Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• laxus

csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék elmerülni a fotózás világában, ezért kérnék tőletek segítséget. Közel 7 évig egy Samsung S85-öt használtam, szinte mindig automata üzemmódban. Az utóbbi 1 évben már nem is használtam, mert a mobilommal (SONY IMX135 szenzor) ideális fényviszonyok mellett, szebb képeket tudok készíteni és legalább mindig nálam van.

Nézzük az igényeket:
    Elsősorban természetfotózásra (tájkép, vízpart, erdő, makró) szeretném használni túrázás során, ezen felül minden egyéb általános célra használnám zárt és nyitott térben is. Full HD videó jó lenne, de ez nem elsődleges szempont.

Maximum 40-50 ezer forintot szeretnék költeni, legideálisabb egy jó állapotú 1-2 éves használt gép lenne. Első körben egy bridge gépre gondoltam, amiből később nagyobb veszteség nélkül kitudnék szállni. Ez egy amolyan tanulógép lenne, amin minél több manuális beállítási lehetőség van és megtanulhatom az alapokat. Ha jobban megtetszik a dolog, akkor mélyebben a zsebembe nyúlnék.

Tegnap találtam egy a tulajdonos állítása szerint sosem használt Sony DSC-H3000-et, 24.000 Ft-ért. Mit gondoltok nagyjából megfelelne az elvárásaimnak? Ilyen optikai zoom mellett, állvány nélkül egy kereső nem volna hátrány.

Örülnék, ha néhány konkrét típust felsorolnátok, mert egyszerűen lehetetlen eligazodni a milliónyi típus között.

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák