- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz
Televan74 #140949 üzenetére
Ez egy fórum emiatt lennének akik szintén cserélnék , mint Te is és lennének olyanok akik szerint használd tovább. Nem vagy kisegítve. Én tovább használnám a GS-t (ahogy előttem írták Seasonic G, nem volt az rossz). Eladni a garancia miatt előbb kellett volna.
Ha megtartod az más. Tartalék vagy második gépnek. Ráérsz újat venni, ha elromlik és nem javíttatod meg. Ha égeti a zsebed a pénz akkor cseréld.
A Fractálnál ne felejtsd el , hogy van már ION+ 2 is. Semmi nagy újdonság, kicsit "csiszolgatva" lett. Ha ugyanannyiba kerül, inkább ION+ 2 mint, ION+. -
syberia
veterán
válasz
Televan74 #128362 üzenetére
Belépő szinten elkerülhetetlen a kompromisszum, ennél a típusnál még a csoportos feszültségszabályozás figyel, de összességében jobb mint a Hexa+.
(#128358) s.s.j.goku: FSP HEXA 85+ 350W Bronze modern belső, japán kondenzátorok.
A konfigurációd a tápegységtől nem nagyon fog 150 watt fölött kérni, tehát bőségesen marad tartalék, akár fejlesztésre is.
A tápok amiket felsoroltál eddig, ehhez képest mind felejtős. -
-
Tylerx
csendes tag
válasz
Televan74 #87784 üzenetére
Köszi, ahogy látom nagyot fordult a világ, mikor utoljára néztem tápot, még a Seasonic belső volt a király..
A G2 kábel megoldása álom egy mATX házban, a hossza miatt hezitálok, 165mm. A HX 160mm hosszával épp hogy elég hely marad a csatlakozóknak, új kábelt rákötni ordas nagy szopás. Emiatt egyébként a Super Flower (200mm) és az XFX (170mm) kiesik.A GS jó lenne (150mm) de a kábelek miatt a G2 lenne a nyerő.
Két kérdésem lenne még:
- A G2 550W teljesítménye nem lenne elég a gépemnek?
- Létezik még ebben a kategóriában moduláris, 15 centi körüli táp ezekkel a csodás harisnyás kábelekkel?Köszi a segítséget!
-
-
-
MMIX
addikt
válasz
Televan74 #85370 üzenetére
Muszáj, hogy EVGA legyen? Mert az eredetijéből (Leadex) meg lehet venni még az 550W-os verziót is. A magyar nagykerben is van.
--------------------
Hir:
És, ha már itt tartunk van a nagykerben Cougar CMD, a boltokban fixkábeles verziójú (boltok listáján modunak írják, ne dőljetek be, elírás a Chieftec oldalán) Chieftec Navitas is.
GPM-***S 26 ezer Ft-tól.
----------------SuperFlower Leadex 80+Titanium 850W 74 870 Ft (eddig, csak 1000W fölöttiek voltak elérhetőek)
Pesti boltban is lehet, mert szintén van a nagyker listáján.
-
MMIX
addikt
válasz
Televan74 #85073 üzenetére
Hát nagyon úgy néz ki, hogy ez nagyon jól sikerült nekik, a tesztoldalak imádják őket. (ezüst, gold, platina, titánium, mindet, ha Leadex)
Szerintem a tesztelőket is meglepte a sok sótlan Superflower termék után.(#85074) pzolika9512:
Ezekből is lehet többfajta, mint az Amazonokból. Ha egy cég termékei hullámzó minőségűek, már problémás, ha ajánlani akarod őket. Fix márkanevek, csak a belsőt cserélgetik bennük időnként. -
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Televan74 #80272 üzenetére
Nem sok közük volt egymáshoz eddig sem: [link] és [link]. Eddig sem szabadott Enermaxnak hívni.
Az, hogy közös anyacég vagy közös forgalmazó felől származnak, még semmit nem jelent.
Jaaa, a lepatek.com meg 2010 vége óta bejegyzett domain, a weboldal is üzemel 2010 december óta.
HGyu
-
ReFleXx
addikt
válasz
Televan74 #76113 üzenetére
Akkor en le sem irom inkabb hogy nekem milyen gepet teker egy FSP350PNF (AMD és erősebb mint öcsédé), mert máglyán égetnétek el.
Több mint 6 éves már a táp az tuti, de lehet hogy 8.GPS-400AA-101A egy ilyennel jobban jarnek mint a 350PNF-el?
Ilyet még nem hallottam, hogy egy tápnak támogatnia kell egy bizonyos proci tipust, de akkor várom még pár tápguru hozzászolását.
(#76116) Darko_addict nekem bizonyotott mar ez a tap, anno nagyon ajanlgattak es mar ebben is volt mindenfele vedelem.
Vargáné táphoz volt szerencsém még 98ban, azért az mas kategoria volt
-
MMIX
addikt
válasz
Televan74 #75991 üzenetére
"mATX -s kocka ház"
Ha rövid táp kell, akkor Xigmatek Maverik S. [link] félmoduláris
Igaz, hogy csak egy Andyson, de PS3 méret és moduláris, nincs másik. Ezen kívül meg csak SFX van. (kis helyigény esetén)Xigmatek Maverik S
Méret: 123 mm (L) x 150 mm (W) x 85 mm (H)A Fractal Design Integra M, 140mm (ez is rövid viszonylag, 150 mm+ hossz a leggyakoribb PS2, pláne ha moduláris)
-
MMIX
addikt
válasz
Televan74 #75987 üzenetére
A Lepa MaxBron-t egy új ismeretlen kínai gyártó készíti, Yue-Lin Electrical Technology. Jobb ilyenkor, szerintem a "sorban előre furakodókat előzékenyen előre engedni". Majd pár év múlva meglátjuk, addig a már ismert tápokat ajánlanám mindenki figyelmébe.
COOLERMASTER G550M RS550-AMAAB1, tűrhető, de változó a kondenzátorok ( japán, kínai) és a
ventilátor minősége (csúszó, golyós).
Az 5 év garancia jó. -
Potzee
addikt
válasz
Televan74 #75946 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor a két 12V-os ágon kb. 360W max 400W teljesítményt tud nyújtani.
Ha valóban Sirtec belsőre épül, én nyugodtan rábíznám a következő konfigot is, ha jól gondolom, nem fog 320-330W-tól többet enni full terhelés alatt.Köszi a tesztet!
Átfutottam, szerintem vállalható. -
Potzee
addikt
válasz
Televan74 #65003 üzenetére
Teljesítményben mindhárom táp egyforma. Egybe hagyott 12V-os ág, 54A
- SEASONIC S12G 650W - az S és a G széria közti átmenet, már Gold minősítés, de még nem G. Golyóscsapágyas venti, de nem minden esetben ADDA hanem Jamicon. Nem moduláris, fix kábelezés!
- SEASONIC G Series 650 - moduláris, ADDA venti
- SEASONIC X Series X650 - FULL moduláris, ADDA venti, Hybrid Silent Fan Control (alacsony terhelésen fanless mode, a venti csak bizonyos terhelés - 20-25% felett - indul be, 50%-ig szinte néma) -
DEV_NULL
őstag
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Televan74 #63723 üzenetére
ugyan doszt elég az 550w még sok is de az 5év gari miatt mennek a nagyobbak is, én maradnék a Seasonic-nál vagy a be quiet!-nél csak hogy szűkítsek is
Seasonic M12II-520 EVO
Seasonic M12II-620 EVO
Seasonic G-550
be quiet! Straight Power E9 CM 580W
be quiet! POWER ZONE 650W
EVGA Supernova NEX650G -
MMIX
addikt
válasz
Televan74 #53304 üzenetére
Két éve megszűntek (Select Product Type) az adata tápok. Amikor itt voltál először adata tápok miatt (2012.06), már akkor is a maradékot árulták a raktárból.
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Televan74 #28820 üzenetére
Nana. A 22-24e Ft-os árszegmensben nagyon sok ajánlott táp van. Corsair GS600, FSP Aurum 500W, Be Quiet! Straight Power E9 450W, Enermax Pro82+ 425W (ez és a Be Quiet! biztosan nagyon csendesek.), Seasonic S12 II 430W, Lepa B 550W és az Antec HCG-520.
Alternatíva bőven van, persze a te magad által írt ADATA HM-650 is teljesen megfelelő.
HGyu
-
-
coolpet
senior tag
válasz
Televan74 #10981 üzenetére
Hali!
Szerintem az ujraindulas leallas helyett nem azert van.
Nezd meg az eszkozkezeloben az acpi tamogatast.
Az egernel es a billentyuzetnel, valamint a halokartyanal a propertiesben kapcsold ki ezek tamogatasat. Elofordulhat, hogy a power sequence-be beleszol valamelyik hardverelem, es nem a megfeleloen all le a pc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest