- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
andro93
aktív tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dalzarus #55508 üzenetére
Hát ha már "mert egy ilyen gaming szériás msi kártyát raknék bele" akkor persze hogy megéri!
Nem azt írtam hogy rossz lap és egyáltalán nem érdemes vele foglalkozni. Csak éppen nem nevezhető olcsónak.
"veszek alá egy 18ezer forintos fapados giga lapot" Látom követted az eseményeket!(#55509) perempe
Milyen alaplapot vegyek? topic .... kicsit eltévedtél. Újonnan is elvétve van a boltokban. Tegyél fel egy hirdetés itt az aprón hátha tud valaki segíteni.Bazinga!
-
-
andro93
aktív tag
-
Nova91
tag
válasz Dalzarus #55719 üzenetére
Nekem is ez a kettő meg most az Asus vanguard is belépett. Szerintem az összehasonlításnál az ilyeneket, hogy Lag Killer meg speckó mouse port ne legyenek szempontok. Ezek szerintem tisztán marketing fogások. Asrock mellett az szól szerintem, hogy inteles lan amit általában dicsérnek, de másik is tökéletes, nem olvastam panaszt. Asrockról azt írják, hogy kezd feljönni és megbízhatónak mondható, MSI-ről elég kevés infot találtam sosem volt ilyen termékem, Asus-t meg sokan dicsérik és van is vele pozitív tapasztalatom, több is. Amiket én vettem észre különbségek:
Asrock:
Extra: ALC1150 + Purity Sound, S/PDIF Out, DTS, USB 3.0 boost
Teljesítmény: Hi-Density Power Connector (ennek gyakorlati hasznosságáról nem sokat találtam, de lehet szempont), 15μ Gold VGA PIC-e foglalat, Intel Lan, Digi Power, 8 fázisú tápellátás (Nem tudom ez mennyire hasznos annak aki nem húzza a komponenseket)
Tartósság: DuraCap.MSI:
Extra: ALC1150 + Audio Boost ( ezt kicsit jobban mondják az asrock féle megoldástól, de nincs nagy különbség)
Teljesítmény: VGA boost MSI kártyával, de szerintem ez hülyeség.
Tartósság: millitary Class 4 komponensek: Super ferrite Chokes, Dark Cap, ESD védelem a csatlakozóknál.Asus:
Extra: Display port, USB 3. Boost, 5év gari
Teljesítmény: 4+1 fázisú tápellátás, DIGI+ power
Tartósság:TUF komponensek: ESD védelem csatlakozóknál, Alloy chokes, 10K Ti-Caps, TUF MOFSETsnekem ezek a főbb különbségek, de persze vannak még. MSI meg Asus tűnik a legtartósabb terméknek és az Asrock adja a legtöbb extra pluszt. Esetleg ha valaki lát olyan különbséget ami értelmetlen vagy nincs számottevő gyakorlati haszna az írja meg kegyen szíves.
-
Nova91
tag
válasz Dalzarus #55728 üzenetére
Killer-t azért nem vettem bele mert az a Lag leszámolásával hírdeti magát, de néztem egy külföldi tesztet meg fórum hozzászólásokat és egyáltalán nem mutatott minőségbeli eltérést. Intel Lannak meg szimplán csak jobb a neve meg gyakrabban használják drágább lapoknál, de hogy mennyire van alapja azt nem tudom.
Egeret meg azért nem vettem bele mert számomra nincs értéke ennek a funkciónak. Azt írja, hogy tartósabb mint az átlagos megoldások a ki-be húzogatások miatt és pontosabban lövök játékokban meg mit tudom én. Húzogatni szoktam ezt-azt, de az egeret nem, meg nem hiszem, hogy játékokban olyan pontosan fogok lőni stb... sztem ez értelmetlen funkció, de lehet nem, nem értek hozzá. Asrock féle aranyozott humbugnak csak azért hiszek jobban mert szerintem VGA műkődésre talán nagyobb hatással lehet mint egy sima egérre. Amúgy meg ha megnézed az Asrock B85 fatality olcsóbb lapot abban is Lag killer cucc van, de h87-be meg inteleset raktak, szóval szerintem ők is érzik, hogy minőségben talán Inteles a jobb. Én ezért inkább Asrock felé hajlottam, de főleg azért mert sok ismerősöm ajánlotta őket, de MSI-ről szinte semmit nem tudok, mert ahogy itt olvasgattam a hozzászólásokat más se nagyon. Isten tudja melyik a jobb, kehet az ember feleslegesen ül a monitor előtt órákat a választ kutatva, csak rá kéne bökni egyre azt csókolom
-
Nova91
tag
válasz Dalzarus #55732 üzenetére
Hát ezek alapján én a helyedben az MSI-t választanám. Nem hiszem, hogy az az Inteles dolog annyival jobb lenne. Nem értek hozzá, de nekem van egy 7 éves lapom és normális a pingem, jól jön a net, nincs szakadozás szóval nem tudom miben tudnak ezek korszakalkotót nyújtani.
[ Szerkesztve ]
-
bogarfx
aktív tag
válasz Dalzarus #55732 üzenetére
Nekem is MSI Gaming kártyám van, de szerintem tök mindegy melyikbe teszed be azt a karit, ugyanúgy fog teljesíteni bármelyik lapban, nem hinném, hogy ne lenne jó az Asrockba vagy Asusba, mert nincs ilyen supported VGA lista vagy ha nincs rajta. Tuning szempontból sem hinném, hogy jobb az MSI (az Asrockon 8 fázisos tápellátás van az MSI-n meg 6 fázisos, bár ezt én sem tudom mennyire számít).
Nekem az MSI mellett csak a nagyobb név és szebb design szól, esetleg még a tartósság, de ehhez sem értek. Asrock régen nem volt top gyártó hírében viszont mostanra eléggé dicsérik őket(erről nem tudok mit mondani mivel nekem már régóta Giga lapjaim vannak).[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Dalzarus #55735 üzenetére
A Killer E2200-al egyetértek h egy szükséges "jóság", de azzal a részével h msi laphoz-msi gaming vga mert tuti jobb meg stabilabb meg ilyen nyalánkságok tuti butaság....Ha én Biostar lapot veszek és abba oc-zem az msi gaming vga-m ottis megfog feküdni bizonyos órajel felett ha nem bírja..és máshol is...nemlesz jobb tuningba csak mert ugyanattól a gyártótól származik a lap amiben van.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Pete55555
addikt
válasz Dalzarus #55788 üzenetére
Írták már 1-2 napja is, hogy olyan alaplap kell, amiben jól lehet húzni a VGA-t.
Én úgy tudom, hogy kb semmi köze nincs hozzá, külön programja van, külön tápellátás (középkategória felett), stb, tehát az alaplaptól nemigazán függ a VGA oc-je.
Az én 12e Ft-os minimal Asrock lapomban is gyönyörűen megy az N240GT 20%-os oc-vel, feszültségemeléssel együtt.Valaki tisztázza ezt, aki hozzáértőbb
...Szeretem leracsniztatni...
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dalzarus #55788 üzenetére
Szóval egy olcsó "gémer" lapot keresel ....
Mindenesetre 40K-ig egy ilyen Z87-es lap van, az ASRock Fatal1ty Z87 Killer a többi gyártó felette .....
Csak összehasonlításképpen egy 50K-s "gamer" lap MSI Z87-GD65 Gaming vagy még inkább a legolcsóbb ATX-es ROG lap a Asus Maximus VI Hero.(#55790) jocomen
Szerintem olvasd el még egyszer! Kérdezett .... csak egy válaszban egy kérdező fórumtárstól ....
Ha már játékosoknak szánt lap: MAXIMUS VI FORMULA[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dalzarus #55792 üzenetére
Az olcsó lapokon a CF is csak 16X4X módban megy, ami amúgy sem szerencsés a teljesítményre nézve.
De igen eltérők a kér megoldás (vagyis három) Multi-GPU (SLI, CrossFire, Hydra). Viszont nem (csak) ettől drágább egy már SLI képes lap.(#55793) jocomen
(#55796) BomiBoogie
Hát végül is nem egészen. Ha úgy vesszük a H81-es lapoknak itt már tényleg nem sok hátrányuk marad. Viszont árban alig marad el a legolcsóbb is a B85M-ITX-től.
"Tudom, de anytime már a házon elbukta a spórolást." De szép darab és nem ijed meg egy komolyabb VGA-tól sem ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
M@cika
őstag
válasz Dalzarus #55994 üzenetére
Én csak 4 csavarral rögzítettem spec. tegnap. A négy sarkán. De valahova középre sem ártott volna 1.
6-ot mondjuk úgy tennék, hogy a 4 sarkára 1 valamint a hosszabbik oldalon a ház eleje felé középre, a rövid oldalon meg a ház tetejéhez közel eső középsőre.Nasit a kis fehér medvének!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dalzarus #56199 üzenetére
Persze hogy számít! De hogyha a felhasználói kézikönyvét esetleg fellapoznád, máris válasz kapnál a kérdésedre (13 old.). Szóval a Dual Channel miatt dim1 és dim3 vagy dim2 és dim4.
Még videót is csináltak [link].(#56196) EnterR
Szívesen!(#56201) Dalzarus
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Automata kávégépek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest