- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghard
őstag
Nézegettem 550es xfxet, antec és seasonic 520as tápokat, de sehol nincs Magyarországon 5 év garanciával. Sőt, van ahol 1 év garit adnak csak
Ha már csak gyártói gari van, azt hogy lehet intézni?
Amúgy egy ctg-550es tápom halt meg 4 év után, kicsit meglepődtem, de végül is sokat ment... -
Balathruin
veterán
válasz
headhunter #76691 üzenetére
Szerintem még 300 Wattos VGA-val is elég lenne, de azt nem hajtaná meg rendesen az APU.
-
lsc
nagyúr
Beraktam az Antec eco neo 520c-t, pöpec. Hangja nincs, a kábelei hosszúak /szerintem alsótápos házakba is jó/ és szépen harisnyázottak, csatlakozó van dögivel /nem győztem eltüntetni amelyik nem kell. Megérte az árát, még annyi nyűgöm van hogy a pcx lehet csak egy év garival adja, de hétfőn remélhetőleg válaszolnak, akkor kiderül.
-
headhunter
addikt
XFX XTR 550-Watt 80 PLUS Gold Power Supply, bőven elegendő egy A10-es konfighoz?
15-25000Ft között, van más alternatíva? (Gold vagy platina + halk)
-
BullKoxa
őstag
na megrendeltem az XFX XTR 650W-s tápot, nem várom meg amíg a garival szórakozik a bolt. 11 munkanapja náluk van, elvileg már továbbitták a gyártónak, de ott ki tudja mi lesz vele lehet kicserélik a ventijét , ha nem akkor meg vissza kérem a corszar árát.
kíváncsi leszek az xfx-re
-
ló úr
őstag
válasz
Balathruin #76682 üzenetére
Ahhh kár pedig már reménykedtem
-
ló úr
őstag
válasz
Balathruin #76680 üzenetére
.... anyuéknak is pont most akartam SSD-t venni de 5-8K-val többe kerülnek mint kb 2 hete... Várhatom a csodát h hamarosan vissza normalizálódnak ezek az árak vagy nem és vásároljakost szerinted?
-
ló úr
őstag
válasz
Balathruin #76673 üzenetére
Ennyire felment a Raider ára? Milyen okból? Én szerencsés vagyok ezek szerint mert még picit 17k felett sikerült beszereznem 5 év garral
Seasonicot akartam de a -2 év gari és a plussz 3-4 ezer ft miatt inkább ennél maradtam, de nem bántam meg eddig. Lehet a Seasonic kicsit jobb minőség de nekem kb 10 éve csak FSP tápjaim vannak és sosem volt gondom velük. A PNF sorozatot nagyon szerettem, sok havernak is olyat ajánlottam mert olcsók és jók voltak. Remélem itt se lőttem mellé nagyon, az idő majd eldönti, de gondolom nem hiába 5 év a gari erre
-
válasz
Balathruin #76642 üzenetére
Főleg a minőség ami javul árban felfelé, egyre több a fél vagy teljesen moduláris táp + magasabb hatásfokúak.
És a tápfeszültség minősége, zajmentessége is egy fontos tényező. Egyszer zenehallgatási szempontból, másodszor az overclocking is profitál belőle. -
aProPeti87
aktív tag
válasz
Balathruin #76676 üzenetére
köszi ismét a gyors segítséget
-
aProPeti87
aktív tag
válasz
Akkor ez a 2 féle márkájú táp teljes mértékben kiszolgálná jelenlegi gépem a fent említett akár melyik vid kártyákkal ?
Ezek tényleg jó áron vannak -
hun-man
tag
válasz
Antec neo vagy az xfx 550 egy r9-hez?
-
Balathruin
veterán
válasz
aProPeti87 #76672 üzenetére
Raider ha egyáltalán van, nagyon drágán, szerintem már 20000+ Ft lehet, de nem figyeltem.
Antec Neo ECO 520C (talán jobb is mint a Raider) esetleg TT Berlin van. -
aProPeti87
aktív tag
Múltkor kiderült ,hogy az FSP hexa 500w nem bírna el egy 7950, r9 280x , 7970 et a jelenlegi konfigommal . Kérdés az ,hogy egy raider 550w kitudná ? Későbbiekben szeretnék valami intel procit , és olyat szeretnék venni hogy ahoz is jó legyen ne kelljen mindig cserélgetni.
Vagy esetleg milyen tápegységek jöhetnek szóba ami jó ár érték arányban van ? -
storm4
aktív tag
Üdv!
Egy használt: Enermax Naxn 450-ért mennyit érdemes kifizetni?
A válaszokat előre is köszönöm! -
minneapolis
csendes tag
Értem, köszönöm a gyors segítséget
-
Balathruin
veterán
válasz
minneapolis #76668 üzenetére
Szerintem igen. 500 Wattig tuninggal eljutni főleg furmark + IBT/Prime95 kombókkal lehet, de játék közben nincs akkora terhelés.
-
minneapolis
csendes tag
válasz
Balathruin #76667 üzenetére
Akkor a 630as berlin elbírná, még tuninggal is?
-
minneapolis
csendes tag
Üdv! ÚJ konfig épül, a kérdésem az lenne, hogy milyen tápegységet ajánlanátok?
fx6300
gigabyte r9 280
8 giga ram
egy vinyó. A procit húznám, ha nem lenne elég a játékhoz. Nagyon max 20ezret szánnék rá. Köszönöm, üdv. -
Copakt17
újonc
válasz
Balathruin #76661 üzenetére
20 ezer a keret és a gépem adatai egy i5 -3350P 3.1GHZ -es van mellette egy Gigabyt GTX 660 a HDD egy Hitachi 7200rpm 1TB os darab egy 128GB Samsung Evo SSD az alaplap Asrock B75 Pro 3 ezt a gépet kellene hajtani lehetőleg legyen minimum 500W mert lehet később még bővítem
Nem lenne muszáj moduláris tápegységnek lennie de jó lenne mivel nem túl nagy a gépházam és kicsit zsúfolt -
lsc
nagyúr
Megjött az antec neo 520, holnap berakom, majd írok.
-
Copakt17
újonc
Üdv szeretnék venni egy Thermaltake SMART SE SPS530MPCBEU 530W -es tápot és szeretném ki kérni a véleményeteket rola vagy esetleg tudnátok e jobbat ajánlani?
-
doki026
tag
válasz
Balathruin #76655 üzenetére
köszi a segítséget
Lacielvtars :
köszi
-
MMIX
addikt
Antec VPF 80+Bronze 350W-650W
DC-DC-s Delta.
kép forrása -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Balathruin #76655 üzenetére
+1
doki026: annak a tápnak nem lesz gondja az új vga-val sem, szerintem is -
doki026
tag
sziasztok
vaen egy corsair wx550-em és egy vgát szeretnék venni szeritetek bírni fogja ?
i7 2600k
msi z68-gd80
16gb corsair vengeance
1db ssd 2db winyó
a kártya pedig amit kinéztem egy Gigabyte 7970 vagy egy Gigabyte R9 280X -
fasirTTT
őstag
válasz
Balathruin #76650 üzenetére
Értem, és amelyik nemjó, azzal mi a baj?
És akkor a jó GX750, vagy. Corsair CX600 ?
tudja valaki melyik a halkabb?
-
Genji
őstag
Urak segítséget kérnék!
Az alábbi konfighoz keresek egy halk tápot. Mekkora teljesítményre van szükségem? Talán minimál tuning próbálkozás lesz. Nagyon max 20K, de nem lenne baj ha olcsóbb lenne és megállna 15K-ban. (használt is szóba jöhet illetve halkságnál minimál kompromisszumra hajlandó vagyok ha cserébe olcsóbb)
Gigabyte X58A-UD7
Intel Xeon 5650
Micron 4x4GB 1600
Gigabyte R9 270 GV-R927OC-2GD 2GB
SSD 120GB
HDD 2TBKöszönöm!
SZERK: Ezt néztem --> XFX 550W TS Series Full Wired 80+ BRONZE (P1-550S-XXB9)
Lec-nél 17K újonnan. Ez mennyire jó választás, halk illetve teljesítmény menniyre elég/sok nekem? -
CsikiRoli
tag
Szép napot midnenkinek. A konfig amihez a táp kellene:
Gigabyte GA970a-DS3P
Fx-8320 4.1 Ghz-en
R9 290 4GB
2DB 3,5" HDD + 1 SSD
Gépház: DeepCool Tesseract (alsótápos)Amiket néztem:
Chieftec ctg-600
XFX TS 550WMelyik lenne jobb választás? Mindkettő elégnek kell legyen ha jól gondolom.
-
fasirTTT
őstag
válasz
Balathruin #76646 üzenetére
Húú, nemtudta, hogy ebből több féle is van
Talán ez
Kinézetbe van köztük különbség? -
fasirTTT
őstag
Sziasztok
Melyik tápot javasolnátok inkább? Corsair CX600 vagy CollerMaster GX750?
ill. melyik a csendesebb ?i7 2600 és GTX770 Mellé
-
Potzee
addikt
válasz
Svájcinéger #76643 üzenetére
Bőven. Egy 520-as is elegendő.
-
Svájcinéger
őstag
Sziasztok !
Seasonic M12II-620 620W tápegység elegendő a gépemhez ? 2500K 4300-on + ASUS TOP 280X.
Köszi.
-
Balathruin
veterán
válasz
keglow #76641 üzenetére
Főleg a minőség ami javul árban felfelé, egyre több a fél vagy teljesen moduláris táp + magasabb hatásfokúak.
Később erősebb géphez is jók: Antec Neo ECO 520C vagy Berlin 630W (újabb város/épület képével). Mostanihoz a Hamburg 530W (szintén épület van az újabbon) is jó lehet, talán Hexa+ 500W. -
keglow
újonc
válasz
Balathruin #76624 üzenetére
balathruin: igazabol anyira nem ertek hozza hogy fogalmam nincs mi a kulonbseg egy nagyon draga es a leggagyibb tap kozott. orulnek ha 10-15korul ki lehetne hozni de ha mondasz egy nagyon olcsot meg egy joval dragabbat es valami rovid jegyzet h mi amugy a kulonbseg azt nagyonnagyon megkoszonnem!
-
kmartin
csendes tag
A lent leírt konfighoz kellene egy tápegység,
-alaplap: asus_b85m_e
-proci: /intel_core_i5_4460_3.20ghz (fogyasztás: 84 W)
-memoria: corsair_8gb_ddr3_1600mhz_cl8_kit
-ssd: samsung_120gb_850_evo
-hdd1: wd_blue_1tb_7200rpm_64mb_sata3
-hdd2: wd blue 250gb 7200rpm
-optikai (blu ray iró) asus_bw_16d1ht
- vga: sapphire_11221_14_40g_r9_280x_3gb_gddr5 (fogyasztás: 250 W)Vélemények?
(Akinek rémlik, pár napja írtam ugyenezt, csak 2 vga val crossfire-ben, de arról letettem, marad az 1 db vga) -
abyssc2
tag
Sziasztok,
Corsair CX-400 tápom van jelenleg (Core2 Duo E6750 + Radeon HD5670 config mellé, 4x1 GB DDR2-vel), és le akarom cserélni i5-4690k+GTX750Ti-re, 2x4 GB DDR3. Elvileg csak egy picit fogyasztana többet, mint a mostani configom (90% TDP-nél úgy +20W).
Elég lesz hozzá a CX-400, vagy vegyek egy nagyobb tápot?
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Tápegység választásban szeretnék segítséget kérni. Kinéztem ezt a típust (Cooler Master 600W - RS600-ACABB1-EU), mostanában elég sok konfigurációban látom és nekem is szimpatikusnak tűnik. Érdemes róla tudni valamit, megbízható táp? Mert őszintén szólva nem sok mindent találtam róla. Esetleg ha ez annyira nem megbízható akkor 15K környékén mit tudtok ajánlani? (600W-os kellene leginkább)
Előre is köszönöm! -
Blice17
csendes tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem !
egy i5 760 procihoz és egyy hd 7870 ghz oc kártyához milyen tápegységet vegyek ? nem szeretnék rá sokat költeni ! Amin gondolkoztam az a Chieftec 500W ATX2 (GPS-500AB-A)
-
gepid3
tag
válasz
Balathruin #76631 üzenetére
Nyílván az újabbak már kompatibilisek, de miről lehet tudni, hogy egy régebbi táp tudja ezt az energiatakarékossági funkciót? Ez a legkisebb feszültség rá van írva valahol?
-
gepid3
tag
válasz
Balathruin #76629 üzenetére
Akkor ezek szerint ez a táp tud ilyet, viszont sok másik nem?
-
-
gepid3
tag
Antec HCG 520 az Haswell ready? A honlapjukon ki van rakva az ikon, de a tápokat az előtt gyártották mielőtt még kijöttek volna a haswell procik. Dobozon sincs jelzés róla. Lehetséges így is?
-
Balathruin
veterán
válasz
kovik1989 #76620 üzenetére
SSD-ből Adata a minimum. 120GB-nél már van Crucial és Samu is. 260X helyett GTX 750Ti 2GB.
V300 a tesztelések után belsőt váltott gagyira.hammertron1: Hőmérséklet, CPU, VGA és RAM kihasználtság monitorozás kellene. Lehet nem a táp a baja.
keglow: Kérlek írd meg mennyi pénzed lenne rá.
[lAyCsI]: Sir? Szőr!
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Balathruin #76616 üzenetére
Dánke sir!
-
keglow
újonc
Sziasztok!!!
Elromlott a táp a gépemben és fogalmam sincs mekkora tápot vegyek a konfigom kb-ra a következő:
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
ATI Radeon HD 3800 Series 512MB
P6T Deluxe alaplap
samsung hd503hi 500GB
maxtor 6L040j2 40GB
RAM 6,00 GBKöszönöm szépen a segítséget!
-
hammertron1
tag
Üdv urak!
Elégé nagy problémám lenne a géppemel. Osztottam szoroztam és arra gondolok hogy tápos a kicsike.
Probléma (tudom másnak nagyobb van) a következő lenne: BF4 mantel/dx11 lényegtelen, pályától függetlenül bezuhan az fps 18-ra is akár. Egyébként még jó is lenne, de amint füstöl,porzik, virágzik,robban egyből 18 fps. FullHD felbontás és beállításoktól független az egész úgy vettem észre.
Észrevételeket javaslatokat örömmel fogadom! Előre is köszönöm!
Üdv! -
kovik1989
csendes tag
válasz
Balathruin #76584 üzenetére
Köszi a segítséget!
A tápból a Berlin 630 mellett döntöttem, mert nem túl drága. A többit ugyan nem drágállom mert 20e-es határban benne vannak, de nem leszek nagyon eleresztve.A 260x és a V300 SSD helyett tudsz esetleg valami ajánlani ami kb ugyan azt tudja hasonló áron és biztos jó?
Egyébként a V300 SSD tesztje nem volt rossz. Mi a gond vele?kovik1989
-
stb123
tag
Sziasztok!
Van-e arra esélyem, hogy ha a tápomban kicserélem a ventilátort akkor jelentős zajcsökkenést fogok tapasztalni?
A táp nevét most ne feszegessük!
Milyen ventit ajánlotok bele (12cm-es), ha lehetséges a csere?
Köszönöm! -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Balathruin #76614 üzenetére
Csiftek-ekrol hallottam par nemjot, kicsit mindig is faztam toluk
Lehet sporolok meg egy kicsit...
Amugy mi lenne a legolcsobb ujonnan amit joszivvel? -
Balathruin
veterán
-
thebigK
addikt
válasz
Balathruin #76611 üzenetére
Most csereltem egy oraja, addig mukodott
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Balathruin #76606 üzenetére
Amit ajanlottatok ujonnan 17 korul volt... ugyhogy jo lenne valahol 10-hez kozelebb
-
thebigK
addikt
válasz
Balathruin #76609 üzenetére
Ezelott 400as chieftecem volt. Hd6770el
-
thebigK
addikt
S.o.s. Kicsit off, de segitseg kellene. Most vettem ph-n egy 500as chieftec tapot es a vga nem ad kepet. Probaltam ket kulonbozo molex->6pin csatival is de semmi. Otlet?
-
Potzee
addikt
válasz
Smithy1986 #76601 üzenetére
Ezt én is tudtam...és ez egy jobbfajta CWT belső (nem mindegyik gagyi!)
De CWT beles Tt vagy Seasonic beles Antec HCG...és közte 4k...én máson spórolnék, nem a tápon!
CM G500 vagy amiket korábban írtam...vagy vedd meg a tápot máshonnan. -
Potzee
addikt
válasz
NyuszyCaster #76600 üzenetére
A Zalman GV széria Enhance belsőre épül (megbízható OEM gyártó)
Az egybe hagyott 12V-os ág max. 650W körüli teljesítményre képes, 80+Bronze hatásfokú.
A konfigod full terhelésen max. 350W-ot fogyasztana, ha tuningolsz, sem fogsz vele megetetni 400W-ot.
Szerintem elég egy-két számmal kisebb gatyó is...pl. ennek a 500 vagy 600-as változata (ZM GV500 vagy ZM GV600) vagy az én nagy kedvencem, egy Seasonic S12 II 520W, ANTEC Neo ECO 520C (18.5k) -
[lAyCsI]
addikt
Üdv az Uraknak!
Lehetséges hogy lecserélem a közeljövőben a VGA-m, ha egy 280x-et választanék helyette tanult kollega szerint a jelenlegi FSP BS 500-asom alatt rútul elhalálozna a rendszer...
Mit ajánlanátok helyette használtan? (sajna a büdzsém jelenleg ennyit engedne meg)
Ill a jelenlegi tápom kb. mennyit érne?Előre is köszi!
Lay -
Jammalan
tag
Üdv Urak!
Az lenne a kérdésem, hogy a rendszer fogyasztásához képest túlméretezett táp jelenthet e bármi problémát (gondolok itt arra, hogy huzamosabb ideig így van használva és későbbi gép upgradenél emiatt nem tud leadni nagyobb teljesítményt, vagy esetleg túlfogyasztás bármi)? A tervezett új géphez szedegetem össze apránként és lassan a dolgokat (i5 4590,vga kérdéses 960at akartam de nem néz ki jónak és 8gb ram, 2 hdd +1 ssd), aztán úgy alakult, hogy véletlenül 750Wos táp lett beszerezve (minőségi, gold) egy jó esetben max 300Wot fogyasztó jövőbeli géphez.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- E-roller topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest