-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
Helló! Segítséget kérek: Jó ez a táp? Zalman ZM600-LX 600W
A keret pont ennyi, 16000ft. Először FSP Raider 550-re gondoltam - az Iponnál van, de ott 2500ft a szállítás (pikk-pakk pont jobb lenne), a PCX-nél pedig csak S jelűben van. Vagy tudtok valami mást ajánlani ennyiért, ami jó? i5-2320 és GTX460 -hoz kéne.[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
CJKrisz
tag
Üdv!
Néhány napja feldobtam a kérdést, hogy 500-as FSP Hexa táp vajon mennyire fogja szeretni a 650VA-es Guard Inform UPS-emet. Nos, a puding próbája az evés. Próba megvolt, simán megy, gond nélkül viszi a konfigomat. Van mondjuk egy kis hangja a tápegységnek, amikor az UPS-ről megy, de szinte alig hallható. Úgyhogy plusz egy amellett, hogy az FSP Hexa táp megy hagyományos (nem szinuszos) UPS--sel.
-
Haart
addikt
Hi lenne egy kérdésesm ki melyiket ajánlja és miért:
A lényeg hogy halk legyen a minőségi belső mellett és vékony moduláris kábelei legyenek.
-
nagyúr
annyit tennék hozzá, hogy az az 500W-os iArena inkább csak 400W, bár a 12V-os ágainak a felosztása nem olyan rossz. a "talán elbírná" kategóriába esik, viszont 70-80%-nál jobban én nem hajtanék egy tápot, úgyhogy szerintem is célszerűbb cserélni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Új VGA-t szeretnék (R9 280X) és nem vagyok benne biztos, hogy a tápom is szeretné:
Chieftec iArena 500W
kezdjek el mocorogni vagy elbírja pl ezt: [link]
Amennyiben nem, akkor tudnátok valami szolidabb árút ajánlani 15K körül, akár apróról.
Én ezt néztem most: [link]A gépemben semmi extra nincs, i5 3Ghz, ssd, winyo.
Köszi
Tibi[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
válasz PAINfájdalom #66688 üzenetére
Mennyi a keret a tápra?
-
PAINfájdalom
aktív tag
Üdvözletem!
Milyen tápot ajánlotok egy fx6300-hoz és egy Radeon HD5670-hez (ami majd később cserélve lesz erősebbre)?Road- Az Isten állatkertje http://www.youtube.com/watch?v=Yh6SR7BV5Y8
-
JSHammer
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, (ha egyáltalán ezt jó helyen kérdezem) melyik a jobb táp ?
a chieftec gps 450a vagy a chieftech gps 450aa 101a verzió!
Egy kis négymagos amd (x4 640 )menne majd róla egy hd6670-el egy hdd vel, szerintetek elviszi ezt a konfigot?
Köszi
MINDEN PROBLÉMÁNAK VAN EGY EGYSZERŰ ÉS EGY ROSSZ MEGOLDÁSA!
-
vittorio7
őstag
válasz bicajoskema #66683 üzenetére
Szívesen. Velem is előfordul, hogy elfelejtem használni a keresőt.
Szép a gépi fafaragás, minden elismerésem. -
vittorio7
őstag
válasz TeeJay #66677 üzenetére
Volt nálam cicergős FSP is. De ez benne van a pakliban. Szerintem halkabb a CTG-nél a 400-60APN.
De csodát nem szabad tőlük várni.Ez halkabb a fenti kettőnél: XFX Pro 450W
Seasonic beles, ADDA ventis, 5 év garis, vedd meg máris.[ Szerkesztve ]
-
Garada
őstag
EVGA Power Supply 500W vélemény? Még nincs egy éve hogy kijött a táp 12k az ára szép harisnya az összes kábelen és egy középkategóriás gépet kellene kihajtania vagyis fx8320&R9280X
-
TeeJay
félisten
válasz vittorio7 #66675 üzenetére
azt mondod a Chieftec CTG-400-80P táptól halkabb az FSP 350-60APN?
és FSP-ből a 400-as? (400-60APN)
attól már jobb a Chieftec? félek nehogy hangos legyen a táp mert laptophoz vagyok szokva
és meghülyülök a ventilátor hangtólMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
vittorio7
őstag
válasz 3.Aragorn #66653 üzenetére
Közel van bizony.
Az átlag földi halandónak a CTG is halk már, az fsp350-60apn meg annál is halkabb. A fülem ezt súgta.
Úgyhogy aki gyári proci hűtővel nyomja, meg HDD-vel, annak simán elég is.A SEASONIC-SS-350ET a feni kettőnél is halkabb. Tudom, mert volt mindegyik a gépemben. Az SS-350ET ami most a PC-ben van viszont picit hangosabb már mint jó 2 hónappal ezelőtt(tudom ez a természet rendje).
(#66660) Duliee
Ezzel még nincs tapasztalatom: Be quiet! 300W Pure Power L8 Ezt is próbáltad?(#66658) Potzee
Így van. Ezért gondolkozom PICO PSU-ban. Lehet akkor meg a proci hűtőm hangja fog zavarni, bár azt tényleg halk, és 40-50 cm-ről már nem hallható (Swif2-920). Nem szeretem az felesleges zajt én sem, egydül Cicero a macskám cicereghet. Akinek az idő tájt mentettük meg az életét és fogadtuk be, amikor ezzel viccelődtem.
[ Szerkesztve ]
-
bicajoskema
tag
Sziasztok pusztán kíváncsiságbol megkérdezném .
Van egy Kolink chs 450 es tápom, ezt nagyon gyorsan le kellene cserélnem vagy hagyhatom még a gépemben? Több mint egy éve tökéletesen üzemel. Athlon x2 250 és egy hd 4850 van mellette meg 1 satás hdd.
sem a veszélyes tápok között sem az ajánlottak között nem találtam.
üdv[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz cybermage #66671 üzenetére
Annyira drága táp rövid garanciaidővel, hogy a kutya sem vette, egy ideje nem látni árlistán.
Ha ragaszkodsz hozzá, akkor a SuperFlover eredetijét (Merlinhardver.hu) meg lehet venni, vagy keresni kell Chieftec matricásat.Seasonic X vagy P jobb vétel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
cybermage
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnek valami super halk ha lehet fanless tapot. Mivel Chieftec hazba kene ezert egy Chieftec GPS-500C-re gondoltam. De nem talatam olyat aki arulna itthon. Tud valaki ajanlani valami hasonlot vagy egy kereskedot aki arul ilyet?
Udv,
Mage -
cleric
tag
válasz atomanti19 #66666 üzenetére
ennek a szériának FSP gyártmányú belseje és nem SuperFlower, mint a többi EVGA tápnak. Hogy érdemes-e megvenni ennyiért, nagyon jó kérdés
https://lightyear.com/go/adam149
-
TeeJay
félisten
Chieftec CTG-400-80P táppal halkabb konfigom lesz mint az FSP Hexa 400 vagy FSP 400-60APN tápot vennék? a jótápos listán néztem őket, nekem 400wattig bőven elég mert ha minden jól megy
az alábbi konfighoz fogom venniIntel i5 4690
Gigabyte B85M-D3H
2x4GB Kingmax FLGF 1600 CL9 DDR3
WD 1TB EZEX vinyó
Cooler Master Force 251 háza tápos listán a Chieftec különösen ajánlott míg a fent általam írt két FSP csak ajánlott
van valami oka?
a Sirtec jobb belsőt gyártana mint az FSP? esetleg az FSP még mindig az a sípolósabb fajta?
hangosabb ventilátort rak bele mint a Chieftec/Sirtec tápba?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes ILYEN tápot venni?
Nagyon kedvező az ára!Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
gegefox
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide illik ezen a kérdés, de azért megkérdezem.
Van egy Corsair AX 760W tápom mellette egy asus 770es vga és egy 4930k kérdés az lenne, hogy a táp elbírna e még egy kártyát?
Köszi. -
nagyúr
sziasztok,
wtb táp... de milyet?
amit el kellene, hogy bírjon:
i7 4790
r280x
1x ssd
1x odd
4-5 3,5" hdd (amíg be nem szerzek egy nast)
plusz néhány usb 2.0ás kütyü (okostelefon, stb.)szempontok:
moduláris
beférjen egy cm stacker 915f-be
bírja a meleget (itx ház, hiába lyuggatott)
bírja majd a 4790k-t, és a vízhűtést (pumpa, 1-3venti)
max. 30kopcionális: a corsair eddig bejött
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz 3.Aragorn #66653 üzenetére
nem rosszak a seasonic tápokban használt ADDA-k, de én inkább ár/érték vonalon dícsérném őket, mintsem abszolút értékben. nekem webezés közben, vagy ha minimális teljesítményigényű játékkal játszok (esetleg SSD-ről nézek filmet, de ez már kissé erőltetett ), akkor simán a táp ventillátora a leginkább hallható, pedig mind a VGA-n, mind a CPU-n meglehetősen egyszerű hűtés van.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Potzee
addikt
válasz Grave_444 #66649 üzenetére
Igen, 50%-os terhelés mellett még alacsony fordulaton forog benne a venti. A párom apjának gépében (Q6600, 8800GT) ilyen dolgozik. Eleinte sűrűn hajolgatott közel a géphez és hallgatózott mert parázott, hogy leállt a venti Azért egy Seasonic Fanless vagy valamelyik Hybrid lenne az igazi, de azok 3x-4x annyiba kerülnek...az S12lI 520-at 16.5k-ért rendeltem pickpack-ra.
vittorio7: Igazán csak az a venti halk, ami nem forog. Csak ennek a zaja nem bántja a cica fülét
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Vekko
aktív tag
Melyik a halkabb/jobb hűtővel rendelkező táp?
fsp raider 550 vagy xfx 450w pro? Vagy nincs nagy különbség? A 450-es nem lenne hangosabb, ha jobban ki van használva? -
Potzee
addikt
válasz wertzui123 #66645 üzenetére
Igen, elbírja.
A teljesítményével és a megbízhatóságával nem lesz gond, csak a kora miatt aggódnék, de ha a kondik jó állapotúak, akkor tovább is használhatod, mint néhány hónap.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
wertzui123
csendes tag
válasz Potzee #66643 üzenetére
Köszönöm szépen! Szerintem megveszem azt a tápot, amiről kérdeztem az előbb, ideiglenesen. 2-3 hónapot csak elmegy gond nélkül.. Utána pedig max benevezek egy komolyabbra, ami kiszolgál hosszútávon.
Addig a GPS-450AA-101 elbírja a leírt konfigot szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz wertzui123 #66642 üzenetére
7-8k körül Corsair CX400 ill. VX450 a javaslatom [link] de ideiglenesen a Delta beles Chieftec is megfelelő.
-
Potzee
addikt
válasz wertzui123 #66640 üzenetére
Ehh, nagy dilemma...
3.500,- at megérne...de talán az 5k-hoz érdemesebb lenne még hozzátenni és venni egy újabb holmit...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz L1ZRRR #66638 üzenetére
Semmi baj a belével! Ez egy jó minőségű DELTA beles táp, bár nem mai gyerek. Én inkább a kora miatt aggódnék...vásárlás előtt érdemes lenne átvizsgálni, hogy van-e púpos, kiszáradt kondi, mennyire hangos a venti,stb.
(#66637) wertzui123: Mennyiért vennéd?A "GPS-450A8" ami nem annyira ajánlott, ez egy gyenge CWT elektronikára épül.
[ Szerkesztve ]
-
L1ZRRR
senior tag
válasz wertzui123 #66637 üzenetére
Bele miatt inkább CTG-t vegyél.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
wertzui123
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen tápot szeretnél vásárolni, használtan. Chieftec, Model: GPS-450AA-101. Tud valaki róla valamit?
Konfigom :
alaplap: Asus M4N75TD
Proci: Amd phenom II x6 1045T
8gb ddr3 blackdragon ram 2133mhz
VGA : Nvidia GTX 560 1gbElbírná a táp szépen?
köszönöm előre is! -
-
blas20
újonc
Sziasztok!
Ehhez a confighoz szeretnék 1 biztosan működő tápot! ahogy látható már néztem ki 1et de már többen is megemlítették h felesleges. Szóval akkor milyet vegyek hozzá?Legfőbb kritérium a megbízhatóság!
Memória: Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1K2/8GX memória
Alaplap: Msi z87 g43/Asrock H97 PRO4 (még nem el döntött h melyik legyen.)
Processzor: Intel Core i5-4570
Tápegység: FSP 600W Aurum S 600 Gold (ez a választottam de sokallom az árát és ahogy már írtam mások se ajánlják nem a minősége miatt hanem h felsleges. )
Videókártya: Sapphire PCIe AMD R9 280 3GB GDDR5 DUAL-X OC / Sapphire R9 280X Vapor-X 3GB OC
Processzor hűtő: SCYTHE Grand Kama Cross 2
HDD: Western Digital 1TB SATA3 64MB WD1003FZEX
SSD: Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW -
Vekko
aktív tag
Üdv!
Intel Core i5-4670
msi b85i gaming
2x4 giga vengeance ram
MSI R9 270X Gaming 2G (esetleg 280)Ehhez a konfighoz elég egy XFX 450W Pro? Vagy válasszam az FSP Raider 550-et? (ennyi a keret)
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezt a tápot néztem ki: [link]
de nem tudom megfelel-e ehhez a konfighoz
Samsung HD103SJ 1TB
WD WD10EZEX 1TB
Intel core i3-2120
Radeon HD5750Most egy LC power 550W-os táp van benne, de ezt szeretném lecserélni.
-
Blitz23
tag
Üdv!
GTX 770-hez vagy R9 280X-hez elég egy Chieftec CTG-500-80P? -
-
Luix85
csendes tag
Hello.
A következő problémám lenne:
Meghalt a tápom (Enermax Infiniti 720W - puposak a kondik)és ideiglenesen be kellene raknod egy kisebbet.
CHIEFTEC APS-450SB menne bele.Amit meg kell hajtania:
FX-8150
MSI HD7970
Samsung EVO 840 128GB
Seagate 1TBNem kicsit kupolok hogy nem lesz elég viszont a gépet használnom kellene mert azon dolgozok.
Vélemény?
Elöre is köszönömAzért mert nem szólok bele mindenbe, még nem vagyok újonc...
-
Vekko
aktív tag
Valaki tudja, hogy pcx-en mi a különbség a két táp között?
FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység 14,533 Ft
FSP Raider 550W tápegység 15,283 Ft
-
Vadasz1
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem Enermax Modu82+ 425W táp egy asus n560gtx-ti hawk videó kártyát elbirna
-
meci77
tag
válasz Joe Swanson #66610 üzenetére
Köszönöm, így már tiszta a kép!
-
Joe Swanson
senior tag
válasz meci77 #66609 üzenetére
Természetesen GX 550W. Ezt a tipust kell keresni, ami Enhance belsős. Csak az acaa-d3 a jó.
Nem mindegyik Enhance belsős CSAK A D3 végzősésű.
[ Szerkesztve ]
-
meci77
tag
válasz Joe Swanson #66608 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Ami neked van, az GX 550W vagy GX 550?(vagy csak lemaradt a W?) A mondat számomra kétértelmű lehet(a GX nevű széria Enhance belsős?)
[ Szerkesztve ]
-
meci77
tag
Sziasztok!
Olyan Cooler Master tápot keresek, ami Seasonic vagy Enhance belsővel rendelkezik, és 450-550w-os.
R9 270x és 4670 lenne a konfig, olyan 20, de maximum 25ezer lenne a lélektani határ...V550S és GX-550W típust néztem ki, nem tudom hogy jó lenne-e?(mert fontos lenne a halk üzem is).
Előre is köszi!
-
Carcassonne
csendes tag
Köszi a segítséget, akkor a másodikat veszem meg. És igen, később lehet váltok egy erősebb kártyára.
-
nagyúr
válasz Carcassonne #66603 üzenetére
a) nincs
b) nagyonbtw. az adott konfighoz elég a 430-as is, ha nem akarsz éhesebb VGA-ra váltani, viszont az árak eléggé ingadoznak, volt úgy, hogy az 520-as M alig volt drágább, mint a 430-as.
[ Szerkesztve ]
-
cleric
tag
válasz Carcassonne #66603 üzenetére
Bőven elég lesz a konfigodhoz, és igen, elvileg csak a modularitásban van különbség.
https://lightyear.com/go/adam149
-
Carcassonne
csendes tag
Van bárminemű különbség a két táp között? ( a modularitást leszámítva)
Seasonic S12 II Bronze 520W és Seasonic M12 II Bronze 520W
Illetve mennyire ajánlanátok ezt a tápot? asus r9 270x és i5 4670 alá lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest