Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
Csak hogy egy kicsit felhozzam a topicot..
Jelentem, a tkazmer Capitals ezt a hetet kb 33%-os hozammal zárta. Igaz, nem nagy összegeket fektettem be... -
attiati
veterán
Nincs mit. Ennek a két alapnak az előnye egyébként nem abban rejlik, hogy csak ''siker esetén vonnak díjat'', hanem hogy jóval szélesebb az alkalmazott befektetési eszközök skálája. Úgyis kihozzák pozítívra a hozamot, mert nem vállalnak túl nagy kockázatot.
Azt hiszem a Concorde Abszolút alap volt (és talán még ma is az egyetlen?) az első alap, amelyiknek engedélyzetett a shortolás és technikai elemzésekre is alaphatnak befektetési döntéseket.
Most nézem a költségeket bamosz honlapon:
vétel: max 5,0% forgalmazó döntése alapján visszaváltás: 500,- Ft
max. 2,0% alapkezelői (és forgalmazási) díj
Sikerdíjat nem említik, pedig úgy emlékszem annó sikerdíjas alapnak indult.
Lehet Concorde honlapján hivatalosabb infó találhatható.
De a 7-8%-os éves hozamért tuti nem éri meg ez az alap. -
attiati
veterán
Úgy tudom a bankok a privátbanki ügyfeleknek portfóliókezelést sikerdíjért vállalnak.
De 10 misi alatt nem igazán állnak szóba veled. Ez tényleg egy kiemelt ügyfélkör.
Concorde Vakmajom Abszolút Származtatott Alap, vagy OTP Abszolút Hozam Származtatott Alap biztosan sikerdíjas. Persze ott is van még egyéb költség is (értékpapírszámla vezetés, vételi-eladási jutalék). -
Darla
tag
Sziasztok!
Tőzsdében otthon van valaki?
Az érdekelne, hogy van-e olyan brókercég ami sikerdíjért dolgozik. Szóval a megtakarított pénzemet nekik adom és ők azzal próbálnak nyereséget elérni, és a nyereség egy bizonyos százaléka lenne az övék mint fizetség. Van ilyen? köszi -
tkazmer
addikt
válasz
attiati #1889 üzenetére
Na így gondoltam, hogy azokkal együtt.... A vállalkozás alapításnak meg szerintem elenyésző lehet a költsége egy ilyen beruházáshoz mérten...amúgy milyen költségei lehetnek egy vállakozás alapításának?(itt az alaptőkére nem gondolok, az asszem talán 3 milla KFT esetén..)
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
Na megnéztem, Pioneer Nemzetközi Vegyes Alap a pontos neve. Csak az elmúlt fél évben az alap nettó eszközértéke 20%-kal nőtt, ami jócskán feltornászta a 2-3 éves hozamokat is, de ez nem ismétlődik meg mostanában szerintem. Szóval inkább a 12-14%/év körüli hozam a reális 2-3 éves időtávban.
Viszont ha ránézel BAMOSZ honlapon a hozamokra, látod, hogy a 3 éves hozamok elég sokat jártak 5-6%/év körüli szinten. Az 5 évesek 10% alatt nem nagyon.
Az 5% büntetőjutalák 5 éven belüli visszaváltásnál valóban él.
Büntijutalék elég sok nyíltvégű alapnál létezik, ahol hosszú pozíciókban ül az alapkezelő.
Érthető, hisz hosszútávra terveznek ők is.
Nem tűnik rossznak, de kéne az az 5 év időtáv, hogy nyugodtan aludj és hogy ne vigye el a büntijutalék a hasznot. De minden csak a tőkepiaci kilátások kérdése.
Bankot is kéne hozzá váltanod. Unicredit (HVB) az egyik nagyobb forgalmazó.
Nem olvastam át, de most nézem, hogy pioneer alapok körül elég sokminden változik jövő héttől. Mindenképpen nézd meg, ha belevágsz: [link].
Remélem kimerítő volt ehhez az alaphoz. Brókernetről meg mesélhetnél -
tkazmer
addikt
Kicsit off, de végső soron befektetés....tehát mennyibe kerülhet egy kisebb bowling pálya felépítése?
-
Carpio
tag
válasz
attiati #1885 üzenetére
Nem oly rég fedeztem fel, hogy a pénzt is meg lehet dolgoztatni. Eddigi tapasztalataim és az ingadozásokra való reagálásaim alapján (bef.jegyek) úgy gondolom a kiegyensúlyozott vegyes alapok a nekem valók. Tehát 2-3 éves időtáv, 10-20% (jó esetben) közötti hozamok - éves szinten. Nos ezek között a a pioneer kiegy.vegyes alap most magasan a legjobb. A bibi az, hogy OTP-s vagyok pénzeim átvitele egy másik bankhoz elég húzós és van itt valami amit még nem értek. A fent említett pioneer alapnál, ha 5 évnél hamarabb veszem ki, akkor az árfolyam 5%-át be kell csengetni, ezt nem igazán értem. Ha pl. van egy 2misis befeketetésem és kiveszem 4 év után - mert szükség van rá - akkor 100 lepedőt be kell fizetni?
Máskülönben az OTP most indított egy kiegy.vegyes alapot - Prémium kiegy.vegyes - ami első ránézésre nem tűnik rossznak. Igy aztán dilemmázok - igy gondoltam azt, hogy a Brókernet tanácsát is ki kellene kérni, viszont náluk jobban dominál a részvénytúlsúly és a hosszabb időtáv. Ráadásul szkeptikus is vagyok a Brókernet megbízhatóságával kapcsolatban (láttam, hallottam már csúnya dolgokat).
Szóval ha ismerős a helyzet valakinek és van tapasztalata, akkor adjon tanácsot.
Megköszönném -
Carpio
tag
Visszaolvasgatva, sok negatív kritikát láttam a Brókernet-ről. Miért, mi a baj velük?
Ne vigyem a pénzem hozzájuk? Nem vagyok egy olyan alkat, aki részvény portfóliókat vásárol és menedzsel önállóan. Ha nem ők, akkor ki? -
attiati
veterán
Szerintetek a gazdasági lassulás hatására beindulhatnak fél éven belül a jegybanki kamatcsökkentések USA-ban és EU-ban?
-
attiati
veterán
őszinte az a táblázat?
vonogatod a jutalékokat is?
Anno tőzsdeligán szép hozam kerekedett ki, mert a szabadon álló pénz után is 5-6% hozam járt napi szinten jóváírva...
Aszondják az okosok, hogy kezdőknek napokig, sőt hetekig nem is lenne szabad ránézni a portfólió állására, szóval emiatt elkezdheted
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
válasz
viharhozo #1879 üzenetére
Pedig azt kihagyom szerintem.... nem fogok daytradelni, meg tizedszázalékos változásokra ugrani. Inkább arra vagyok kiváncsi, hogy képes vagyok e alulértékelt papírokat választani és kiülni az árfolyamváltozást.
Aszem elő kell vennem újra a Tőzsdepszichológia című remekművet Helmut Hornstein-től
Inkább az a bajom, hogy ilyen kis összegből egyáltalán nem lehet a ''portfólió'' súlyait megválasztani és változtatni. Ahhoz legalább 5-600k kéne. -
tbs
addikt
válasz
attiati #1877 üzenetére
Táblázatkezelőben gyűjtöm a virtuális pénzem, lassal-lassan belemászom egy online tőzsdejátékba, majd ha ott is hozom a táblázatos hozamot, akkor éles próbálgatás. A legnagyobb problémám az, hogy van hogy napokig nemtudok ránézni, és emiatt kissé ''kiegyesúlyozatlan'' a TBS Capitals eredménye (Viharhozó, te divatot teremtettél..!
), de legalább nincs bukóban...
-
attiati
veterán
válasz
ploteus #1869 üzenetére
400k-ra tényleg nem lehet nagy ötletet adni. Főleg ha ennyi a full megtakarításod.
Amint látod én 120ezerrel állok neki tőzsdézni, de ez szárnypróbálgatáshoz elég, szóval nem extra hozamot várok tőle.
Válasz magadnak alapot vérmérséklettől függően vagy helyezd betétbe.
Azért bővebben is leírhatnád milyen elvárásaid vannak... -
viharhozo
addikt
válasz
attiati #1866 üzenetére
Ha mindket arat egyszerre ugorja at, akkor IJ. A konyvben benne lesz az ajanlat, tehat azert van eselyed zarni.
Egyebkent ez piszok ritka eset. Normalis stop mellett ilyen csak akkor tortenik, ha nyitoban nagy gappel kezd a reszveny. A problema egyebkent feloldhatatlan, mivel tudtommal egy reszvenyre egy idoben csak egy ajanlatod lehet. -
tbs
addikt
válasz
ploteus #1869 üzenetére
400eFt kevés, ha nem értesz, nem vagy benne aktívan a tőzsdében. Tőkeáttéttel meg még fokozottabb a kérdéskör. Ha meg tudnád forgatni nem itt kérdezősködnél...
Tehát... Konzervatívan rakjad be valami bankos fele ingatlan fele részvényalapba. De gondolom Te is hasonlóan gondolod...
Milyen ''tippre'' vágysz? -
tbs
addikt
válasz
attiati #1867 üzenetére
Válaszolhatnék én is, de az rosszabb lenne, mint egy hályogkovács beavatkozása...
Tanulni meg abból tanulok, ami van. Figyelek, szivacsolom az infót. TBS Capitals (Viharhozó után szabadon.
) meg termel. Pillanatnyilag virtuálisan, de lassan összegyűlik a bátorság...
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
válasz
viharhozo #1865 üzenetére
Ha nagyobb részvénynél szűk teret hagyok a két ár között, akkor is simán belefuthatok...
Én úgy értettem a példát, hogy már eleve az aktíváló ár kisebb lesz, mint a limitáram.
A példánál maradva 19400-on aktíválódik a 19500-es eladási ajánlatom?Olyan mintha emelkedésre spekulálnék
Ezek szerint végigülöm a teljes aznapi esést, ha nem nézek rá időben. Pedig meló mellett jó lenne autómatizálni. -
viharhozo
addikt
válasz
attiati #1863 üzenetére
#1862: Oszinte leszek, soha nem nyitottam meg DT-pozit, csak normalt es TDT-t, igy gyakorlati tapasztalatom nincs. Ahogy nezem, a rendszer egyszeruen levonja a maradek jutalekot, ha nem zarod a nap vegeig.
#1863: Ha az arfolyam eleri a 19800-at, akkor bekerul a konyvbe az eladasod 19500-on. Kisebb reszvenynel elkepzelheto, h amikor az aktivalasi ar teljesul, kiszedik a konyv jelentos reszet, es a legjobb vetel kisebb lesz, mint a te eladasod. Ez szivas. -
attiati
veterán
válasz
viharhozo #1859 üzenetére
Van tapasztalatod, mi történik akkor Equitasnál, ha stop limit eladásnál ''átugorja'' az árfolyam az aktiválási és a limitárat is?
Pl. MOL-t megvettem 20.000-ért. Stop limittel szeretném eladnii 19.500-on, ha esik az árfolyam. 19.800-re beállítok aktíválási árfolyamot, és 19.500-nak limit árfolyamot. Mi történik, ha 19.900 után csak 19.400-on születik a következő kötés?
Bekerül a könyvbe az eladási ajánlatom, és eladja a következő árfolyamon (19.400-on)?
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
-
ploteus
aktív tag
Vannak itt dolgok
Van 400e lepcsim, 1évre befektetném valamibe, valami tanács esetleg mibe lenne érdemes? -
attiati
veterán
Egy közgazdasági furcsaságot nem értek...
Elemzők attól tartanak, hogy egy alacsony GDP növekedés magas inflációval párosulva be fog gyűrűzni. És ugye az infláció fékentartása miatt a jegybankok kamatemelésre kényszerülnek, de ez tovább csökkenti a GDP növekedést.
Az alaphelyzet (magas infl., alacsony GDP) hogy jöhet létre?
Hisz a gazdasági növekedés lassulása keresletcsökkenést jelent elvileg, ami az infláció csökkenéséhez vezet.
Termelékenységromlás az oka? Vagy mert a bérinfláció nem párosul termelésnövekedéssel?
Mert a nyersanyagárak buborékszerű emelkedésétől nem tartanak az elemzők.
Talán jól írtam. Valaki biztos bír követni -
viharhozo
addikt
válasz
attiati #1857 üzenetére
DT-t/TDT-t termeszetesen napon belul zarni kell ill. a brokerceg automatikusan zarja. Az Equitas csak allampapirt es reszvenyt arul, en meg Nyeszre mindenkeppen szerettem volna alapokat is venni.
Azt nem tudom, kinel erdemes kulfoldi reszvenyt venni, egyelore csak tervezgetem a dolgot. -
-
viharhozo
addikt
válasz
attiati #1848 üzenetére
A helyzet egyre csak fokozodik. A 22500 eleg kemeny tamasz a Buxnak, dunsztom sincs, mit kene csinalni, ugyh ilyenkor nem csinalok semmit.
Teljesen bizonytalan a helyzet, a Tcom 900-on nagyon csabito, pletykaltak, h a DT semmikepp nem engedi egy bizonyos szint ala a papirt, csak azt nem tudtak pontosan, melyik az a szint.
A magam reszerol finoman Rabat tankolgatok, meg tartom a tartanivalokat. Nezegettem a TDT shortot, de akkora gappel kezdodott a nap, h nem mertem belevagni (mostanra kiderult, h jol tettem). -
attiati
veterán
Viharhozó: melyik brókercégen keresztül bétezel?
-
attiati
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #1849 üzenetére
M mai híreket hallgatva szerintem nem igazán van vége az esésnek... hallgattam Cashline elemzőjét Gazdasági Rádióban, aki szerint megkezdődtek a hitelekből nyitott vételi pozíciók zárásai, és ez folytatódni fog. Vagyis a nagytőke elkezd mozogni, és ha még több pozíciót zárnak, hogy visszafizessék a yen hiteleket, akkor további esés következik...
Szerintem várj még picit, míg legalább tompul az esés mértéke... -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Én befektetési jegyekben utazom, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: a napokban jócskán lezuhantak a magyar és az európai részvényindexek is (úgy tudom, egy bejelentés hatására, amely a kínai gazdaság megtorpanását jósolja). Kérdésem az, hogy érdemes-e nagyobb összeget invesztálni ezekbe, bízván abba, hogy ez a zuhanás csak átmeneti jellegű? Köszi.
-
attiati
veterán
válasz
viharhozo #1840 üzenetére
Mire beszállnék BÉT-re, kivezetik az összes olyan papírt, amiben még van fantázia.
Legalább azokat ismeri az ember és magyar nyelvű információ is hozzáférhető.
Blue chipek meg nincsenek vonzó árszinten, és szinte ugyanakkorát képesek esni.
Talán Matáv jónak tűnhet most, de fundamentálisan nincs kiugrási lehetőség hosszútávon sem. Na majd meglátom. Egyenlőre áthelyezek egy kis pénzt Equitashoz -
-
zolynet
veterán
Hasonlóan épül fel a Brókernetes törtönet is, csak ott a megosztás más: kb 60% nemzetközi részvény 40% hazai részvény, amit persze lehet válzotzatni. Mindamellett államkötvények -> ippeglen az infláció fölött vmivel ketyegnek, de 1etlen előnye: biztonságos.
Nem tudom az Allianz-nál ki van a háttérben , de a Brókernetnél a Credit Suisse,
első top 3-ban lévő bank, ha jól tudom. Elég nagy biztonságot és szakmai hátteret nyújtanak. -
Dave™
nagyúr
Sziasztok. Nem tudom eddig mi mindenről folyt itt a vita, csak pár hszt olvastam, de nekem is van ötletem, személyes tapasztalat útján.
Bizonyára többen hallottatok már a unit-linked befektetésekről, ezek manapság nagyon népszerűek, így van ez ott is, ahol dolgozom (Allianz). Jelen esetben Életprogram a neve, és elsősorban azoknak jó, akik min. 5 évre szeretnének megtakarítani/befektetni. Lényege, hogy előre meghatározott (amit időközben módosítani is lehet) portfólió alapján befektetési egységekre váltják át a pénzed (ez folyamatos, havi 8e a min). Nekem 60% magyar részvény+40% államkötvény képezi a portfólióm, 2005.06.01 óta a magyar részvény eszközalap 34,29%-ot hozott február 28ig. Évesítetten ez több, mint 18%. Emellett a másik jó dolog, hogy akinek br. 3,4Millió alatt van az éves jövedelme, adókedvezményt is igénybe tud venni, ez éves befizetéseinek 20%-a. Így szummázva a hozam eddig közel 40% (esetemben természetesen ez kevesebb, hiszen nem 100% magyar részvény van benne, hanem csupán 60.). Persze a részvények nem garantálnak semmit, de százszor biztonságosabb egy olyan csomagot választani, amiben jó pár hazai részvény megtalálható, mintha kiválasztál egyet a tőzsdéről, mondjuk a kiugróan magas értéknövekedést is bukod veleAdókedvezménynek egy hátulütője van: ha 10 év előtt hozzányulsz, akkor vissza kell fizetni az uccsó 3év+20%-ot, amit igénybe vettél. Ez azonban már 4 évnél is megtérül
Tehát, én erre esküszöm, én ebbe tolom a zsetonom. Ha tudtok jobbat, ne fogjátok vissza magatokat!
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
Fél évig voltam a Brókernet-nél mint üzletkötő, azért mert láttam benne perspektívát.
A törzsközönséget nem sikerült igazán megtalálnom ezért hagytam ott.
Értékpapír porfóliókkal foglalkozik meg még sok minden mással.
Közép-hosszútávon jó befektetésnek bizonyul. Van rövid távú befektetése is, de sztem az nem az igazi. -
viharhozo
addikt
válasz
attiati #1836 üzenetére
Meglatjuk. Az igazi gond az, h alapvetoen jo papirokat vezetnek ki, olyanokat, amiket hosszabb tavra is erdemes lett volna bezsakolni. Egyebkent is sok volt a szopas a mult heten, hala Sztalinnak a TVK es a Fotex nagyobbik reszet elotte eladtam ill. a TVK beker. ara 5800 korul volt, szoval csak elmaradt haszonrol beszelhetunk. A Forrasnal komolyabb a buko, de kiulom, lesz az meg fent.
A magyar tozsde lassankent teljesen jelentektelenne valik, nezegetek kulfoldre, viszont ahhoz penz kell. A masodik felevben talan sikerul osszakapirgatni annyit, h erdemes legyen benevezni. -
Csapi007
veterán
Hello
Hányan tőzsdéznek közületek? -
attiati
veterán
Lassan már minden kispapírt kivezetnek a BÉT-ről. Mivel fogsz spekizni?
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Versus82 #1829 üzenetére
Az még durvább, hogy az üzletkötők még csak korrekt visszaosztást sem kapnak, mert a cég ezt kellemesen lefölözni. És a sok kis naiv hisz benne és örül a koncnak, nem áll össze a kép a fejében. Összehasonlításképp, pl. a biztosító egy fél milliós szerződésért közel 450 ezret fizet ki a saját üzletkötőjének, míg egy közvetítő cég egy kezdőnek kb. 65 ezret... De még vezető pozícióban (ahová márn agyon kevesek jutnak el!) sem fizet többet 150-nél...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Ja lakni akarnak, de nem mindegy hol és miben.
Én panelban bekészülnék az tuti, mégha olcsóbb is. Hiába na, kertes házban nőttem fel.
(Ami meg még mindig olcsóbb ott, mint pesten egy pane : l 4-5 milla vidéki családi ház <---------> 8-10 millás pesti panel)
szerintem ingatlanos topic meg már van. (Lakáshitel, lakásvásárlás néven fut, azt hiszem... ) -
Versus82
aktív tag
válasz
Agyzuzo #1826 üzenetére
hát elég gáz tényleg. mindenki pénzügyi szakember lett, élen a brókernet a sleppjével. a középkorú picsák régen avonoztak, ma pénzügyi tanácsadók... muhahaha, szánalom. az még gázabb hogy megy is nekik általában, egy kis gyomor azt lehet szórni a népnek a sok szart, elég korrekt visszaosztások vannak.
szerk: mármint a szakembernek korrekt
[Szerkesztve] -
A topik címére egy normális választ tudok adni:
- A zsebembe -
Agyzuzo
addikt
válasz
viharhozo #1825 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy én sem foglalkozom már Unit Linked termékekkel.
Viszont azt is hidd el nyugodtan, hogy az ügyfél költségei szempontjából tényleg mindegy, hol köt. Csak annyi a difi, hogy egy közvetítő cégnél még az üzletkötő jár rosszul, mivel a jutalék nagyját a cég nyeli le...
Ráadásul egyre gusztustalanabb ez a piac, mert boldog-boldogtalan Unit Linked biztosításokkal házal.
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
válasz
Agyzuzo #1823 üzenetére
Nyilvan hosszasan vitatkozhatunk errol, de ettol eltekintenek. Maradjunk annyiban, h altalaban olcsobb lehetne a termek, ha nem kene zillio embert ebbol etetni, hanem mindenki befaradna az adott ceg irodajaba. Tisztaban vagyok avval, h ez egy eletidegen feltetelezes, hiszen az emberek tobbsege nem ohajt ilyesmivel foglalatoskodni. Inkabb a kozmetikusatol ker befektetesi tanacsokat.
A unit-linked piacot nem nagy ordongosseg atlatni, foleg, h mas megteszi helyetted. [link] -
vati
senior tag
válasz
attiati #1806 üzenetére
''Ma egy jó szigetelésű családi ház fűtése fele annyiba kerül, mint egy ugyanakkora panelé.''
A családi ház legyen +10 millióval drágább, mint a panel. (valójában sokkal drágább, ha ugyanolyan jó közlekedésnél van.)
A fűtési költsége legyen kevesebb 20kHUF/hónap mint a panelé, ez vsz reális.
Tegyük fel, a vásárlónak kilógnak a tímilliók a zsebéből, és kp-re meg tudja venni a felújított, jól szigetelt házat, nem 20 évi eladósodás + duplán visszafizetett hitel árán.
Kiszámoltad, hány évig lehet fűteni a panelt az árkülönbözetből?
Jó esetben, röpke negyen év alatt megtérül a családi ház
Ha a +10 millert addig tőzsdén forgatjuk, lesz az a 40 év több is...
Vannak emberek akik csak lakni akarnak, nem ingatlanba befektetni 40 évre. Legfőképp azért mert nincs ennyi befektetni való vagyonuk. Nekik -a jelenlegi átlagos jövedelmi viszonyok mellett- ideális választás a panel, és ez így is marad.
ui. tényleg jó lenne egy ingatlanos topik.
[Szerkesztve] -
Agyzuzo
addikt
válasz
viharhozo #1821 üzenetére
Erre én válaszolok, ha megengeded: bármelyik biztosítóhoz mész, ott egy üzletkötővel fogod megkötni az adott szerződést, ezt nem lehet megkerülni. Ebből a szempontból az ügyfélnek teljesen mindegy, kivel köt, mert a saját pénztárcáján ő nem fogja érzékelni a különbséget. Viszont a független üzletkötők 9-10 féle megoldást is az ügyfél elé tudnak tolni, míg az adott biztosító csak azt, amelyiket ő forgalmazza.
Az MBI-s tapasztalatod gondolom nem a legfrissebb, mint ahogy maga az MBI sem egy versenyképes cég manapság. -
viharhozo
addikt
Meglehetosen hatarozott velemennyel birok a kistaffirozott piramisjatekokrol (meg MBI treningen is voltam am!), es nem szeretnem ebbe az iranyba elvinni a topikot, de azert egy kerdest feltennek. Miert nem kozvetlenul ahhoz az intezmenyhez fordulsz, amelyik az adott termeket menedzseli?
Viszonylag minimalis gazdasagi erzekkel belathato, h egy termek sok minden lehet egy kozvetito beiktatasaval, de olcsobb biztosan nem. -
viharhozo
addikt
A mibe ne tegyuk topikba illene inkabb, de erdeklodoknek tanulsagos.
8 ora 25 perc: [link]
10 ora 59 perc: [link]
Egyelőre nincs napirenden a TVK tőzsdei kivezetése, az azonban nem elképzelhetetlen, hogy a MOL - az adott üzleti környezet mérlegelése alapján - tovább növeli részesedését a vegyipari táraságban
15 ora 39 perc: [link]
19 ora 2 perc: [link]
Jo gyorsan megmerlegeltek az uzleti kornyezetet. -
attiati
veterán
nem nagyon kell az ingadozástól tartani
ez kizárja a kockázatot szinte 100%-osan
5-6 hónapra is érdemes
a hozam nem megy a likviditás kárára
emelkedik dinamikusan a csomag értéke, szinte már mint egy ingatlanalap esetében
Egyenletes, stabil, kiemelkedő hozam, rövid távra is jó, kockázat sincs. Erre akadtam ki.
Elnézést kértem privátban is!
És én akkor most befejeztem ezt a témát.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
attiati #1813 üzenetére
Hm, akkor félreértettem valamit, vagy mást gondoltam a mondataid mögé.
Nemcsak vele van .. Hanem kb az összes embert ''lenézted'' , akinek köze van a BNhez. Akár ügyfélként is. (Vagy mégsem így volt ? Akkor elnézésed kérem.. De akkor sme tartom fair dolognak cakkompakk az összes üzletkötőjüket sértegetni... )
ha már ügyfél: itt jövök a képbe én, ezért esett rosszul, hogy az üzletkötőiket sértegeted. ÉS ez nem esik jól.
Volt itt valaki aki biztos 15%okról beszélt. Akkor nem folytam bele , mert nem akartam. De ez nem egészen így müxik. Mindenesetre a befizetett rész 20%os adójóváírását már idén látom a bankszámlámon, és ez nekem igencsak többet jelent a banki lekötött, meg hasonló befektetéseknél , ahol jó ha adnak 8 % kamatot ,sőt mindemellett jól teljesít az alapom is.
Tény és való, én ezzel hosszútávon gondolkodom.
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
hát ez kész
mondom hogy igazad van erőszakos voltam, meg kioktató.
és nem értek hozzá! ezt én mondom. egy éve sem dolgozom, és az nagyon kevés egy pénzügyi szakmában! BNP alapra írtam is, hogy az alap jó!
Agyzúzóval volt bajom, és van iselőször megkérdezte kinek mi a véleménye egy alapról, aztán kiderült, hogy kínálni akarja. Jó hozamokat ígérget, szinte csábítgat. Közben ő is tudja, hogy egy részvényalap nem rövidtávú befektetés. Az összes Bnetes, meg az értékesítésből élő, jutalékos rendszerben dolgozó üzletkötőt hazugnak találom.
Én senkivel nem kötök üzletet. Inkább az alap működését ellenőrzöm. Az a letétkezelő dolga, hogy felügyeljen, és védje a befektetők érdekét. Szerintem engem jó beleneveltek ebbe
Személyes vita volt, de neki szólt. Nemár, hogy vele van konfliktusom, és te haragszol rám?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
attiati #1810 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy nem értesz hozzá, sajnálom, hogy neked ez jön le belőle. Inkább arra akartam célozni, hogy nagyon ördögnek akarod beállítani a BN-t, magadat meg eléggé fényezed, és nekem ez olyan izé. Nem szimpatikus.
Csak fáj, hogy becsaphatóak az emberek. Nem akarok rosszat.
Elhiszem, csak azt is hozzátenném, hogy olyan erőszakosnak tűnik ez a nem akarok nekik rosszat viselkedés. Lehet sok embernek pont ez a megnyerő benned, de én pl. az itt olvasottak alapján nem szívesen kötnék veled üzletet. Akármennyire is jó szakember vagy.
De ne is végy rólam tudomást, csak nekem ez tűnt fel, ezek a gondolatok merültek fel bennem.. -
viharhozo
addikt
válasz
Space marine #1802 üzenetére
Hogy is kene fogalmaznom?! A kivitelezo es a vasarlo kozott jelentos informacios aszimmetria van fennforgasilag, es a kivitelezo roppantmod erdekelt abban, h ezt fenn is tartsa.
Jo megoldast nem tudok, talan nincs is. Tapasztalataim szerint minel nagyobb a projekt, annal kisebb a vasarlo beleszolasa, viszont a nagyobb projekt mogott altalaban normalis cegek vannak, akiket a garancialis idoszak alatt kedvedre basztathatsz. A kisebb projekteknel az epito vmi harommillios kft, akit nehez lesz utolerni, viszont adott esetben nagyobb a beleszolasod az epitkezesbe.
Igazabol egy ceg volt, aki az en megitelesem szerint egesz normalisan dolgoztatott, a CDH. Ennek megfeleloen horroraron ertekesitenek.
Ja, ezt at kene vinni mashova, mert itt offtopik. -
Templ@r
tag
válasz
attiati #1806 üzenetére
1.
''Ma egy jó szigetelésű családi ház fűtése fele annyiba kerül, mint egy ugyanakkora panelé.''
Szerintem inkabb ugyanannyiba azzal a kulonbseggel, hogy a panel 125 legkobmeter, a csaladi haz + 2-szer akkora (altalanosan). Relative olcsobb egy jol szigetelt csaladi haz futese mint egy panele foleg azert, mert lehet akarmilyen draga a gaz de meg akkor is olcsobb mint barmilyen tavfutes, arrol nem is beszelve, hogy a tavfutes nem igazan szabalyozhato.
2.
Uj lakoparkok, szerintem: a szinteket vasbeton szerkezetbol epitik, a kulso falakat (jobb esetben) teglabol huzzak fel (nem porotherm), es esetleg kap egy kulso ~ 5cm-es hungaroceles szigetelest + drivit reteget + vakolatot. Az ossz homlokzati falvastagsag maximum ~ 40 cm mindent beleszamitva. Ablakok 3 legkamrasak viszonylag nagy hoatereszto kepesseggel (olcso)
3.
Uj csaladi haz: Homlokzati falvastagsag minimum ~ 55 - 60 cm, ebbol 45 - 50 cm porotherm tegla, + 10 cm hungarocel + drivit + vakolat. Ablakok 5 legkamrasak hoatereszto kepesseguk fele akkora mint amit a lakoparkba beszerelnek.
4.
Regi epitesu tegla tarsashaz 80 - 100 cm -es homlokzati falvastagsag szigeteles nelkul.
Szvsz, ha relativ fenntartasi koltsegek szerint kene besorolni ezeket a lakastipusokat akkor, legdragabbtol a legolcsobbig, a kovetkezo lenne a sorrend:
1. Panel.
2. Uj epitesu lakopark.
3. Regi epitesu tegla tarsashaz.
4. Csaladi haz.
Ezekbol az eshetosegekbol forumtarsunknal az elso harom ''jatszik''.
Ertekallosag szempontjabol a sorrend (szerintem) ertekallotol az erteket nem tartoig.
1. Panel - Regi epitesu tegla tarsashaz.
2. Csaladi haz.
3. Uj epitesu lakopark.
''A felújított használt lakások sem sokkal olcsóbbak, mint a kedvezményekkel kínált újak.''
Ezen a kijentedeseden azert elvitatkoznek.... Egyebkent, ha igy is lenne, akkor meg kell venni egy hasznalt lepukkantat es felujittatni es egybol 15 %-al beljebb vagy.
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
válasz
Templ@r #1803 üzenetére
a régi alatt mit értesz?
A csuda tudja, azért a mai építőanyagok modernebbek. Nem utolsó szempont a hőszigetelelés, a belső terek elrendezése, kihasználhatósága. És ugye régen nem igazán a praktikus beosztáson vagy a fenntartás olcsóságán volt a hangsúly. Már csak azért sem, mert volt anyag bőven, ahogy te is mondod. És nem számított, ha gazdaságtalan a lakás fűtése, úgyis csurrant csöppent valahonnan.
Ma egy jó szigetelésű családi ház fűtése fele annyiba kerül, mint egy ugyanakkora panelé. Pedig az egész ház minden irányból érintkezik a külvilággal...
A felújított használt lakások sem sokkal olcsóbbak, mint a kedvezményekkel kínált újak.
És ráadásul azok 10-15 év múlva még öregebbek, eladhatatlanabbak lesznek.
Egy ezermesternek szerintem baromi jó üzlet lerobbant lakásokat venni és felújítgatni, aztán eladni. Akinek van ideje és tudása, annak a legjobb egy felújítandó használtat venni. -
attiati
veterán
kéne egy ingatlanos fórum, mert mindenki csak off-al szól hozzá itt az ingatlantémához
-
Templ@r
tag
válasz
Space marine #1802 üzenetére
Bocs, hogy belepofazok
Uj lakas epitesenel a ceg erdeke minnel kisebb koltseggel epitkezni. A lakas eladasi arat pedig a kornyezeteben levo ingatlanok eladasi ara hatarozza meg, mert hiaba epitesz pl kobanyan hatalmas koltsegekkel egy csili-vili lakoparkot, azt nem fogod tudni 500 eFt/nm aron eladni.
Ebbol adodoan az epito ceg ''kenytelen'' gyengebb minosegu anyagokbol epitkezni, illetve gyengebb minosegu anyagokat beepiteni a lakoterbe. A kivitelezesi hianyossagokrol nem is beszelve. Ergo szerintem a mai lakoparkok tobbsege ugy 20 ev mulva sokkal lerobbantabb lesz mint egy 20 eves epitesu panel most. Szerintem...
A helyedben en amugy egy regi-regebbi epitesu teglahazban gondolkodnek, abba meg beletettek mindent amit kellett, mert amit akkoriban elloptak azt nem a hazbol vettek ki hanem pluszba megrendeltek. -
viharhozo
addikt
válasz
Space marine #1800 üzenetére
Rosszul vetted ki, csak bedolgozo voltam, es mar egy jo ideje az sem vagyok, mert hat - khmm - meglehetosen egyoldaluan ertelmeztek a kivitelezok a szerzodeseket.
A velemenyem egyebkent sommas: minden uj epitesu lakas egy rakas szar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro