Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
attiati #1393 üzenetére
az ingatlanalapok által kezelt összeg olyan gyorsan nőtt az elmúlt egy évben, hogy az alapok nem tudták elkölteni. most kb. az eszközállománynak csak a 40%-a ingatlan, a maradék ugyanolyan kötvény, ami a kötvényalapokban van, és ezáltal sokkal alacsonyabb a hozam, mintha az egész ingatlanban lenne.
plusz az elmúlt időszakban az ingatlanok hozama is csökkent a korábbi kiemelkedő hozamokhoz képest. (persze a már meglévő ingatlanok értékének jót tesz, ha csökken a tőkésítési ráta...)
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
netes játékokkal nincs tapasztalatom,
viszont tavaly egy fél évig egy amcsi cégnek dolgoztam, aki külföldről, dollárban utalta a fizetésem, az OTP forintszámlámra.
magában az átváltásban az OTP nagyon korrekt, a legkisebb marzzsal dolgozik, és nincs semmilyen konverziós költség, ha más devizában érkezik pénz a számlára.
amíg meg junior vagy, addig abszolút megéri.
Viszont a felnőtt szla ktg-ek már túl durvák és versenyképtelenek.
na és persze a kamatok, amiket az otp ad, nevetségesek.
én ezért szüntettem meg a számlámat. persze azóta már nem dollárban kapok fizetést.
ui. a devizaszámla-nyitáson én is gondolkoztam. Akkor úgy gondoltam, hogy túl költséges. Viszont, ha akkor devizaszámlára jön a lé, és várok az átváltással, akkor egy jelentős hatszámjegyű összeggel lettem volna gazdagabb... mert akkoriban 180 Ft volt a dollár...
ettől függetlenül kisebb összegnél nem éri meg a devizaszámla. -
attiati
veterán
úgy fordulhatnak elő tévedések egy bankban, hogy emberek írják a programot, s aztán emberek használják ezeket a programokat. ennyi. Csak az nem téved, aki nem is dolgozik
De legalább a saját munkaterületén mindenki belát a színfalak mögé, s abból kiindulva nagyon jól tudja, hogy milyen érdekes dolgok tudnak történni
és ez nem a bankok sajátossága, ez már az aznap lejáró élelmiszerek átcimkézésénél kezdődik...... -
Peat;)
veterán
válasz
fokukac #1364 üzenetére
Üdv, látom már tapasztalt vagy, kérdezek hátha tudsz segíteni. Egy svéd rendszerből(netes game) van lehetőségem dollárt kivenni, én is nézegettem a bankokat, gondolkodtam devizaszámla nyitáson. Erről letettem mert be akarom rakni valahova és ft-ra ugye jóval magasabb a kamat, nagyon gyengülnie kéne h dollárba érje meg, mostanában meg erősödik is a huf, bár a jegybank is ügyeskedik, de kitartok e mellett(na meg eddig is eurohóz képest szenvedett inkább..).
No ebben a játékban megadhatok egy sima számlaszámot és a bank adatait és küldik a zsét majd..ebből úgy vettem ki h otp-s junior max-omra is utaltathatom minden további nélkül(ezt majd otp megmondja). A kérdés az hogy az otp mit fog levonni nekem? A vételárfolyamban magasan otp a nyerő, de akkor mi a hátulütő..., sajnos nem találtam oldalukon meg hogy dollárt utalnak nekem ft-junior számlára akkor le-e vonnak vmit (gondolom igen, csak mire kell számítanom, átváltási díj, bizonyos százalék, fix terhek) szóval ha lenne tapasztalatod az jól jönne
ha itt éri meg és otp-nél se kotyognak ki semmi negatívat véletlen az érdeklődésemnél ide utaltatom ki aztán átviszem befektetni valahova az új+régi zsét, mert otp-nél reális kamat nem akar nagyon létezni, köszi!
Ha zavaros lenne amit itt összehozam np, leglább tudom hogy még finomítani kell a kedves otp alkalmazottakhoz a szövegen -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
zsoltee10 #1382 üzenetére
''de most akkor minden évben hozzáírják a 30% állami támogatást akkor? tehát, ha 240k-t fizetek be évente 4 éven keresztül, akkor a 960k-hoz hozzácsapnak 4*72k-t, plusz kamat.''
Igen ahogy írtam 48*20ezer befizetésével a 960ezer befizetett összegre kamatokkal mindennel +360akárhányezret kapsz vissza, ebben benne van a 4*72ezer is. -
zsoltee10
addikt
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. utánanézek, mert nem feltétlenül használnám fel lakáscélra 4 év múlva, és 8 év meg sok idő, mire kivehetem csak úgy...de most akkor minden évben hozzáírják a 30% állami támogatást akkor? tehát, ha 240k-t fizetek be évente 4 éven keresztül, akkor a 960k-hoz hozzácsapnak 4*72k-t, plusz kamat.
nyah, még átgondolom. köszi mindenkinek.
a többi pénzzel egyelőre nem tudom mit csinálok, valszeg marad a lejáratig a takarékszövetkezetnél, mert még kamatadómentesen tettem be augusztusban.addig kitalálom, hogy mi legyen vele. azon gondolkodtam, hogy részvényekbe fektetem, megpróbálok valami jó portfóliót összerakni, hogy összességében jól járjak, de ne legyen túl nagy a kockázat. ez ügyben érdemes megkeresni brókercéget? ez hogy működik? odamegyek, és mondom nekik, hogy adok mondjuk 3M-t, és forgassák meg, vagy hogy? gondolom megkérdezik, hogy a magas hozam, vagy az alacsony kockázat fontosabb, meg hasonlók. a tőke biztonságban van? van arra biztosítás, hogy nem veszik el? szóval érdemesebb egy brókercégnek adni a pénzt megfialtatni, mintha valamilyen betétbe rakom? tőzsdézni nincs időm, meg nem is vagyok igazán képben.van valakinek ilyen irányú tapasztalata? -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
zsoltee10 #1377 üzenetére
Bővebb információkat részleteket itt olvashatsz: [link]
[link]
[link]
A hozam pedig szerintem nem rossz 4 év alatt havi 20ezer forintonként befizetve 960000FT-ot a kamatot és az állami támogatást hozzáadva kapsz hozzá 369504FT-ot.
A lakáselőtakarékosság szerintem akkor éri meg ha valóban lesz lakáscél amire biztosan fel tudod használni a kapott pénzt a futamidő végén. Kedvezményes hitelre is jogosult leszel.
A jelenlegi kamatoknak nem kell bedőlni az hogy most 8% a jegybanki alapkamat nem jelenti azt hogy jövő év végére nem lesz az 5-6%, de a következő években is a megszorításokkal és az EU övezethez való csatlakozással várhatóan folyamatosan lefele fog menni. A 20%-os kamatadó a lakáselőtakarékoságot nem érinti.
Több ember nevére is köthetsz ilyet.
Mielőtt ilyen szerződést kötsz kérdezz meg mindent, főleg a kifizetés feltételeit illetően hogy ne a futamidő végén érjenek meglepetések.
Asszem a fundamenta az otp és a posta is köt ilyen szerződéseket. -
concret_hp
addikt
válasz
zsoltee10 #1377 üzenetére
a teljes futamidőre adja állambácsi a zsét, csak a kamata alacsony. ezért mondjuk 8 vagy nmetom hány év múlva kb. ugyan ott fogsz tartani mintha ugyanúgy félretennéd és mondjuk sima bankbetétben tartanád. (vgay mondjuk álllampapírban annak kicsit magasabb a hozama)
felbontani nemtom hogy lehet-e -
zsoltee10
addikt
amit itt a topicban írtok, hogy lakáselőtakarékosság... ez a Postánál nyitható számla?
mennyi kamatot adnak rá? tehát érdemes-e mondjuk az összes pénzt rátenni, ha lejárnak a betéteim a takarékszövetkezetnél, vagy csak 240k-t évente, és bezsebelem a 72k állami támogatást. ez mindig jár? tehát ha megnyitom a számlát, és berakok rá 240k-t, akkor az állam hozzá rak 72-t az év végén? ráadásul még kamatozik is valamennyit? és nyithatok mondjuk az öcsém nevére, szüleim nevére, párom nevére is? bocs, hogy ennyi kérdés, de hirtelen érdekelni kezdett a téma és a Posta honlapján nem találtam elég választ. szal a gyakorlat érdekelne. köszi előre is. ja igen. bármikor ki lehet venni a pénzt? -
vati
senior tag
válasz
concret_hp #1374 üzenetére
OK, maradjunk annyiban: nem flamenek szántam, csak lemaradt a
és hogy egy bank sem létezhet hosszú távon elégedett ügyfelek nélkül. -
vati
senior tag
''Kezdem azt érezni, hogy nem volt jó döntés a CIB-nél számlát nyitni, mert tényleg naponta kell megnéznem a számlatörténetet, hogy mikor mit basznak el.''
Olcsó húsnak..?
ON:
Mit gondoltok manapság az OTP UBS bef.alap-ról, és általában a fejlett piaci részvénybe fektető alapokról?
Nekem úgy tűnik, ezen a piacon előbb-utóbb jöhet egy komolyabb korrekció lefelé - csak a klasszikus kérdés adott: mikor és mekkora?
Egy relatíve kisebb összeget tartok benne, jobb híján: a magyar részvényalapokat most rizikósnak tartom (régió- és országkockázat magas lett), ingatlanalapok nem mennek, (túl sok pénzt raktak beléjük aug. végén), kötvényalap nem jól fizet és minek (ki tudja, hol tetőzik majd az alapkamat) így nem sokféle bef. alap konstrukció marad.
Egyelőre abban reménykedek, a hozamelvárási minimumomat (évesítve 6-7%) vagy felülteljesíti, vagy idejében ki tudok szállni belőle. Persze ez már kamatadós dolog lesz
mod: ragaszkodnék a befektetési alap mint konstukció rugalmasságához, és az OTP-like alacsony vételi/eladási jutalékokhoz.
[Szerkesztve] -
vbbb
őstag
találtam egy hasznosnak tűnő oldalt...
[link] -
c41r0^
őstag
válasz
Flashcash #1370 üzenetére
első rész: igen, gondoltam én is erre, hiszen a lakáselőtakarékosságot akárki indíthatja, korra, nemre, stb. mindenre függetlenül...de ezt nem tudom, mennyire tudják az ősök kikalkulálni
második rész: az összegyűjtött pénzt értékpapírokba - befektetési jegybe (jegyekbe) pl. a CIB Alapok Alapjába, Részvény, és Európai Részvény Alapjába tenném így elsőre, 4 évre lekötve, de lehet van jobb megoldás is...
ehhez évente fektetnék be újra kb. 100-150K-t ki viszont 4 évig semmi esetre sem vennék...de ezt majd még tényleg kiagyalom, igen ez sajnos 20%os kamatadós befektetés lesz
járulékos költségről nem találtam infókat, azt majd személyesen a bankban... -
Flashcash
Közösségépítő
Szerintem gondolkozz el azon hogy a lakás-előtakarékosságba vond be a szüleidet.
pl. 2db megtakarítással 2*72ezer állami támogatást kaphatsz évente. Ráadásul ennek a hozama is elég jó összehasonlítva egy 20% kamatadóval terhelt befektetéssel. A maradék pedig mehet befektetésekbe/állampapírba stb.
Akármilyen befektetést is választasz nézz utánna a járulékos költségeknek, számold ki mennyi pénzt visz el az adott befektetési forma ha te rendszeresen pl. havonta akarsz betenni pl. 60ezret. Most a legegyszerűbb két éves állampapírnak is 7%-os a kamata, nincs semmilyen járulékos költsége sem.
[Szerkesztve] -
vbbb
őstag
Én most ebben gondolkodom:
[link] -
c41r0^
őstag
az OTPnél van most a megtakarításom, takarékbetétkönyvben, ezt el fogom felejteni az alacsony kamat miatt, innen kiveszem a pénzt
ezt a pénzt (több száz K) szeretném különböző értékpapírra beváltani (hogy milyen befektetési alapba és bankhoz azt még megszülöm, tudom, hogy viszonylag kockázatos, de el lehet vele érni átlagban 10%/év kamatot, ha szerencséje van az embernek többet is), és további értékpapírt vásárolnék az egyéb (szülői támogatás) befolyt pénzből (kb 100K/év), tehát ez is menne ide
valamint kb. 20-25Kt tudnék havonta félretenni ezen felül a fizetésemből, ez pedig menne lakás előmegtakarításba (4 v. 8 év lekötésre), ha jól tudom, éves 240K forint után (20K/hó) az állam 72Kt hozzáír (ez 30% kamat), tehát 312K jön ki /év
ez a két konstrukció szerintetek optimális, vagy jobban is ki lehetne használni a bankok által nyújtott lehetőségeket, van jobb megoldás?
[Szerkesztve] -
vbbb
őstag
Sziasztok!
Van egy kis megtakarított pénzem, amit le szeretnék kötni...sávos futamidőre gondoltam és devizába szeretném berakni a pénzem. Az euró most eléggé lent van. Mit gondoltok erről?
Vagy érdemes brókercégekkel megfialtatni a lovettát? Úgy tudom, hogy a pénzt biztosítani szokták..tehát nem veszik el. Vagy valakinek más ötlete? -
lesaux
veterán
Ma nézegettem a számlámat meg a számlatörténetet, és feltűnt egy 250 forintos díj október 6-ai dátummal ATM-es készpénzfelvételért, pedig napok óta csak fizetésre használtam a kártyámat.
Felhívtam a CIB24-et, hogy ez mi. Azt mondták, egy október 2-ai készpénzfelvétel idegen ATM-ből. Kérdeztem, hogy havi egy nem ingyenes-e. Na, itt hosszan tartottam a telfont, közben zenélt, meg egy macska is nyávogott, aztán közölte a helpdesk, hogy de bizony, és majd visszarakják a pénz.
Érdekes, hogy még nincs egy hónapja, hogy számlát nyitottam náluk, de ha eddig nem hívtam őket tízszer, akkor egyszer se. És az én javamra ritkán tévednek.
De most komolyan. Szerintetek hogy vonhattak le ilyenért pénzt? Nem igaz, hogy nem számítógép vezérli ezt az egészet, az meg csak tudja, hányszor vettem ki pénzt ATM-ből elseje óta.
Kezdem azt érezni, hogy nem volt jó döntés a CIB-nél számlát nyitni, mert tényleg naponta kell megnéznem a számlatörténetet, hogy mikor mit basznak el.
Ja, és 100 forintot már levontak egy postán kiküldött bankszámlakvonat miatt. Arra tisztán emlékszem, hogy nem kértem postán semmi szart, mert tudtam, hogy pénzbe kerül. Csak lehet, hogy ez azon a papíron volt, amit széttéptek, amikor az azonnal kiadható internetkártyát mégsem tudták azonnal kiadni. Ezért nem is reklamáltam, csak lemondtam a többi ilyet. -
lesaux
veterán
Baszki, csoda történt!
Épp most hívtak a CIB-től, elmagyarázták ugyanazt, amit elmondtatok nekem. Hogy forint alapú számlám van kint is, de a Sportingbet dollárban terhel, és ha közben romlik a forint, akkor elvileg rosszabbul járok.
De mivel ez nem az én hibám, visszautalják a pénzt. Elmondták még azt is, hogy ha közben közben javult volna a forint, akkor több pénzem lenne.
Feltettem a kérdést, hogy akkor a jövőben ne használjam a kártyámat az interneten vagy mi történjen, erre azt a választ kaptam, hogy de, csak figyelni kell, és ha rosszul járok, szólok, visszautalják, mást ők sem tudnak tenni, mert ha dollárban terhel a Sportingbet, azt ők sem védhetik ki.
Igaz, hogy kb. múlt pénteken kértem a visszahívást, de minden jó, ha a vége jó. -
lesaux
veterán
válasz
concret_hp #1361 üzenetére
Igen, tudom, eddig úgy csináltam, csak most hirtelen kellett a számlára a pénz, én meg azt hittem, ez is ingyenes, mint ahogy a Sportingbet írja, és a CIB-nél is ingyenesnek van feltüntetve a bankkártyás vásárlás.
-
fokukac
nagyúr
a bankkártyás vásárlásoknál először zárolnak egy fedezetet a számláról, majd pár nappal később, amikor lekönyvelik a tranzakciót, az adott napi árfolyamon konvertálják forintra. ha közben volt árfolyamváltozás, akkor nő / v. csökken az összeg.
a múltkor pórul jártam, mert berlinben fizettem, aztán csak 4 nap múlva könyvelték le, és közben pont esett 10 Ft-nyit a forint az euróval szemben... -
lesaux
veterán
válasz
luciferc #1355 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Nem tudom, a Sportingbetnél hogy működik, lehet, hogy tök virtuális ez a számla, de amikor kártyával fizettem nekik akár 2000-et, akár 40.000-et, a következő pillanatban pont annyi pénz volt náluk. Regisztrációnál ki kellett választanom, hogy milyen pénzben gondolkodjuk, és én a forintot választottam.
Banki átutalásnál semmi galiba nem volt, ott nem vont le többet a CIB.
Igazából az bosszant, hogy két vagy három nap után vont le a bank még 900 forintot, amikor már rég nem utalgattam meg fizetgettem kártyával. És ezt nem értem. Pláne hogy azt hirdeti mind a Sportingbet, mind a CIB, hogy a bankkártyás vásárlás ingyenes.
phanfantom: pár tízezer plusszal tkp. kiszálltam. Ez is inkább a rulettnek köszönhető, mint a sportfogadásnak. Van néhány elrettentő példa a Bukmékeres fogadás topicban, én nem szeretnék úgy járni. Talán néha teszek majd még 1-2 ezrest a Lyonra, de tényleg csak hobbiból. És örülök, hogy még plusszal be tudom fejezni, hosszú távon nincs esélye az embernek a rulettnél. -
fokukac
nagyúr
én annak idején azért nem nyitottam a cib-nél számlát, mert olykor-olykor kaptam nagyobb dolláröszegeket a számlámra, és a cib nagyon rosszul váltott. hihetetlen, de váltás szempontjából az otp a legnormálisabb bank, ott a legkisebb a marzs, a vételi és eladási devizaárfolyam közti különbség.
------------------
a kártyás fizetések pedig a következőképpen zajlanak :
A Visa dolláralapú elszámolást alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy a vilgon bárhol, bármit vásárolsz, a számládtól eltérő devizanemben, azt a Visa a saját napi árfolyamán (ami azért tisztességes) dollárra konvertálja, és pár nappal később a bankod ezt konvertálja forinttá, és könyveli el a számládon. (általában a bank váltása sokkal kevésbé tisztességes). tehát, ha nem az usában, v. itthon vásárolsz, akkor kétszeres konverzió történik.
A Mastercard vegyes elszámolást alkalmaz. ha az euró-övezetben fizetsz, akkor euró-elszámolású, az eredeti euróösszeget konvertálja a bankod forintra, deviza-vételi árfolyamon. Ha euró-övezeten kívül vásárolsz, akkor dollár-elszámolású, kétszeres konverziójú, azaz dollárra konvertálják, majd azt forintra, mint a visa esetében.
Luciferc : igen, szerintem is így van, ahogy mondod.
lehet, hogy Lesaux kollega jobban járt volna egy GBP-számlával a sportingbetnél...
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
sajnos ''normális'' dolog. a te bankod ugyanis a kártyatársasággal számol el, majd a kártyatársaság számol el a sportngbet bankjával. a kártyatársaság pedig nem számol el forintban, csak dollárban vagy euróban. az pedig, hogy forint alapú a számlád a sportingbetnél mit jelent, mert nem ismerek. Van mögötte egy rendes igazi bankszámla ami forint alapú, vagy amit befizettél pénzt, azt ők megkapják eurban, csak számodra forintban számolnak el egy virtuális, nem banknál vezetett számlán (gyakorlatilag vevői folyószámla)?
és igen, minden külföldi internetes vagy sima külföldi vásárlásnál váltják a forintot, hogy szarul-e, az a banktól függ.
nem hiszem, hogy a PSZÁF ezzel bármit is kezdene, ez így működik legálisan. -
lesaux
veterán
válasz
fokukac #1352 üzenetére
A Sportingbet tudomásom szerint Angliában van.
Amúgy az normális dolog, hogy oda-vissza váltogatják a forintot meg a dollárt, szigorúan úgy, hogy rábasszak? Erre ki kérte meg őket? Forint alapú számlám van, forintban fizettem.
Amúgy minden internetes vásárlásra igaz, hogy szarul váltják a forintot? Vagy minden külföldi vásárlásra? Vagy az internetes külföldi vásárlásokra?
Holnap, asszem, átnézem az ÁSZF-et, de lehet, hogy ezekről is írok egy ajánlott levelet a PSZÁF-nek. -
fokukac
nagyúr
két ok lehet :
1. elég nagy marzzsal dolgozik a cib :
Pénznem..Vétel......Közép.....Eladás
EUR.........268.73...272.82....276.91
a Te esetedben a deviza vételi árfolyam számít. 4 ft eltérés a középárfolyamtól, az elég nagy, 1,5%.
ugyanez az otp-nél :
Pénznem..Vétel......Közép.....Eladás
EUR.........272.31...273.40....274.49
továbbá, nem tudom, hogy hol van a sportingbet központja, illetve milyen pénznemben fizettél, de ha Visa kártyával fizetsz, akkor azt előbb dollárra konvertálják, majd onnan forintra. azaz kétszer veszted el a fenti marzsot.
ez ugyanígy van mastercard-dal is, kivéve, ha az euróövezetben fizetsz vele, mert akkor csak egyszer konvertálnak. -
lesaux
veterán
Itt sok a kártya- és bankszakértő.
A történetet leírom röviden, kicsit hosszabban pedig az alábbi linken olvasható.
[link]
Szóval a CIB-nél van dombornyomott VISA Classic kártyám. Fizettem vele a Sportingbet oldalán, ahol magyar forint alapú számlát vezetek. (Ez tkp. pénzbefizetés, de lehet átutalással és bankkártyás fizetéssel is pénzt tenni a számlára.)
Ma vettem észre, hogy ahányszor kártyával fizettem, annyiszor vontak le többet a számlámról. Nem sokkal, csak 2,5 százalékkal.
Hívtam a Sportingbetet, azt mondják, ők nem vonnak le többet.
Hívtam a CIB-et is, ott forintról meg dollárról magyaráztak valamit, de mind a kétszer azt ígérték, hogy holnap visszateszik a pénzt a számlámra, ha jogtalanul vették le.
De félek, hogy ez nem fog megtörténni.
Hiába díjtalan a bankkártyás vásárlás, nekem meg forint alapú számlám van a banknál és a Sportingbetnél is. -
lesaux
veterán
válasz
concret_hp #1349 üzenetére
Ezen gondolkoztam én is, de az lesz a vége, hogy felívom őket és megkérdezem.
Feltételek:
1. Legalább havi 50 000 Ft, egyösszegű jövedelemátutalás a CIB Online Magánszámlára,
2. Minimum 2 db megbízás tetszőlegesen kombinálva az alábbiak közül
- csoportos beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazás vagy
- minimum 1000 Ft állandó átutalási megbízás teljesítése vagy
- CIB Internet Bankon megadott, minimum 1000 Ft eseti átutalási megbízás teljesítése.
Az 1-es pont stimmel.
A 2-es meg azt mondja, hogy kettőt kell kombinálni, bár én már látom, hogy lesz egy 1000 Ft-os állandó átutalás meg egy eseti. Akkor fel se hívom őket. -
lesaux
veterán
Á, ez jó ötlet, mert lusta vagyok, mint a disznó.
Bár a csoportos beszedés azért jobb, mert úgy nem 499 Ft a havidíj, hanem 99.
-
luciferc
őstag
akkor ráadásul online számlacsomagod van. nem csak csoportos beszedési jó, sima átutalás is megteszi, tehát ha minden hónapban van 2 eseti átutalásod , akkor az is jó, vagy ha rendszeres átutalást csinálsz (törlesztés, biztosítás, stb) kettőt, az is jó. a lényeg, hogy ezek mellett legyen min 50.000Ft jövedelemátutalásos bevételed.
-
luciferc
őstag
így van, nem kapsz csekket, hanem automatikusan leemelik a pénzt, általában a hó elején (persze, minél hamarabb szeretnék megkapni), de van ahol lehet választani is, hogy mikor akarsz fizetni.
manapság már elegendő, ha a bankba mész be, a többit ők elintézik, de ha valami miatt mégsem, akkor szólnak. az, hogy a bankszámla másé mint aki fizet, az egyáltalán nem gond, a közüzemi szolgáltató úgyis partnerszám alapján azonosít elsősorban, de szreepel a megbízáson a csekken szereplő név is. Azokat a csekkeket lehet így helyettesíteni, amelyik szolgáltatójával a bank szerződésben áll. Ez pl CIB esetében akár iskolai alapítvány is lehet, éppen csak a sarki kisbolttal nincsenek kapcsolatban (enyhe túlzással). A többi csekket (de a közüzemieket is akár) pedig sima eseti átutalással elvileg gond nélkül ki lehet egyenlíteni, ekkor persze a közlemény rovatban meg kell adni a csekk befizetőazonosítóját, hogy tudják kitől jött a pénz. -
lesaux
veterán
Hogy működik a csoportos beszedés? Ugye jól sejtem, ez azt jelenti, hogy nem csekket küldenek, hanem leemelik a számlámról a pénzt?
A szolgáltatónál kell ezt elintézni vagy a banknál? Esetleg mindkettőnél? Az nem baj, ha nem az én nevemre jön a csekk? Bármilyen csekket lehet így helyettesíteni vagy csak közüzemit? -
attilam
őstag
válasz
fokukac #1338 üzenetére
Azért 7%-ot nem emelkedett nap közben, mert szép kis réssel nyitott, de tény hogy ha valaki kihasználja az 5x-ös tőkeáttételt technikai daytrade-del, akkor nagyot kaszálhatott volna.
(kb. 25% kamatadóval 1 nap alatt) A kitörés már várható volt, mert nagyon beszűkült a kereskedés az utóbbi időben, de elvileg lefele is eshett volna ennyit, dehát ez a kockázat benne. Mindenesetre most jól néz ki a papír az alsó sziget miatt, és amíg azt nem tölti be újra, vagy nem csinál egy felső szigetet, addig mehet felfelé. Lefele 7000 a gyengébb támasz, 6600 erősebb, felfelé 7200 körül van egy ellenállás, aki meri az még próbálkozhat vele, mert van még erő a papírban, főleg ha 7200-at is átviszi.
Én kivonultam most a tőzsdéről, mert a jelenlegi időbeosztásom nem teszi lehetővé sajnos, hogy aktívan foglalkozzam vele.
Tegnap tényleg jó lett volna OTP részvényesnek lenni.
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
Akkor mostantól mindenki bejezi az OFF-ot és a személyeskedést!
Külön kommentár nélkül.
Legközelebb ban lesz! -
luciferc
őstag
ne másold, bemásolom én:
az eddigi megnyilvánulásai alapján az adósbesorolása minden értelmes ember számára ''átbaszlak''. szvsz
vagyis azok alapján, amit eddig itt elkövettél, bizony kamukázósnak tűnik a dolog. és igen, nem ismerlek, nem is akarlak, de javaslom, hogy gondolkodj el azon, hogy egy fórumon, ahol senki nem ismer, a megszólalásaid alapján fognak véleményt alkotni rólad. az itteni megszólalásaidat pedig akár egy szélhámos is elkövethette volna. -
luciferc
őstag
Csak a rend kedvéért idemásolom az összes megnyilvánulásod ebben a topikban:
#1288: Üdv! Akinek van min. 500k-s megtakarítása és ezt szeretné jól megfialtatni, az írjon mailt vagy privit.
#1300: Kölcsönről lenne szó. Úgyhogy ha van bátor jelentkező, aki nem ragaszkodik foggal-körömmel a sovány kamatozású betétekhez, azt szívesen várom.
concret_hp: Az előítéleteidet meg mellőzd! Egész életemben másokon segítettem, nem vagyok szh!
#1302: főkukac is megszólalt... Nesze b+ béta=5,9
na mekkora az a kamat, amit hajlandó vagyok fizetni?
Kiírhatnád félkövér betűvel
kockázatmentes kamatláb = piaci kockázati prémium = 7,25(-nek vettem)
a provident nem ad csak max. 200 ezret (bizonyára elkerülte a figyelmedet)
#1324: Race: bocsi, csak már elviselhetetlen volt, hogy ezek itt szurkálódnak, miközben egy nyamvadt r-t sem tudnak kiszámolni. Többet nem fordul elő.
Imi kölcsönt keres 50-es kamatra!
És még én próbállak meg szélhámosnak beállítani?? nem kellek ahhoz én, csak olvasd vissza saját magad.
amúgy meg ha olyan kurva jó bizniszed van, akkor vegyél fel banki hitelt, vagy ők nem adnak?
na mindegy, kár rád a biteket pazarolni.
[Szerkesztve] -
Imi.
csendes tag
válasz
luciferc #1329 üzenetére
Örülnék ha nem próbálnál szélhámosnak beállítani egy nyilvános fórumon!
Ha nem magadból indulnál ki, talán arra is gondolhattál volna, hogy egy fiatal egyetemista nem hátradőlve várja az 5. év végét.
fokukac: korrekt válasz. Értem már, hogy rossz helyen keresgélek.
(pl. kedves luciferi még egy smsre is sajnál 10 forintot) -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
attilam #1330 üzenetére
Nálam az ügyfél szempontjából a bank és az alkalmazottja akin keresztül eléred a szolgáltatást megegyezik. Az hogy nem tudnak prezentálni nekem egy előre lezárt borítékban belépési kódokat technológiai kérdés, ők ezt fapados módon oldják meg.
De ugyanígy gagyi benyomást kelt nálam ha bemegyek pl. az Oktogon téri fiókba kp-t befizetni erre az ügyfélszolgálatos morran valamit hogy töltsem ki ehhez én kézzel az ő nyomtatványukat amíg ő üldögél és olvasgat tovább, ugyanez MKB-nál annyi hogy számítógépbe bepötyögi löki az elismervényt és kész. Na ez is fapad a CIBnél. -
attilam
őstag
-
fokukac
nagyúr
nézd, én ki tudom számolni, csak tőlem ígérhetsz 300%-ot is, én akkor sem fogok adni, mert az én pénzem, én kerestem, és nem akarom elveszíteni.
szóval így látatlanban nem túl jó a várható adósbesorolásod, illetve nem tudni, milyen biztosítékokat tudsz felmutatni pl.
továbbá itt egyikünk sem hitelintézet, aki diverzifikálni tudná a kockázatot. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
luciferc #1317 üzenetére
Fapados mert a szolgáltatás működik csak nem mindegy milyen módon.
Egy részét már fent leírták.
Amikor én számlát nyitottam a cib-es valamit hadart hogy most üssek be egy négyjegyű kódot valami telefonba előtte, miközben mögöttem 5 további várakozó nézte mit csinálok. Hiába kérdezgettem mihez kell nem tudta elmagyarázni csak jegyezzem meg.
A netbanknál a megerősítő jelszavam le kellett írnom egy papírra neki.Itt aztán végképp elég furcsán néztem.
Mondjuk szerencsére a főszámlám MKB-s ott azért jóval igényesebben zajlottak ezek a műveletek, a kezdeti netbank belépő kódokat előre lezárt borítékban kaptam, az átutalás és minden 20 perccel a számlanyitás után amikor hazaértem tökéletesen működött. Sőt még az ügyfélszolgáltatos is értette mit csinál. -
Imi.
csendes tag
Race: bocsi, csak már elviselhetetlen volt, hogy ezek itt szurkálódnak, miközben egy nyamvadt r-t sem tudnak kiszámolni. Többet nem fordul elő.
Imi kölcsönt keres 50-es kamatra! -
Racecam
nagyúr
Imi. A továbbiakban próbálj meg kicsit kulturáltabban megnyilvánulni. Kérlek.
-
lesaux
veterán
válasz
concret_hp #1320 üzenetére
Köszönöm, közben a bukmékeres fogadásos topicban is ezen tipródtunk, de csak az ügyfélszolgálat tudta megmondani, hogy ma még nem utalhatok, majd holnap.
-
attilam
őstag
Én is megnyitottam ma. Nekem kb. háromnegyed óráig tartott, mert mindent elmondtak (persze újat nem, mert a neten már mindent elolvastam, de mindegy.
). Emiatt én is elkéstem, de amúgy is necces volt a dolog.
Internetkártyát én sem kaptam, de igényeltem, állítólag majd kipostázzák.
Ennyi adatot mondjuk tőlem nem kérdeztek, sőt szinte a tel.szám és email címen kívül semmit, mert a többi rajta volt a személyin.
Most én is várok, a kártyákra. -
Ariadne
őstag
Nekem van ilyen kártyám ott, és nem kérdeztek ilyet. Pontosabban ezeket az adatokat egyszer próbálták kérdezni tőlem, a telefonos ügyfszolgálat, de egyértelműen fakultatív volt a válaszadás! Egy-két kérdésre válaszoltam, de a többségére nem. Bár az igaz, hogy én nem számlanyitáskor kértem a dombort, hanem számlamúlttal, amikor nem kell külön pénzt letenni...
A kártyákat tényleg hamar küldik egyébként.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
amennyiben hitelkártyát igényeltél (emivel mínuszba is mehetsz), akkor kérhetnek ennyi adatot, egyébként semmi közük hozzá.
kétszer nyitottam számlát, két banknál az elmúlt 1 évben, és sose kérdeztek ilyet.
ill. a dombornyomott kártyákknak feltétele vmi havi 50-v. 100 ezer ft havi rendszeres átutalás, de ha egyben beraksz néhány százezer ft-ot a sázmlára, akkor ettől általában eltekintenek. -
lesaux
veterán
Voltam ma a CIB Bankban, hogy nyissak egy számlát, csináltassak internetkártyát meg dombornyomott VISA-t. Azonkívül, hogy elbasztam legalább egy órát meg elkéstem a munkahelyemről, gyakorlati haszna nem volt. Internetkártyát nem tudtak nekem csinálni, mert ahogy shift-f12-t nyomtak, törölt minden adatot. Pedig nagyon próbálkoztak. Aztán kérdezték, nagy baj-e, ha ma nem lesz internetkártya. Örülnék neki, ha lenne. Hívtak valakit, az se tudta megcsinálni, mondták, hogy majd postán küldik egy-másfél hét múlva a VISA-val együtt.
Remek. A bankártyához kérdeztek egy csomó adatot, munkahelyem nevét, címét, mióta dolgozom a vállalatnál (mióta megfenyegettek, hogy kirúgnak, hehe), mennyit dolgoztam az előző munkahelyemen, havi nettó jövedelmem, családi állapotom, gyerekek száma, lakás tulajdonosa stb.
Rákérdeztem, hogy ez tényleg mind kell-e vagy csak a statisztika miatt, de tényleg mind kell.
Hát ennyi, most várok. -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #1304 üzenetére
majd alapítunk egy konzorciumot...
Imi : nekem három számjegyű kamatkockázati prémium sem feltétlenül érné meg, az én kockázatvállalási hajlandóságom mellett.
[Szerkesztve] -
Imi.
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53