Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz ddjtomyy #74663 üzenetére
Ha ez az árkategória, ez még beleférhet!
PCX-nél jó az ára és adják a 3 év garanciát!
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #74750 üzenetére
Egyetertek, hogy legyen errol bejegyzes, vagy utalás az erintett temakban.
Nekem van USB2.0, de az alap "gond" hogy szerintem az USB host az 3.0-ás, hiszen jelölve sincs:
Azaz nem veszi külön. Pl nálam van a BIOS-ban mindenfele USB emulacios beallitas is, de a telepitesen nem segit.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #35434496 #74776 üzenetére
Necces. Meg lehet próbálkozni, hátha minden oké vele, ha mATX-eset vesz.
ASRock mATX lapjait is megnésném, azok az említetteknél jobbak, illetve, ha tuningolnál, nagy segíségedre lesz, hogy náluk ezt rendesen támogatják...esetleg Asus VIII Gene (nem olcsó).
bluyoo: pont most néztem én is, hogy ATX-et linkelt.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #Morcosmedve #74777 üzenetére
Azon kívül, hogy korán reggel nem tudok írni, még annyit tennék hozzá, hogy aligha vennék 2800-as RAM-ok alatt, most annyira jók az árak (34kFt-os tartományban még jó kis 2800C14-C15-öt is kapsz...illetve 2400CL9 is van DDR3-ban, szvl nem érné meg a DDR4-es platform.
Én ASRock Z170M Extreme4-et ajánlom, ebben minden van amit szeretnél, sőt, még annál is több: azaz korrekt tuning opciók CPU-RAM-ra.*
E mellé nézzél valami jó kis Corsair LPX-et 2800MHz-es sebességel.*non-K Skylake processzor tuningnál az IGP nem működik (energia talarékos funkciók sem, de azzal nem vesztesz, mert OC-val nem is szabad bekapcsolni. ASRock-nál van olyan bolt, ahol trükköznek a garival, olyan helyen vedd, ahol a gártói 3 évet megadják!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz labi83 #74871 üzenetére
Nekem VIII Hero van, szoval ezt igy nem jelentenem ki
Asus dragabb azonos kategoriaban, ennyi, igaz, a szoftveres hattere nagyobb (plusz en jobban szertem a BIOS-at), de ettol fuggetlenul jol szerepeltek a Z170-es Asrockok, abszolut ajanlottak. 3 gari legyen ra, arra figyelj.Fatality K6 is jo, meg kell nezni az Extreme6-hoz kepest pontosan miben tér el, aztán a két lap árát osszeveted es valasztasz.
De a Ranger is teljesen jo valasztas.
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz chavezlee #74955 üzenetére
Nekem egy 950 Pro M.2-es SSD, egy PCIE x16 3.0-as VGA es egy PCIE hangkari van Z170 Hero-mban es igy teljesen jol mukodik, minden a max savszelen. Ma megnezem mi lenne, a tobbi eszkozzel es a portokkal, ha betennel meg PCIE eszkozt.
Milka: Szerintem BB-8 nem tud beszelni plane nincs ereje!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz chavezlee #74955 üzenetére
Szóval...
Megnéztem helyetted a GA-Z170X-UD3 alaplap leírását és a 16-17. oldalon le van írva, hogy mi hogy van támogatva.
Ezen kívül itt található egy bekötés a CPU-PCH viszonyról, Z170-en:
Konklúzió:
Z170-ben a CPU-n vannak a VGA PCIe slotok (legalább is a 2-way elsődleges slotok x16/0/0 vagy x8/8/0 vagy x8/4/4), szóval azon túl mutat a "déli híd" variálhatósága.
Mindkét M.2 port 32GB/s elvileg, azaz 4000MB/s lesz a bandwidth, a leírásban benne van, hogy mik tiltódnak le, ha használod őket. Azt nem tudom, hogy mennyire valós a 2x32GB/s sávszél, ha bent van mind a két M.2.
De kb. mindegy is, mert kimaxolod a 4000-et, nem lesz gyenge...Egy ilyen megjegyzés van a leírásban: "The PCIe x4 SSD runs at x2 speed", ami szerintem arra utal, ami a neve, tehát, ha az M.2-n felül rádugsz még PCIe SSD-t, bővítőkártyával, akkor az már nem megy X4-en.
LilaTehén: van mit tanulnod, ifjú padawan!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #75010 üzenetére
Beirtal egy par opciot, de en osszesegeben fejeztem ki azt, hogy 35-40-et semmilyen H-s lap nem ér meg.
32-t irtal B-s lapra, de ugye 40 korul van K4 es Extreme4 Z170, amik jol szereltek azert es tehet bele normalis memoriat es meg mindig 50 alatt van.Sokat szerkesztesz!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #75012 üzenetére
Na "Általános vélemény, hogy "illik" a skylake mellé 3000-es memóriát pakolni" és "... ASRock Fatal1ty H170 ... 38-39 ropi körül mérik." egyuttes olvasata adja ki, hogy ne azt vegye (DDR3 a 2133-as szint), de ha egy "alap" alaplap kell ott a B-s lap 30k környékén!
És a K4? Neked mindig a drága dolgok kellenek BTW. még így is 50k alatt van! Viszlát!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Walter_White #75049 üzenetére
Igen, pontosan, Extreme 6 jó lesz, a bolt is megfelelő, mert adják a 3év gart. Skylake-be is akartam írni, hogy vedd azt!
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #35434496 #75081 üzenetére
Z170-en ne a Gigát.
Szerk.: Igen, az UD5-öt nem tűnik rossznak (ha adják az 5 év garit?), de eddig akármilyen Giga-t vettek, nehéz szülés volt a memória kezelés. Na most ezt a dolgot nem igazán tudod szériamentessé tenni, legalább is szerintem.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #75127 üzenetére
Nos, ha kicsit no a CPU teljesitmeny Kaby-val, ugye DX12-Vulkan elvileg pont csokkenti a procilimitet, a VGA-k HBM2-vel jönnek, azaz kevésbé kell várnia egymásra a CPU-nak és a VGA-nak. Igy szerintem nem éri meg Kaby-ra várni. Egyebkent se novelnek evente sokat, esetleg, ha az AMD Zen eros lenne, amit ketlek
iGPU miatt venni egy platformot, pedig elég nagy balgaság. Viszont, ha a jelnlegi cuccaid mellé vennéd lehet nem éri meg egyáltalán a váltás.
Én Haswell-ről jöttem, 4690k-4770k-5820k, nem bántam meg a 6700k-t.Szerk.: Azert ovatosan a 980-al, nehogy nagyon kihereljek driver-el.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
Nagyon jó és van is hozzá 1,35V-os DDR3-otok?
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Runner_fxr #75189 üzenetére
Ne... használd 2133-on, kisebb idozitessel, vagy probald meg 2400-re beallitani, ha hagyja a lap.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Fitzgerald #75195 üzenetére
Szerintem abba lehet hagyni ezt a temat vegre, idezlek :
"Azt is megértem, hogy ilyesmit nem ajánl az ember az alaplapos topikban, ok."
- tobbi sorod mind tuningrol szol, ha sarkitott, ha nem.
- ez egy hardver ajánló topik
- 99%-ban olyanok kernek itt segitseget, akiknek azert nincs nagy tudomasuk a tuningrol es a feszultsegekrol, ezt kellene mar megertened...(#75197) cr33p: erre nem tudok mit mast mondani te nyugodtan hasznald 1.2V helyett 1,5-on vagy amennyin akarod, egyénileg szived joga, de ne ajanld masoknak, mert nem korrekt.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
és (#75399) Lotus_Omega:
Tehát én nem adnék el mindent, de nem értem, a csere hogy zajlott. Hibás lap lehet, vagy a frissites lett korrupt, ettől még én javaslom a VIII Gene-t vagy valamely ASRock-ot (csak boltot kell megnezni, hogy legyen 3ev a gari).
Megnezem mik johetnek szamitasba neked. -> Megnéztem...háát nincs sok. MSI-nel jobb az ASRock Z170M Extreme 4, de valós előrelépés az ASUS Maximus VIII Gene lenne.
Igaz ott a Gigabyte Z170MX Gaming 5, de eddig nem járt senkinél, csak kisebb kategóriájú Gigabyte lap és azok közt nem egynél voltak memória gondok.Osszessegeben, az ASRock jobb, jok a tapasztalatok az Extreme szeriaval, de az is 6 fazis es kiepitesben az USB 3.1 C type es a rendes M.2-es slot-on kivul nincs sokkal tobb benne, csereben 15-20k-val olcsobb, mint a szerintem legjobb, Asus VIII Gene.
Szerk.: ja, hogy 4,8 GHz a cél...akkor nincs miről beszélni, vagy bevállalod a Giga-t vagy maradsz az Asus Gene-nel.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz rayoliviero #75411 üzenetére
ASRock-ot ne iPon-nál vedd, ott csak 2 év garit adnak, szerintem jobban jársz az Extreme4-el, pedig én elég régóta Asus-ozok, főleg, hogy 6500 megy bele.
Igen, Neki 2666 van, de akkor még mások voltak az árak, és Ő véletlenül tuningolta 3000MHz felé, mert hát onnantól igazán DDR4.
Jelenleg teljesen vállalható a 3000C15-ös LPX és nem kell esetlegesen a tuning-al vesződni[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz rayoliviero #75415 üzenetére
"Ha Asrock, akkor LPX 3000, i5 6500. LPX-ből láttam, hogy van piros is."
Igen, ez így jó lesz, fekete-kék-piros, nem az a lényeg
Viszont marad az Aqua, 3 év a gari + jó az ár is...konkrétan jobb árat nem is találtam.© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz rayoliviero #75455 üzenetére
En leszednem a biztonsag kedveert. De altalaban a win10 mindent felrak mikor telepul, aminek hatranya, h pl a vga driver-bol elavultat tesz fel, a tobbi nem erdekes, ha mukodik USB 3.0 van csak Z170-en, arrol van esetlegesen 2.0 osztva, 3.1 kulon chip, de Win10 1511 megeszik mindent.
© asszongya'hogy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest