Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz curgan #49994 üzenetére
Nyilvan a mikrofon elhelyezkedesetol es karakterisztikajatol fugg, de az xz-2-ben nincs 3.5 jack aljzat, tehat nem lehet belepattintani csak ugy barmikor egy mikrofont, csiliardokert kell venned egy atalakitot mikrofonnal az olympustol, es akkor hasznalhatod azt (vagy igy mar beledughatsz barmilyen 3.5 mikrofont, ha az olympusos valamiert nem megfelelo).
[ Szerkesztve ]
-
52utas
csendes tag
Egy fényképezőgép szeretnék venni kb 300 eurót szánok rá ezt találtam
FUJIFILM FinePix HS35 EXR Black, 16 Mpix, 30xopt, 3" LCD, SD/SDHC szerintetek jó vagy rossz kinek mi a véleménye vagy valamely más tipp köszi a segítséget előre is
fontos
Tájat kepet meg ebberek szeretnek fényképezni
fontos a kép minőség meg a zum is kell hogy tudjak közelíteni a távolság miatt -
eestipoika
csendes tag
válasz pibácsi #49909 üzenetére
Üdv!
Nekem is ilyen gépem van(XZ-2), de hogyan lehet a beállításokat elmenteni(C v. C2) arra nem jöttem rá.
Ha szájbarágosan elmondanád nagyon megköszönném.
Amit a zajos videofelvételről írtál azzal tökéletesen egyetértek.
A felvétel közbeni kattogás nagyon zavaró és a hangerő változása is elfogadhatatlan -
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Meghibásodott SONY DSC-S500 helyett szeretnék, 20.000 Ft körüli összegért, egy belépő szintű gépet vásárolni.
Milyet tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában? ( Sajnos csak ennyi pénzem van rá.)Válaszaitokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BenszeT
tag
válasz stracker06 #49979 üzenetére
Lehet, hogy hozzárakok még egy kicsit, így
a Nikon P530 és Pana FZ72 is képbe jöhet. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
RAW képek szerkesztéséhez melyik programot ajánlanátok?
Vagy esetleg mi a véleményetek a Capture One programról?A választ előre is köszönöm!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
ZiD
tag
válasz curgan #49980 üzenetére
Azonban ne feledjük az XZ2 rákfenéjét, a fókusz "belekattogását" a videoba, ezt érdemes azért meghallgatni vásárlás előtt.
Én is XZ2-őt vettem, de szerencsére itt felhívták a figyelmemet erre, engem nem zavar
Szerk: nem tudom, hogy ez XZ1-nél is fent áll-e.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz curgan #49980 üzenetére
Itt a tablicsku osszehasonlitva a ketto https://pixinfo.com/cikkek/olympus_stylus_xz-2 . En a dontheto kijelzo, a tapis kijelzo, a funkciogomb (az egyikre ugye egybol az ND filter megy, mert ugy kenyelmes) es a fogasa miatt mindenkepp az xz-2-t vennem (szemely szerint az oled kijelzoktol is hanyok, tehat meg egy plusz pont az utodnak), Nem mellesleg az xz-2 meg igen nagy valoszinuseggel garis is (mar ha magyar beszerzesu amit nezel).
-
curgan
csendes tag
XZ 10-est nem lehet sehol kapni. Használtan melyik jobb vétel XZ1 50-ért, vagy XZ2 61-ért?
-
Lui82
tag
Helló
Nikon p510 ről vélemények? használtan venném kb 55k -ért megéri? mikre kell odafigyelnem vásárláskor? -
BenszeT
tag
válasz stracker06 #49970 üzenetére
Néztem én is a Fuji-t,de nálam kiesett, mert az egyik fő szempontomat a full HD-t nem tudja.
-
jjeahh
nagyúr
tudtommal ez az egyetlen normális gép ebben az árkategóriában, a többi hasonló vagy jobb kompakt mind 80k fölött van... esetleg használtan vagy ebayről be lehet szerezni jó gépeket hasonló árban
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
stracker06
aktív tag
De, néztem, viszont sehol sem volt belőle, vagy ha volt is esetleg 1-2 darab, az ára túllépte a tűréshatáromat. + Az XZ-10-re készlethiány miatt mindenhol hosszú szállítási időt írtak, az ehhez hasonló dolgokkal kapcsolatban pedig nincsenek jó tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
SFm™
-
Lui82
tag
válasz stracker06 #49971 üzenetére
Ezt a sokak àltal favorizàlt olympus zx10 nem nézted?
-
stracker06
aktív tag
válasz BenszeT #49968 üzenetére
Én sem értek hozzá különösebben, viszont én is ebben az árkategóriában keresgélek már egy ideje. Nézegettem a Fuji s8600-at is, nagyjából ugyanazt tudja, mint a Nikon L830 és a Canon sx600 de olcsóbb és nagyobb az optika kezdő fényereje (nagylátószögűben).
[ Szerkesztve ]
SFm™
-
BenszeT
tag
Akkor bedobok még párat, hátha valakinek van tapasztalata velük (vagy legalább vélemény):
Nikon L830
Nikon L610
Nikon S6800
Canon SX600
Sony Cyber-Shot DSC-WX220
(Pana TZ55 és Nikon S9600)Én elhiszem, hogy nem csúcs gépek ezek, de kategórián belül pl. a TZ55 nem rossz. Sajna nem mindenki ért mindenhez. Hiába olvasok utána, hogy ez a MOS szenzor überkirály attól még lehet rossz (vagy ócskák között még ócskább) a képstabilizátor, stb.
Sokan vagyunk akik nem mobillal, tablettel akarnak ballagást fotózni, hanem fényképezővel, de azért az évi 100-200 (+ nyaraláson lefényképezem még a szaró galambot is) képért nem akarunk és nem tudunk rááldozni 100+ezret.
Ja és biztos vagyok benne, hogy a profiknak is vannak kompaktjaik.
-
net91
senior tag
válasz fireman123 #49964 üzenetére
Megkérdeztem, azt válaszolták, hogy nem volt rá kereslet.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
net91
senior tag
válasz Tin_Shield #49963 üzenetére
....és mi lépett a helyébe, mivel cserélték le?
-
fireman123
őstag
-
Lui82
tag
Helló!
Nikon coolpix l830 vélemény? én is 50-60k között keresek valami jó gépet, teljesen kezdő vagyok, de szeretnék szép lassan beletanulni. Ami fontos,hogy panelba is jó képet csinálhassak.
lehet használt is. -
BenszeT
tag
válasz maxika2004 #49955 üzenetére
Közben rájöttem, hogy sokat akar a szarka ennyi pénzért (bridge).
Esetleg Canon SX200?
Vagy az általam említetteket még senki sem fogta?[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
-
Robi81
tag
Sziasztok
szeretnék lecserélni egy régi gépet (kodak Z740)valami ujabbra .mit ajánlottok helyette?
Max.50 körül szeretnék rá áldozni.fontos lenne,hogy gyárilag tölthető aksival legyen szerelve.főleg szabadban és benti fotózásra.szülinap,kirándulás ilyesmire lenne használva.[ Szerkesztve ]
-
BenszeT
tag
válasz maxika2004 #49955 üzenetére
Félek a használttól. A tz7-sen a zoom mozgató motor hibás, ezért keresek új fényképezőt.
Használtnál ugye nincs gari, az ilyenekre. -
BenszeT
tag
Hali Mindenki!
PanaTZ7-em utódját keresem. 50-60 eFt-ig.
Tz55, vagy Nikon s9600-t néztem eddig.
Követelmények: FullHD videó (ezért nem biztos, hogy jó az S6000-es széria a Nikontól), jó automata üzemmód( pár hónapos baba mellett nincs idő állítgatni és ebben nagyon jó volt a TZ7).
Nem szükséges ultra-giga zoom-os készülék
Bridge is szóba jöhet bár szeretem zsebre rakni, de ezt meg tudom szokni.Köszönet előre is a válaszokért!
-
net91
senior tag
Egy kompakt fényképezőgépet szeretnék vásárolni 40-50 ezer forintig.
Általános használatra vásárolnám, egy alapgépre gondoltam.
Kezdő vagyok, és később sem akarok komolyabban foglalkozni a fényképezéssel, csak alkalmanként a családi eseményeket szeretném megörökíteni, esetenként rövid video felvétellel.
Olyanra gondoltam, amely lapos, szükség esetén könnyen elfér akár a zsebben is.
A Sony kezdő gépei, laposak, de azokhoz meg memory stick kártya kell, az meg drágább, mint az általánosan használt sd.
Ügy gondolom, hogy az lenne a jobb, ha minél nagyobb zoom-al is rendelkezne, de nincs viszonyítási alapom, hogy mit takar egy 5X, illetve egy 12X zoom.
Javaslat?
Köszönettel.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Most vettem a bicskei tescoba 14995ft-ért új gépet. Bontatlan még van vagy 5db, nincs meghírdetve...
Fujifilm FinePix S4500
-
-
bandi0000
nagyúr
kovisoft: Mind1, minden esetre köszönöm
amúgy érdekességképp csináltam képet vele és a 20 megapixeles Z1C-mel, hát azért kiütközik a különbség még ha nem is dicsérték annyira ennek a polaroidnak a dinamika tartományát
amúgy hogy van ez a szenzorméret? minél nagyobb annál jobb? Ennek elvileg 1:3.1-es létezik ez?
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
kovisoft
őstag
válasz bandi0000 #49943 üzenetére
CCD-s készülékeknél (nem tudom, ez olyan-e) akkor szokott ilyen csík keletkezni, ha túl erős a fény, és túlcsordul az elektronika, mivel soronként (vagy oszloponként) olvassa ki a jelet. A kész képen gondolom, azért nincs, mert a helyes expozíció miatt már nem került annyi fény az érzékelőre, mint korábban a keresőre.
-
bandi0000
nagyúr
na hali
annak ellenére hogy szidtátok csak megvettem a polaroid 2132-est végül is jó árban 7,5k ennyit szerintem megért, mivel még kompaktot se kapni ennyiért, viszont van egy érdekes dolog, hogy nappal szemben voltam és vízszintes csíkok lettek a kijelzőn, ami végül nem lett benne a fényképbe de kicsit zavaró, ez mitől lehet?
Xbox One: bandymnc
-
Tin_Shield
őstag
Ez van. Sajnos a gyártók kifuttatják ezeket a gépeket, 100e alatt maradnak hangyafaxnyi szenzoros és feketelyuk optikás rettenetek. Ha kompakt kell marad a használtpiac vagy külföld.
Illetve 60e környékén egy-két generációval ezelőtti MILC is megcsíphető használtan. Vagy kis szerencsével Nikon1 J1(J2), Samsung NX Mini kitbe bele lehet futni itt-ott. -
Gstyler
senior tag
Zaji: Az SX510 egyébként szerintem nem ajánlott az alacsony fényerő miatt, hacsak nem ragaszkodsz a távcső funkcióhoz.
Nézd meg az összefoglalót (klikk egy centivel feljebb) és ott lehet, hogy találsz kedvedre való és fényerősebb gépet.
Egyébként a legtöbben az XZ10-et ajánlották eddig. Az ultrazoomokat a kis szenzor+rossz fényerő miatt senki nem ajánlja.MÁS :
Lenne egy Olympusos kérdésem. Az Oly Viewerrel, hogy tudom megoldani a szelektív színtelenítést?
Sajnos a masina alapból nem tudja ezt az általam kedvelt effektet.[ Szerkesztve ]
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Milyen gépet érdemes családi képek készítéséhez venni maximum 60 forintért?
Egyet néztem: Canon PowerShot SX510 HS. Ez vagy lenne jobb ebben az árban?
Válaszokat előre köszönöm![ Szerkesztve ]
-
curgan
csendes tag
Esetleg Olympus PEN E-PL sorozat használtan? Ebből melyiket?
-
asdf_
veterán
válasz curgan #49929 üzenetére
Akkor rosszul nezed http://hardverapro.hu/apro/olympus_xz-10_1 Magyar, normalis boltbol szarmazo legyen, es legyen hozza Olympus-os garjegy, arra figyelj.
[ Szerkesztve ]
-
curgan
csendes tag
Vagy sylus 1-es 60 ezerért?
-
curgan
csendes tag
Szevasztok!
Sajnos a napokban kezdtem kompakt gép után nézni, és az egyöntetű vélemény ellenére, hogy a olympos xz 10-es a bestbuy jelenleg, ez már nem kapható magyarországon. Érdemes ebay-ről rendelni (japánból) egy ilyen készüléket(kb 56 postával), vagy a használt olympos xz-1-est válasszam magyar menüvel használtan 50 ezerért?[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Firmware frissítés érkezett a Stylus 1-hoz.
Aki regelte a gépet az már kapott róla értesítést, de hátha valakinek jól jön az info. -
stracker06
aktív tag
-
scarabaeus
őstag
válasz stracker06 #49920 üzenetére
Ugye, mihez képest a plusz 4-5 De ha ugyanolyan fejlett mind a kettő, akkor az egyik zajszintje, a jelhez képest, nő, igen. 1:1 nézetben, az egyes pixelsite-ok területével arányosan (ugyanolyan fejlettségű technika esetén), de egészében viszont a részletesség nő. Sok összetevős dolog, konkrét képeket egyszerűbb összevetni.
Szerintem kb. azok a különbségek, amelyek már a skálákon is különválnak, 1/3-1/4 különbségekkel növekednek skálák. Egyszerű összevetés (csak a rekeszértékeket kitöltve a How many stops.
(Szenzorméretre meg valamelyik táblázat)
Az az előbbi elhanyagolható különbség pedig telében és nagylátóban is elhanyagolható.Quoth the Raven "Nevermore."
-
stracker06
aktív tag
válasz scarabaeus #49919 üzenetére
Köszönöm a választ, viszont közben eszembe jutott még valami:
Van két gép, a szenzorméretük és szinte minden más tulajdonságuk azonos, viszont az egyik felbontása 4-5 mp-lel nagyobb a másikénál. Ebben az esetben érdemesebb a kisebb maximális felbontással rendelkezőt választani az azonos méretű szenzorra zsúfolt több megapixel miatt bekövetkező képminőség romlás miatt? Vagy ez a különbség is elhanyagolható?
A szenzorok fényerősségét tekintve mi az a legkisebb különbség, amely már látható minőségi változást, okoz, amely már nem csak elhanyagolható mértékben befolyásol?
+ Most látom, hogy hülye voltam, az előző hozzászólásomban nem a tele állásban, hanem a nagylátószögűben észlelhető különbségre voltam kíváncsi. Itt is ugyanez a helyzet?
[ Szerkesztve ]
SFm™
-
scarabaeus
őstag
válasz stracker06 #49915 üzenetére
1. Pl. olyan 7%-kal hosszabb záridő. Elhanyagolható.
2. Ezek, gondolom, reciprok értékek, azok a szokásos 1/2.3", 1/2". E két szenzor területe között is nagyjából az előző arány áll fenn.Ha a fókusztávolság, szenzor felbontás, szenzor technológia stb. egyező, ezek nem jelentenek már nagy különbséget.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
silboy
aktív tag
válasz pibácsi #49914 üzenetére
Szia!Ha lehetséges,én is kérnék ebből a tesztből.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Novics
senior tag
válasz jjeahh #49913 üzenetére
A pana jpg gondolom itt is csak pana jpg. A videóra azt mondta, hogy fullhd legyen, de nem akar filmet forgatni. Pár perces kis film a gyerekek szerepléseiről, nyaralásról. Szerintem a YT minőség kb elég lehet.
Amúgy én is ezeket néztem kb pont. Videóban a fuji vagy az oly a jobb?A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
stracker06
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Két rövid kérdésem lenne:
1. Egy optika tele állásban "nyújtott" fényerejénél mennyit számít a 0,1-es különbség? Van érzékelhető különbség mondjuk a 2.9 és a 3.0 fényerejű között?
2. A második kérdésem ugyanaz, mint az első, csak a szenzorméretekre vonatkozóan. Okoz látható változást, ha egy gép szenzormérete 2,3" helyett 2"?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
SFm™
-
jjeahh
nagyúr
válasz Novics #49912 üzenetére
ha a videó fontos, hogy a lehető legjobb legyen, akkor panasonic lx7, ha meg nem olyan magasak a videós igények, akkor olympus stylus 1, esetleg fuji x10, x20 vagy x30, nem tom a régebbi modellek kaphatóak-e még.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Novics
senior tag
Üdv mesterek!
Egyik kollégám szeretne fényképezőt venni 180 ezres felső határral. Amolyan kirándulósnak, gyereket fényképezősnek, néha videózósnak, kiskutyamódban. Nikont ajánlottak neki, de én inkább egy csúcskompakt felé tereltem. Azokhoz még annyira sem értek, mint a csereberélgetősökhöz, így most a segítségeteket, útmutatásotokat szeretném kérni.
Csakis új jöhet szóba. (Bár azért ha van valami lényegesen jobb használt ajánlat, akkor talán kapható rá.) Zoomos. Gyors fókusz sem árt. Azt hiszem nagyjából ennyi.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Lengyi
aktív tag
Üdv!
Megvan az lx7, örülök, hogy mellette tettem le a voksomat nektek köszönhetően! Szeretnék hozzá vásárolni egy automata lencsevédőt, valamint egy "filtert" ami magát az objektívet védi. Hol találok ilyet idehaza? Ha reménytelen akkor külföldi bolt is jó, csak segítsetek mit kell néznem! Köszönöm!
-
pibácsi
senior tag
válasz liszi70 #49903 üzenetére
Szia!
Még annyit, hogy amennyiben jól beállítgattad a gépet pl. "P" állásban, akkor a "C1" módozatban el lehet menteni a beállításokat és utána csak arra kell átkapcsolni és beáll a mentett állapotba. Bár itt is lehet szabadon állítgatni dolgokat, de nem felejti el az alapbeállítást, ha átváltok, majd ismét visszaváltok.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz liszi70 #49888 üzenetére
Szia liszi70!
Igen, találkozott. Pl. én. Én XZ-2.őt vettem novemberben, de mint tudjuk az XZ-10 a kistestvére ennek. A szoftver ugyanaz. Én oldalakkal ezelőtt leírtam ugyanezt a jelenséget és még pár másikat is. Sajnos ez nem az a gép, amit elő lehet kapni és aut. módban máris fényképezni. Az aut. módban a vaku rapszódikusan működik. Nem tudtam rájönni hogyan szereti. Ugyanakkor tényleg a "P" és a többi módban múködik.
A másik, hogy bármilyen módban az aut.WB (fehéregyensúly) szintén rapszódikus. Hol pirosas, hol kékes, hol jó. Attól függ, talál e valamilyen semleges színt és egyáltalán mekkora a fény. A kompakt izzókat nem szereti. A legjobb választani valamelyik fix beállítást, vagy a három kézi beállítás valamelyikét kell beállítni..A vakuhoz pl. nem mindegy milyen WB-t rendelünk. Azt tudom tanácsolni, hogy előzetesen jól át kell nézni a menűrendszert és beállítgatni a pontokat és csak utána kell vele dolgozni. Még utána is lesz bőven meglepetés. A digitális nagyítást nem ajánlom csak közel módban, vagy erős fényben, napsütésben, mivel kiemeli a zajt. Általánosságban hajlamos zajos képeket készíteni, ha nincs elég fény, mivel hamar megemeli az ISO-t. Egyébként készítettem egy részletes saját tesztet, ha gondolod privibe elküldöm. Több dolgot megírtam az Olympus szervíznek is, de nemigen mondtak értelmeset, csak hogy küldjem be a gépet.
Azóta szokom. Azt tudom alapban tanácsolni, hogy a belső képeket minimum "P" módozatban alapbeállítással (ha nem szerettek bíbelődni a beállításokkal) és derítő vakuval kell készíteni. A vakut megemelni +0.3-ra, de lehet, hogy több kell. Szórakozni kell pár kisérleti képpel. Amúgy tényleg a "P" módot (vagy "A") érdemes alkalmazni, ha nincs különösebb cél. Arra vigyázni kell, hogy nagyon sok a beállítási lehetőség, el lehet veszni benne.Üdv. Pibácsi
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
20 ezer forint körül milyen használt gépet vennétek? Úgy általában mindent fotózni kellene, családi események, stb. Van valami ötletetek hogy ennyiért mi a legjobb?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
oleandro
tag
Sziasztok!
50. ezer környékén keresek fényképezőt.
Elsősorban saját termékeimről szeretnék képeket készíteni, valamint jó lenne ha 4-5 perces videót is tudnék csinálni.Ezeket találtam a neten:
SONY DSC-H300
SONY CyberShot DSC-H300B
Canon PowerShot SX510 HS
Canon PowerShot SX400 IS
SAMSUNG EC-WB1100Mi a véleményetek?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
athomi
veterán
válasz fireman123 #49898 üzenetére
"úgy tűnik, hogy csak végső esetben aktivál a vaku, amikor már nincs más"
Az a fránya energiatakarékosság.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fireman123 #49901 üzenetére
Persze, marad a P, annál rendesen működik az automatikus vaku. (Remélem az asszony nem állít el semmit, de azért illúziókba nem ringatom magam, mert bármire képes. )
Örülök, hogy megértettem miről van szó és nincs bennem az agyrágó bogár, hogy hibás a gép.
Köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest