- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
BomiBoogie #56298 üzenetére
Asus Vanguard B85
, idén már a 2. gépet pakolom erre a lapra
-
jim bcs
nagyúr
válasz
BomiBoogie #56293 üzenetére
az ár miatt matx, ha kell az itx akkor számolnod kell a többlettel, nekem is nagyon bejön az itx de túlárazott
sorjában kb.így néz ki:
MSI Z87I
ASUS Z87I-PRO
és a király ASUS MAXIMUS VI IMPACTebben az árban ám sokkal olcsóbban ott a Maximus VI Gene vagy Gryphon
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #56293 üzenetére
Mint írtam szerintem mATX.
Lapterén olcsóbb megoldás, és kevesebb kompromisszummal jár.
(#56294) vhw
Ez nem ér! Az a lap majdnem mITX.Mondjuk pont a PCI-E slot miatt hosszabb 2cm-el a mITX mérettől.
-
vhw
addikt
válasz
miresz #56290 üzenetére
Hát... ha mindenáron ilyen elrendezés kell: ECS H81H3-M4
Sok sikert beszerezni
(amazonon egyébként van)
(egyébként én egy hasonló felépítésűvel szemezekek Asrockból, csak az 1155-ös foglalat, meg H61; H61M-VG3, ezt mondjuk épp kapható nálunk is)
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #56290 üzenetére
Igen az AMD lapoknak kicsit más a felépítése ugye a nagy tülök borda miatt általában van/volt hely a kisebb méret esetén is .... Bár AMD oldalon meg mATX-es lap van kevés. FM2/FM2+ osak ugyan vannak de azoknál ugyancsak eltűnt a VGA feletti bővítő hely (ugye ezeken a lapokon is eltűnt az Északi híd és a bordázata is).
(#56291) BomiBoogie
Ahogy én tudom nem. Hanem csak a turbó órajelet lehet 4 magra beállítani. Anno linkeltem párszor ezt a cikket: [link]
De szerintem nem egyfolytában azon az órajelen fog járni. Nálam pl. (bár nem Haswell) hiába van kézzel belőve a szorzó ugyan úgy leveszi az órajeleket sőt ... 1600, 2000, 2200, 2500, .... 3500.
Viszont jobban belegondolva feleslegesen foglalja a helyet szóval kukába azzal a résszel. -
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #56284 üzenetére
Már azt hittem felnőttél az ATX mérethez!
Hát mATX méretben nem tudok a feltételeddel lapot. Miért nem jó az alsó PCI-E slot?(#56283) Tuki89
Szia!
Mindkettő jó választás lehet. Szerintem egyikkel sem fognál mellé. A CPU-val kapcsolatban előfordulhat hogy nem ismeri fel ha régebbi UEFI van a lapon, de ez elég ritkán fordul elő.
Az Asus lapja viszont rendelkezik USB BIOS Flashback nevű funkcióval amivel akár CPU nélkül is tudod frissíteni a BIOS-t (lap közepén [link]).(#56282) ctrlaltdel13
Hi!
Az ~50K-s árkategóriára gondolsz?(#56285) Dalzarus
Köszi a véleményt! És gratula a félsárkányodhoz! -
Dalzarus
tag
Nah beszereltem az MSI b85-g43 gaminget. Gyönyörű a design élőben is, nem csak képen
Bár nagy negatívum, hogy a cunci kis sárkányos heatsink felét kitakarja a vga
Nagy pozitívum, hogy audio boost nagyon megdobja a zenehallgatást. A Killer E2200-ről majd jelentek, ha pénteken lesz időm lol-ozni
Ha valakinek van esetleg kérdése a laphoz, ha tudok válaszolok.P.S.: Szerintem rosszul vannak elhelyezve a proci hűtő felfogatásához a lyukak lapon. Van egy kb 4-5mm magasságkülönbség a két alsó furat között, a procifelfogatás hátsó panelén elég szembetűnő, a felrakott procin nem látszik. Tökéletesen felrakható volt a hűtő így is, csak az ember azt gondolná, hogy a legdrágább b85-os lapnál ilyen bakik nincsenek
-
Tuki89
csendes tag
Sziasztok!
A következő két lap között vacilálok és remélem tudtok nekem segíteni.
-Asrock fatal1ty H87 Performance
-Asus H87 Pro
Fontos lenne a sok csatlakozó, a megbízhatóság, csak a kettő közül nem tudom melyik lenne a jobb. A lapba i7 4771 menne.
Illetve hallottam olyanról hogy nem ismeri fel a lap a 4771-et mert frissebb proci mint a lap. Fennt állhat ez a lehetőség vagy sem???Köszönöm a segítséget.
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
4670k alá tudtok valami középkategóriás lapot ajánlani?? -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #56274 üzenetére
A turbó órajeléig meg lehet mind a négy mag órajelét emelni. Szóval tuning .... Bár ez kétségtelen még kevesebb mint a Sandy és Ivy Bridge-nél. Ha feleslegesnek, megtévesztőnek látod tőlem törölhető.
(#56273) Mahrenburg
"nem lesz könnyű Belőled jó diktátort faragni... "Ez ott volt ....!
-
vhw
addikt
válasz
miresz #56277 üzenetére
Hirtelen egy ilyet találtam; Asrock H87 Pro4
Vagy van hasonló B85-ös chipsettel, az is Pro 4.De hogy olcsóbb kategóriában is van-e...
-
miresz
veterán
Nem létezik olyan S1150-es lap,amin az első PCIe foglalat felett van egy 1x-es PCIe foglalat?
Úgy mondjuk mint ezen az AMD-s lapon:
-
vhw
addikt
Első pillantásra mi lenne a véleményetek erről a lapról: A55-G41 PC Mate
Mennyire lenne partner némi tuninghoz (leginkább valamelyik athlon II X4 7x0 alá)?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #56262 üzenetére
bluyoo, egy észrevételem lenne az összefoglahoz:
"Tuningképes lapok:
Elsősorban:
Ajánlott szorzózármentes ("K" jelű) Haswell processzorokhoz ( I5-4670K , I7-4770K).
Másodsorban:
Szorzózáras (nem "K" jelű) Haswell processzorok korlátozott tuningjához ( i5-44XX x , I5-45XX x , I5 46XX x , I7-47XX x).
Intel Z87 chipset"Akkor ez nem igazán állja meg a helyét, mert ebből arra lehet következtetni, hogy az Ivy Bridge-nél már megismert korlátozott +4-es tuningra van lehetőség, holott Haswellnél nincs.
Mit gondolsz?
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #56249 üzenetére
Bluyoo - De hát a bluyookrácia az azt jelenti, hogy "Bluyoo szava szent, és sérthetetlen..."
Sokat kell még tanulnod, nem lesz könnyű Belőled jó diktátort faragni... (Sóhaj)
Jimspie - Nem tuningolható i5 CPU-hoz az egyik legjobb ár-érték arányú lap az ASRock Fatal1ty B85 Killer, mATX méretben az Asus Vanguard B85-öt ajánlanám.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #56271 üzenetére
Ez durván kicsi.
Nekem már egy ilyen is elég lenne, de mondjuk úgyis egy mATX lesz belőle.Na, de ne offoljunk itt, mert aztán megyek a modkerbe!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #56270 üzenetére
Nem csak toronyházak vannak ITX-hez: [link]
Gyakorlatilag már i7-4770K-t is lehet ekkora házba tenni 1db SSD-vel kicsit moddolva a házat.Szerk: OFF, ez már nem alaplapos téma.
-
-
_csocso_
senior tag
Szia! Z77-es chipsettel szerelt lapot keress, abban tuningolhatsz is, valamint támogatja az SLI-t.
jimspie: Minimum egy Asus M5A97 EVO R2.0 ajánlanék, annak elég a tápellátása a proci kihajtásához.
-
Tubi2
senior tag
i7-2600k-m van és eladtam a P67-es lapom, mert szeretnék SLI-t építeni.
Melyik cipset támogatja ezeket amin 1155-ös foglalat van? Kicsit lemaradtam 2011 óta. -
jimspie
tag
Hali,
Szerintetek milyen alaplapot kellene vennem egy AMD 8350-es procihoz? Teljesen hülye vagyok a témához szóval inkább kikérném a hozzá értők véleményét. Köszi
-
bluyoo
nagyúr
válasz
RockHaRD #56261 üzenetére
"az általad linkelt vga maximum 2 monitort támogat. " De az a VGA a FleX sorozatba tartozik. Szóval kezeli a 3 kijelzőt.
"The SAPPHIRE HD 6450 FleX can support three DVI monitors in Eyefinity mode and deliver a true SLS (Single Large Surface) work area. The first two monitors are connected to the DVI outputs, as usual. A third DVI monitor can be connected to the HDMI output with the passive cable adapter supplied. Thus three DVI monitors can be used in Eyefinity mode without any additional investment."
De mindegy is, ha gond nélkül működik a dVGA -ra kötött két monitor mellett is az alaplapi kimenet akkor lényegtelen. -
RockHaRD
addikt
válasz
bluyoo #56259 üzenetére
az általad linkelt vga maximum 2 monitort támogat. Az alaplap önmagában szintén csak 2-t, viszont ha 2-t dugsz a vga-ra, egyet az alaplapra, akkor a windows-ban lehet használni a 3-at együtt. Ez az, ami nekem kell. Nem eyefinity-re, vagy nvidia surroundra utazom.
Rámegyek akkor erre a Z77-re
-
Pete55555
addikt
válasz
BomiBoogie #56256 üzenetére
mITX lap + Kaveri, + R7 low profile, + 512-es SSD + TFX táp, ez belefér kb egy 20*25*10-es téglatestbe, ennél kisebb "játékgépet" tuti nem csinálsz
És ráadásul elég sokba lenne egy ilyen.
Szóval mATX...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Kronus #56257 üzenetére
Ez esetben a Z87-G45 GAMING-et javasolnám. A keretedbe még belefér és jár hozzá a Lucid Virtu MVP is. Bár három monitorral nem tudom hogy birkózik meg.
Viszont LAN terén nem hiszem hogy jobb lenne pl. a Z87-PLUS Intel I217V megoldásánál.(#56255) G^zC^mp€r
Tuninghoz mindenképpen Z77-es lapot nézzél. És az Extreme3 megfelelhet, bár boltban az Extreme4 alig drágább.
Viszont nem tudom ez a három monitoros dolog mennyire életképes (én csak kettő kijelzőig jutottam). Nem lenne jobb inkább egy olcsóbb VGA-t beújítani (pl. [link] bár a VGA-s topic-ban meglehet tudnak jobb vételt) ?
Vagy platformváltáson nem gondolkodtál ha már újítasz? Az LGA1150-es lapok már támogatják akár a három kijelzőt is.(#56256) BomiBoogie
De szerintem is csak erősen indokolt esetben éri meg a mITX.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #56256 üzenetére
Ha hordozhatóság a fontos, akkor miért nem laptop?
-
Kronus
tag
válasz
bluyoo #56254 üzenetére
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
kb. 35-40e (de ha pár ezresen múlik egy lényegesen jobb akk persze nem akadály)2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Intel Core i5-4670K + tuning hűtés, Radeon R9 280X, 2 x 4 GB Corsair DDR3-1600, Samsung 120 GB-os SSD, 4db HDD, XFX 550W Pro3. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Igen4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged?
alap, semmi extra5. Milyen a monitorod csatlakozása?
Lényegében több is számít mert a cél: 1 kártyás eyefinity megvalósítása.
(3db Dell U2414h)Fő szempont az alaplap kiválasztásánál, hogy a gép főként játékra lesz használva ezért is nézegettem olyan lapokat amik ha más nem is hálózati szempontból némi plusszal bírnak.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Áh, fene ebbe a mITX mániába. Akármilyen kicsi az asztali gépház, úgysem lesz extra hordozható, mert ott van a monitor, perifériák stb.
Lehet, hogy mégis inkább mATX-ben kéne gondolkodnom, ott olcsóbban ki lehet jönni, és mondjuk még tuningos procira, jobb VGA-ra is futná. Igazam van vagy igazam van?
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Alaplap vásárlás előtt vagyok. Munkára lesz a gép, ezért nincsenek túl nagy elvárások:
- Mindenképpen ASRock-ot szeretnék. Az van a mostani itthoni gépemben, nagyon szeretem, olcsó, megbízható, stb.
- 2600K proci megy bele, a mostani lapommal megy az enyém 4400-at, szeretném hogyha az új lapba is ennyit menne.
- Legyen rajta vga kimenet, mert egy gagyi 210-es nvidia fog mellé menni, és tudnia kell a két vga-nak a 3 monitort egyszerre kezelni.iPonba fogom megrendelni, de az 1155-ös ASRock-ok közül 20-ig bezárolag (ez lenne a max, esetleg 21-ért a Z77 Pro3), van egy csomó chipsetes, és nem tudom, hogy melyik milyen, és melyik lenne nekem a jó. B75, H61, Z77,
szerk.: Találtam egy Z77 Extreme 3-at itt PH-n 20-ért. Eddig ez tűnik a legjobb ajánlatnak. Szerintetek?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Kronus #56250 üzenetére
Szia!
Egyszerűbb dolgunk lenne ha válaszolnál a téma összefoglalóban feltett kérdésekre.
"Annyi h az MSI elvileg régebbi modell mert van már Z87-G45 Gaming is" A gyakorlatban pedig egyidősek!Csak éppen a G45 komolyabb lap. Mint ahogy a GD65 még egy szinttel feljebb teszi a lécet.
-
zsizsef
senior tag
válasz
BomiBoogie #56252 üzenetére
Akkor marad a Pro4 vagy LX2 lehetősége.
-
zsizsef
senior tag
A "K" nélküli i5 3570 procik szorzóját ASUS P8Z77-V LX2 és az LX tudja emelni?
Az ASUS P8Z77-V LX lapon nincs vrm hűtés. Ez számít e valamit is, ha lehet benne szorzót növelni?
Az asrock z77 pro4 a kiindulási alapom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest