- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
Az olcsó tápokban csúszócsapágyas venti van (többnyire Yate Loon, Young Lin Tech, GlobeFan) ezek 1-2 év után zajossá válnak és javítani sem lehet. Még talán a GlobeFan a leghalkabb (pl. Chieftec CTG) A legolcsóbb golyóscsapágyas ventis táp ujonnan a SS 350ET.
A legolcsóbb alternatíva talán egy CTG 400-80P az apróról.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
Igen, az iArena széria egy alsó kategóriás CWT belsőre épül. A 450-es 12V-os ágainak max. össz teljesitmenye 360W. Ettől függetlenül a PH aprón valóban ki lehet fogni nagyon olcsón, nagyon jó cuccokat.
A 8 cm-es venti miatt nem gondolnám, hogy halk az IBM táp...10k környékén már vatta új minőségi tápot is lehet venni, pl. Seasonic SS 350ET.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
kiszi07
senior tag
Szia, gyenge hangos stb.. Vegyél PH-n egy Chieftec-et. Én most árultam garisan 5000 Ft-ért meg is vették egyből.. Milyen konfig alá ? Nem minőségi táp, de halk és egy gyengébb konfigot simán elvisz. Én HD 6870-el és i3-2100-al használtam
[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Erről a tápról valami vélemény? Laikus szemmel IBM név láttán jókat feltételezek, és az ára is nagyon baráti.
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok, tápvásárlás előtt állok, kellene a segítségetek.
A tápra fordítható keret ~15000Ft, de inkább kevesebb.
A gép:
FX-8350 /125W/, de lehet kicsit tuningolva lenne.
GigaByte 970A-UD3 /13,6W/
HyperX Blu 1600MhZ, DDR3 8GB CL9 /?W/
AMD 270X /~180W/
1DVD író, 1 Sata-2, 1 Sata-3 merevlemez500W körüli jobbfajta tápokra gondoltam, ezeket néztem ki:
COOLERMASTER Thunder 500W
COOLERMASTER Elite Power 600W
Felső tápos házba kellene.
Ötlet/javaslat? -
3.Aragorn
addikt
Mi lett a jotapok.atw.hu-val?
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, ehhez a konfig mellé melyik tápot ajánljátok ? i7-2600,hd6870, 4gb ram, 1 tb
Chieftec ctg 500 80p box: 12.700 Ft, 3 év gari
XFX ProSeries 450W: 13.500 Ft, 2 év gari vagy esetleg mas ?Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
Potzee
addikt
válasz aswmaster #64675 üzenetére
Szia!
Elvoltam...Csak most vagyok ismét a gép előtt, de már látom, hogy utánaolvastál a témának. Szóval, a tápok a legjobb hatásfokukkal kb. 50-60% terhelés mellett működnek. Ha egy 1200W-os tápot csak 300-350W-tal terheled, nem lesz hatékony...az AX860i bőven jó lesz.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
tornas
őstag
válasz pcgamer01 #64682 üzenetére
A csatlakozó saruja kicsit "szétnyílhatott". Ezzel az órás csavarhúzóval megpróbálhatod összébb nyomni, hogy jobban szoruljon az alaplapi csatlakozó tüskéjére.
Illetve a saru belső oldalát (szükség esetén az alaplapi tüskét is) is "megkaparhatod", hogy az oxidréteg egy része lejöjjön.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
aswmaster
tag
válasz Potzee #64669 üzenetére
Meggyőztél, veszem a CORSAIR-ből az AX860i-t, 30e-el olcsóbb is mint a nagytestvére, meg ahogy nézegettem a honlapjukon a hatásfok görbét jobban járok vele a konfigomhoz, az 1200i tényleg feleslegesnek tűnik.
köszi a tippet!
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
pcgamer01
senior tag
Üdv!
Mivel ez a legfelkapottabb tápos topik így felraknám ide a kérdésem hátha itt kapok választ.
Nos van egy Chieftec 350W-os tápom,ezzel még nincs is baj viszont a 24-es Atx csatlakozónál van valami probléma,ugyanis csak akkor kapcsol be hogyha a proci felé esetemben balra eltolom a kábeleket.
Gondolom ez valamilyen érintkezési probléma lehet,nem?
Hogy lehetne ezt a hibát orvosolni?
Mert ha valahogy megoldom hogy bekapcsoljon és úgy is marad(kitámasztom fogpiszk.val) és egyszer csak elmozdulhat és nem érintkezik a gép kikapcsol de a ledek égnek!!(alaplapi led,bill led)
A lapom: Asus P5KPL-AM ha ez számít valamit.
Lehet hogy egy kicsit értelmetlenül fog hangzani,megpróbáltam részletesen leírni.Köszönöm a segítséget.
Samsung Galaxy S10+
-
embe
nagyúr
válasz lordmarshal #64676 üzenetére
Az én jelenlegi konfigomat lazán elviszi egy CX400-as.
[ Módosította: BomiBoogie ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
lordmarshal
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy húzott Phenom II X4 mellé bekerül egy 760GTX mennyi lesz játékok alatt a teljes rendszer fogyasztása kb?
(890gx lap, 2 ssd, 1 hdd, 1 dvd-rw, 4 memória modul és 5 ventillátor mellett)Egy CX400 (ami 360W-ot tud max) megtenné ideiglenesen?
-
aswmaster
tag
válasz Potzee #64669 üzenetére
szia
de ha nincs "kihasználva", akkor többet fog fogyasztani?
mármint úgy értem, hogy egy erős VGA vagy CPU sem igazán fogyaszt többet idle-ban, mint gyengébb társai. ez a tápoknál nem igaz?üdv
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
embe
nagyúr
válasz rostiron #64655 üzenetére
Tegnap jött meg az XFX 550Pro. Mit mondjak? Igényes kialakítás, Seasonic belsős, nagyon csendes. Jó kábelezés. IPON-nál vettem megadták az 5 évet.
"Szárazon" beröffentettem a 24 pines csatin keresztül, hangtalan.
Variáltam, hogy vajon ez MÉG Seasonic beles-e. A rácson benézve ADDA venti látható, tehát joggal feltételezhető, hogy ez még az eredeti felállásban készült.Kérdés: Az IPON megadta az 5 év garit. Így ugye nem kell regisztrálni a gari miatt az XFX oldalán? Vagy igen? Végül is mi bajom lehet......
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz lockdown90 #64671 üzenetére
PÜ-ben már írtam hogy ahoz a konfighoz az 550w doszt elég még sok is, minek költesz feleslegesen ha nem muszály
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a két tápról? Megéri?
XFX Pro 650W Modular Edition
Corsair 650W RM650 80+ GoldKöszi
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
gaboka130
tag
Helló!
Tudnátok segíteni hogy jó-e ez a táp a gépemhez:
Alaplap: ASUS
A55BM-E (mATX) (AMD-FM2+)
Processzor: AMD
A6-6400K X2 BOX (sFM2) (AD640KOKHLBOX)
Winchester: SEAGATE
500GB SATA-III Barracuda 7200.14 (ST500DM002)
Ram: OEM
DDR-3 4GB /1600 Elixir
Na ezekhez ez a táp jó szerintetek
http://www.pc-max.hu/webaruhaz/tapegyseg-300-350w-brand.html?category_id=1481[ Szerkesztve ]
-
aswmaster
tag
köszönöm a válaszokat, akkor marad a CORSAIR.
nem lesz ilyen CF-es rendszer (egyelőre), csak úgy szoktam csinálni, hogy ha tápot/házat cserélek, akkor azt 10 évig szeretném is használni.
még nem végleges, vmi ilyesmi konfig körvonalazódik: ASUS MAXIMUS VI / i7-4770K / 32GB RAM / R9 290x / 2x Samsung 840 pro SSD / 2x 3TB WD."A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
gaboka130
tag
válasz StarZ3r0 #64601 üzenetére
Helló!
Tudnátok segíteni hogy jó-e? ez a táp a gépemhez:
Alaplap: ASUS
A55BM-E (mATX) (AMD-FM2+)
Processzor: AMD
A6-6400K X2 BOX (sFM2) (AD640KOKHLBOX)
Winchester: SEAGATE
500GB SATA-III Barracuda 7200.14 (ST500DM002)
Ram: OEM
DDR-3 4GB /1600 Elixir
Na ezekhez ez a táp jó szerinted
http://www.pc-max.hu/webaruhaz/tapegyseg-300-350w-brand.html?category_id=1481 -
jim bcs
nagyúr
válasz rostiron #64655 üzenetére
nincs min gondolkozni egyértelmű hogy XFX viszont az 550w nem ártana, most elég de későbbi gépfejlesztésnél vagy nagyobb vga cserénél jól fog jönni, azt a vga-t a 450-es xfx tuninggal is röhögve elviszi
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Potzee
addikt
válasz aswmaster #64663 üzenetére
Egyértelműen a Flextronics beles Corsair a jobb választás. Rövidzárlat, tűz, stb kizárva. Ezekben a tápokban van annyiféle védelem, hogy ilyen extrém eset gyakorlatilag nem fordulhat elő.
De hová kell 1200W?
Valami combos CF/SLI rendszer lesz egy agyontuningolt CPU-val?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
aswmaster
tag
sziasztok,
most rakok össze egy izmos konfigot és 1200W körüli tápot keresek hozzá.
a mostani gépemben egy 450W-os CHIEFTEC van, ami már Isten tudja mennyi ideje jól szolgál.kinéztem a CORSAIR AX1200i-t, de a hozzászólásokánl azt olvastam, hogy para, hogy egy ágán is le tud adni 100A-t, mert rövidzárnál tűz lehet (azt meg nem szeretném, hogy leégjen a ház , ugyanakkor az ára alapján (90e) meg jó minőségűnek tűnik (bár a tápos tábliban úgy láttam, hogy Flextronics belseje van, nem tudom, ez mennyire jó).
a másik egy CHIEFTEC, ami 1250W viszont jóval olcsóbb (56e) CWT belsővel.melyik legyen? azért a CIRSAIR-el jobban járnék, nem?
köszi előre is a válaszokat!
-
Potzee
addikt
válasz kiszi07 #64659 üzenetére
Elég az 500W, de az újabb GSP széria (A8 végződésű) CWT belsőre épül, ami már nem annyira megbízható, mint amilyen a korábbi Delta belsős széria volt.
A CTG 500-as jobb választás (Sirtec belső) de ennek a két 12V-os ágának a maximális össz teljesítménye valójában 400W...szóval, inkább CTG 550 (2x 12V ág 25-25A, max. 450W) vagy az újabb Thermaltake Hamburg 530W (TR2-530AH2NSW), ami már Sirtec belsőre épül (egy ágas, 38A, max. 456W)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
DISZKOSZL
újonc
Szerintetek jobb választás lenne a Seasonic S12G ATX gamer tápegység 450W 80+ Gold BOX
3500Ft-al töbért, mint a Seasonic SSR-360GP 360W ATX12V v2.31 tápegség?
Egyelőre ahogy számoltam most a 360 is elég lenne.
Tudja valaki, hogy mivel tud többet egy gamer tápegység vagy csak reklám?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok,
i7-2600
HD 6870
2db HDD-hez melyik tápot vegyem? Chiftec GPS 500W-os elég lesz vagy ctg?Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
rostiron
őstag
válasz BomiBoogie #64656 üzenetére
Marad benne tartalék, vagy éppen elég a gépemhez ??
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Adler
aktív tag
válasz Stonerice #64638 üzenetére
igazán még nem terheltem le a tápot. de eddig hangtalan. mondhatnám úgy is, hogy csendben teszi a dolgát a venti.
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Molk
tag
válasz BomiBoogie #64649 üzenetére
Akkor minden rendben lesz, - köszönöm. És további minden jót.
[ Szerkesztve ]
-
Molk
tag
válasz BomiBoogie #64646 üzenetére
Kösz. És még annyit kérdeznék, hogy a tápnak van olyan "hozzá illő" tápcsatlakozója (vga-hoz)? (nem vagyok otthon ebben...)
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy tápegységnél mennyi megengedett tűréshatár a feszültségeknél ? A 12V alapból 11.8V , ha elindítok egy furmarkot leesik 11.5V -re.
Multiméterrel mérve. Egyébként a gép stabil, nincs vele gond de már elég öreg a tápom.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Molk
tag
válasz Grave_444 #64641 üzenetére
Üdv Mindenkinek.
Abban kérném a segítségeteket, hogy szerintetek elég lesz e egy Chieftec iARENA GPA-500S 500W táp ebbe a gépbe?
Alaplap: Asus P8H61-M LE/USB3
Videokártya:ASUS R7260X-DC2OC-2GD5 R7 260X 2GB GDDR5 PCIE
Processzor: Intel i5 3450 3.1GHz
Merevlemez: WD 500GB
(Esetleg valamit kifelejtettem?)Válaszotokat előre is köszönöm.
-
zolee0307
őstag
válasz Balazs9011 #64639 üzenetére
Elég egy 550w-os is, ha nem lesz tuning.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Balazs9011
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen tápot ajánlanátok egy Asus R9 280x-hez. A processzor AMD FX-8350. FSP Aurum Gold 650W-os tápot néztem ki az jó lenne? -
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem a Seasonic SSR-550RM tápomat. Tökéletesen működik, e héten szerdán volt nálam 1 hetes. Eddig nem ciripel.
Köszönöm Mindenkinek aki segített és persze külön Algolnak is! Köszönöm!
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
félisten
válasz arnocost #64628 üzenetére
Először próbáld meg lekapcsolni a BIOS-ban a "C6 Mode"-ot, mivel ez okozza általában az APU-knál a ciripelést. Ha ez segít, akkor fölösleges tápot cserélned - ugyanez lenne az újjal is.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Fateys
tag
Üdv! A mai nap szeretném megrendelni ipontól az új konfigomat és tápegységhez szeretnék segítséget kérni.
A szempontok,hogy alsó tápos házba kell, 400-500 w-os és megbízható márka,védelmekkel ellátva,kedvező áron (10-12 ezer).
Főleg Chieftecet néztem,mert jókat olvastam a márkáról.
CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8 jó lehet?megbízható? Az ára nagyon jó.
CHIEFTEC CTG-400-80P 400W vagy ez? jóval drágább,de legalább dobozos.
Nem tudom mi a jelentősége a típusoknál a CTG, GPS,GPA jelzéseknek.
Persze,ha ilyen árkategóriába tudtok másik megbízható márkát mondani,annak is örülök.
Amúgy egy alap konfigot kell vinnie,semmi extra. (Amd A8-6600K proci, Asus A78M-A alaplap, egy 500 gigás 7200rpm-es vinyó és majd később egy 64 gigás ssd és egy hd 6570-el videókártya.
Köszi előre is.Xiaomi Redmi 4X + Mi Band 2
-
zeusz55
senior tag
Bocs fiúk még egyszer, mert rendelnék.... szóval a kérdésem az lenne hozzátok hogy haver apjának állítanék össze egy home office gépet, alacsony budget ből, és tápot kivánok bele venni a pCXnél. Légyszi mondjatok megbízható márkákat (valami félszemüt a vakok között) mert most csak ennyi a keret olyan max 6000!
Konfig:
Gigabyte GA-B75M-D2V
Intel Celeron G1610
Kingston 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író
+ egy táptalan ház!Hálás köszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
C.F.
csendes tag
válasz tornas #64614 üzenetére
időközben én is rátaláltam a TÁP-ra magára, hogy a CM saját gyártmánya, de sehol sem találok pontos típus számot. Ezt a ház/táp kombót a CM adja így, kompakt kiszerelésben, vagy a forgalmazó dönheti el, hogy melyik tápot rakja bele?
Van valami tipp, hogy hol járhatok utána?
köszi
-
arnocost
csendes tag
Hello mindenki!
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy fx6300 konfig 7790es vga.val, és FSP 500w táp. 5800K-ról váltottam fx6300-ra és azóta "ciripel" a tápom. Szeretném lecserélni, segítségeteket kérném benne. Corsair HX450-es tápom volt sokáig ezért elsősorban előnyt élveznek nálam! Picit olvasgattam ez ügyben itt, hogy az FXprocik energiatakarékossága okozhatja ezt a problémát, de könyörgöm ne kelljen már kikapcsolnom pont azt a funkciót, ami pénzt takaríthat meg számomra 2014-ben.
Corsair CX430 szimpatikus nekem, de sokan nem kedvelik a Builder szériát
És persze kérdés, hogy elmúlna-e ez a bosszantó ciripelés???
Kérem, aki tud segíteni az írjon és előre is köszönöm annak meg egyébként az oldalnak is mert sztem ez a leghasznosabb leglátogatottabb oldal itthon! -
Zsohi
őstag
válasz alfiboy #64621 üzenetére
Nem ismerem azt a házat, sőt még azt se tudom melyikről van szó.
Viszont nekem a Corsair 550D-ben a 4+4pin-es cpu tápcsatlakozó hátul elvezetve elér, de egy 10-15 centivel magasabb házban problémás lehet hátul elvezetve. A 24 pin-es alaplapi tápcsatlakozó már-már túlságosan is hosszú.https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Grave_444
nagyúr
válasz Cthulhu Dawn #64624 üzenetére
Elég lesz még ha tuningolsz is.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Sziasztok!
A következő konfigurációra elég lenne egy Corsair CX 430? Tuning is szóba jöhet.
-AMD FX 8320
-Gigabyte 970A-UD3P
-R9 270X
-1 SSD
-8-16 giga ram"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
félisten
válasz Potzee #64616 üzenetére
Köszi, de úgy látom, az öt évet vállaló boltok lényegesen drágábban adják...
És erről mi a vélemény?
Enermax NAXN 450W (ENP450AGT) 5 év garival[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! 6000 ig milyen tápot ajánlotok? Haver nagyapjának lesz, lap ram proci dvd ssd ennyi home office használatra! Tudom hogy ez nema legjobb árkategória, de mégis a sok SzxxR közül melyik a legkevésbé szxxxrabb?? Köszi!
https://www.pcx.hu/tapellatas/tapegyseg
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném!
Van egy Seasonic P520 tápom.
DS5-ben felfognak érni a kábeleirendessen a laphoz, vagy kell hozzá hosszabitó?Előre is köszi!
...
-
embe
nagyúr
Én most adtam el egy ilyen ház/táp kombót. Nekem a D3-as típusjelű volt, vagyis az ajánlott.
Nekem lazán vitte a 3570K-t húzva, crossfire-val. HD7870 + R9 270X
Ennek a tápnak ez a konfig semmi.[ Szerkesztve ]
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Most rakok össze egy mini-ITX es gépet ehhez szeretnék tápot.
Alaplap: Msi Z87I AC
Proc:i5-4570S
Ram:8 GB
Hdd:SSD+2 x 2TB Wd red
Ház:Corsair 250D vagy Node 304
Olyat szeretnék ami kompatibilis a Haswell lapokhoz.
Valószínű hogy dVga nem lesz a gépbe egyenlőre,mert nas-nak HTPC-nek és nettezésre használnám a gépet.(De azért jó lenne bele egy 500W körüli táp,mert esetleg később berakok egy VGA-t ne keljen rögtön cserélni)
Eddig ezeket néztem (ezek elvileg Haswell kompatibilisok)
Igazából nem tudom melyik lenne jó választás.
A pénz is számít mert nem gondoltam hogy ennyibe fog kerülni a táp,de azért gagyit se szeretnék mert ha egy rossz minőségű táp elszáll nagy kárt okozhat.
Moduláris táp lenne a praktikus,mert nem lesz túl sok hely a házba.(ezért nekem az első kettő tetszik)
De ha tudtok jobbat szívesen meg hallgatom.-Cooler Master G450M 18e
-COOLERMASTER G550M 22e
-BE QUIET! Pure Power L8 500W 19e
-FSP Aurum S Gold 500W 22e
-FSP Hexa 500W 14e
-FSP Raider 550 16eElőre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Potzee
addikt
válasz AxBattler #64613 üzenetére
Mindegyik XFX tápra alapból 2 év garancia illetve 5 év kiterjesztett garancia van a regisztrációtól számítva. A regisztrációt a vásárlástól számított 30 napon belül kell megtenni a gyártó oldalán és igazolni a vásárlás tényét (blokkal, számlával, stb.)
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
tornas
őstag
Egy 550 W-os táp bőven elég ehhez a konfighoz.
A Silencio házhoz - ha minden igaz - akkor elvileg egy CM GX 550 W-os táp van benne. Viszont ebből két fajta belsővel szerelt is van: Enhance és a Seventeam. Ez utóbbi nem valami jól megtervezett konstrukció. Pontos típuskód kellene ahhoz, hogy kiderüljön milyen belsővel szerelt GX550-es táp van a Silencio házhoz.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
félisten
Corsair és XFX között 1k a különbség, a BQ! meg annál is drágább 1k-val.
Köszi a választ, így egyértelmű!Csak azt nem értem, hogy egyik helyen 5 év garit írnak az XFX-re, máshol meg 2 évet.
Hogy van ez? A +3 év gyártói gari lenne? És azt hol tudom érvényesíteni?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
SRII
őstag
válasz AxBattler #64609 üzenetére
Be Quiet! Pure Power L8 350W - FSP belsős
Corsair CX430 - CWT beles
XFX Pro 450W - SeaSonic belesHa ezen tápokat szemelted ki magadnak és kedvező, közel egy árban vennéd őket, akkor én mindenképp maradnák a SeaSonic belső mellett!
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
félisten
Üdv!
Ezek közül melyik az ajánlottabb? Minimális árkülönbséggel tudnám megvenni, szóval az ár nem számít.
Be Quiet! Pure Power L8 350W
Corsair CX430
XFX Pro 450W"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
C.F.
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudakolni, hogy ehhez a a confighoz elegendő-e a vajon a COOLERMASTER RC-550-KKA550 Silencio 550 GX550W kiszereléshez tartozó "gyári" 550 W-os tápegység? Sajnos semmilyen infót nem találtam arról, hogy ehhez a házhoz pontosan milyen tápegység tartozik,csak annyit írnak róla hogy hány W-os.
Valójában az is kérdés, hogy elegendő-e az 550 W teljesítmény ehhez a confighoz? Időveb bőviteni szeretném egy nagyobb CPU coolerrel, és esetleg még egy HDD-t is tennék bele, Továbbá használni szeretném olykor-olykor a HDD docking funkcióját is.
Valójában annyi csak az elvárásom a táppal szemben, hogy legyen csendes és megbízható.
A gépet elektronikus zeneszerzésre, kisebb videók vágására, sound design-ra fogom használni. Előre láthatóan jó sok munkaórát kell majd kibírjon.
Alaplap:
GIGABYTE GA-Z87-D3HPProci:
INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOKSZMemória:
KINGSTON 16GB HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9T3K2/16XHáz + tápegység:
COOLERMASTER RC-550-KKA550 Silencio 550 GX550WEzekkel már rendelkezem:
VGA: ASUS GTS 450
SSD : 120 Gb Kingston HyperX 3K
HDD: 2 TB WD caviar green 5400 rpm
DVD író, monitor, egér, bill stbHa esetleg ez a 2 az egyben (ház és táp együtt) kiszerelés abszolút elvetélt ötlet, szívesen fogadok 1-2 alsó-közép kategóriás tápegységre vonatkozó tanácsot, hogy milyet lenne érdemes vennem.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
-
StarZ3r0
tag
Illetve meg annyi, hogy a raidernek silver minositese van, az ad valami elonyt neki?
-
StarZ3r0
tag
Egyszerű kérdésem lenne:
Ezen 3 közül melyik lenne a legjobb:
XFX Pro 450W
XFX Pro 550W
FSP Raider 550A gari miatt az xfx fele húzok, de a raidert is ajanják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest