- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Th3Ac3
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Super Flower Leaderx Gold 650W-os tápegységet a gépem (R9 390, i5 6500, 16gb ram) mellé mivel kategóriája egyik legjobbikának tartják. Jelenleg ugyebár mivel moduláris a táp 1 kábelre van kötve a kártya 1 db 8 pin-es és 1 db 6 pin-es csatlakozóra. Egészen jó is volt a dolog amíg 3D-s alkalmazást indítottam, ekkor fél-egy perc után megfagy a gép. Kísérletezésnek hála -50% GPU áramfelvétel beállítások mellett stabil. El nem tudom hinni amit látok, de valóban nem bírja ez a táp el ezt a videokártyát?
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Rebell #97994 üzenetére
Szívesen.
A kalkulátorok túllövik.
Terhelve ennyit fogyaszt, konnektor felől(hozzájön a tápegység vesztesége - egy 450w-os táp 450w-ot tud kiadni magából, azért 450w-os):
Én azt a Zalman-t hanyagolnám(belső miatt), egyébként 300w is "sok" a gépedhez.
Zaied(#97996)
Szívesen. -
Ribi
nagyúr
válasz Rebell #97994 üzenetére
Általában abból elég kiindulni, hogy a CPU és a VGA mennyit eszik. Ez nálad 220W. Általánosságban ennyit sem eszik játékok alatt, +1 winyó kb 5-8W. Még a Calc is 290Wot ír fogyasztásra (ami bőven sok), csak ott is rászámolnak valamennyit biztonság esetére. Tehát a Calculator szerint is még maradna 100W. Calculatorok mindig bőven túllőnek a valós igényeken.
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
-Be Quiet! Dark Power Pro 11 550W, 650W > félmoduláris, 5 év
-Corsair RM550x, RM650x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 10 év
-Corsair RM650i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, 10 év
-EVGA G2 550, 650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
-Seasonic S12G-550, S12G-650 > 5 év
-Seasonic X650 > teljesen moduláris, félpasszív, 5 év
-Super Flower Leadex Gold 550, 650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), világít(nem kikapcsolható), három színben kapható(fekete, fehér, szürke - gun metal), 5 év
-Super Flower Leadex Platinum 550, 650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), világít(nem kikapcsolható), három színben kapható(fekete, fehér, szürke - gun metal), 5 év
Rebell(#97992)
Szia.Bőven elég.
400w(de még 300w) fölé nem fog menni a VGA, de még az egész gép sem(tuningolással változhat a helyzet, de +20MHz-től nem fog 100w-tal többet fogyasztani).[ Szerkesztve ]
-
Rebell
senior tag
Sziasztok,
kérdés.
GeForce GTX 960 MSI Gaming 4GB Edition Performance Specification
(B)PSU: 400 Watt & 29 Amps(/B) (B)(/B)
A SUPER-FLOWER Amazon 450W tudja ezt biztosítani egy i7 2600K mellett? +1 SSD + 1Terra HddMost rakom össze a gépet és azt mondják h kevés lesz a táp vagy ki van teljesítményben hegyezve. (Nincs tartalék)
[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki muszály lesz vennem.egy új tápot sürgösen
Mondom mihez kell :
i7-3770
Zotac gtx 780 amp
2ssd
4db sas hdd raidbe
2db wd raptorHa ez fontos akkor 6 venti van a gepbe a procival eggyütt plusz a kártyán lévők...
Ár az legyen minél kevesebb de ha megbízható társ lesz max 50ezer...
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
Az ipari hulladék tápok, ha a teljesítményt és a megbízhatóságot is nézzük drágábbra jönnek ki, mint a normális tápok. Arról nem is beszélve, ha halálba viszik a gépet.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Carvus
senior tag
Sziasztok,
Táp vásárlás előtt állok, az ajánlott tápok közül erre a kettőre szűkült a kör:
Be Quiet! Pure Power 9 400W CM > félmoduláris, 3 év
Cooler Master G550M > félmoduláris, 5 évÁrban nincs sok különbség közöttük: CM 2k-al több kérdés +2év garancia ér-e annyit, vagy a másik minőségibb? Nem tudok dönteni...Segítsetek pls!
köszi,
Carvusdivi#2208
-
jzsolt25
csendes tag
Sziasztok. A gépem egy ideje úgy kapcsol be, h power gomb lenyomása után elindul, majd ismét teljesen leáll, majd pár másodperc múlva elindul, újra felpörög minden, bebootol és fut stabilan. Kikapcsolásnál megáll annyira, hogy már semmire nem reagál, de minden venti pörög, a "power led" a házon világít. Úgy tudom kikapcsolni, h hosszan nyomva tartom a power gombot, így leáll és ezt minden alkalommal el kell játszani vele. Tápegységre gyanakszunk, de nem tudom kipróbálni másik táppal. A mostani: Corsair TX650, kb 6 éves. Ti is táp hibára gyanakszotok? Ha igen, akkor szükségem lenne helyette ajánlásra: Full moduláris, egy szekunder oldalú (szoktam tuningolni), halk, megbízható, lehetőleg 30-35k-ig, de természetesen lehet olcsóbb
-
falijja
őstag
válasz DR|FTK|NG #97969 üzenetére
Köszi a választ akkor a 600 as lesz, viszont még egy ucsó kérdés [link] ez nem bírná el...? csak mert az már 20 ezer főlé menne futárral, ez meg 16 ból megvolna futárral együtt...de ha nem, akkor veszem a FSP Hyper 600 ast, az 500 ast azért nem mert 800ft van köztük..
-
-
DrAk3
csendes tag
Köszönöm az ajánlatod. Igazság szerint azért nem írtam le még mindig, mivel nem az én gépem és fogalmam sincs, hogy mi van benne (egyszerűbb volt írni, hogy az enyém). Így szerintem ez meg fog felelni a célra.
@DR|FTK|NG Köszönöm neked is, ezt is leírom alternatívának.
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok,
Tápot keresek 20 000Ft alatt. Egy új AMD géphez lenne ami vélhetően Athlon 880K vagy FX8320E lesz majd. A graf kártya pedig a meglévő R7 265. 1DB SATA HDD, 1db DVD kb ennyi.
Házat még nem néztem találtam hozzá így akár olyan kombó is szóba jöhetne hogy ház + táp ha van ilyen.A cél pedig az, hogy a leghalkabb legyen ezért a pénzért.
Youtube: Knobber
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
Ezt a Corsair-t inkább ne.
FSP Hexa+ 400, drágábban FSP Hyper (S) 500, FSP Hexa+ 500
falijja(#97952)
Szia.FSP Hyper (S) 500, 600
FSP Hyper M 500, 600Mindkettőre öt év garancia van, illetve a Hyper M félmoduláris.
DrAk3(#97960)
Szia.Ha ez a "csoda" elbírta(aminek a valós teljesítménye max 200w lehet), akkor egy FSP 350-60APN-nek lazán el kéne bírnia.
-
Hunork
veterán
válasz falijja #97952 üzenetére
Hmmm. FSP Hyper 600M, vagy ha nem moduláris FSP Hyper 700S. Szerintem...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
Hunork
veterán
Chieftec A-80 450W CTG45080P
Chieftec 450W GPA-450S - ez olcsóbb, 10k körülLehet olcsóbban is veszélyeset venni... bár még mindig rejtély, hogy milyen géphez. Mert lehet, elég lenne a 400W is...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Hát én nem vagyok szaki, de azért az adatlapod kitölthetnéd, hogy milyen cuccok mellé kell, különben jön majd a BeQuiet 1000W-os ajánlat...
UI: mit jelent az olcsó? Mert Adatlap mellé kellene egy keret is, melyet erre szánnál.[ Szerkesztve ]
-
DrAk3
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek. Az otthoni gépben elszállt a noname táp (M-Tech KOB AP4450XA). Hálistennek semminek nem lett problémája (másik táppal tesztelve). Kérlek szépen ajánljatok nekem ehelyett valami másik tápot, ami kicsit megbízhatóbb, de olcsó!
Köszönöm.
-
Sörike
tag
válasz Turbolada II #97958 üzenetére
És egy Chieftec CTG-500W elbírná? erre is alig maradt pénz. de ezt talán valahogy kispórolom. Ennek 400W a 12v-os ága
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
válasz Sörike #97956 üzenetére
Ha nem Furmarkkal játszol menne, de ahhoz az ágatat is úgy kellene variálni. Még az erősebb ág is nehezen tudja ellátni a kártyát. Talán ideiglenes megoldásnak jó lesz az.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Yézi
aktív tag
válasz Tappancs2001 #97954 üzenetére
Két darab 6+2-es csati van rajta, ergo megfelelő lesz.
-
Sörike
tag
válasz Turbolada II #97953 üzenetére
Ha összeraknám és elindítanám a gépet akkor nem történne semmi baj? Vagy egyáltalán bekapcsolna? Vagy mi történne?
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A 6 éves Chieftec GPS450A tápom cserélném le egy FSP Raider s 550 tápegységre. A gépben van egy asus engts 450 1 GB DDR5 videokártya, ami egy 6 tűs PCIe tápcsatlakozóval rendelkezik. Az FSP táp is rendelkezik ilyen csatlakozóval, vagy esetleg átalakítót kell használnom? Előre is köszönöm a segítséget
-
Turbolada II
őstag
válasz Sörike #97951 üzenetére
348W-ot tud maximum a két 12V-os ág. Extrém terhelésnél pl. Furmak szerintem le is kapcsolna.
-
falijja
őstag
Helló mindenki
Egy r9 390x és i5 2500k oc-t, melyik táp bírná el kényelmesen, ami a legolcsóbb de minden képen minőségi...?
Válaszotok előre is köszi.. -
Sörike
tag
válasz Turbolada II #97950 üzenetére
Sajna ez a táp most nincs hardverapro-n, és nekem sürgős lenne
Mostani biztosan nem jó?[ Szerkesztve ]
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
Sajnos úgy alakult, hogy a 3 éves konfigomban tönkrement a táp, (Chieftec CTG-450-80P) így egy újat kell venni. Ugyan ilyet lehetőleg nem szeretnék, de dönteni meg nem tudok.
A konfig:
Intel Core i5 3570
Sapphire Radeon R9 270X 2GB GDDR5
8GB memória
Asrock H77 Pro4/MvP
1db SSD és 1db 1TB-os HDD
Amit én kinéztem az ez lenne: Corsair
Ha ezt nem ajánljátok, akkor nagyjából ilyen árkategóriában jöhetnek tippek.
Köszönöm! -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Egy FSP Raider S 550 W tápegységet szeretnék venni, és az az igazság, hogy teljesen megkeveredtem a különböző webshopok kínálatában. Egyes helyeken kék dobozos képet, a másik helyen sárga dobozos képet rendelnek a tápegységhez Az rbx.hu oldalon láttam fsp raider s 550 W Kép dobozos volt a mellékelt kép), 13970 Ft-ért (!) 26 hónap garanciával. Ezt szerintetek érdemes megvenni? Ezen az oldalon volt FSP Raider 550 W tápegység is 60 hónap garival. A többi helyen is úgy láttam, hogy "sima" FSP raider 550 tápot 1-2000 Ft-al drágábban adják, mint az s jelűt. Bocsi a hosszúságért. Előre is köszi a segítséget
-
Sörike
tag
Na változott a helyzet, most ehhez a konfighoz kellene egy nagyon olcsó táp, a lehető legolcsóbb, természetesen azért nem olyan ami gallyra vágja a gépet (vagy igazából ha elviszi a mostani akkor nem aggódom tovább):
Proci: Skylake Core i5-6600
Alaplap: Gigabyte H110M S2H
Kártya: Gigabyte GTX770 4GB DDR5 OC Windforce 3x
És a táp: Chieftec GPS-450AA-101 A
Ehhez a videókártyához 2 db 8 tűs tápcsati kell, ezért 2db molex --> 8tű átalakítóval tudom csak beüzemelni. -
Rebell
senior tag
válasz Rebell #97934 üzenetére
Sziasztok,
új nap új kérdés! Erről a vélemény ? Super Flower Bronze FX 450 W Garancia: 5 év
nekem tetszik, de ti többet tudtok mondani, és a 15ezres keretbe is belefér.
A Következő Konfighoz
Asrock Z77 Pro4 +i7 2600K + 12GB DDR3 + MSI GeForce GTX 960 GAMING 4G 4GB GDDR5 +120Gb SSD és 500Gb HDD[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Rebell #97936 üzenetére
Szívesen.
Dehogy kevés.
Konnektor felől, azaz benne van a tápegység vesztesége(tápegységekre a hasznosan átalakított áramot írják rá - kivétel az Akyga, Codegen, M-Tech, stb):A Be Quiet! System Power S7 450W valóban jó tápegység, de már kifutó széria, alig lehet kapni. Ha belefér, akkor a Be Quiet! Pure Power 9 400W-ot, a félmoduláris változatát(Be Quiet! Pure Power 9 400W) venném meg, ha már ~20k-s FSP Raider(módosított) belsejű Be Quiet!-ről van szó.
Ha szeretnéd a sok wattot(feleslegesen, de a több nem baj), akkor: Cooler Master G450M-G550M, Seaonic S12II 520, vagy FSP Hyper M 500, FSP Raider (S) 550(ez a két FSP kicsit hangosabb, mint a többi)
Sörike(#97942)
2k nem oszt, nem szoroz(szerintem).
Egyébként mennyi garanciát adnak a két tápegységre? -
Turbolada II
őstag
válasz Rebell #97940 üzenetére
A 8-as nem jó. Viszont a 7-es 450-es az félig FSP Aurum félig Raider elektronika, csak gyengébb kondikkal. Ja és nem a gagyi Yate Loon ventit tartalmazza.
-
Hunork
veterán
válasz DR|FTK|NG #97935 üzenetére
Köszönöm szépen! (ugyebár új, ajánlott FSP tápról van szó, ezért kérdeztem)
-
Turbolada II
őstag
válasz Rebell #97936 üzenetére
A gépen combosan meghúzva is max 300W-ot fogyaszt. Vegyél egy BQT S7-450-est, ha a táp felől nem akarsz hallani semmit.
-
Rebell
senior tag
válasz DR|FTK|NG #97935 üzenetére
köszönöm a segítséget.
a 300W nekem kevésnek tűnik.
A Gtx960 4GB is 400W tápot kér (honlap szerint). Fogyasztás OC alatt kb 240W. 2600K valahol a 110W körül. ez már kb 350W. Ezek most nem W-ra pontos adatok,de az utóbbi napok fórum böngészések kb. ezeket a számokat hozták.FSP Raider 550W :?
Zalman ZM600-GSII 600 W ?[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Hunork #97933 üzenetére
Szia.
Az Aida feszültségmérése a sóhivatal kategória. A műszeres mérésre lehet adni.
Amúgy ha ez a valós, akkor beleférnek az ATX tűréshatárjai közé.
Rebell(#97934)
Szia.Márkát nem néznék, inkább pontos típust. 300w is bőven elég.
-Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W, 400W > kifutó széria, 3 év
-Be Quiet! System Power 7 350W, 400W > kifutó széria, 3 év
-FSP Hexa+ 400 > 3 év
-FSP Hyper (S) 500 > 5 év
-Esetleg Chieftec CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S, de ezeknek rövid a CPU áramkábele, illetve csak két év garancia van rájuk.Enermax: Már nem gyárt tápegység belsőt, hanem átcímkéz.
Cooler Master: A G széria a legolcsóbb ajánlott(G450M ~20k-ért van).[ Szerkesztve ]
-
Rebell
senior tag
Sziasztok,
légyszíves ajánljatok egy normális tápot, 15ezer környékén.(ha van ennyiért)
A Következő Konfighoz
Asrock Z77 Pro4 +i7 2600K + 12GB DDR3 + MSI GeForce GTX 960 GAMING 4G 4GB GDDR5 +120Gb SSD és 500Gb HDD
Mik az ajánlott márkák?ill. mekkora Táp szükséges. Gondolom 500-600W között.
először ezt néztem ki, de még jó h van a Fórum . (Kolink KL-600W 80+ Bronze), gondolom ezt húzzam is ki a listából.
CoolerMaster tápok? Fsp? Enermax?
köszi a segítséget.
üdv.
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nem feltétlen témába vág, csak gondoltam megkérdem: ezek az értékek alul megfelelőek? Illetve mennyire számít az Aida ebben az esetben?
A kép Idle állapotban, netezés közben készült."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Sörike #97931 üzenetére
Személyes átvétellel is át lehet vágni embereket. Én sokszor vettem úgy hardvereket, hogy postázással szállították ki, és semmi bajuk se volt(használtat is).
Bár nem vagyunk mind egyformák. -
Sörike
tag
válasz Turbolada II #97930 üzenetére
Azért csak a cx600 meg a gs700 játszik, mert őket személyesen át tudom venni
-
Turbolada II
őstag
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Sörike #97927 üzenetére
A GTX 950-ek jellemzően egy 6 pin-est, a GTX 960-ak egy 6, vagy 8, vagy két darab 6 pin-est, a GTX 770-ek kellemzően két darab 6 pin-est, vagy egy 6 pin-est plusz egy 8 pin-es PCI-E áramcsatlakozót kérnek.
1 PCI-E 6+2 pin(jó 6 és 8 pin-es csatlakozóba is):
-Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W > kifutó széria, 3 év
-Be Quiet! System Power 7 350W > kifutó széria, 3 év
2 PCI-E 6+2 pin:
-Be Quiet! Pure Power L8 400W > kifutó széria, 3 év
-Be Quiet! System Power 7 400W > kifutó széria, 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W > 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W CM > félmoduláris, 3 év
-Cooler Master G450M, G550M > félmoduláris, 5 év
-Seaonic S12II 430, 520 > 5 évElőbb vétettem egy hibát, a Be Quiet! System Power-hez nem írtam, oda hogy melyiket ajánlom; a heteset.
Szerk.: Azok miért nem játszanak, amiket írtam?
Én a két Corsair közül a GS-t választanám, ha mindkettő állapota azonos lenne. A GS mennyire használt, mennyi idős, illetve mennyi garancia van rájuk?
Kentaur82(#97928)
Szívesen.Neked is:
Előbb vétettem egy hibát, a Be Quiet! System Power-hez nem írtam, oda hogy melyiket ajánlom; a heteset.[ Szerkesztve ]
-
Sörike
tag
Még nem tudom milyen vga lesz hozzá, vagy gtx 960 vagy gtx 950 vagy gtx 770!
De mint leírtam, csak a 3 felsorolt táp játszik!
EDIT: xfx mégsem[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
Be Quiet! Pure Power 9 400W > 3 év
Be Quiet! Straight Power 10 400W > 5 év
Cooler Master G450M, G550M > félmoduláris, 5 év
Seaonic S12II 430, 520 > 5 év
Sörike(#97923)
Szia.Lesz a gépben dedikált VGA?
~20k-ig:
-Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W, 400W > kifutó széria, 3 év
-Be Quiet! System Power 300W, 350W, 400W > kifutó széria, 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W > 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W CM > félmoduláris, 3 év
-Cooler Master G450M, G550M > félmoduláris, 5 év
-Seaonic S12II 430, 520 > 5 év
Kentaur82(#97924)
Szia.Milyen VGA van a gépben?
Be Quiet! Pure Power L8 400W > kifutó széria, 3 év
Be Quiet! System Power 400W > kifutó széria, 3 év
Be Quiet! Pure Power 9 400W > 3 év
FSP Aurum S 400 > 5 év
FSP Hexa+ 400, 500 > 3 év
FSP Hyper (S) 500 > 5 év
FSP Hyper M 500 > félmoduláris, 5 év
FSP Raider (S) 550 > 5 év
Cooler Master G450M, G550M > félmoduláris, 5 év
Seaonic S12II 430, 520 > 5 év[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
válasz Sörike #97923 üzenetére
A Vga milyen? Ha integrált elég egy új BQT S7 300W.
Kentaur82: Vga?
[ Szerkesztve ]
-
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz milyen tápot tudtok ajánlani?
Asrock b85 m pro 4
I5 4570
4 x 4 gb 1600 mhz kingston
3 x 1 terrás vinyók
Cd+dvdA ház cooler master n200
A jelenlegi corsair vx450- en csak 1 6pin csati van a vga-hoz.
20.000- ből ki tud jönni egy jó cucc?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Sörike
tag
Hello! Ehez a konfighoz melyik tápot ajánljátok?
Skylake Core i5 6600 proci
Gigabyte H110M-S2H alaplap
Kingstone 1x8gb DDR4 2133mhz ram
Ezek közül tudok választani:
Corsair gs 700 használt 15000ft
Corsair cx600 új 15000ft
Xfx pro series 550watt használt 12000ft[ Szerkesztve ]
-
RZS
tag
válasz Graphics #97921 üzenetére
hi,
kell a molex csati.
most 6950 vga van benne, 2db 6os tapcsatival.
alaplapon 24es csati
procinal 4es
proci amd 720, de lesz nagyobb 980, ami belefer
2 winyo
1 dvdhalk tap kell, ez fontos szempont!
atalakitokkal sem szeretnek vacakolni, olyan tap kellene amin minden megvan gyarilag...most Chieftec GPS 550AB A van benne. sajnos vacakol...
kolcson kaptam masik tapot es a kolcsonnel nincs semmi bibi -
RZS
tag
hello!
ezeket szurtam ki a gepunkbe, esetleg errol vkinek vmi velemenye?
es mennyire lehet halk?Chieftec ECO 600W GPE-600S vagy Enermax 500W NAXN Basic ENP500AGT
koszi!
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Levike880517 #97918 üzenetére
Szia.
A gépednek 300w is bőven elég lenne, azaz 500w-nak is(ha valóban 500w-os, és a 12V-os ág kellően erős), de a tápegységed már nem mai darab.
Ha van rá keret, akkor én már elgondolkoznék a cseréjén.[ Szerkesztve ]
-
Levike880517
csendes tag
Sziasztok!
R7 370-es vga-t szerelnék be a gépembe 500-s táp mellé. Kérdésem az, hogy elég lesz neki? Csak azért kérdezem, mert az káryta ajánlott tápjához minimum 500w-t ajánlanak.
AMD PHENOMII 940 BE,GIGABYTE GA-MA790X-UD4,SAPPHIRE HD4870(1gb GDDR5),OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Reaper KIT,SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2,COOLERMASTER eXtreme 500W,SAMSUNG 2333SW
-
looser
addikt
(#97912) Duliee, (#97913) Dzsozi56: köszi srácok! Első nem jó (egyenes dugalj kell), a második macera, inkább nem Jenőznék :-)
Szóval ez egy kávéfőző és keskeny a pult, amin van, a könyökdugóval spórolnék pár centit, a hálózati dugó pedig vízszintes T-be megy, amin előrefelé nagyon kiáll, hátrafelé meg feszül. De ez itt offtop, csak sima tápkábel kell hozzá, ezért gondoltam, hogy itt felvetem :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Dzsozi56 #97913 üzenetére
De kár volna levágni bármit is, ha készen kapható... és még olcsóbban is
[ Szerkesztve ]
-
combonari
tag
válasz Graphics #97907 üzenetére
Tartózkodnék tőle, sokan írják, hogy rövidek a kábelei, ezért csak mini ATX házba ajánlják. Nekem sima nagy ATX házam van, plusz a tápom nem feül van mint a legtöbbjükben, hanem alul (Sharkoon Vaya ház) és ebből nekem voltak már kábelhossz problémáim. Esetleg valami más?
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Lányok, fiúk, találkoztatok már olyan tápkábellel, amelynek egyenes a konnektor felőli és 90 fokos (könyök) a készülék felőli csatlakozója? Akár webshop, akár hazai bolt... Köszi & üdv!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz combonari #97904 üzenetére
400-550 teljesen felesleges, plusz minőségit nem fogsz kapni 10 ezer alatt.
Az , hogy edddig nálad jól üzemelt még nem jelenti azt, hogy ez egy jó táp lenne.
/ HKC-vel üzemelt ismerős gépe, amíg el nem égett a VGA-nál a kábel... Tehát lehet alacsony terhelésnél neked semmi gondod nem volt vele, csakhogy a ráírt adatok felét ha tudja... De azt se stabilan.FSP350-60APN megfelelő ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
combonari
tag
válasz DR|FTK|NG #97905 üzenetére
Most kicsit össze vagyok zavarodva a teljesítménnyel kapcsolatban. Ha ti azt mondjátok, hogy egy i7-es + GTX 750 Ti alá elég a kevesebb, természetesen elhiszem, mivel értetek hozzá. De például ha később fejlesztek videokártyát egy nagyobb teljesítményűre, ahhoz nem kell majd nagyobb teljesítményű táp is? Mert akkor inkább megveszem most a nagyobb tápot, hogy később azon már ne kelljen fejleszteni.
Egyébként 10.000Ft vagy annál kevesebbet szánok rá, minnél kevesebb annál jobb értelemszerűen.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz kicsicsuti #97897 üzenetére
Szívesen.
combonari
Szia.Mennyit szánnál az új tápegységre?
Szerk.: Márkára menni átcímkézőknél(pl Chieftec, Be Quiet!, Cooler Master) felesleges, szériák között is van minőségbeli eltérés.
10k alatt csak szerencsével van jó 400w-os tápegység.
GTX 750 Ti-hez és i7 6700-hoz is elég 300 bőven.~15k-ig:
-Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W > kifutó széria, 3 év
-Be Quiet! System Power S7 350W > kifutó széria, 3 év
-FSP Hexa+ 400, 500 > 3 év
-FSP Hyper (S) 500 > 5 év
-Esetleg Chieftec CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S > rövid a CPU áramkábel, csak két év garanciaKis pénz, kis foci.
Később milyen videókártyát vennél?
Lacielvtars(#97899)
Szia.Lacit dicsérd,
Lili.[ Szerkesztve ]
-
combonari
tag
válasz Graphics #97903 üzenetére
Ez így kicsit erős, nekem 4 évig ment benne stabilan, gond nélkül
Te esetleg mit ajánlanál 400-550W között, 10.000Ft alatt? Főleg márkanevek érdekelnek(mivel iPonból szoktam rendelni, ezért nem biztos, hogy lesz ott olyan amit te ajánlasz, ezért kérdezem a márkát), mi a megbízható, mi nem, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest