Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
2Gb ram+Intel Pentium G620 alá melyik lap lenne a megfelelőbb?:
ASROCK H61M-GS
MSI H61M-P23 (B3)
ASUS P8H61-M LX2/SI REV3.0Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunork #28684 üzenetére
Köszi a választ.
Én a ASUS P8H61-M LX2/SI REV3.0 felé hajlok.
Viszont az Ipon-on a GEIL ramoknál ezt olvasom:Intel i3/i5/i7 és AMD-s alaplapokkal NEM kompatibilis...
És ASUS honlapján csak a P8H61-M LX2-röl találtam infót.
Tiszta gáz hogy a saját lapjaikról nem adnak elég infót ....
A kérdés milyen ramot pakoljak bele?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunork #28689 üzenetére
Köszi,de azt hiszem ez sem ér sokat mindegyik LX-es állományban ugyan az van.
"GEIL GET316GB1333C9QC 16GB ( 4x 4GB ) DS - - 9-9-9-24 1.5V" is támogatott miközben csak 8Gb mehet a lapba.
Nekem beváltak,de ebbe a lapba igencsak Kingstont fogok pakolni .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Béla 2 #28905 üzenetére
Milyen asztali gépet vegyek? Itt nagyon benne vannak a srácok.
De szerintem ott is az Intelt fogják ajánlani.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok.Melyiket?:
GIGABYTE GA-Z68M-D2H 23.170 Ft
Vagy ASUS P8H67 REV 3.0 26.487 Ft
A giga lapban van LucidLogix Virtu támogatás és olcsóbb.Az Asus meg Asus ..
Intel Core i5-2310, Kingston HyperX 4GB(2x2GB) 1600MHz DDR3,és egyelőre egy Hd4870-es társaságában dolgozna.Hasonló árkategóriában jöhetnek ajánlatok is.
A CrossFire csak előrelátás miatt (nem biztos hogy lesz új kártyára keret keret).
A válaszokat köszönöm.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz tranceplanet #29453 üzenetére
Az ASUS P8H67 REV 3.0-on van usb3.De egyelőre nincs eszközöm hozzá .. (nem kikötés de +1 ha van).
A Virtu érdekelne csak nem nagyon tudom menyire működőképes a dolog főleg ebben az árkategóriában(3 lapot találtam 27e alatt).Szerinted érdemes vele foglalkozni?
Max. 27e a keret de ha olcsóbb az nem baj.A mATX nem lényeg.Tuning nem lesz (sajnos).
A CrossFire-t akkor benéztem de most már hallgatok a szép szóra és felejtem a dolgot szóval nem kell.
4 DDR3 foglalat jól jönne az esetleges bővítés miatt de feláldozható.Legalább 5 usb a hátlapon,optikai hang +1.
De amit linkeltél ASROCK Z68M/USB3-on erősen elgondolkozom(elég Asus párti vagyok csak most szűkebb a keret).Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz ronaldu98 #32636 üzenetére
Hát ahogy látom a kess nem lényeg.De a táp az tényleg túlzás.Egy FSP Aurum Gold 550W bőven elég talán még a Cf is elpötyögne rajta.De ha tényleg lesz a közeljövőben Cf Aurum Gold 750W.Mindkettő moduláris.
P8Z68-V PRO/GEN3
Vagy akár:
Maximus IV GENE-Z/GEN3[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz spoon.2 #32732 üzenetére
I3 De minek P67-es lap?Ha nem lesz később K-s CPU felesleges tuninglapot venni.
Elég egy H61.
És máris megvan a pénz egy I5-re
Ha meg lesz VGA a gépben az i3-2125 is felesleges hiszen nem használod az integrált HD Graphics 3000-et.Ha nem lesz benne VGA akkor már más a helyzet.
(#32730) Źşë'
Valamennyire lehet húzni a nem K-s CPU-t is P67/Z68-as lapban.Bár nem valami nagy tuning.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz spoon.2 #32765 üzenetére
Még mindig azt mondom elég lenne H61.De én sem azt vettem hozzá .
Azt te tudod hogy kevés vagy nem a 2 RAM foglalat.A lapod is úgy kellene választanod hogy miket akarsz rácsatlakoztatni ha már a tuning kilőve.
Az ASUS P8H77-M LE ezen is 2memóriafoglalat van max. 16Gb.Nem mintha nem lenne elég.
De ha kell a sok +csatlakozó,SATA3,RAID és később mondjuk a PCI-E 3.0 akkor mondjuk:
H67:ASUS P8H67 REV 3.0 . Nekem ilyen van és teljesen meg vagyok vele elégedve.Nincs int. VGA.
Vagy Z68: Asrock Z68 PRO3 GEN3.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz drahotab #32804 üzenetére
Kb. 3 foglalattípusú lapot soroltál fel
i5 2320-ad van nem?Az LGA1155 foglalatú!!
Neked ezek lehetnek jók:
Az Asrock H61M/U3S3 és a GIGABYTE GA-P61A-D3 sata3-al is rendelkeznek.
De az ASUS P8H61-M LE/USB3 REV 3.0 is jó lehet neked sata3 nélkül.
A Gigabite ATX méretű és nincs itregnált VGA benne a többi kettő mATX.
Szerintem ASUS vagy a Asrock.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Darko_addict #33017 üzenetére
A linked nem működik!
I3+Macho ha csak akkor is lehűti
De talán jó lehet: ASROCK P67 Pro3 SE 21,5e , ASROCK Z68 Pro3 Gen3 24,2e .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Darko_addict #33019 üzenetére
Szerintem ilyen kitételekkel Max.25e USB3,SATA3 Kb. ezek jönnek szóba:
ASROCK P67 Pro3 SE , ASROCK Z68 Pro3 Gen3 , Asrock H77 Pro4/MVP
Az Asrock lapok viszonylag olcsók sok szolgáltatással jelenleg best buy kategória.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Darko_addict #33023 üzenetére
Szívesen!
(#33032) Darko_addict
A bőség zavara Sok sikert hozzá.Hát igen +pénzel lehetne jobbat,szebbet de az az igazság hogy I3 alá ... És ugye már ezek a lapok is teljesítik az igényeid minek költenél többet.
"a múltkorit is, végül ugyanaz maradt" Ne haragudj nem emlékszem
(#33028) gyenesmartin
+1Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Ebben az árkategóriában nem hiszem hogy olyan gond lehetne hogy megsül a lap.Na meg aki tuningol teremtse meg a körülményeit is.Gondolok itt megfelelő ház+megfelelő hűtés.
P8P67 PRO
P8P67 EVO
P67 Extreme6
Z68 Extreme3 Gen3
Z77 Extreme4
Én Asuspárti vagyok de el kell ismerni hogy az Asrock olcsóbban adja ugyan azt a szolgáltatást.Nemhiába kerülhet kevesebb Asus lap a kosaradba 43-ig.És ahogy többen leírták már nincs velük gond mint anno.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Ezt neked kell eldöntened mi a fontos fogni pár ezrest +front panel vagy az újabb technológia.
Személy szerint a Z77 Extreme4 (új fejlesztés) és a P8P67 EVO (elfér a hangkártyád) között döntenék.De persze az Extreme4-el sem jársz rosszul az biztos,már csak a felsorolt előnyöket is nézve.
(#33040) Error2024
ASROCK Z68 Pro3 Gen3 ha már Asrock.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Error2024 #33046 üzenetére
Nem az olcsóbb lapot kerested a tuninghoz?
Nem írtad azt hogy akarsz CF-et vagy SLI-t!
De ha gondolkozol benne akkor szerintem ne sajnáld azt a pár ezrest és olyan lapot keress amin legalább 8X8x-ban kezeli VGA-kat mint a ASROCK Z68 Extreme3 Gen3.
Mivel (ha jól tudom) a MSI Z68A-G43 (G3) "csak" 16x4x működik.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Hát igen egykét gyártói honlap majdcsak kritikán aluli vagy legalábbis megközelíti azt ...
De így legalább pörög a topic
Egyszerűbb itt összedugni a fejünket és megosztani az infókat egymással.Vagy épp lebeszélni a másikat a felesleges beruházásokról rossz konstrukciókról,stb.Vagy pont rábeszélni a +kiadásra bizonyos szolgáltatásokért jól sikerült hardverért,több gariért,stb.
Főleg hogy a gondokat mármint ha vanak nem igazán rakják ki a gyártó/bolt honlapjára.
Legalábbis nem olvastam hogy "ne vedd mert minden 4. visszajön gariba".
Arról úgyis csak így fórumokon,tesztekben olvashatsz.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Ha tied lenne a 4. nem nevetnél
Csábító teljesítmény de engem anno a CF-ről lebeszéltek ............ Mondjuk a lapom sem megfelelő rá 16X4X
Kérdezz rá a nVidia SLI® topik-ban hogy megéri vagy nem 2 kártyát etetni.
Nem tudom menyire melegednek nekem nem K-s a CPU-m hülyeséget nem akarok írni.
ASUS P8P67 REV 3.1[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz dudzsi #33065 üzenetére
Elvileg a 8X8X kiosztás is csak viszonylag kis teljesítményesést okoz még a 6990-nél is.
De munkagépek terén nem vagyok képben és hülyeséget nem akarok írni.
De ahogy látom a gép még most körvonalazódik talán kérj egy ajánlatot a Milyen asztali gépet vegyek? topicban.Sok tapasztalt szaki is megfordul ott az igényeidnek és a pénztárcádnak megfelelő vasat állítják össze.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz CactuS #33110 üzenetére
ASUS M5A78L/USB3
USB3 az új eszközöknek.
(#33114) CactuS
Ezt viszont jól látod de adattárolásra még jó.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz CactuS #33117 üzenetére
Van egy pár lehet válogatni!
AMD lapkakészletek.
Mondjuk én csak 760G-st linkeltem.
(#33120) CactuS
"- asszony áldása kell -" De ismerős .......[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz mrfire #33147 üzenetére
A régebbi alaplapjairól volt szó mint pl. az enyém amit biosfrissítéssel fel lehet készíteni a PCI-E3-ra és az ivy-re is akár.
"Az ASUS a múlt héten mutatta be legújabb, Z68 chipkészletre épülő LGA1155 foglalatos alaplapjait, melyek teljes mértékben fel vannak készítve az Ivy Bridge CPU-k és a PCIe 3.0-s grafikus kártyák fogadására, akár több PCIe foglalatban is."
[link]
"Általában, ez lesz a formája x16 egyetlen kártyát, x8/x8 a kettős GPU, és a tri-x8/x4/x4 GPU. Miután egy PCIe x4 3.0 egyenértékű egy x8 PCIe 2.0, de csak akkor, ha egy kártya, amely képes kihasználni a PCIe 3.0."
Magyarul ha megfelelő lapot és VGA-t veszel akkor igen tud akkora sávszélt.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz sanyixXx #33152 üzenetére
Ha azt vesszük alapul hogy nem lesz tuning akár egy H61-es lap is jó lehet .
Na persze nem azt mondom hogy egy ilyen gépbe menjen a legolcsóbb lap ....
De egy közép-felső-középkategóriás lap bőven megfelelő számodra.
(#33153) dantre
Intel chipsets
AMD chipsets
LGA 1155
(#33154) mrfire
Jó kis lap
Na igen így nézve tényleg olcsón megúszod.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz sanyixXx #33156 üzenetére
Nem azt a CPU határozza meg (I7-2600 DDR3-1066/1333)
Nekem i5-öm van DDR3 1600Mhz memóriával kisebb időzítéssel de 1333Mhz-en működik.
"memóriakezelési" gondot el tudod kerülni ha a kinézett lap honlapján ellenőrzöd a kompatibilitását (Memory/Device Support).
Milyen asztali gépet vegyek?
Milyen RAM-ot vegyek?
(#33157) dantre
Több szóban leírva.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz #46372352 #33159 üzenetére
Jól érted nem szükséges hozzá.Ez egy hibrid megoldás (HDD/SSD) ami gyorsabbá teszi a meglévő HDD-s rendszert mint ahogy a cikkben is olvashattad"A 20 GB-os SLC SSD-vel egy 4 éves 1 TB-os rendszerből is sikerült 41%-kal nagyobb tempót kisajtolni, mint egy VelociRaptor-ból.".Ez egy szoftveres megoldás mint pl. a Virtu.
Alaphelyzetben SSD-n a rendszer,programok és hátértárnak egy nagyobb HDD és az igényeidnek megfelelő szinte bármelyik alaplap.
Ha még nem vetted meg az SSD-t Milyen SSD-t vegyek? Az első hsz.-ben van 1-2 cikk ami még jól jöhet ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz johnny82 #33163 üzenetére
Elég sok baj van mostanában a Gigabyte-okkal bár főleg VGA terén de lapokról is olvastam - visszajelzéseket.
Amúgy szinte ugyan azt kínálja 2db usb-vel és 1db PCI-E 1Xcsatlóval kevesebb van rajta mint mondjuk az Asus-on.Az Asrock-on pedig DVI-D és D-Sub kimenet is van.A Gigán/Asuson csak D-Sub.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz mrazgabor #33184 üzenetére
Nem venném."Csak" 100MBps-os hálókártya,max 95W-os CPU ...
Ebben a kategóriában 960GM-GS3 FX , M5A78L-M LX V2 A kettő közül az Asus jobban felszerelt.
Több csatlakozó viszont "csak 8Gb RAM-ot kezelnek ellentétben az MSI 16Gb-ot.
De milyen rendszer alá lesz?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz sanyixXx #33186 üzenetére
CPU nem kezel csak 1333MHz-ig. Kivéve a tuningolható (p67,z68,z75,z77 alaplap + i7-2600K) megoldást de ez oc.alatt neked kell beálligatni a +órajelet.Ha nem tuningolható mellett döntesz (H67,.,.,., lap + i7-2600), akkor visszaveszi minden memória órajelét 1333MHz-re.De hidd el nem érvágás az 1333Mhz főleg ha az időzítést leveszed CL7-re akkor kb. ugyanott leszel teljesítményben mint ha 1600-on CL8-ban menne a ram. Klikk.
Magyarul ha ragaszkodsz az 1600Mhz-hez akkor már K-s CPU-ba ruházz megfelelő lappal.
De ahogy tranceplanet írta " Az Ivy Bridge már alapból 1600MHz-es memória vezérlőt fog tartalmazni."Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Winchester95 #33263 üzenetére
Asus P5QD Turbo-m volt (P45) nagyon meg voltam vele elégedve.
Szerintem már a +hűtés és a 2. Pci-e (8X8X)miatt megérné ha tényleg kevés ráfizetéssel tudod megoldani.
Nem tudom hogy a P43 mennyire kezes a tuningban de a P45 biztos jó mert próbáltam.
De azért várd meg más véleményét is hátha volt valakinek a kezében.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Winchester95 #33268 üzenetére
Mondjuk nem Asus de [link] kb. ekkora különbség lehet Asus oldalon is.
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz bmollszeptim #33270 üzenetére
Hát ilyen listáról nem tudok.
B75 Q75 Q77 H77 Z75 Z77 biztos H61-ek közül ezek.Na meg gondolom azok a lapok amelyek a PCI-e 3.0 támogatással rendelkeznek.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
User Manual:"2.13 Serial ATA3 (SATA3) Hard Disks Installation
This motherboard adopts Intel® H77 chipset that supports Serial ATA3 (SATA3) hard
disks and RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, Intel Rapid Storage and Intel
Smart Response Technology) functions for SATA3_0 and SATA3_1 connectors.It
also adopts ASMedia ASM1061 chipsets that supports Serial ATA3 (SATA3) hard
disks for SATA3_A1 and SATA3_A2 connectors. You may install SATA3 hard disks
on this motherboard for internal storage devices. This section will guide you to install
the SATA3 hard disks."
Ezek szerint a SATA3_0 and SATA3_1 (15-16) a sata2 csatlakozók mellett.
Gondolom az "A" jelölés ASMediat takar[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mans20 #33287 üzenetére
[link]
Ez egy hibrid megoldás (HDD/SSD) ami gyorsabbá teszi a meglévő HDD-s rendszert mint ahogy a cikkben is olvashatod.
(#33286) Pilács
B75 Q75 Q77 H77 Z75 Z77 Ivy Bridge Chipsetes lapok abban tuti de normális tuning csak a Z75 Z77 lapoknál kapsz a "régebbi Asus lapoknál pedig a cikkben szereplők kezelik az ivyt.
De ha 25 a keret Asus és I5-2500K lesz benne ASUS P8Z68-V LX 1300Ft-al drágábban.Alapból ivy chipsetes Z75 Z77 lapokat Asrock oldalon nézz Asus-nál nem találsz 25e-ért.Legolcsóbban ASUS P8Z77-V LX 29e.
(#33288) Pilács
Lasú voltam!
+1 Z77 Pro3[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Domyzilah #33305 üzenetére
Akkor már ne add lejjebb SABERTOOTH Z77
És még szép is
(#33296) ZetorGumi
Kellenek az új dolgok csak nem mindegyik bizonyul életrevalónak.
Szerintem ezt a lehetőséget sem fogják sokan használni.Bár ki tudja ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Pilács #33307 üzenetére
"A kettő közül én az Asus-t venném."
Azért az Asrock nem az mint pár éve(már a gari is 3év rájuk) ezért is ajánlottam elsőnek a Giga ellenében amivel nem egy embernek gondjai voltak és nem csak alaplapokkal ... .
Ilyenről nem halottam hogy alulteljesítettek volna a CPU-k az Asrock lapokban.
De mivel nincs k-s cpu-m Asrock lapban itt kérdezz rá.
Mindig is Asus lapom (és szinte minden amit gyártanak ) volt idáig és nem csalódtam bennük nekem megéri a felárat.Még az első lapom is működik napi használat mellett pedig legalább 10éves(a 3. gazdája kínozza). Miután emelted a keretet és megnézted a linkelt lapot Asus-t ajánlottam újfent a Giga ellenében.
"na most akkor hogy is van ez?" Mi?
Az iPon-nal meg nem tudom mi baj?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest