Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyson5
tag
válasz
aujjobba #119340 üzenetére
Azért egyszeri, kezdeti tőkét befektetve (pár millió Ft) még ha diverzifikálva is több etf/részvénybe ~600.000Ft/etf értékben, majd a havi 150 ezret nem azonnal befekteti, hanem 3-4 havonta vesz belőle egy csomag etf-et (addig esetleg mehet DKJ-ba), majd tartja évekig, akkor nem olyan jelentős a különbség az IB javára, nem biztos, hogy megér annyi időt beleölni.
Sőt, kezdőként talán jobb is a buy and hold stratégiát erőltetni, mint az olcsó kereskedést kihasználva ugrálni az etf/részvények közt. Ha belejön a tőzsde világába, jövőre, két év múlva nyithat TBSZ-t máshol. Azthiszem 0.04% a kereskedés jutaléka, 10.000USD portfólió esetén a jutalék ~40EUR (15k Ft) (+future, nincs 2 évig számlavezetés, azzal meg elég sokat spórol az IB-hez képest)
Mellesleg én is így csinálom.
-
axioma
veterán
(bocs, ujraprobalva beengedett - dkj fizunap azt hittem lehalt a kincstar)
Amiert jottem: IB jol sejtem hogy nem tarol magyar zrt papirokat, csak magyar ep. szla?
-
hard74
senior tag
Ersténél nyitott Tbsz-en, ha van euró, és forint is akkor Etf vásárlásnál mindkettőből von, ha az egyikből nincs elég?
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Generalis önkéntes ep-vel kapcsolatban lenne kérdésem. Megy bele havi szinten 40k lakáshiteles törlesztés miatt. Havonta meg is van a 180+napos keret a visszatérítéshez, viszont van mellette még bő 200k ami ugye az első félév miatt gyűlt össze. Most viszont vannak eü kiadásaim, lehet beküldeném onnan a számlákat. Ez megcsúsztatná a lakáshiteles visszatérítéseket? Mert ha igen, akkor feleslegesen nem játszanék vele, csak hátha tudnám csökkenteni a bent álló 200k-t. (Többet nem nagyon akarok befizetni, munkahely utal nyugdíjpénztárra, így is a max 750k környékén vagyok.)
-
aujjobba
addikt
Minel kevesbe akarja megeroltetni magat, annal dragabb lesz a szolgaltatas amit a kenyelem miatt valaszt.
Nem akar havonta kattintani parat egy angol nyelvu feluleten, plusz evente elkuldeni egy emailt a NAV-nak -> Erste/KH.
Egyaltalan nem akar kattintani se -> Finax, beutalod a penzt, atvaltjak megveszik az etf-eket neked (1% jutalek).
Ha ennyire se hajlando -> kot egy UL-t a hazhoz meno ugynokkel, aztan inteznek mindent, csoportos beszedessel lehuzzak a penzt, stb, a kovetkezmenyeket ismerjuk.
-
tomazin
veterán
válasz
HussarF #119325 üzenetére
a cafolatot arra alapoztak,h random tesztpontszamokat generaltak es random sajat ertekelest. a random egyeneletes eloszlast biztosit a teljes intervallumon. ezzel szemben az emberek skilljei nem egyenletes eloszlasuak, hanem haranggorbet irnak le altalaban. ami ezutan le van vezetve mar irrelevans, hiszem az axiomak felallitasakor hiba van.
-
Az újonnan nyitott IBKR-es TBSZ NAV felé jelentésének a módja eltér a transzferálttól? Az ott nyitott 2024-es TBSZ-emet ugyanúgy jelentettem be, mint a transzferáltakat (nyilatkozat a TBSZ számla nyitásról és csatolva az activity statement), erre a NAV a következőt írta vissza:
Milyen adatok kellenek még nekik??
-
Emod
kezdő
válasz
UberMutant #119334 üzenetére
Pofátlan, igen. De mi van helyette?
Ott az IB, ha hajlandó valaki megtanulni használni a felületet. A lighyear egy valid opció, ha tényleg pont az kell, amit kínálnak és stabilan maradnak a piacon. És még mindig ott vannak a levelezgetések a navval, ami nem segít a helyzeten.
Ezeken kívül pedig vannak a még drágább szolgáltatók.
Lehet választani. -
UberMutant
őstag
az a baj az erstével, hogy k drága, 7 euro / vétel akár 150k forint havi befektetése esetén is, ez messze van a daytradetől. ha meg a 150k-t valamiért monjuk kétfelé osztva fekteti be, akkor meg 14 eur, rablás.
nem beszélve a pofátlan állományi és szlavezetési díjakról. már pár milliónál drágább, mint az IB.
szóval az erste drága. nagyon drága.
persze én megértem, hogy az ostoba felületük (netbroker) legalább magyarul van, és van akinek ez könnyebbség és ezért hajlandó fizetni. de szvsz, ha megtanulja az a pár gombot lenyomni a befektetéshez, akkor azt már ismételgeteti a továbbiakban, további tanulást nem igényel az IB sem.
egyébként ha meg olcsó kell. ott a lightyear. pár millióval el lehet szórakozni ott is.
-
Emod
kezdő
válasz
UberMutant #119329 üzenetére
Köszi a kiegészítést.
Egyfelől jogos. Viszont kérdés mi az ami ettől olcsóbb és nem lényegesen bonyolultabb.
Plusz nekem úgy tűnt a kérdező nem daytradel hanem "alap ETF-be" pakol, de jobb az elején tisztázni. -
kovsol
titán
IBCE migráció miatt meg fog változni majd a beutaláshoz használt számlaszám vagy utána is marad a régi gyűjtő számla?
NAV irányába meg akkor le kellene jelenteni a 2023 2024 TBSZ-t biztos ami biztos alapon azért. Van valakinek már valami friss updatje erről? -
acsati
aktív tag
Ha már így a TBSZ számla helye a téma, látom nem merült fel a Lightyear. Arról mik a vélemények, tapasztalatok? Azért, ha jól láttam alap etf kínálat ott is van.
-
Emod
kezdő
válasz
hunace #119327 üzenetére
A bankszámla és az értékpapír számla/ tbsz nyugodtan lehet külön szolgáltatónál, ritkán van, illetve elhanyagolható az előnye ha ugyanott van minden.
Ellenben a fix költségek és a százalékos díjak összeadódva minimum havi párezer forint költséget jelentenek, amivel már érdemes a nyitás előtt foglalkozni.
Röviden: az erste bróker future programmal egy egyszerű és olcsó opció a mostani felhozatalból ilyen nagyságrendnél. -
hunace
tag
válasz
vnorbi #119320 üzenetére
Prémium csomagban vagyok a K&H-nál és 5-10M-nek keresnék helyet, illetve havi 150E -et tennék bele.Gondoltam érdemes alap ETF-be , de nincs kedvem mélyre menni a témában és bankot sem szívesen váltanék. Ezért érdekelne hogy a K&H mennyivel rosszabb mint az Erste. Díjak tekintetében nagy difit nem láttam, de a fórumban mindig az Erste jön elő.
-
axioma
veterán
válasz
st6969 #119317 üzenetére
mas irta be korabban, de szerintem hasznos megkulonboztetes: amire szerzodest kell kotni, az (eleg jellemzoen) nem neked elonyos -- olyan penzugyi termeket kell elonyben reszesiteni, amit vasarlassal szerezhetsz meg
allampapir egy erre alkalmas alternativa, 3 evre a fixmap pont fit, de nezd meg a tobbit is, es kerdezz inkabb konkretan -
vnorbi
aktív tag
válasz
HussarF #119319 üzenetére
Az Erste future csomag csak ideiglenes kedvezményt jelent. Ha nem változnak a feltételek, akkor 2 éven keresztül megspórolható a számlavezetési díj, aztán 6 hónap szünet után lehet újraindítani a kedvezményért, ha még akkor is lesz ilyen akció. A kereskedési díjakkal viszont még így is drága.
K&H Értékpapírnál a döcögős indulás után még most is előfordulnak érdekességek. Például állítólag akarnak osztalékot fizetni accumulating ETF után. Azt talán kizárhatjuk, hogy az ETF kibocsátója bénázik, inkább a csehek rontják el a kommunikációt, vagy még rosszabb esetben nem azt az értékpapírt vették meg az ügyfélnek, amit ő akart.
-
st6969
őstag
Sajnos ezt saját bőrünkön megtapasztaltuk. Egy 10 éves biztosítós "befektetés" futott most ki nemrég, és meglepődve tapasztaltuk, hogy annyit sem kapunk vissza, mint amennyit 10 év alatt befizettünk, nem hogy hozamot. És akkor még az inflációt nem is figyelembe véve. Soha többet
Állampapírból melyik az, amit most érdemes megfontolni (mondjuk 3-4-5 éves távlatban)?
Köszönöm -
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Vasárnap vettem 3 fajta állampapírt a webkincstárban. Ebből egyet (MÁK) rögtön láttam a portfóliómban, a másik kettő (BMÁP, FIXMÁP) még ma is elszámolás alatt van. A pénzt persze rögtön levette a bankszámlámról, ott könyvelt tranzakció van.
Ez így természetes, hogy ilyen lassú ezeknek a vétele, 1 nap alatt se vezetik át? -
stingy2
senior tag
válasz
Bestspiler7 #119296 üzenetére
T-Bill, most 5-5,4% közt hoz $-ban. A lényeg, hogy ne kamatozó legyen, hanem diszkont, mert usákok már adóztatják a kamatot is. Kössz óbán
-
hunace
tag
Sziasztok,
a TBSZ nyitásnál mindig a Erste vagy IB jön elő a fórumon.
A K&H TBSZ-el mi a gond ?Köszönöm a felvilágosítást.
-
Tyson5
tag
Ha már erste. Eddig a következő képp vettem etf-et:
Huf átvált usd/eur a számlák közti átutalással
Átvezettem értékpapír számlára
Átvezettem tbsz-re
Vettem etf-et
Visszaválrani még nem tudom hogy fogom, valószínűleg eur/usd-t fogok kiutaltatni 5 év múlva. Kérsésem az, hogy ez így rendben van-e, vagy tbsz-re huf és ott átvált? -
hard74
senior tag
válasz
PredatorZoli #119305 üzenetére
Felhasználónév,számlaszám megvan a szerződésből, viszont a jelszoról lövésem sincsenek.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
hard74 #119304 üzenetére
Ne a mobilappot használd mert az egy bohózat.
Az erste broker online felületére kell belépni böngészőből. Az ide való belépéshez teljesen más felhasználónév, számlaszám és jelszó tartozik mint amivel a george-ba tudsz belépni. A kettő teljesen külön rendszer. Ha nem tudod akkor be kell menni egy fiókba ahol ezeket megmondják/át tudod állítani. Esetleg a számla nyitásakor kapott szerződésből magad is kihámozhatod a felhasználónevet és számlaszámot. -
hard74
senior tag
válasz
Csigusz23 #119303 üzenetére
Köszi.
Letöltöttem a NetbrokerGo-t, viszont nem tudok belépni. Felhasználónév gondolom az amit az értékpapírszámla nyitáskor adtam meg a George-ban,számlaszám az értékpapírszámla száma, illetve jelszó a George jelszó. Na ezekkel az adatokkal nem enged be. Valami nem kerek, vagy nekem nem megy ez. -
hard74
senior tag
Üdv!
Ersténél nyitottam Tbsz-t. Jól látom, hogy George appon belül nem tudok Etf-et vásárolni, vagy csak én nem találom? -
st6969
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy ~15MFt-ot volna lehetőségünk befektetni, amihez rövidtávon de talán középtávon sem kell hozzányúlni.
Sajnos pénzügyi területen nem vagyunk jártasak, így bártokodnék tanácsot kérni, hogy szerintetek ezzel az összeggel mit lenne érdemes kezdeni?
Államkincstárnál van számlánk, oda tudunk beutalni, ha az megfelelő irány lehet.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Milyen NAS-t vegyek?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gigabyte GeForce FX 5900XT 128MB, tesztelt
- Pioneer VSX-LX60 csúcskategóriás mozis erősítő (Air Studio tuning)
- Denon AH-D400 zárt fejhallgató új gyári csomagolásban
- SilverStone Nitrogon NT06 s478 LGA775 A64 tuning hűtés
- Cooler Master 80 PLUS Gold Certified ATX Power Supply Unit MWE Gold 1050 - V2 ATX 3.0
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest