik az DAC-hoz szánt usb kimenet (vagy egy fiio usb dac-om) az usb 3.1, meg a többi jövő kompatibilis fícsör... nagy felbontású zenéket másolni mobil zenehallgatáshoz pl már a note 3 usb3.0 csatija is lassú.
köszi a segítséget!
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, ezért off...
Hol tudom megnézni egy uj alaplapon, hogy melyik BIOS van rajta?
Konkrétan ez a lap: MSI H81M-E33Lehet vak vagyok, de a dobozán és a lapon nem látok semmi erre utaló jelet, még gyártási időt sem.
Proci vásárlás miatt lenne fontos, mert nem tudom, hogy Gxx20/40-es procit vegyek, elvileg ugye a 40/50-es végűekhez új BIOS kell a 20-as végűeket alapból támogatja, de javítsatok ki, ha nem így van.
Köszönöm!Van itthon I5 4570, de nem szeretnék emiatt processzort rakosgatni (BIOS frissítés)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#35434496 #77369 üzenetére
Be lett bizonyítva a szerényebb oc vagy nem?Miért is vegyek egy lapot amikor olcsóbban van jobb is?
Ha van x pénzed valamire akkor abból a lehető legtöbbet kell kihozni,de nyugodtan lehet fizetni egy szerényebb képességű lapért 46-47-et én inkább 42-43-ért ajánlok egy jobb választást.
Részemről zárnám ezt a vitát,én nem fogom ajánlani,mert van nála jobb vétel is.De ha lemegy mondjuk 39-40-re onnan akár ajánlható is lesz -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
a "milyen alaplapot" probléma megérintett engem is.
egy asus sabertoothfx990 r2.0 0 után váltanék. amit kiszemelem:
GA-970-Gaming
GA-990FX-Gaming (B-terv)ha jól nézem az utóbbi kicsit jobban felszerelt, pl. több pci-e x16 slot van benne, de egyéb felszereltségben ugyanaz. gondolom, ez a chipszetre vezethető vissza.
kérdéseim:
1. megéri-e a 990FX chipszet a felárat, miben tud többet mint a 970 (figyelembe véve a felhasználást, lásd lent)?
2. összességében milyen(ek) kiszemelt lap(ok) minőségre, stabilitásra?amire kell, fő szempontok:
• sosem játszom és nem is fogok (1 db HD7770 vga van benne, 19, 22, 42 monitorokkal) ezért is van benne egy Super Flower Golden Silent és csak be quiet ventilátorok, hogy csendes legyen
• fő felhasználási terület home use (office, net), photoshop stb
• ne melegedjen
• (U)stabilitás(/U)• és a legfőbb, (U)zenehallgatás(/U)
ezért olyan szempontok fontosak, hogy legyen optikai kimenet, valamint, legyen benne PCI a hangkártyának és
- High Quality Audio Capacitors and Audio Noise Guard with Ambient LED Trace Path Lighting
- GIGABYTE USB DAC-UP ports
- 115dB SNR Audio with Upgradable AMP-UP Technology -
Savanya
addikt
válasz
csabika0001 #77364 üzenetére
Helló !
Ennél olcsóbb DDR4-es lap ami még elfogadható ez lenne : [link]
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok!
I3 6100, 8GB DDR4, és GTX950 vagy gyengébb VGA kerülne egy lapba. Mit ajánlotok?
Minél olcsóbb megoldást keresek, tuning nem lesz.
Előre is köszi! -
Milka 78
nagyúr
válasz
cntschibo #77359 üzenetére
A Z170 arra jó az esetedben, hogy ha magasabb memória órajelet akarsz mint 2133mhz illetve válalkozó kedvű vagy és tuningolni szeretnéd a szorzózáras procit (r3gi biossal megy, de utána kell olvasni, hogy pontosan miröl is szól az egész). Ezen felül az Asrock szóban forgó lapja teljesen korrekt deszka, nincs minőségbeli gond vele.
-
-
-
cntschibo
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja feltettem már a kérdést, hogy milyen alaplapot vegyek ( h170-et akartam a több csatlakozó miatt, i5-6500/6600 proci, gtx 970 graf.kártya, 2x8gb RAM), és kaptam is választ miszerint az Asrock h170 Pro4-et ajánljátok.
Most jutottam el odáig, hogy meg is vegyem, viszont az lenne a kérdésem, hogy egy ASUS h170-pro megérne-e +4000 forintot? Jobb minőséget képvisel az Asus? jobb-e szoftvertámogatása, vagy vannak jobb szolgáltatásai? sok helyen kifejezetten az Asust ajánlják, van ennek valami alapja, vagy ugyanazt nyújtani tudja az Asrock is? -
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
MSI B150 Mortar és Asrock B150m Pro4 közül melyiket válasszam? Megbizhatóság szempontjából van különbség? I7 6700 lesz benne, Quadro 2000 kártyával.
A + USB és a Sata expressz miatt szimpatikusabb az Msi.
-
kricsi14
csendes tag
Sziasztok!
Hosszútávra (4-5 év) keresek egy megbízható alaplapot. Videó feldolgozásra, játékra és hétköznapi feladatokra kell egy csendes gép.
1. Ár: 100 ezer alatti lapok érdekelnek főleg
2. Gép: i7-6700K, nVidia GeForce GPU, BE QUIET! Silent Base 800 ház és BE QUIET! Dark Power táp
3. Méret: ATX
4. Csatlakozók: 2x M.2 Gen 3, USB 3.1
6. Tuning: Kezdetben nem, de 3-4 év múlva lehet
+: SLI és Thunderbolt jó ha vanEzeket találtam, amik talán megfelelnének:
ASROCK Z170 Extreme7+
ASROCK Fatal1ty Z170 Professional Gaming i7
ASUS MAXIMUS VIII HERO
GIGABYTE GA-Z170X-UD5 TH
GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7
MSI Z170A GAMING M7Mi lenne a legjobb választás?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Ürgepasztor #77347 üzenetére
Én az MSI B150 GAMING M3-at venném, DE! ne ez döntsön, mindkettő jó, vedd azt amelyik jobban tetszik.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Ürgepasztor #77347 üzenetére
2-es kittet az ára miatt és persze kevesebb a hibalehetőség.
Amelyik tetszik,egyik lappal sem jársz rosszul.Az MSI-n mondjuk van M2 csati (nem tudom használod majd e).
Én Z170 Fatal1ty K4-et használok a szintén piros fekete gépembe és vadítóan néz ki. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Ürgepasztor #77345 üzenetére
Nem és 2133mhz-eseket vegyél bele lehetőleg KIT-ben.
-
Ürgepasztor
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek megéri Z szériás alap lapot venni nem K szériás processzor hoz?
Pusztán a nagyobb memória frekvencia miatt?Vagy inkább a 8 ezer forintból vegyek nagyobb procit?
i5 6500 helyett 6600Néztem 4 lapot es kiváncsi vagyok a velemenyetekre.
MSI Z170A GAMING M3 alaplap
MSI B150 GAMING M3 alaplap
Asrock Fatal1ty B150 GAMING K4 alaplap
Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4 alaplap
-
sanyi0627
senior tag
-
tomiwin32
csendes tag
válasz
Milka 78 #77337 üzenetére
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT 29.000 Ft
Ezt néztem mellé egy Arctic Freezer 13 processzor hűtő + NZXT Source 340
Én úgy gondolom,hogy ez elég lesz sok generáció erejéig !
Processzornak a 4.4-4.5-t azért tartom feleslegesnek,mert 1080p monitorom van és szerintem 3.9-be se fog 100%-n menni a cpu,de javÍts ki ha tévedek elégé kezdő vagyok! -
jim bcs
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
tomiwin32 #77336 üzenetére
Teljesen jó deszka, nincs vele gond.Alternatívaként az Asrock Z170 Extreme 4-et mondanám, hasonló tudással csak olcsóbban.
Corsair LPX 3000-3200 mehet mindkettőbe tetszés szerint (ezt még lehet oc-zni)
Proci simán mehet 4.4-4.5-re rántva, ha már ott a lehetőség rá.
A táp is megfelelő. -
tomiwin32
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy egy
ASUS Z170 PRO GAMING + Intel I5 6600k mennyire jó döntés ?
Van egy EVGA Gtx 970 SC videókártyám és ezt szeretném meghajtani!
Játékra kell természetesen és a processzort 3.9 turbo-n használnám és ez mennyire tartjátok jó synergy-nek?!
Következő kérdésem,hogy aki rendelkezik egy ilyen alaplappal milyen memóriát ajánlotok bele?!
FSP Raider 550 táppal hajtanám meg ez az én ötletem,de ha valaki tud jobb ár/teljesÍtményt ajánlani szÍvesen várom az ötleteket! -
dave118
senior tag
Sziasztok.
~4-5 ventit szeretnék szabályozni alaplapról (ugyanolyanok elosztóval), a kb.25k-s szegmensben van jobb alternatívája az ASUS B150 plus-nak? (i3 6100, Hyper 2133, gtx 960, 1db ssd, 1db EEZX). Előző lapom ASUS A88xm plus volt, azon a nagyon csíptem a Fan Xpert-et. MSI night elf vagy mortar rendelkezik hasonló progival? Tudnak ventit feszelni? Vagy csak ilyen "tuning" dolgokat kínálnak?
Kösz! -
Teaway
veterán
válasz
nimfas #77332 üzenetére
Ez nem mond ellent annak, amit én írtam. Azt írtam, hogy fullATX, vagyis teljes méretű ATX, azaz 305x244 mm-es, tehát kilenc furatos. A Gigabyte teljesíti a 305 mm-t a hosszabbik oldalán, de csak 6 furatos, mert keskenyített, azaz kisebb, mint 244 mm a rövidebb oldala. Tehát ATX, de nem fullATX.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Msi b85i gaming lapba egy intel g3258 at minimalisan lehet tuningolni?
Koszi
Udv -
Ðávid
aktív tag
Nem vagyok akkora szaki, de rendszeresen olvasom ezt a fórumtémát. Ha hülyeséget mondanék, akkor majd kijavít egy jobban hozzáértő. Nem tűnik rossznak a kinézett alaplap, de kicsit olcsóbban találtam az Asrock H170M Pro4S-t és B150M Pro4V-t. Ezek teljes mATX méretűek, nem ATX-sek viszont ugyanúgy van rajtuk M.2 csatlakozó. Ha ragaszkodsz az ATX mérethez, akkor a kinézett alaplap is teljesen megfelel a céljaidnak.
(Az árakat az Iponon néztem, ezt a keresést futtattam le.) -
gg72
veterán
válasz
#Morcosmedve #77323 üzenetére
Én pont fordítva értelmezem: "If M2_1 is occupied by a SATA-type M.2 device, SATA3_0 and SATA3_1 will be disabled." Szerintem ha PCI-s SSD van az M2 foglalatban (ahogy tervezem is), akkor szerintem az összes 6db SATA csatlakozóm megmarad. Vagy rosszul értem?
-
gg72
veterán
Jól értelmezem, hogy ha egy Asrock H170 Pro4 alaplap M.2 foglalatába PCI-s SSD-t teszek, akkor használható marad mind a 6db SATA-aljzat és csak SATA-típusú M.2 SSD használata esetén veszítenék el kettőt a hatból?
[link] -
Teaway
veterán
válasz
nimfas #77318 üzenetére
Összefoglalóban mindkettőre találsz ajánlatokat.
Ha a Z-s mellett döntesz, akkor a mostani lapod Z-s megfelelője is ajánlott.
► MSI Z97 GAMING 3(Nekem ugyanilyen proci alá ASUS H97 PRO GAMER van téve.)
-
hepibáb
tag
Sziasztok!
Nézem az Aqua honlapján, és azt látom, hogy az AM3 socket lapokból több a választék, mint az FM2esekből( kerestem az msi gaming lapot FM2ben és nem találtam).
Pedig az FM2es procik elvileg újabbak nem?Azok 28as nm, az AM3os meg 32esek. Az AM3 socketű lapban jók az FM2es procik?
Bocs, lehet hülyeségeket kérdeztem, csak nem vágom...köszi -
nimfas
addikt
válasz
nimfas #77315 üzenetére
i5 4590, bocsi
Szóval mivel járnék a legjobban hosszú távon?
H97 vagy Z97...
Jelenlegi lapom MSI H97 Gaming 3 akkori ára 34 731 Ft mostani 29 644 Ft. Levélben az jött ,hogy drágább lapra tudom levásárolni (nyilván pénzt nem adnak vissza...)
Úgy látom a CPU sebesség növekedés megtorpant, lehet jobban járnék egy Z-s lappal és később egy K-s cpu-ra csere használtan?
Ha Z-s akkor milyen lap? Ha H akkor milyen?
-
Baggio04
aktív tag
Segítségeteket kérem, jövőhéten lenne esedékes a rendelés és még tanácstalanság van.
[link] -
nimfas
addikt
Hali!
Garis ügyintézés során cserére jogosult lettem. Mármint az alaplap (MSI H97 Gaming 3)
Kérdésem az lenne hogy drágább, jobb alaplap 1150-esben? i5 4690 (ha jól rémlik)
Kérjek egy Z-s lapot 34.700 értékben?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
python1
veterán
Sziasztok!
Alaplapot szeretnék vásárolni otthoni szervernek.
Amennyit az alaplapra szánnék az kb 20e firint,vagy több is lehet,ha az alábbi kritériumoknak nem elegendő a 20-as.
Minél több sata csatlakozó legyen rajta.
Integrált vga elég.
Mcro ATX.
2db RAM slot.
Intel alaplapban gondolkodom (1150-es).
Ami a legfontosabb,hogy megbízható legyen hosszú távon.
Ja igen,újban gondolkodom.Válaszokat előre is köszönöm!
-
tpeter77
addikt
-
Laccoss
addikt
válasz
Terminator17 #77310 üzenetére
7.1 esetében a hátsó hangszórópár jackdugóját a hátlapi világoskék helyre dugod. Az első pár hangszórót a hátlapi lime (zöld) helyre, Bass/Center-t a rózsaszín hátlapiba, az oldalsó két hangszórót meg az előlapi zöld helyre.
-
Laccoss
addikt
válasz
Terminator17 #77307 üzenetére
User manual?
-
Terminator17
senior tag
Ha a lapon csak 3 db jack van az integralt hangnal raadasul abbol 1 mikrofon. Akkor hogy tudok rakotni 5.1 et ? Es elvileg 7.1 es az integralt hang benne
-
stigma
addikt
Szaisztok!
A kitöltött kérdések/válaszaim az alábbiak lennének:
1. Mennyit szánsz az alaplapra? - max 30k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? - i5-6500 + 2x4 GB 2133-as ram....(lejebb picit kifejtettem)
3. Milyen méretű lapot szeretnél? - mATX és ATX ( Z170/H170/B150 csipkészlet)
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI-E,ha még létezik PCI)
5. Milyen a monitorod csatlakozása? - HDMI, de nem kötelező alplapinak lenni mert van saját VGA-m
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? - nem
7. Használt, vagy új alaplap? - mindkettőÚj gép lenne, i5-6500 + Be Quiet Rure hütő + 2x4 2133-as ram mert csak annyit kezelnek ezek a lapok +
Seasonic M12II 520 EVo táp + valamilyen ház+VGA amit még nem tudok.
PCI nem annyira fontos csak van egy Xonar D1-es hankarija amit ha lehetne nem színevesen adna el emiatt.
Azzal is tisztában vagyok hogy Z170-es lapból sok nincs ami 30k-ért hozzámvágnak., de neki szerintem mivel tuning nem lesz felesleges is a Z-s lap.
Ezekhez kerestem alternatívákat amik az alábbiak:
-Asrock H170M PRO4S alaplap
-Asrock B150M PRO4 alaplap
-MSI B150M MORTAR alaplap
-Asrock B150M COMBO-G alaplap
-MSI B150M Night Elf alaplap
-Asrock Fatal1ty B150 GAMING K4 alaplapEzek köül 2 olyat lett amit ajánltatok többször is:
-MSI B150M Night Elf alaplap => ez msot 18k-ért van egy hardverapro-n
-MSI B150M MORTAR alaplap => általában ezt szoktátok ajánlaniEzen felül bármit ajánlhattok átlat felhasználásra lesz , illetve héna-héha játszik (CS:GO , FIfa16, GTA V..)
Segítséget előre is köszönöm. -
tpeter77
addikt
A mostani új alaplapokon látok kettő darab 7 szegmenses kijelzőt. Az mire jó, mi célt szolgál?
-
HULK25
tag
Segítség kellene melyik lap legyen i5 6600-hoz
[link]https://www.pcx.hu/termek/asrock-b150m-pro4-alaplap-065466
És miért?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest