-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabe123
aktív tag
válasz Gabe123 #66990 üzenetére
Sziasztok szerintetek melyik a legjobb a fent említett konfigra:
SEASONIC M12 II 520W
EVGA SuperNOVA NEX650G
Corsair 540air házba lesz a konfig.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
amerigo
aktív tag
Üdv Kollégák!
Valakinek van valamilyen információja, hogy van-e lényeges különbség az FSP HEXA és a HEXA+ széria között?[ Szerkesztve ]
-
phorma
csendes tag
Hello!
ASrock H61m-VG3+Intel celeron G1630+2Gb ram+160Gb HDD-lenne egyi lyen alapkonfig amit a későbbiekben szeretnék bővíteni valamelyest,igen még nincs benne VGA azt is idővel szerezném be,szóval ehhez mekkora táp kellene? ill. tudnátok ajánlani akár apróról is?
köszönöm előre is!!!
-
droti25
őstag
Sziasztok!
FSP Hexa 400-as táp kábelei elég hosszúak lesznek -e egy SHARKOON Vaya Red házban használva?? -
adm
őstag
egy két procis munkaállomásban egy ~4 éves chieftec cft-850g-df tápot használok. teszi a dolgát semmi gondom vele, de talán most még "értelmes" áron el lehetne adni.
ősszel vga cserét tervezek, (gtx 470 helyett gtx 770-et) és ahogy nézem a mostani felső-közép vga-k is már a single rail-t szeretik. (ha van tapasztalat több ágas nagyobb tápokkal azt szívesen fogadom)a két proci és a vga gyakorlatilag soha sem megy egyszerre teljes terhelésen, így az elméleti 50W helyett ~150W tartalékom lehet. viszont ha cserélnem kell, akkor min. 1000-esekben gondolkozom.
1. mit szólnak a modern vga-k a 4 ágas (2×20+2×25A) régebbi tápokhoz?
2. a következő paraméterek alapján mit ajánlotok?
- az első és legfontosabb a 2db 8pin eps,
- min. félmoduláris,
- alsó tápos beépítés,
- átlagosan halk,
- ha megkönnyíti az alaplap mögötti kábelezést az nem hátrány,
- minél egyszerűbb,fekete megjelenés annál jobb
- hatásfoknál platinumra egyáltalán nem törekszem, előny ha gold, de silver is lehet.
- 5 év gari
- keret 50-60k,az eddigi jelöltjeim:
EVGA SuperNOVA 1000 G2
Cooler Master Silent Pro MII 1000W
SilverStone ST1000-Pelőre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Ismerősnek keresek tápot: I7 4770k húzva + 770gtx vagy 780gtx ez még nem eldöntött. Sli nem lesz csak 1 kártya, 5év garanciás kellene minél olcsóbban, illetve moduláris kellene.
[ Szerkesztve ]
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
McSico
senior tag
válasz cleric #66985 üzenetére
Az a Seasonic határozottan tetszetős. Ahogy látom passzív az egész, úgyhogy még a zajjal sem lenne gond.
Első körben rendben van a cucc.Keretet egyenlőre nem tudok mondani. Egyenlőre a felhozatalra vagyok kíváncsi, utána meg majd eldöntöm, hogy számomra melyik lesz a megfelelő ár/érték arányban.
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
catalano
tag
Sziasztok!
Erről a tápról mi a véleményetek: [link]
Ami fontos nekem, hogy halk legyen és bírja a 24/7-es üzemet.
[ Szerkesztve ]
Értem én a viccet, csak nem szeretem...
-
dystopia
tag
Aki még nem látta, az nézzen rá a Jonnygurus XFX Pro 450W tesztre, annak is leginkább erre a részére: Jonnyguru. Tudom, hogy régi, de én most olvastam, és hát itt is annyira mennek az XFX-ek.
Állítom, hogy ilyet - komoly tesztben - még nem láttam. Nagyon szórakoztató.
A sztori röviden: korábbi oldalakon a speckókat ismerteti doboz és címke alapján, majd a srác kiméri a tápot nagyon alaposan. Gyanús ugyan neki, hogy a dobozon írt DC-DC átalakítás hogyan is lesz majd megoldva, mert a feszek nem úgy mozognak, ahogy várja , miután minden megvolt, kinyitja.
Ezután jön a belinkelt oldal. Sztori: belenéz. Megnézi a dobozt: DC-DC átalakító. Megint belenéz. De ez... Aztán belenéz a kézikönyvbe, ezt látja: "Conductive Polymer Aluminum Solid Electrolytic Capacitors". Megint belenéz a tápba. Várj... Hol?
Persze ekkor elsüti azt, ami önmagában (mondjuk nem így) az XFX-re nem vetne rossz fényt:
"In case you haven't caught on yet.... this power supply is a Seasonic S12II"Majd pedig: ha ez egy videóteszt lenne, most 30 perc facepalm-ot látnál.
Na mindegy, nekem nagyon szórakoztató volt.
Sajnos a SS12II bél nekem nem jó, mert a valamelyik S12II tesztben nem bírta a kváziszínuszos UPS a tápot, telep üzemre váltva leállt (kváziszínuszos volt, mint ugye az otthoni tápok nagyrésze). Szóval ha ez nektek is gond, próbáljatok utánanézni, hogy meg szabad-e venni. Elvileg Haswell kompatibilitás (C6/C7) sincs. Szóval csak óvatosan, persze a Seasonic nem gagyit gyárt, ez világos.
[ Szerkesztve ]
Lüke, én vagyok az APUd!
-
cleric
tag
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
24/7-es (állandó) üzemre milyen tápot tudnátok ajánlani? Max 400W-ra lenne szükség, és minimum 4 sata tápcsatlakozóra. CPU tápcsatiban elég a 4 pines is, de ha 8-as és leválasztható, akkor úgy is jó."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
Tamoo
MODERÁTOR
Adott egy régi FSP400-60THN-P táp
P35-ös alaplap E8200-as cpu-val és 7770 vga-val
Egyikhez sincs megfelelő csatlakozó a tápon. Átalakítókból vga-hoz ilyet kell használnom, cpu-hoz pedig ilyet?
Érhetnek meglepetések, hogy így instabil lesz a cucc? Tápnak amúgy elégnek kellene lennie, nem?[ Szerkesztve ]
-
cleric
tag
válasz sultansmith #66977 üzenetére
450W is elég lenne, de tehetsz bele picit nagyobbat, hogy ne legyél annyira kicentizve. 550 felett már overkill viszont.
https://lightyear.com/go/adam149
-
cleric
tag
válasz sultansmith #66975 üzenetére
elvinné, bár egy ilyen géphez inkább XFX Pro-t vagy FSP Raidert tennék
https://lightyear.com/go/adam149
-
sultansmith
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte R9 280X Windforce és egy Fx 8120 gyári órajelekkel elmenne egy Chieftec CTG-500-80P táppal?
Még egy vinyó meg egy ssd van még a rendszeren.
Mit gondoltok?
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
PyroS
senior tag
Köszönöm.
-
vittorio7
őstag
[ Szerkesztve ]
-
PyroS
senior tag
Sziasztok. Itx konfigot akarok összepakolni:
Asrock H87m itx,intel G3220,8gb ram,2 hdd,1 ssd, 1 dvd író,Nvidia gtx750,3 db 12venti. Később a procit cserélném procit valami i5-re. Milyen halk és olcsó tápot javasoltok? -
vittorio7
őstag
válasz babo41 #66968 üzenetére
Szia!
SEASONIC M12II-520 520W 80 Plus Bronze moduláris tápegység
Bruttó ár : 20041 Ft / db belefér? 10.000 Forint felett Pick-Pack pontra INGYENES A KISZÁLLÍTÁS !
Iponban is van kb 700 Ft-vel drágábban.
Ez a táp még egy erősebb VGA-hoz is elég lesz, ha csere lesz.
[ Szerkesztve ]
-
babo41
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Hamarosan fogok gépet újítani és már csak a tápot nem tudom, hogy milyet lenne érdemes venni!
Az alábbi konfighoz lenne:
- vga: R9 270
- proci: vmilyen i5
- merevlemez: 2 HDD és 1 SSD
- ház: Zalman Z9 PlusValami jó minőségű tápot szeretnék ehhez a konfighoz, illetve ha van olyan táp, amelynek lecsatolhatóak a kábelei, az lenne az igazi.
Ár: 20 alatt szeretnék maradni, ha megoldható!Segítséget előre is köszönöm!
-
vittorio7
őstag
válasz Thorkos #66963 üzenetére
Akkor már inkább Chieftec CTG-400-80PB vagy Chieftec CTG-450-80P 450W.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Thorkos #66963 üzenetére
Abban az árban, ha már mindenképpen pcx, én inkább EZT próbálnám meg a helyedben. Három ismerősömnek is pozitív tapasztalata van vele - eddig, kopogjuk le -, bár kissé túlméretezettnek tűnik. Bár nem tudom, milyen belseje van, de ha a 12 V-os ágon lejön 450 W valósan, az már bőven jó lehet neked, még tartalék is marad benne jövőbeli bővítésekre.
De csak ha tényleg ennyi a keret.Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Thorkos
tag
hali!
tudnátok nekem ajánlani egy tápot 10e ft-ig ? én Chieftec-iARENA GPA-500S8 re gondoltam de erre azt mondták h gyenge a belseje.Sapphire R7 260X 1GB DDR5 11222-05-20G videokártya
AMD Athlon II X4 760K processzor
ezek mellé kellene lehetőleg PCX-rőlelőre is köszi
-
nagyúr
válasz Potzee #66960 üzenetére
A matricázós brand-ek (Corsair, Cooletmaster, Tt, stb) termékei esetében nagyon fontos a tápok pontos típuskódjának ismerete, ellenkező esetben könnyen mellé lehet nyúlni.
lehet, hogy érdemes lenne ezzel kezdeni az 1. hsz-t.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Potzee
addikt
válasz mrgergoke #66956 üzenetére
A Raider-t vedd!
Semmiképp sem az Általad linkelt Tt Hamburg 530-at. Ez még a régi verzió, ami HEC elektronikára épül! Én az új, Sirtec beles változatot javasoltam!!!
A matricázós brand-ek (Corsair, Cooletmaster, Tt, stb) termékei esetében nagyon fontos a tápok pontos típuskódjának ismerete, ellenkező esetben könnyen mellé lehet nyúlni.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
benfolds
őstag
sziasztok! mi a különbség a két táp között azon a pár száz ft-on kívül?
Chieftec CTG-450-80P Chieftec CTG-450-80PB
van olyan típus amelyik hasonló minőséget nyújt alacsonyabb áron? -
phorma
csendes tag
Hello!
Alaplap: Asrock H61M-VG3
CPU:Intel Celeron G1630
VGA:Egyenlőre az alaplapi,majd később szerzek bele,szóval úgy kellene tervezni
Nem tudom még mi kell,de én ezekre a tápokra gondoltam:
FSP460-60PFN vs Chieftec GPS 450AA 101AElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
mrgergoke
aktív tag
Nézelődtem, melyik legyen inkább?:
FSP Raider 550
vagy
THERMALTAKE Hamburg 530WÉn a teljesítmény, a hatásfok (gyártó oldalán látható, hogy 88%!), és a gari miatt inkább az FSP felé hajlok. Szerintetek?
Konfig:
Alaplap: Gigabyte Ga-970A-D3
Proc: AMD Fx-4100 Quad-core 3.6 Ghz
Vga: jelenleg egy Sapphire 7850 1 GB, ebből lesz majd két tápcsatis Gigabyte R9 270 OC 2GB
Ram: 8 Gb DDR3 1333 Mhz Csx
Táp: ???
Winchester: SAMSUNG HD204UI 2TB
SSD: Kingston V300 120 GB
Gépház: Thermaltake swing ezüstKöszönöm a segítséget!
-
orange96
csendes tag
Üdv!
Hát köszönöm a semmit igaz megoldottam magam...
-
isx1
csendes tag
válasz cleric #66932 üzenetére
Valóban, jó az a EVGA SuperNOVA NEX750G, még a hatásfoka jobb is.
Több seasonic-os tesztet is olvastam és a sata chain hosszát rövidelték picit, de ha nem a legtávolabbi pontba teszem az eszközöket, akkor nem hiszem, hogy ezzel gond lenne.
(Igen, picit húzok a seasonic irányába, mert olyat már láttam belülről is.)
Köszönöm a válaszod! -
XuChi
addikt
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy nas-t és az lenne a kérdésem hogy a 0-24/7 üzemhez egy FSP FSP350-60APN 85+ jó táp lenne e ? Ha nem vagy van jobb akkor melyik táp lenne az ?
Előre is köszönöm
-
Potzee
addikt
válasz beni3d #66947 üzenetére
Ezzel elbír egy FSP 350 60APN - 5k Duliee-tól garival vagy a másik kettő, amit korábban linkeltem
Esetleg egy Seasonic SS 350ET egybe 12V-os ággal - 6kPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
beni3d
aktív tag
Nagyjából ilyenre számítok:
Processzor: Intel Pentium G3420
Alaplap: Gigabyte GA-H81M-DS2V
Videókari: Gigabyte HD5770 1Gb GDDR5
RAM: Kingston 4gb DDR3 1600mhz -
Potzee
addikt
válasz mrgergoke #66939 üzenetére
A korábbi Sirtec beles Tt Hamburg 530W - 12k
Seasonic S12II 520W - 17k
(3 év gari, golyóscsapágyas ADDA venti, Pick pack-ra ingyen szállítás)továbbá gbors kolléga ajánlásai közül bármelyik
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
nagyúr
válasz mrgergoke #66939 üzenetére
így azért könnyebb
XFX Proseries 450W
XFX Proseries 550W
FSP Raider S 550Wa raidert 5 év garanciával is könnyen megtalálod 15-16 környékén, az XFX-eket nehezebb, jellemzően 2 évet ajánlanak rájuk. teljesítményben amúgy a 450-es XFX is bőven jó Neked.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Potzee
addikt
válasz beni3d #66942 üzenetére
Harag nincs de nem lehet semmi érdemlegeset mondani a hardverek ismerete nélkül...
Lehetséges, hogy elég egy FSP 350 60APN - 5k garanciával Duliee kollégától de lehet, hogy több kell pl. Chieftec CTG 500-80P - 7k vagy Seasonic SS 500ET - 9kPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
beni3d
aktív tag
Sziasztok! Olvastam az első hozzászólást, de mintha kínaiul lett volna
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy segítsetek kiválasztani a leendő konfigom tápját Semmi extra nem kéne, használtan venném olyan 4-6 ezer között. 450W durván elég, nem bánom ha nem a gépem leghangosabb pontja Nem tervezem húzni a processzort, de nem baj, ha nem ezen múlik.köszönöm a segítséget! Csak hasraütésszerűen adtam meg az adatokat, nem tudom pontosan mire lenne még szükség
2 satás vinyós áram dugó kell bele (szakszavak ), igazából ennyi
[ Szerkesztve ]
-
mrgergoke
aktív tag
Jo, akkor felejtsuk el kicsit jobban az arakat. Erdekel hasznalt es uj is mondjuk 18k-ig attoo tobbet nem akarok raszanni a dologra. A kovetelmenyeket fent irtam, igy mar tudnatok linkelni? Nagyon megkoszonnem ha akar ujat akar hasznaltat linkelnetek. Nem azert mert lusta vagyok keresni, csak mar tenyleg nem tudom, mi lenne a megfelelo. Az sem lenne baj ha nem verne a 18-at, hanem kicsit alatta maradna. Segitsetek legyszi!
-
nagyúr
válasz mrgergoke #66931 üzenetére
10k-ért újan 500W-os (vagy akár 450W-os) tápot csak gyenge belsővel kapsz, ráadásul ezek a 12V-on sanszos, hogy vagy 100W-tal kevesebbet adnak le (pl. Corsair VS450, Chieftec iArena 500, vagy akár a linkelt CoolerMaster). vidd fel a keretet 13k környékére (annyiért van XFX 450W-os Seasonic belsővel), vagy tényleg mazsolázz a használtak között.
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.Milyen modulàris tàpot ajànlanàtok 20k ig?Ilyen konfighoz kellene:
Asus M5A970 EVO R2.0
GTX 680 vagy 770
FX8120 (+oc)
8Gb Memória
1db SSD
1db HDD
2-3 Rendszerventi
Kb ilyen lesz a végső àllapot
Az a kérdésem lenne még, hogy egy Gigabyite ODIN Pro 550-nek milyen hosszúak a kàbelei ? Én nem talàltam semmi infót róla Előre is köszönöm szépen -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok linkelni néhány jó minőségű tápot? A kerek max. 8k, és kell legalább egy VGA csatlakozó, 2 darab 4 pines az alaplapra (nem tudom, hogy mindnek kettő kell-e, ezért írom ki), 3 SATA eszközöm van, és legalább 500 W-os legyen. VGA majd egy Gigabyte R9 270 lesz. Nagyon sürgős a dolog!!!
Köszi mindenkinek! -
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A kettő közül melyikkel járnék jobban?
Chieftec 405W 12cm Arena ANP 405A12
FSP ATX-400PNF
-
-
Daert
őstag
Hali,
Elszaladt néhány év mióta a tápegységek terén valamelyest kiismertem magam,ezért kérdezném a jobban hozzáértőket most.
Milyen tápot vásároljak egy ilyen konfighoz:
i5-4670k
mATX lap,talán egy H87 -es
GTX-760
SSD-120GB
HDD 2TB
8GB RAM később még 8GB
Mindenből 1 db.
A ráfordítandó összeg:15-17K -
isx1
csendes tag
Sziasztok!
Ezek vajon mennyire barátkoznak?
FRACTAL DESIGN Define XL R2
SEASONIC M12 II 750W
Korábban (legjobb tudomásom szerint seasonic belsős) corsair cx-em volt, ami remekül teszi a dolgát még most is. Nem márkafanatikus vagyok, hanem "olcsó", de jó, biztonságos és tartós tápot szeretnék.
Köszi a segítségeteket! -
he7edik.
addikt
Urak!
20 ezer körüli árkategóriában (520-550W) melyik a leghalkabb táp?
Égő szöveg a flém vázon
-
halhatatlan
aktív tag
üdv mindenkinek.
a sharkoon sha480-90a táp érdekelne,hogy ez mennyire számit jó táp-nak,a többihez képest?mert most akarok épp eggy hd 7770 vga-at üzemeltetni róla és érdekelne,hogy mennyire jó táp -ez. -
bombibmw
veterán
Az azt jelenti,hogy csatornánként 30W-ot bír el a vezérlő.
Te biztosan nem fogsz rákötni annyit,sőt.
A géped nagyon max terhelésen kb.400W-ot fog enni,tehát a táp bőven elég lesz.
A 600W-ot a teljes gép fogyasztására értik,egy noname táppal,ami olyan 450W-ot ha lead.
Ez mindig így van.[ Szerkesztve ]
-
zaja8
aktív tag
sziasztok!
Adott egy Fsp raider 650w-os táp ami az adatlapomon levő konfigot látja el.
a kérdésem az hogy ha a Vga-t lecserélem egy R9 290 kártyára, illetve egy 3 molex csatit igénylő ventilátor vezérlőt pakolok a gépbe, akkor is elég lesz-e?előre is köszönöm a segitségeket!
-
orange96
csendes tag
Üdv!
Az FSP Raider 550 S ehhez a konfighoz jó lenne?
Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D3H
CPU: intel core i5 4590
VGA: Asus R9 270 2GB
RAM: Kingston HyperX Blue 8 GB (egy modul)
Ház: Thermaltake V4 Black EditionUI: A ház az alsó tápos elhelyezést preferálja.A kábelek elég hosszúak lesznek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest