- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirakuru
tag
Sziasztok!!
Ezek közül a vga-k közül fogok választani: gtx 760/950 v hd7950 még nem született döntés, de elbírná a jelenlegi tápom ezeket??? FSP HEXA+ 400
-
-
mmboss
csendes újonc
válasz
Kaci84 #98387 üzenetére
Én is ebben reménykedem, mert nem egy gagyi márkáról beszélünk, még ha egy állitolag rossz(?), nem egy felsőkategóriás HEC belsőről beszélünk. Sokat olvastam, de érdemi információ nem sok van, legtöbb németül, amit nem igazán tudok értelmezni,meg van 1 konkrét teszt angolul ami nem mond róla rosszat, de nem is dicsérik agyon.
voronoi
Ha jobban utánanézel, biztos találsz 520-as tápot is abban az értékben, s ezáltal a 430 lesz olcsóbb!
-
mmboss
csendes újonc
-
Kaci84
őstag
válasz
mmboss #98386 üzenetére
Nem rossz a Be Quiet egyáltalán, de ez főleg az FSP belsősökre vonatkozik vagy a Seasonic belsőre. A 7-es és 6-os változatok FSP belsősek úgy tudom reméljük a 8-as is. Milvel elég nagy gyártó illetve matricázó a Be Quiet bízzunk benne még ha HEC belsős is azért viszonylag minőségi elektronikát rendeltek. Azért ne bánd, de valóban érdemesebb körülnézni.
-
mmboss
csendes újonc
válasz
Kaci84 #98385 üzenetére
Szia!
Körülbelül 15-16 ezer Ft körül mozog, a konfiguráció pedig a következő:Alaplap- GA-B150M-D3H
Processzor- Intel Core I3 6100
Ram- 2x4 Gb 2133 HyperX Fury
HDD- WD Blue 1tb
Videókártya ( később )- RX 480 // Gtx 1060Sajnálatos módon pár forint különbséggel volt / van egy Sea Sonic S12-II 520 tápegység, amit figyelmen kivul hagytam, sajnálom is, gondolom érdemben jobb lett volna azt megvenni.
Utólag látom, nem nekem irtad, törölni nem látom hol lehet. ( új vagyok
)
-
Kaci84
őstag
válasz
voronoi #98372 üzenetére
Szia, pontosan tudni kellene a választáshoz azt is, hogy az általad választott modell milyen árban van és ahhoz képest egy ismert és megbízható gyártó hasonló modellje milyen áron van.
Nem azért nem ajánljuk, mert rossz, hanem, mert nem tudni biztosan, hogy jó-e és nem biztos, hogy megéri kockáztatni. Jó lenne tudni milyen géped van, mert szerintem a komponensek árához viszonyítom a táp értékét.
Én általában a Lap+CPU+VGA+RAM+HDD+SSD árának 10-15%-ért nézek tápot. Egy jó táp ezen komponensek 2-3 generációját is kibírhatja, tehát így még kisebb arány lesz a táp értéke. Tehát ha valaki megteheti nem érdemes spórolni. -
mmboss
csendes újonc
Sziasztok!
Nemrégen összeállitottam egy új gépet, amivel alapjában véve nincs semmi problémám, leginkább a tápegység zavart be egy kicsit. Hibátlanul működik semmi gondja nincs, inkább az aggaszt, hogy túl sokat néztem utána a dolgoknak, illetve találtam is meg nem is róla hasznos / nem hasznos információt.
Tehát maga a táp egy Be Quiet! System Power 8 500w -os darab állitolag // HEC // belsővel, leginkább a Xilence Series A -val összehasonlitható.
A kérdés az lenne, hogy megérte, jó döntés volt, biztonságos, megbizható tápegység?Később egy RX 480-al lenne használva, esetleg egy GTX 1060-al, egy Intel I3-as processzorral, tehát semmi extra, nagyobb energiát igénylő szerkezet nem kerülne szóba.
-
C. s.
addikt
válasz
voronoi #98370 üzenetére
Szia!
Elnézést, hogy belekotyogok!
"nyugatra nem viszik"
Ez az én tapasztalatom szerint azt jelenti, hogy nem viszik, mert nyugaton az emberek magasabbra rakják a mércét, ott már az is szemétnek számít, ami nálunk még eladható. Én mással jártam így, nem számítógépes cucc volt, de elektronikus. Megfizettem a tanulópénzt. Egy rossz tápegység az egész gépedet kinyírhatja, de természetesen Te döntöd el, hogy akarsz-e kockáztatni. Én DR|FTK|NG-nek adok igazat.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
voronoi #98372 üzenetére
Ahogy tudom, az Ecova.
Elképzelhető, hogy azon az Njoy tápon a plecsni "kacsa".Én ezeket a watt kalkulátorokat nem nagyon használnám.
kamerad(#98373)
Szívesen.Az osztott ágasság önmagmában nem jelent gondot, max akkor, ha rosszul van osztva.
550w-nak elégnek kéne lennie.
Gtaati(#98378)
Szia.Ez a túlzás túlzása, amit írnak, fele ennyi is elegendő lenne.
juhiati(#98380)
Szia.A HD 7970 CF helyett inkább legyen egy, de erősebb VGA, pl R9 290-290X/390-390X vagy RX 480.
2db HD 7970-hez:
-Cooler Master G650M, G750M > félmoduláris, 5 év
-FSP Hyper (S) 600, 700 > 5 év
-FSP Hyper M 600, 700 > félmoduláris, 5 év1db RX 480-hoz:
-Be Quiet! Pure Power 9 400W, 500W > 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W, 500W > félmoduláris, 3 év
-Be Quiet! Straight Power 10 400W, 500W > 5 év
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM > félmoduláris, 5 év
-Cooler Master G450M, G550M > félmoduláris, 5 év
-Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 10 év
-EVGA GS 550> teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
-FSP Hyper (S) 500 > 5 év
-FSP Hyper M 500 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic G450, G550 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic M12II 520 Evo > teljesen moduláris, 5 év
-Seasonic S12II 430, 520 > 5 év
-Seasonic S12G-450, S12G-550 > 5 év -
Kaci84
őstag
válasz
Gtaati #98378 üzenetére
Szia, nekem MSI R9 390 van ami kb. ugyannyit fogyaszt és 500-as táppal megy. Igaz 33eFt-os, de 500 az olcsóbbakból is elég.
juhiati
Fontos kérdés, hogy mennyit számít a hang illetve, hogy 80+ bronze, silver, gold, paltinum legyen? Modularitás kell-e?
Mivel a teljesítmény növekedésével elég jól növekszik az ár is, szerintem jobban játnál, ha a táp felárból meg a régi VGA eladásából egy erősebb VGA-t vennél. Halkabb, kevesebbet fogyaszt, még lehet anyagilag is jobban jársz és CPU is kisebb kell.
-
juhiati
aktív tag
Sziasztok.
Mivel a mostani tápom (CX500 v1) haldoklik (valószínű kondis), javítattni nem akarom garancia sincs rá.
Gondoltam hát egy új tápot nézek.Keret: 25-30 ezredes.
A gép:
P8Z68-V PRO
Intel I5 3350P
16GB Kingston DDR3
Gigabyte HD7970
Samsung 850 Evo 250GB SSD
500gb SATA3 WD blue
1TB SATA3 WD GREEN
2TB SATA2 WD GREEN CorsairItt még az lesz majd még karácsonyig a változás hogy a cpu egy 3770K-ra akar cserélődni illetve a 7970 kapna egy testvért. Illetve a cpu cooler kicserélődne egy komolyabb vizesblokkra.
Egy komolyabb dolognak örülnék: ha a sata csatlakozók közötti távolság nem lenne hatalmas, mert egy nzxt h230-ban ülne, és a hdd-k között igen kicsi a távolság.
Minden szagértést előre is köszönök. -
Gtaati
őstag
Köszönöm! Csak pl egy XFX R9 390 gyártói oldalát nézve ez rémisztett meg:
Requirements
External Power - 6-pins : 1
External Power - 8-pins : 1
Minimum Power Supply Requirement : 750 watt
XFX Recommended Power Supply : XFX 850W PSU
Értem én hogy az ő tápjukat vegye a jó ember meg minél erősebbet
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy véleményetek szerint egy i7 6700 4x4gb ram 2 hdd 1 ssd konfighoz szeretnék egy R9 390-et és ehhez mindhez elég-e egy FSP Hyper 600w-os tápegység? A gyártói honlapon 750w-os tápot ajánlanak, amit én sokallok.....
Köszönöm!
-
kamerad
csendes tag
válasz
DR|FTK|NG #98369 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Az EVGA tápok közül melyiknek nem osztott a +12v ága??
Azért gyanakszok a tápra, mert a régi konfigom-nál is volt fagyás,most az újnál ( új proci+lap+RAM ) is. A videókártya és a táp jött a régi gépből. A kártyát teszteltem ( FurMark ),semmi gond nem volt. Talán kevés lenne a 550 Enermax a kártyához??
-
voronoi
tag
válasz
DR|FTK|NG #98371 üzenetére
Meg annyit, hogy az a tap az a Woden az 80+Gold-os, es ilyen arban nem lattam hasonlot, ezeket a minositeseket ki adja valojaban? Mert egy amerikai forumon azt irtak, hogy itt nezzek minositett tapokat:
Viszont sok modell amit mondjuk arukeresoben kinezek adott minositessel, nincs ezen a listan. Szoval ez, hogy mukodik, mikor irhatja ra a gyarto mondjuk hogy 80+Gold stb vagy ki auditalja ezt?
-
voronoi
tag
válasz
DR|FTK|NG #98369 üzenetére
Igen, nem talaltal rola tesztet, en sem, az a Woden amit kineztem iden aprilis ota kaphato, es mivel ha jol latom, nyugatra nem viszik, igy a nagy portalok ahol a teszteket szoktam keresni, hozza sem jutnak, az osszes olyan site, ahol eladasra lattam mind Kelet Europa. Ezert gondoltam, hatha valakinek van rola tapasztalata.
Koszi azert, hogy reagaltal.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
voronoi #98367 üzenetére
Teljesen ismeretlen, se tesztet, se értékelhető felhasználói véleményt nem találtam róluk, emellett feltűnően olcsóak, pl 450w, 500w-os tápegység 9k-ért, 11k-ért 600w-os, 16k-ért 750w-os.
Ha akarod, akkor megveheted, nem tudlak benne megakadályozni.
kamerad(#98368)
Szia.-Corsair RM650i > félpasszív, Corsair Link, teljesen moduláris, 10 év
-Corsair RM650X > félpasszív(nem kikapcsolható, azaz alacsony terhelésen mindig megy a ventije), teljesen moduláris, 10 év
-EVGA G2 650 > félpasszív(kikapcsohlató), teljesen moduláris, 10 év
-EVGA GS 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-FSP Hydro G 650 > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-Super Flower Leadex Gold 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, világít, fekete, fehér és szürke színben kapható, 5 év
-Super Flower Leadex Platinum 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, világít, fekete, fehér és szürke színben kapható, 5 évA kékhalál nem feltétlenül tápegység problémára utal.
-
kamerad
csendes tag
Üdv!
Új tápegység vásárlása lesz szükséges hamarosan. Ajánlanátok számomra párat? Kb -45eFT
Amit tudni érdemes a konfigról: I7-4790K egyenlőre tuning nélkül ; R9 290X ; 1 SSD- 1HDD ; vízszivattyú kb. 20w ; 2x23cm - 3x12cm ventik ; ventiszabályzó.
Jelenleg egy Enermax Thriathlor 550 van a gépben, 4éves. A probléma, hogy random kékhalálozik a gép, ill. játék alatt a táp venti max. fordulaton megy.
Nem lenne rossz ha csendes lenne, és moduláris az új táp. -
voronoi
tag
Hello, valakinek van konkret tapasztalata az nJoy nevu roman ceg tapjairol? Szabad ilyet venni?
-
Reszi
tag
Sziasztok!
Maximum 20.000 Ft körüli összegig szeretnék beszerezni egy tápegységet.
A gép amire kötném, még tervezés alatt van, de jelenleg itt tartok:
- GIGABYTE GA-B150-HD3P
- Core i3-6100
- kezdésnek egy HDD és egy SATA lesz benne
- VGA esetleg később lesz (ha lesz)
- ház Aerocool DS200 vagy Corsair 200R
- optikai sem lesz benne egyelőre
- Winfast TV 2000 XP GlobalExtra igény:
- halk, hatékony működés
- ha a moduláris megéri a felárat, akkor olyat szeretnékÜdv
-
C. s.
addikt
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
#72797440 #98356 üzenetére
Szívesen.
A szünetmenteseket nem ismerem.Egyébként több VGA-s rendszerhez, illetve más nagy fogyasztású géphez nem(sem) mindegy, hogy milyen 650w-os lesz, és most nem arra gondolok, hogy gagyi, vagy jó minőségű, hanem arra, hogy 12V-on megfelelően erős legyen, illetve jól legyen elosztva. A többi ág erőssége általában megfelel, a mai gépek nagyrészt a 12V-os ágról szedik az áramot.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
taknyí #98353 üzenetére
Szívesen.
Harcosposta(#98354)
Szia.Ha a hatásfok-változástól eltekintünk(terhelés függvényében változik, kb 50%-os terhelésnél a legmagasabb, EVGA G2 650W: [link]), akkor semennyivel sem. Annyi áramot vesz fel a tápegység, amennyit át kell alakítania, a veszteséggel együtt.
A fogyasztás-különbséget ezzel a két ábrával tudom a legjobban szemléltetni: 550W 80+ Gold, 1000W 80+ GoldKét videókártyához 1000w túlzás, ha ésszerűen választod meg a hardvereket, pl GTX 1080 SLI-hez elég 650-750w is, és még van kakaó a tápegységben
-
törölt tag
Üdv.
Egy új konfigurációt állítok össze. Az a kérdésem, hogy ha előrelátóan gondolkodok és már most beleteszek egy 1000/1500W-os tápot (mert majd szeretnék bele kettő videokártyát) az mennyivel fogyaszt nekem többet - akkor amikor még csak egy 96W-os proci van benne és semmi extra - annál mintha csak egy 500W-os lenne benne?
Gondolom nem csak annyit fogyaszt az 1000W-os táp mint az 500W ha mondjuk ugyanazt a 250W terhelést kapja. Úgy értem van veszteség is. Talán az a 80% amit általában ráírnak a tápra? -
schottgun
tag
Jelenleg egy Cooler Master GX 650W 80+ Bronze táp van benne (a nem veszélyes fajtából).
Ha jól emlékszem: RS-650-ACAA-D3
10-15% húzással kiegyeznék.
Ne is cseréljem? -
taknyí
senior tag
Sziasztok!
Beszereznék egy ilyet, de a tápom (az adatlapomon minden rajta van) 2×6 pint biztosít egy ágon van mindkettő. Mi a megoldás, egy 6pin-ről 8 pin-re átalakító, vagy 2 molex-ről 8 pin-re átalakító, vagy tápcsere (2010 nyarán vettem újonnan)? -
DR|FTK|NG
veterán
-
schottgun
tag
válasz
DR|FTK|NG #98347 üzenetére
Köszönöm, kellenek a hosszabb kábelek. (a 8pin-es alaplapi csatlakozó nagyon messze van a táptól és át kell menni a vga felett is neki)
Esetleg ajánlanál egy jó vételt?
(750W, min.80-85% hatásfok, hosszabb kábelek)
M5A97 EVO R2.0 alaplap középső hűtője forró, legjobb esetben is meleg.
A házban 3db rendszerhűtő van + proci/vga hűtők és így is meleg.
Előre is köszönöm. -
DR|FTK|NG
veterán
Szívesen.
"Amihez 12V P4-connector van írva, az megy a 2 ventillátornak?"
Nem, ez konnektor látja el a CPU-t árammal, az ábrán hülyén van feltüntetve, így néz ki: [link]. Ez jó 4 és 8 pin-esbe is. 192w-ig jó a 4 pin-es, azaz egy tuningolt i7 4790K-hoz is elegendőnek kéne lennie.Nagy valószínűséggel hűvös is lesz.
schottgun(#98346)
Szia.Igen, ha nem zavar, hogy rövidek a kábelei, csak két év Chieftec és csak egy év bolti garancia van. A bolt weboldalán rosszul szerepel néhány adat, pl a tápegység nem moduláris, és így néz ki: [link]
"(Az alaplapon az egyik hűtő állandóan forró, érdemes lenne lecserélni mielőtt a procit és VGA-t húznám?)"
Melyik hűtő, és mennyire forr fel? Lehet, hogy megoldaná a problémát, ha ráirányítanál egy ventit, bár ez már inkább tartozik az FX topikba. -
schottgun
tag
Sziasztok,
Ez a táp megfelelő lenne a következő feladatra?
http://smartshop.hu/chieftec-force-cps-750s-tapegyseg-12cm-750w-fekete.html
Legfőbb szempont az ár, (18ezer csak postával)
esetleg ha tudtok ajánlani hasonló hatásfokú jobb/minőségibb tápot az árkategóriában megköszönöm.FX-8120 CPU-m és HD 6990 VGA-m szeretném egy kicsit húzni.
Egy rohadtnagy 12 hőcsöves Scythe Mugen procihűtő és egy Accelero Twin Turbo felel a két alkatrész hűtéséért.
Alaplap: M5A97 EVO R2.0
(Az alaplapon az egyik hűtő állandóan forró, érdemes lenne lecserélni mielőtt a procit és VGA-t húznám?)
Válaszotok előre is köszönöm.
Schott Zsolt -
Turbolada II
őstag
válasz
kalozhun100 #98335 üzenetére
Én nem tenném bele.
-
C. s.
addikt
válasz
Kaci84 #98341 üzenetére
Szia!
Több szempontból is gyanúba keveredett: titokzatos fájleltünések és HDD-panaszok. Az elsőnél egyértelműen a tápot hozták ki bűnösnek, a második esetben orrszőrhosszal vezet a gyanúsítottak között. Jó esély van rá, hogy az alaplapot is nyomorgatja.
"tény, hogy nem a leghalkabb"
Az FSP Aurum S Gold sem halk?
"Bár nem tőlem kérdeztél..."
Több szem többet lát.
Ja tényleg, már emlékszem! A CWT belső miatt hanyagoltam az Enermaxot legutóbb.
Köszönöm a megerősítést a Be Quiet felől..DR|FTK|NG:
Köszönöm a javaslatot, majd átszámolom, milyen és hány csati kell pontosan. Régen volt, már nem emlékszem. Ez hűvös is? Mert az is fontos volna. Ennyi pénzből megoldható hogy halk is és hűvös is legyen?
1 m 15 cm?Jól számoltam? Valószínűleg elég hosszú lesz. Már csak az kérdés, hogy hogyan rakom vissza a ház oldalát, miután mindent begyömöszöltem.
Amihez 12V P4-connector van írva, az megy a 2 ventillátornak?
-
Kaci84
őstag
Szia, értem!
Hát, ebben az esetben nem ajánlom az Enermaxot, mert az olcsóbb modellekbe CWT belsőt tesz ami nem annyira meggyőző és gondolom olcsóbb ventilátort.
Az EVGA halkságáról nem tudok nyilatkozni, de elég jó ár/érték arányú termék Seasonic belsős a drágább modellek. Csak azért nem vettem, mert nem jön be annyira a dizájn és üvegfalú házam van, 80+ Platinum minősítést szerettem volna és a régi emlékek miatt választottam amit.Ebben az árban talán a Be Quietet ajánlanám, mert a kolléga által ajánlott modellben lévő ventilátor van a házamban és meg vagyok vele elégedve.
-
Kaci84
őstag
Szia, néztem a tápod és talán nem is olyan rossz táp az. Ha jól működik és nem puffadtak a kondik akkor lehet maradhat is. Talán abban az időben még az olcsóbb tápokba is az Enermax által tervezett/gyártott belsőt tettek.
Amúgy ha olcsón akarsz jót az FSP-t nemigen tudod kikerülni, de tény, hogy nem a leghalkabb típusok. Ez az egyik olyan gyártó ami az olcsóbb gépekbe is elég jó minőségű elektronikát tesz. 15k körül és 400-450W elég a gépbe.
Bár nem tőlem kérdeztél, de gondoltam írok egy kis olvasnivalót amíg választ kapsz
-
C. s.
addikt
válasz
DR|FTK|NG #98334 üzenetére
Köszi!
Még nincs konkrétum, régebben itt kértem segítséget, és akkor egy 500 W-os FSP Aurum S Gold lett a befutó, de sajnos a piszkos anyagiak közbeszóltak, így elmaradt. Most viszont megvolna a rávaló, de ha kapok ugyanolyan jót olcsóbban is, azt nem bánom. A konfigom az adatlapomon olvasható. (Azaz a gépem konfigja.) A VGA miatt javasolták akkoriban az 500 Wattosat, a leírásában min. 450 Wattot követel, de ha minőségi tápból kisebb is elég neki, az jó. Szerinted mennyi az annyi?
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy elég nagy házba kell, vagyis hosszú kábeles táp szükséges, hogy mindenhova elérjen. A moduláris megoldás nem szempont, mert most is az van, de minden kábel benne van, mert a leágazások olyan közel vannak egymáshoz, hogy minden vinyóhoz külön tápvezetéket kellett bedobni, hogy odáig érjen. (Csavar nélküli, fölső tápos ház, a HDD-k oldalra néznek.) És van 2 venti a házban, annak is kellene áram, lehetőleg külön-külön.
Kaci84:
Köszi!
Most nekem is Enermaxom van, de cserélni kéne. Nem szeretnék nagyon 25000 Ft fölé menni. (Illetve szeretnék, csak nem tudok!
) Igen, fontos, hogy minél halkabb legyen. Ezt kell összehangolni a pénzügyekkel. Egy EVGA lehet olyan halk, mint egy FSP vagy Enermax?
-
Kaci84
őstag
válasz
kalozhun100 #98337 üzenetére
Értem nekem is volt ilyen tápban, nekem nem volt olyan halk mint szerettem volna. Nem butaság amúgy, ha jó a tápod ez a legjobb megoldás. Haverom is így tett, pedig az garis volt még, pár hónapos. Mondjuk bevállalós volt a csávó :-)
-
Kaci84
őstag
Szerintem ha neked fontos, hogy hangtalan legyen a gép (mint nekem), érdemes olyan tápokat nézni, akik ventilátorokat is adnak ki vagy tudsz róla infókat szerezni.
Én Enermax-ot (~33e) választottam, így leghalkabb cucc a gépemben a táp. Van tőlük ventim is. Be Quiet ventim is van három mint a három fajtából, a legdrágább hangtalan a közepes elmegy az olcsó hangos. Természetesen a legkisebb fordulatról beszélek, de a hang netezéskor vagy letöltéskor zavaró, ilyenkor elég a légszállítás alapjáraton is. -
Kaci84
őstag
válasz
kalozhun100 #98335 üzenetére
Szia, attól is függ mennyi gari van rá. Érdemes utána járni símán rá tudod-e tenni, mert én jártam úgy, hogy nem ment. Inkább kivezettem az alaplapra :-) Nem hangos egy kicsit az a venti?
http://prohardver.hu/dl/faces/f15.gif
Szerintem ha neked fontos, hogy hangtalan legyen a gép (mint nekem), érdemes olyan tápokat nézni, akik ventilátorokat is adnak ki vagy tudsz róla infókat szerezni.
Én Enermax-ot választottam, így leghalkabb cucc a gépemben a táp. Van tőlük ventim is. Be Quiet ventim is van három mint a három fajtából, a legdrágább hangtalan a közepes elmegy az olcsó hangos. Természetesen a legkisebb fordulatról beszélek, de a hang netezéskor vagy letöltéskor zavaró, ilyenkor elég a légszállítás alapjáraton is. -
kalozhun100
őstag
válasz
Turbolada II #98331 üzenetére
Akkor aRégi Hexába, ha beleteszek egy ilyet jó lesz?
Mert épp van itthon
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
kalozhun100 #98328 üzenetére
Elbírja, nem gond, de 20k-ig van jobb választás a Hexa-nál.
C.s.(#98333)
Szia.Érdemes, de nem mindegy, hogy melyik modellben.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ha valaki halk és hűvös gépre törekszik, érdemes bármilyen EVGA tápegységben gondolkodnia?
Ezért kérdezem. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Turbolada II #98331 üzenetére
Felénk egy nagy taslitól elhallgatott és köszöni azóta is csendben teszi a dolgát.
-
Turbolada II
őstag
válasz
kalozhun100 #98330 üzenetére
Általában olyanok ajánlják akiknek nem volt. A sima Hexa Yate Loonja már fél év alatt is hajlamos az elkopásra. A Hexa+-ról viszont nem tudok nyilatkozni. Az általam rendelt 4-ből 3 Hexa pár hónap után felhangosodott.
-
kalozhun100
őstag
válasz
Turbolada II #98329 üzenetére
Hangorkán???? Csak mert a milyen számítógépet vegyek topikban ajánlják a Hexa tápokat.
-
Turbolada II
őstag
válasz
kalozhun100 #98328 üzenetére
Ha nem akarsz hangorkánt Hexát nem veszel.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
kalozhun100 #98326 üzenetére
Ha nem tuningolsz, akkor 350-400w-tal is elmegy. VGA ~ 190w, CPU ~ 80w, többi meg ~50-60w, ha terheled, de játék közben kevesebbel is elvan, lásd itt(konnektor felől mérték, azaz belejátszik a tápegység vesztesége is, gép: i7 5960X @ 4GHz, 4×8GB RAM, Samsung 850 Evo 500GB, Seasonic Platinum Fanless 520)
-Be Quiet! Pure Power 9 400W, 500W > 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W, 500W CM > félmoduláris, 3 év
-Cooler Master G550M > félmoduláris, 5 év
-FSP Raider (S) 550 > 5 év
-Seasonic S12II 430, 520 > 5 év -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
kalozhun100 #98324 üzenetére
Szia.
Attól függ, hogy mekkora a kereted.
-
kalozhun100
őstag
i5 6600k és gtx 1080 mellé mit ajánlotok?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
matheuszka #98321 üzenetére
Szívesen.
dragon1993(#98322)
Lazán, 200w is elég lenne. -
matheuszka
csendes tag
Ok értem és köszönöm a segítséget és a gyors válaszát
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
matheuszka #98316 üzenetére
A három közül a Seasonic és a Cooler Master a halkabbik, a Raider hangjára egyesek panaszkodtak.
#98317: GTX 980 Ti-hez 450w is bőven elég(ha jó minőségű, és 12V-on megfelelően erős), GTX 750 Ti-hez fele ekkora tápegység is elég(az előzőeket - minőség, 12V-os ág - figyelembe véve).
#98318: De, futná. Néha lehet ennyiért kapni Seasonic S12II 620w-ot, Cooler Master G650M-et, vagy az elektronikailag kicsit rosszabb - de még mindig bőven ajánlható - FSP Hyper (S) 600-700-at, FSP Hyper M 600-at. Ezekre öt év garancia van, a Hyper M félmoduláris, de a CM-nél és a SS-nél hangosabbak.
#98319: Ezt inkább ne, hangos, nem annyira jó minőségű.
Az olcsóbb Corsair-ek közül a Vengeance 650M tűnik jó minőségűnek, de ezzel még viszonylag kevés tapasztalat van egyelőre.
Ugyan a 12V-os ága négyfelé van osztva(mindegyik 25A-es), de nem eszetlenül csinálták:
JonnyGuru.comLegközelebb, ha öt percen belül vagy, akkor ne írj új hozzászólást, hanem szerkezd a régit.
-
matheuszka
csendes tag
Elsősorban egy corsair vs650w cp tápot gondoltam.
http://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/corsair/vs650-cp-9020051-eu-p131862009/
-
matheuszka
csendes tag
Vagy 22k már nem futná jó 600W OS tápra?
-
matheuszka
csendes tag
550W elég lenne, azt hittem ilyen konfigra minimum 600W.
-
matheuszka
csendes tag
Hát jó lenne ha 1év után nem lenne olyan mint egy csettegő
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
matheuszka #98313 üzenetére
Szia.
Cooler Master G550M
FSP Raider (S) 550
Seasonic S12II 520Mindegyikre öt év garancia van, a CM G550M félmoduláris. A hang mennyire fontos?
-
matheuszka
csendes tag
Ár érték arányban 15k túl 22k ig gondoltam
-
matheuszka
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy i7 4790k
Gtx 750ti gigabyte z97x-ud5h-bk ddr3 1866MHz 16GB kombohoz milyen tápot vegyek pls help valami olyan táp kéne hogy majd még tudjak még tuningolni
Vagy bitangabb kártyát belerakni pl Gtx 980ti -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
3,5 év után az FSP tápom egy picit néha cicereg meg furcsa hangokat hallat. Nem folyamatosan csak néha. Kezdjek el aggódni vagy csak ki kell takarítani ? Ki lehet egyáltalán, ha igen hogyan? Nem tudom gari van.e még rajta,de ha igen se gondolom, hogy ennyiért cserélik. Bocs az off-ért. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
dragon1993 #98308 üzenetére
Szia.
Tápegységet gyorsan cseréljétek le, ez gépre veszélyes kategória! Az a csoda, hogy még megy a gép.
~10k-ig:
-FSP 350-60APN > 2 év
~15k-ig:
-FSP 400-60APN > 2 év
-FSP Hexa+ 400, 500 > 3 év
-FSP Hyper (S) 500 > 5 év
~20k-ig:
-Be Quiet! Pure Power 9 400W > 5 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W CM > félmodulárus, 3 év
-Cooler Master G450M, G550M > félmodulárus, 5 év
-FSP Aurum S 400 > 5 év
-FSP Hyper M 500 > félmoduláris, 5 év
-FSP Raider (S) 550 > 5 év
-Seasonic S12II 430, 520 > 5 évHa ez sem segít, akkor érdemes ide is ellátogatni: Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
zsoltdeak17(#98309)
Szia.A Seasonic, de a CM is rendben van.
-
Yézi
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: Cooler Master G650M vagy Seasonic M12II EVO 620W jobb minőségű?
-
dragon1993
őstag
Sziasztok !
Lehet, hogy rossz helyre írok.
Főnököm gépe néha lefagy eseménynaplóban nincs rá ok, hogy miért.
A VGA képe is néha berezonál az elmondása szerint.Én a tápra gondolok, mert HKC SZ-430LPDR van, benne.
A config pedig
750 Ti
i7-4790k
16 GB RAM -
Kaci84
őstag
válasz
XplayR #98288 üzenetére
Szia!
Sajnos elterjedt régebben a játékosok között, hogy (főleg a noname ráírt 500W valójában 400 vagy még kevesebb tápok miatt), hogy brutál nagy táp kell. Már az 500W se kicentizés, mert egy 400-as is elég lenne. Ráadásul az 1070/1080 széria a nagyon kicsi fogyasztásáról híres, még az egyémnél (r9 390) is kevesebbet fogyaszt. Tudom, hogy nehéz, mert minden második táp vásárló így áll hozzá, hogy inkább nagyobbat vesz, de inkább a minőségre költs, mert a nagyobb Wattszámnak megkérik az árát. Ha vennél egy 600-700W-ost ugyanilyen árban az másban lenne gyengébb értelemszerűen. Legalábbis én így gondolom.
-
jacint78
addikt
válasz
rantotthusi #98305 üzenetére
Az, hogy gagyi.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
rantotthusi #98302 üzenetére
-
kalozhun100
őstag
Hello, FSP HEXA HE-500 jó táp? Alig használtan venném.
-
rantotthusi
tag
sziasztok egy fx 6300 4,3 ghz 12gb memo 1 500gb os vinyo egy 12 centis ház venti és egy sapphire 280x oc ra elég lenne a meglévő cheiftech gpa 500 s tápom???
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- E-roller topik
- Napelem
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Milyen monitort vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest