- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Gombafa #96398 üzenetére
Elvileg Seasonic-nak hozza, a Seasonic külső gyártópartnerénél készül a belseje / S12II rokon platform alapokon /
Hydance gyártósorról jön le
Én meg merném venni De nem 1 év garival, ez azért nagoyn kevés.
Akkor inkább a Super Flower FX Bronze 450, 5 év garival
[ Szerkesztve ]
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Cm G650 tápot hogyan szereljek be egy felsőtápos házba, hogy ne kelljen csavargatni a sata tápkábeleket?
Fordítsam fejjel lefelé a hdd, SSD, ODD-ket? -
csendes tag
Sziasztok!
Erről a [tápegységről] mi a véleményetek.
Ha jól emlékszem volt már szó róla itt a fórumon, hogy ez már nem teljesen frankó Seasonic belsős (viszont elég jó az ára). Esetleg konkrét tapasztalata valakinek (pl.: mennnyire hangos)?
Kösz. -
SOAD19
addikt
válasz Misogi #96395 üzenetére
Köszi!
Anno egy tűrhető tápnak minősült. Igazából, azért kérdeztem rá, mert nem tudom, hogy mennyibe kerülhetne a javítása, ahogy tudom a kondik szoktak megfáradni.De, akkor lehet kuka lesz. Lehet meghirdetem egy ezresért, hátha van aki tudja valamire hasznosítani a benne levő, még jó alkatrészeket, kábeleket.
-
Peace
nagyúr
válasz Fortum #96386 üzenetére
R9 390-nél nagyon figyelj oda. Azért mondom, mert én is ezzel a kártyával szemezek és bőszen keresem hozzá a megfelelő tápot. A tiédnek ketté van osztva a 12V-os ága (18-18A), és a gyerek 26-26A-es táppal szerette volna üzemeltetni ezt a kártyát, de folyamat leállt vagy újraindult neki a gép komolyabb grafikai terhelés alatt. Érdemes olyat nézni, aminél nincs kettéosztva, mert egy vadállat ez a kártya és ilyesmire érzékeny.
-
Misogi
aktív tag
válasz SOAD19 #96394 üzenetére
Öreg már, meg általában ha egy táp elromlik, az örökre "romlott" lesz..ha érted mire gondolok. Nem éri meg vele kockáztatni, max ha egy értékesebb tápról van szó, de egy 10 éves táp, ami már ennyi idős, szerintem értelmetlen lenne a javítása, nem éri meg a költségeket.
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Pénteken elhalálozott a tápom, leverte a kismegszakítót. Hétfőn vettem egy FSP HEXA+ 400-ast, mivel szerepelt az összefoglalóban lévő ajánlott tápok listájában.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e megcsináltatni a meghibásodott tápomat, és eladni, vagy ezek, ha egyszer meghalnak, akkor nem ildomos velük tovább foglalkozni? Egy Zalman 360B-APS tápról van szó, amit kb. 10 évig nyúztam. Alkatrészként eladható, és ha igen mennyiért. Jó lenne egy kis pénzt nyerni belőle, ha egyáltalán lehet.Köszi!
-
rszp
aktív tag
válasz Graphics #96389 üzenetére
Ha nem indokolt cserélni, akkor nem cserélem.
Minden elöregszik és az utolsó hörgések előtt azért mégis kicserélném ha becsülhető valahogy ez az idő. Tudom, hogy ez darabonként változik de kb mi a maximum ameddig még érdemes használni a tápokat?A konfigom nem igényelné de ami jó lenne az ATX 2.4, 80Plus GOLD, csendes ami 20dB, 500-600W, 8SATA és 4Molex csatlakozó. Modularitás nem érdekel, mert úgyis kihasználnám szinte az összes csatlakozóját.
Ilyesmi lenne jó: EVGA 550W G2 SuperNOVA 220-GS-0550-Y2, bár ez lehet, hogy nem ATX 2.4 de a többi szempontból megfelelő.A konfig elnagyolva: i7 (90W), 32GB RAM, 2SSD, 4HDD, 5ODD. dVGA nincs benne de majd jön bele egy max 100-150W teljesítményű.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Fortum #96386 üzenetére
Elégnek kéne lennie szerinem, de próbáld ki, bajt nem okoz.
@rszp: Mostanság már nem annyira Enermax, inkább CWT belsős tápjaik vannak, néha saját tervezés is, de minden a CWT-nél készül már, gyártósort megszüntette az Enermax.
Ha hibátlan ,akkor maradhat, ha váltani akarsz, a konfigot írd le, és ajánlunk / meg az árat.
@Misogi: Igen, elégnek kell lennie. FSP Hyper 500-600 most ami legolcsóbb minőségi, Chieftec Force, de erről nincs annyi tapasztalat, ha javasolni kell akkor FSP
[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok!
i5 4670K
GIGABYTE GA-Z87-HD3
2X4GB Kingston HyperX Predator 1600MhzSzóval akkor ehhez a konfighoz inkább egy minőségibb, drágább tápot kellene vennem igaz? 500W elég lenne?
Még akarok egy GTX 770-t vagy 780-t mellé. -
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Enermax 425W tápot használok ami kb 11-12 éves. Kifogástalanul működik, nem is cserélném le de a kora miatt már el kell(?) gondolkodni rajta.
Mennyi ideig érdemes nyúzni egy ilyen tápot? Enermax elég jó volt még mikor ezt vettem.Köszi.
-
Fortum
tag
Sziasztok!
A GTX 970 helyett az MSI R9 390 mellett döntenék,de van egy kis gondom,mert nem tudom elég-e hozzá a tápom.
A konfigom:
I5-6500
2x4gb hyperx DDR4
a tápom FSP AURUM GOLD 500W
emellett van egy WD ezex 1TB +egy 300 gb samsung merevlemezem.
Előre is köszönöm a válaszotokat !
-
Graphics
Jómunkásember
válasz nemisfontos #96384 üzenetére
FSP Hyper 500-600 ,amelyik jobb árban van.
Utóbbi olcsóbb. 5 év garis
-
nemisfontos
csendes tag
Sziasztok!
Autocadezésre (max elvétve 1-2 óra játék, de nagyon alkalmi) összerakott konfighoz szeretnék még tápot nézni, s a véleményeteket kérném, hogy mit ajánlotok.
Ami eddig van:
- i5 6600k (valszeg húzva lesz)
- cooler master hyper 212 plus venti hozzá
- HD 7870 vidikari
- 2 HDD
- 1 SSDAmiket néztem:
- FSP Raider 550W
- Corsair VS650 CP-9020098-EUmindkettő hasonló árban (18-19k) 5 év garival lenne.
Esetleg valami jobb ajánlat van?
Régen raktam össze gépet, így tápok tekintetében se vagyok otthon manapság már sajnos...
-
Bandi995
aktív tag
válasz jim bcs #96382 üzenetére
Köszi, a módszer megvan, házi projekthez már kapcsoltam be így gép nélkül tápot, de tegnap annyira elhűltem az egésztől, hogy ilyen sz@r volt a minőségi táp, hogy nem is nagyon voltam már kísérletezős kedvemben, egyből csomagba vissza, megy szépen oda ahonnan jött. Azért örülök, hogy nem vitte le magával a többi cuccom, meg az is megnyugtató valamilyen szinten, hogy itt többen írtátok, hogy ilyen bármelyik táppal előfordulhat (nincs túl sok tapasztalatom rossz tápokkal, főleg nem ettől vártam, hogy pukkan egyet és kész vége mielőtt elkezdődött volna ).
-
jim bcs
nagyúr
válasz Bandi995 #96379 üzenetére
Egy kis kontakt hiba, előfordult ez már 50k-s tápnál is, lehetséges a gyári hiba. Egy próbát még csinálhatsz ha kiveszed.
Fogod a táp alaplapi csatlakozóját és keresd meg rajta az egy darab zöld vagy egyes tápok esetén szürke színű kábelt (Pwr On), ez a táp kapcsoló áramköre. Ahogy ezt az áramkört a mellette lévő bármelyik fekete színű kábellel összekötöd - leföldeled - , bekapcsol a táp. A kábelek "összekötését" illetően egy szimpla billenő kapcsoló beiktatásával mely minimálisan egy áramkört tud nyitni / zárni, meg tudod oldani, vagy ha biztonságosan be tudsz szorítani egy darab kábelt akkor úgy is.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Bandi995
aktív tag
Sziasztok!
Ma raktam össze a NAS-om, egy Be Quiet Pure Power L8-at vettem hozzá, 300 wattosat. Bedugtam ahogy kell (nem először csinálom, elhihetitek, nem volt gebasz), felkapcsoltam a táp gombját és villant durrant füstölt. Szerencsére a lapomnak, ramomnak nem lett baja, de idegesít, hogy egy 16k-s minőségi táp ilyet csinálhat, akár egyedi eset akár nem. Találkozott már valaki valaha ezzel?
Köszi!
-
Jigli
csendes tag
válasz Misogi #96346 üzenetére
Szia!
Nekem egy HKC (650W) tápom volt 2013-ig a haveromtól átvett gépemben amiben volt:
- Gigabyte EP41UD3L
- Q8400 (4x2,66 GHz)
- 2x2 GB Kingmax Semiconductor DDR2
- 3870X2 (na mondjuk ez zabálta az áramot!)
- 2 HDD
- 1 SSD
- 1 ODD
Meg 2 12 cm-es ventiÚgy égett el benne a táp egy 2,5 órás BF4 kapányolás közben mint a filmekben! Nagy átéléssel hentelem a népet amikor egyszer csak pijúúúú... Csend és sötétség. WTF? Áramszünet, gondoltam naivan majd megcsapott az égett szilikon szaga. Odapillantottam a gépházra és még elcsíptem a felfelé szálló füst utolsó leheletét ahogy eltávozott a táp lelke. Ott azért megállt bennem az ütő hogy ha oda a winyóm vagy akármelyik részegysége a gépemnek.
Na ezért vegyél normális tápot!
Azóta (gari lejárt) is tökéletesen muzsikál az XFX 550W Pro a már azóta jócskán átalakított gépemben. Se túl nagy hang, se cicergés a ventinél sem pedig váratlan kikapcsolás stb.
Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ezvan2011 #96364 üzenetére
Szia.
Jó minőségű: 400w is elég.
Gyenge minőségű: Tökmindegy, egyiket se próbáld.
lemusz(#96366)
Jó lesz.
Winnie(#96367)
Szia.FSP Hyper 600
t72killer(#96369)
Szia.A Mini-ITX topicban érdemes lenne megkérdezni, első sorban ott foglalkoznak PicoPSU-kkal.
axialmeno(#96371)
Szia.-Be Quiet! Power Zone 650W > teljesen moduláris, 5 év
-Corsair RM550x, RM650x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcs.), 10 év
-Cooler Master V550S, V650S > félmoduláris, 5 év
-EVGA GS 550, 650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
-EVGA G2 550, 650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 10 év
-Super Flower Leadex Gold 550, 650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), világít, 3 színben(fekete, fehér, szürke) kapható, 5 év -
axialmeno
csendes tag
Üdv.Egy tápegység ajánlást szeretnék kérni az alábbi konfighoz. Max 35 ezer Forint a keret.
a konfig: AMD FX 9590
1tb Seagate HDD Blue
Msi gtx 960 4gb OC
Msi 970 gaming alaplap -
t72killer
titán
Sziasztok! Házi miniszerverbe/HTPC-be való <100W-os tápellátást keresek. Ami fontos:
#1: megbízhatóság, tartósság
#2: minőségi feszültségszabályozás - nem szeretném, ha a NAS-nak használt winyóimat kinyírná...
#3: jó (90% körüli) hatásfok 10-60W-os teljesítményfelvételnél - azért fontos, mert 7/24-ben menne a cucc (Ezért is kellene a kicsi névleges teljesítmény, ha rákötök egy 800W-os dögöt, az hiába platina, 5% terhelésnél csapnivaló lesz a hatásfoka)PicoPSU-t szoktak ajánlani ilyenkor, de egy elég gáz review találtam, ami szerint a picoPSU+külső AC/DC táp elég gyászos teljesítményt produkál. Ez vajon általános, vagy csak egy rossz példányt teszteltek?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
jim bcs
nagyúr
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
ezvan2011
csendes tag
sziasztok hány wattos tápot vegyek a 8120 és a 7850 alá ? mert most egy szar van és újraindul a gép
-
Graphics
Jómunkásember
-
FikuSteel
csendes tag
erről tudtok valamit? cooler master elite power black (acabm4) ez van most és ezt szeretném lecserélni a chieftec force 400-ra at ok is egyszerü kurv@ hangos és cicereg
-
Ribi
nagyúr
válasz sakal83 #96352 üzenetére
Nálam 1 táphalál volt, vagyis nem halt meg csak a winyó, de utána repült a táp a pékbe. Valami szutyok táptól.
Sajna pont nem tudhatjuk, hogy egy xar táp magával vitt volna mást is vagy sem, de tapasztalatok alapján a vacak tápok jóóóval nagyobb arányban masszív túlfesz kíséretében távozik többed magával a túlvilágra. Ezekben sokszor nincs is védelem. Corsair sajna utólag kiderült nem egy stabil darab, ellentétben sok régebbi típusával.
Mint írtam nagyon sokaknál működnek szutyok tápok akár evtizedekig, de ha már van pénz rendes gépre miért pont a teljes rendszer alapjául szolgáló komponensen akar mindenki spórolni? Ja igen mert abból nincs direkt FPS többlet.
Amúgy minek neked 650-es táp 30-nál jóval olcsóbban is kapni rendes tápot. -
sakal83
addikt
Én is hasonlókat nézeteket osztok, de a tapasztalatom még mindig nem tudott meggyőzni, hogy igaz lenne.
Eddig 4 táphalálom volt 2007. év óta: Vadonatújan vett Delta táp, 1 db Corsair TX650 V1, 1 db Corsair TX650 V2 és egy Chieftech CTG-550. Érzésem szerint elég rossz arány, bár tény, hogy csak a Delta vitte el az új i5-ös CPU-t...
Érdekes, hogy 2002-2007-ig a gépemben egy LC Power szerű "gagyi" tápom volt, és még eladás után 4 évig üzemelt. Az alaplap szállt el 9! év után.
Most a Corsair TX650 V2-sem van gariban, mert elszállt 2 évesen!! egy IDLE-ben használt 2500k, 8gb ram, 1 db 2 Tb-os vinyó terhelésétől...
Remélem a beszerzett EVGA GQ 650-es bírja majd a terhelést legalább a gari idő vége előtti hétig
Bár egy kicsit unom, hogy egy normális táp 30-35k, majd annyi, mint egy mini pc..., nem várnám el, hogy ennyiért egy netezésre használt gép eldurrantja
[ Szerkesztve ]
-
gabcs
csendes tag
Sziasztok!
Egy H81M lapkakészletű, Celeron processzoros (külön VGA nélküli) konfigurációhoz keresek egy kisebb, nagyon halk, és megbízható tápegységet. Egy 280W-os FSP volt a kiszemelt (4000 HUF körül), de már nem kapható. Egy DeepCool DE380-as, és egy LC Power 350W Office a két kiszemelt helyette. Ezek mennyire stabil, megbízható darabok? Esetleg hasonló árfekvésben (max 6000 HUF) tudnátok ajánlani valamit?
Köszi,
Gábor -
Ribi
nagyúr
Általában az mondja, hogy kötelező a normális minőségi táp, akiknek szállt már el a teljes gépe / winyója adatostul a szar tápja miatt. A többiek pedig megelégedve használják a vargáné tápot akár 10 éve. Ez mindenkinek a saját döntése. Én nem szeretném ha azért pusztulna be 150k gép mert nem akartam kiadni +6-7k-t a tápra.
-
Ajzi
csendes tag
Sziasztok! Alábbi konfighoz szeretnék javaslatot kérni, (FSP tápokat preferálom) fő kérdés az lenne, hogy mekkora táp szükséges?
Alaplap: Asrock x99 extreme 4
Proci: Intel Xeon E5-2683 V3
VGA: ASUS STRIX GTX970
RAM: 4x4GB Corsair vengance DDR4 2400Mhz
HDD/SSD: 4TB wd green, 1TB WD Black, samsung 850 evo 250GB, Kingston SSDnow 120GB
Hűtők: be quiet dark rock 3 pro, 4db 14 cm hűtő(FSP aurum 92+ 550w-t néztem ki hozzá)
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Misogi #96344 üzenetére
Ennyiért semmit nem fogsz kapni. A Minőségi tápok drágábban kezdődnek.
Az első értékelhető táp ehhez a konfighoz 10 ezer felett van
Chieftec Force 450
Super Flower 450Ezek alaphangon. Told ki a kereted, ha a gép többi elemére van lóvé
@lemusz: Régi Hipro, nem tudom mennyire megbízható, elvileg elég a gépednek.
[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok!
i5 4670K
GIGABYTE GA-Z87-HD3
2X4GB Kingston HyperX Predator 1600MhzEz lenne a jelenlegi konfigom, videókártyát még 1-2 hét múlva fogok venni, vagy GTX 960 lesz vagy pedig R9 380, milyen tápot ajánlanátok ehhez a konfighoz? 10 ezer felé nem akarok menni és nem fogok húzni semmit.
Előre is köszi! -
lemusz
addikt
i5 3550@3,5Ghz
2x4Gb 1600mhz 1,5v ramok
GTX 950 2 Gb (prohardver tesztben i7-essel mérték, 206Wattot fogyasztott)
1 dvd meghajtó, 1 hdd és 1 ssdMekkora táp kellhet egy ilyen konfighoz? Merjem megtartani a jelenlegi 5-6 éves Chicony Hipro (HP-D4302RWB2)-t, ami 380-430Wattos? Ha nem, akkor 11-12 ezerig bezárólag milyet tudnátok ajánlani az ipon webáruházából? Köszi.
szerk.: nincs púposodás a hiprón, ki lett takarítva
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz Graphics #96339 üzenetére
Nem mai darab, 2011-es i5-2500K, de max feltolom majd 4,4 GHz-re, ha kezdene lassulni. Nincs értelme egyelőre egész platformot cserélnem, ezt több teszt be is bizonyította, hogy a 2500k még állja a sarat. 20-22k-nál nem költenék többet, azért volt ez szimpi a 19k alatti árával...
-
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Seasonic S12II 620-as tápot néztem ki magamnak, de jelen állás szerint R9 390-es kártyához lenne, aminek igencsak nagy az étvágya, és külföldi fórumon írta egy emberke, hogy ezzel a típussal és 390-essel problémája volt. Konkrétan újraindult vagy kikapcsolt a gép nagyobb grafikai terhelés hatására. Végül úgy fest, hogy a Seasonic kettéosztott 12V-os ága a probléma. FSP Hyper 700W-osnak nincs kettéosztva, csak nekem kicsit gyanús, hogy 20k alatt van az ára. Fenn van az ajánlott tápok listáján, de nem bronz/ezüst/arany fokozatú. Ez még önmagában nem akkora tragédia? Attól még jóféle, igaz?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz x64emulator #96336 üzenetére
London biztos elég.
Driver, vagy más hardveres hiba .
Bluescreenview-t javasoltam akkor? Kiprobalnam másik slotban a Vgat ha van.
Memoriamodulok, es utoljára a lap,hdd is Nézd meg.
Többire van másik topic, de Nem táp lesz
[ Szerkesztve ]
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Van egy probléma a gépemmel, amiben ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném.
Alapvetően tápegység-gyanús (volt) a gondom, ami a videókártyámmal függ össze.Van egy AMD Gigabyte R9 270 (OC) féle karim, mellette AMD FX-8350 proci, illetve még 8giga Corsair dual ch. RAM stb...és ez mind egy Gigabyte 990XA-UD3 alaplapon.
A gépem eredetileg egy CM GX-550W-os táppal ment, aztán fél év elteltével azt tapasztaltam hogy komolyabb leterhelésnél (pl GTA 5, FarCry 4, Fallout 4 alatt, de nem CS:GO, vagy WoT...) elsötétül a kép, a hang lefagy, és a videókártya leáll.Ezért utána kérdeztem hogy mi lehet a gond és mivel nem minőségi a táp, így azt mondták hogy ezt kellene cserélni egy jobbra. Így vettem egy Thermaltake London 550-et. A helyzet egy cseppet sem javult.
Úgy voltam vele hogy lehet hogy lehet hogy egyáltalán nem megfelelő ehhez a konfighoz ez a teljesítményellátás, így ma kölcsönkértem egy Corsair CX750M tápot, amit kipróbáltam és ugyanaz történt.
A sötét képernyőt és a GPU leállását instant el tudom érni a Heaven Benchmark programmal (kb 2 perc és kifingik a gép).
Úgytűnik hogy off topic a problémám, de nagyon megköszönném hogyha valaki tudna segíteni hogy mi okozhatja ezt a dolgot. Mi az amit cserélni kéne. Hozzáteszem hogy a videókártya nem akkor kapcsol ki amikor 60-70°C-os hanem, akkor amikor épp elindul egy komolyabb grafikus leterhelés.
-
lenox
veterán
Megjegyzem a teapo kondi es a raider temaja is feljott mar, de nem nagyon erdekelt senkit. Masreszt viszont volt HEC beles BQ taprol gyengebb statisztika is linkelve, ugyhogy bar szakmailag nincs, statisztikailag azert ala van tamasztva valamennyire, hogy nem ajanlanak HEC-et, es amit ajanlanak helyette az amugy nem rossz.
-
Badlof2k
senior tag
Sziasztok szeretnék egy GTX 970re újitani vidikártya terén és szeretném tudni elég lesz e a tápom hozzá és a jelenlegi konfigom működéséhez ez volna a configom:
Processzor: AMD FX-8370 4.00GHz AM3+
Memória: HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FBK2/8
Alaplap: ASUS M5A78L-M/USB3
Tápegység: FSP Hexa+ 500W eleg lesz igy az egesznek?"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "
-
Graphics
Jómunkásember
Nem, semmi ilyen.
Mi is csak a piacot böngésszük, és próbálunk nem szart ajánlani, ezt több kevesebb sikerrel.
Plusz ha szakavatott embert látunk, nem haragszunk meg, főleg ha jobban is ért hozzá műszakilag.Amit írtál javarészt egyetértek is , meg nem is ,de ez így van jól ,mert mindent én se tudnék alátámasztani, amit meg mondjuk Te igen.
Ebből kell gazdálkodni, amit a magyar piac ad.. Néha szegényes, néha jobb.
-
Erw
csendes tag
válasz Graphics #96327 üzenetére
Ne haragudjatok, hogy így rátok töröm az ajtót, nem ismertek, eddig linustechtips meg overclock.neten tevékenykedtem. Több ismerősöm keresett meg azzal, hogy borzalmasabbnál borzalmasabb tápot meg mindent vesznek (amit itteni cikkekből hallottak) és mondhatjuk hogy kinyílt a bicska a zsebemben. Félreértés ne essék, nem személyeskedni jöttem ide, az itteni fórummal semmi bajom nincs. Szóval csak felindulásból jöttem ide és ebből a lendületből írtam ide valamit, ami most mondjuk nem lett volna ennyire fontos, hogy kisepikai költeményt csapjak a placcra. Nézzétek el.
-
FikuSteel
csendes tag
De attól még kérdezni lehet vagy nem?(most nem troll kodom az akkoriért visszont bocs akkor tényleg trolkodtam)
-
Graphics
Jómunkásember
Te amúgy ki vagy?
Mármint nem személyeskedés meg semmi, csak hogy 3 hozzászólásod volt össz-vissz prohardveren. De mégis jártas vagy a témában, ami arra enged következtetni, hogy nem ez az egyetlen regisztrációd.
Jól sejtem?ű
Aki ennyire benne van a témában és a tápokban is ,az nem ma kezdte.
[ Szerkesztve ]
-
Erw
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #96300 üzenetére
driftking
Nem hiszem, hogy ez jó összefoglalásnak lehet nevezni és nem tudom, hogy mi köze van az OEMnek vagy akár csak a platformnak (ezt használja az EVGA B és Xilence Performance A is) ahhoz, hogy maga a tápegység mekkora minőséget képvisel. Főleg úgy, hogy az EVGA B-hez képest is a BQ rengeteg dolgot kicserélt, amit ki lehetett cserélni az egyenirányító hídtól kezdve a kondenzátorig mindent. Mert ugye elfelejtjük, hogy maga az OEM gyártó csak összeszereli a saját platformját a saját gyárában a saját kínai gyerekeivel, de a BQ tervezett meg mindent az utolsó tranzisztorig, ezért kötve hiszem, hogy a látott tesztek után a csodával határos módon eldurranna ugyanaz a teapo kondi a hec platformon, miközben az fsp platformon található a teapo kondi nem. Vagy ugyanazon a platformon található ugyanaz a kondenzátor az EVGA designjával nem. Ez nonszensz.
De ha már istenítjük az fspt, akkor itt van az ellenpélda, a raider, ami egy nagyszerű aurum platformra kiadott okádmány, ami minden külföldi fórumon a feketelistán szerepel. A kisebb modellek még a határeset, de a nagyobbak még az ATX szabvány követelményeit sem tudják teljesíteni - itt most konkrétan a specen kívüli feszingadozásra vagy elektromos zajra gondolok, de megemlíthetném azt a "kis" hibát, hogy nincs MOV. Itt a prohardveres teszten is elég nevetségesen nevezzük ezt a "felsőközépkategóriának", miközben benne is van a cikkben elbújva, hogy költségspórolásból igazából kihajigáltak mindent, ami valaha a középkategóriás aurumra emlékeztetett minket. Meg persze a veszélyes tápegység mellett lehetett ujjongani a virtuális gold hatásfoknak (ugye a marketing részlegben csak az számít. Hurrá!). Ugyanezt el kezdhetném vesézni a Corsair CS-vel, Chieftec GPM-mel, vagy Zalman EBT-vel amik hát, jócskán félresikerültek a saját ársávjukban.
Ebből a szempontból az fsp sem a cwt oemet sem, meg semmit sem lehet ajánlani deltán kívül, mert hú, csináltak egy borzalmas szériát és félünk, hogy nehogy az történjen a mi modellünkkel, mint mondjuk a raiderrel (amiben az az egyetlen közös nevező a mi tápegységünkkel, hogy ugyanarra a lapra nyomtatták rá az integrált áramkört). Igazából el lehet dönteni, hogy egy drága platformról hajigálunk ki mindent, vagy egy olcsó platformot tömünk meg mindennel, ami japán... ezt az olvasóra bízom. Egyik sem a legjobb megoldás, és azért azt látjuk, hogy nem az OEM teszi a tápot; nem fogok mondjuk egy Cougar GX v3-t lecserélni Seasonic Eco-ra csak azért, mert Seasonic.Maradjunk annyiban, hogy nem értek egyet azzal, ami a Hec belsős BQ modelleket illetik. Ettől függetlenül én sem ajánlom a BQ 400W+ modelljeit. Egész egyszerűen azért, mert ilyen nagy fogyasztású gépekhez már nem a belépőszinten kéne kotorászni (főleg az újabb cpu/gpuk semekkora fogyasztásait figyelembe véve), és kötve hiszem, hogy a szóban forgó gép többet enne 400W-nál.
[ Szerkesztve ]
-
FikuSteel
csendes tag
Meg gondoltam magam ma rendeltem a chieftec force 400-t valaki meg tudná mondani hogy a benelévő sirtec menyire meg bízható? Jah és nyáron váltok i5 6400-ra és r9 470-re
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Erről mit tudunk? Gagyi?
https://ipon.hu/webshop/product/njoy_ayrus_450/1322705 -
Ribi
nagyúr
válasz BomiBoogie #96316 üzenetére
Teljesen mindegy melyiket használod, szabványosnak kell lennie mindegyiknek.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz BomiBoogie #96316 üzenetére
Tápkábelek egyformák / legalábbis ha Fizikailag ha egyforma, nincs más dolgod, mint beledugni és kész.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Hasonló kategória, plusz néha 2-3 vinyó. Az a baj, hogy terheléskor eddig mindegyik táp elkezdett pörögni, a Seasonic 520-as is, a hamburg meg pláne. Ha 400-ast veszek akkor az hamarabb eléri azt a szintet amin emel a fordulaton. Mondjuk nem volt még BQ tápom, nem tudom mennyire pörögnek ( úgy olvasom nem nagyon) Ha most veszek megint egy 400-ast és nem jó akkor azt is adhatom el bukóval, és utána megint nagyobb kell. A Seasonic nagyon halk volt de kb 2 évet bírt és megmakkant.
-
Shiku
aktív tag
válasz Graphics #96289 üzenetére
Alaplap:Asus M5A99FX PRO R2.0
CPU: AMD FX 8320
Memória: 2x Kingston 4GB DDR3L 1866MHz HyperX Fury Black HX318LC11FB/4
Videokártya: MSI GTX750 Ti 2GB DDR5 N750Ti-2GD5/OCCorsair 240GB Force 3 LE CSSD-F240GBLEB
Western Digital 3TB 64MB SATA3 WD30EFRXIsmerős ismerőse állította össze még csak elméletben, én nem értek hozzá, csak szeretnék mégiscsak egy kis fogalmat szerezni arról, hogy mi kerül bele
-
Graphics
Jómunkásember
válasz BomiBoogie #96309 üzenetére
igazán fogos de majdnem mindegy.
Honghua egy ventimarka , Donghua meg nekem is uj
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
van egy Corsair RM650 650W /CP-9020054-EU/ tápom.Meg tudnátok mondani, hogy az ilyen tápegységeknek mi van ráírva a tábkábelére?
(Tudom, hogy valamilyen kínai márka, "Donghua" vagy hasonló, szóval nem olyan egyszerű, hogy "Corsair. )Most költözés miatt szétszereltem a gépet és van pár tápkábelem, de nem tudom, melyik tartozik a táphoz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #96301 üzenetére
Seasonic SS400-ET , 0-24-be ezt tudnám inkább.
vagy
Super Flower FX Bronze 4505 év garisak, ez azért ilyen üzem mellett lehet fő szempont is
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Adiking
tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfigomba szeretnék új VGA-t. Gigabyte EP45-DS4, Intel E5200@3,5GHz, 2X2Gb RAM, 1Tb HDD, 1x ODD (nem muszáj), kb. 3 venti. Mindez egy 350es Modecom (FSP) tápon. Egy GTX 560-t még elbírna?
Üdv, Ádám
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz TESCO-Zsömle #96303 üzenetére
Hogy ennyi belefér-e, és elég-e ennyi SATA csatlakozó.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz TESCO-Zsömle #96301 üzenetére
Szia.
Be Quiet! Pure Power L8 350W, 400W?
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok.
Kéne nekem egy minél olcsóbb, minél halkabb ~400W tápegység 24/7 üzemű otthoni adatszerverre. Kis fogyasztású gép, kazalnyi vinyóval, relatíve alacsony állandó fogyasztással, de bírnia kell mikor felpörögnek a vasak.
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest