-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vittorio7
őstag
válasz Joe Swanson #66397 üzenetére
De a GX táp hirdetés első hozzászólásban már Potzee leírta a lényeget.
-
vittorio7
őstag
válasz Joe Swanson #66393 üzenetére
Ha erre gondolsz: RS-550-ACAA-D3 akkor Enhance Electronics beles tehát ajánlott táp.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz Hardver Arc #66394 üzenetére
Rá lehet mivel alapbol adnak atalakitot amivel 2 molexbol egy 6 pineset csinal.
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Chieftec-iARENA GPA-500S8 Erre a tápra rá lehet dugni egy r9 270x vapor kártyát? Elvileg 2*6 pines kell neki.. -
Joe Swanson
senior tag
Gx 550 cooler master?
-
_DiEGO_
őstag
-
_DiEGO_
őstag
Hassatok rá kicsit és segítsetek tanáccsal [link] , hogy ne azzal a noname 400W táppal vágja haza konfigját
esac 400w
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Joe Swanson #66387 üzenetére
Ez sz@r tap, szutyok Seventeam belsos :/
Keruld!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Joe Swanson #66383 üzenetére
400-ase nem hiszem.
Minden haznak vannak specifikacioi.
Alsotapos, de mekkora haz.. Nem mindegy. Van alacsony,magas... Hazhoz nezd, a kabelhosszok a neten.
Kabelmenedusmentesbe nem hinnem hogy el fog erni
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
-
VBalazs
csendes tag
Sziasztok!
ATX tápot keresek, amelyiknek van -5V kivezetése is. Sajnos a boltok kínálatában nem látni a kimeneti értékeket, és az eladók sincsenek a helyzet magaslatán.
Üdv.:
VBalazs -
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! FSP hexa kabelei elernek mindenhova also tapos hazba?
-
tornas
őstag
Egy kis érdekesség:
Thermaltake Toughpower Power Express VGA 450 W, 650 W kiegészítő tápegység a VGA-(k)nak. CWT belsővel rendelkezik. A létjogosultsága erősen kérdőjeles, szerintem. Kis hazánkban úgy néz ki, hogy nem kapható. Viszont van egy 650W-os itt:[link]
Valamint LDLC tápegységek Seasonic belsővel
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
hash99
senior tag
válasz vittorio7 #66377 üzenetére
Négy hónapos a táp használtan vettem gari még van rá bőven de annyira nem hangos hogy cseréljék szerintem... Terhelésnél elmúlik a cicergés, üres járatban illetve kikapcsolt állapotban zavaró. Terhelésnél a ventijét hallom hangosnak pedig úgy tudtam az ADDA ezen ventije halknak számít de nem tűnik annak.
-
vittorio7
őstag
válasz hash99 #66375 üzenetére
Jó kérdés. Próbáld meg. Elvileg nem számít hibának, és normális jelenség. De ha nagyon hangos, akkor megpróbálhatod gariztatni.
Mikor vetted? Mert ha internetes vásárlás történt akkor 8(14) napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
Ismét megkérdezném, ciripelésért lehet gariztatni tápot vagy e miatt nem cserélnek?
-
LIL D
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek Fractal Design Newton R3 600W tápról?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Potzee
addikt
Az alaplapi gomb elemet kiveszed és vársz néhány percet...régebben még egy jumpert rá kellett tolni a CMOS reset tüskékre, de mostanában már nincs ilyen, ha jól tudom.
HDD adatkábel?
Az is lehet gebaszos...minden elindul szépen, csak nem tölt be az op. rendszer...cseréld meg a SATA kábeleket!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
hash99
senior tag
Nem teljesen ide illő kérdés de azért Megkérdezem.
Ha sípol a táp nem túl hangosan de sípol és engem zavar azért lehet gariztatni? XFX Pro Edition félmoduláris 650w tápról lenne szó.
-
d3zs0
tag
-
mmm007
csendes tag
én is kérdeztem de mindenki csak a cpu vga- val van elfoglalva!!
"
Tudna valaki ajánlani az alábbi konfighoz tápegységet?:
Amd A6 6400k
Samsung 160 Gb hdd
1x 4Gb 1600 mhz Corsair ddr3 ram"
valaki? -
d3zs0
tag
Üdv!
Volt egy [kérdésem] amire kaptam is válaszokat ezúton is köszönöm Asbee, SpZ és vzsryl!
FSP400-60APN mellett döntöttem (4 év garancia...).
Viszont van egy kis problémám, igazából nem tudom, h melyik topikban kérdezzem...
A lényeg annyi, h a monitoron nincs jel szöveg jelenik meg...
Az alaplap, CPU, RAM, táp mindegyik teljesen új, és az alaplap kompatibilitási listáján is szerepel a CPU + a RAM is.
A régi KINGMAX RAM-ommal is próbáltam, azzal sincs jel (ez is támogatott.)
HDD-k felpörögnek, ODD nyitható, pörög benne a lemez, RJ45-ös ledek villognak.
CPU ventilátor pörög.
Ja és ugyebár ennek a tápnak el kéne bírnia a konfigot...Gyárilag hibás CPU-t kaphattam?
Vagy mi lehet a hiba?Előre is kösz a válasz(oka)t!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Victoryus94 #66337 üzenetére
Ha nem ertesz hozza, miert mondod, hogy vegyen masikat ¿?
El fogja birni, az egy nagyon jo tap.
Tedd hozza, hogy mi volt ami elpukkant nalad.. Mert tudok fel marek "450-est"... Amik annyit se tudnak mint egy 10 eves FSP...
[ Szerkesztve ]
-
mmm007
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani az alábbi konfighoz tápegységet?:
Amd A6 6400k
Samsung 160 Gb hdd
1x 4Gb 1600 mhz Corsair ddr3 ram
Alaplapból mi lenne jó választás? -
3.Aragorn
addikt
válasz Joe Swanson #66342 üzenetére
Nem azok, de a seasonic belső véleményem szerint jobb mint a Sirtec (az fsp is az, no nem mintha az a sirtec rossz lenne, sőt. nagyon is ajánlott). Ezért nem említettem, meg amúgy is ezek csak példák, nem volt célom minden opciót kimeríteni.
bluyoo: valóban, az 550-es sem vészes árban.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz 3.Aragorn #66341 üzenetére
"FSP Raider 450W (ha találsz még)" Hát elég jó vétel lenne.
De sajnos soha nem láttam itthon. Bár szerintem az 550-es változata simán megéri, akár kisebb vasakba is.(#66340) freeroam12
Pl. az említett FSP Raider 550 a 16K-s árával. Szóval annyiért mint a másik két ajánlott táp a Seasonic S12II 430 Bronze, XFX Core Edition 450.Bazinga!
-
3.Aragorn
addikt
válasz Joe Swanson #66340 üzenetére
Ez az összeállítás kis tuninggal, full terhelve eszik 275W-ot, szóval egy 350-es táp ide is bőven elég.
Ilyen picit nehéz találni neked megfelelő kábelezéssel. Amit pl. érdemes venni:
Seasonic S12II 430 Bronze
XFX Core Edition 450
FSP Raider 450W (ha találsz még)Az első kettő seasonic beles, az utolsó fsp, mindháromra egyben hagyott 12V-os ág jellemző, ami egy későbbi combosabb vga vagy tuning miatt lehet érdekes. Ha jól emlékszem, 5 év gari van mindegyikre.
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Egy olyan tápot keresek, aminek HOSSZÚ a kábrle ugyanis also tapos hazra valtottam. A masodik pedig egy N power tapom van ami erett a cserere. Amit ki kell hajtson:
R9 270x
I54670k
8 gb ram. Megbizhato tapot keresek amelynek a kabelei elernek mondenhova. ár/ érték legjobbját keresem! -
3.Aragorn
addikt
válasz BookerDeWitt #66336 üzenetére
Ha nem tuningolsz, elég kell hogy legyen a táp. 300W környékén fogyaszthat full terhelés alatta rendszer.
Ha viszont tervbe van tuning, vagy egy későbbi vga csere, akkor oda már kellhet egy 400-450W-os. -
BookerDeWitt
tag
válasz Victoryus94 #66337 üzenetére
Igen,ezen gondolkodtam én is! Csak láttam,hogy elég combos konfigokat képes elvinni ez a táp! Egyébként ez is bronz! 80+
Láttam ph-n teszteket teljes rendszer fogyasztásokról és ott 297Wattot írtak a fiúk!
Nem teljesen értem ilyankor,hogy miért vegyek 500wattot!
Azt pedig itt írták,hogy lényegesen jobb,ha olyat veszek,ami közel áll a teljes fogyasztáshoz,mert hatékonyabb!Köszönöm a válaszodat és a segítségedet!
-
Victoryus94
őstag
válasz BookerDeWitt #66336 üzenetére
Szerintem keress jobb tápot. (bár nem értek hozzá).
Nekem az FX-6300-as CPU elég sokat zabált.
Én Ati 7790-es kártyát használok. Egy játéknál robbantás közben a tápom szinte szó szerint szétrobbant.
(volt egy nagy durranás, aztán se kép, se hang).
Ráadásul 450W-os táp volt. Azóta magamnak nézem az alkatrészeket, de mindig rákérdezek neten.Vagy vegyél bele egy minőségi 450W-osat, vagy bronz fokozató 500W körülit.
[ Szerkesztve ]
-
BookerDeWitt
tag
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget!
Lenne egy Seasonic SS350ET tápom!
Az lenne a kérdésem,hogy ezt a konfigot elvinné?
Gigabyte 990FXA-UD3
4x2gb Kingmax Nano Gaming 1600
Amd FX-6300
2db HDD esetleg 3
Geforce 560ti vagy 660Tudom,hogy nem egy nagy táp,de jelenleg egy Coolink MPT502 van benne és azért ez jobb!
Érdemes átteni? A 6pines VGAcsatikat csak molexel lehet megoldani,mert nincs rajta,azt tudom!
Előre is köszi mindenkinek! -
Victoryus94
őstag
Egy ismerősöm szeretné fejleszteni a gépét, hogy tudjon videót vágni.
Viszont úgy vettem észre, minden gyenge, szóval fokozatosan lesznek cserélve a dolgok.
(ezért még nem tudom , pontosan mi lesz a végleges felállás, viszont a tápegységekhez nem értek)i5-ös CPU
Radeon R9 270X vga
8gb 1800MHz RAM(ok)
2db HDD (250GB, 1TB, esetleg SSD -még kérdéses)
dvd író
+valamilyen alaplapMilyen tápot nézzek bele, ami tuti elég neki (akkor is, ha esetleg egy picit erősebb cucc kerül bele a felsoroltak valamelyikéből)?
Emellett nem túl drága? (20k-tól lehetőleg nem több)
Nem túl hangos, és nem nyírja ki a gépet sem.[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz Laprasi991 #66333 üzenetére
Bele kellene nézni a tápba. Ha kitakarítottad és nincs baja a kondiknak sem, akkor használhatod tovább. A ventit ki tudod cserélni, nincs fixen bekötve, rendes dugó van hozzá. Tudom, mert én is ilyet használok (szintén 2009-es) és pár hete szedtem szét takarítás végett. Így pár ezerből megúszod a dolgot, amúgy hasonló minőséget 20k alatt nemigen kapsz.
-
Laprasi991
aktív tag
2009-ben vásárolt Corsair VX450 tápomban egy ideje már zörög a venti, meg aztán nem is mai darab...
Érdemes esetleg lecserélni egy újra?
FSP Hexa 400-t néztem utódnak.
Minőségileg tudja azt, amit a VX450?
Kompatibilis egy APC szünetmentes táppal? -
tornas
őstag
válasz vittorio7 #66331 üzenetére
Ezen teszt szerint szódával elmegy. Egyéb apróságokat leszámítva, vállalhatónak tűnik, de én maradnék a biztosan bevált dolgoknál. Végeredményben van ennél jobb vétel.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
malgab01
csendes tag
válasz Graphics #66326 üzenetére
A Seasonic kicsit húzos már árban 430W as még belefér azt mondom de nem jobb egy 500W os? ha később még gépet fejlesztek?
ez esetleg:
https://www.pcx.hu/termek/chieftec-ctg-550-80p-550w-tapegyseg-67461# -
Graphics
Jómunkásember
válasz Taifa Díaz #66324 üzenetére
A Chieftec egy alap táp ha azt nézzük. Ár-értékben jó, viszont hiába 500-as, 2 ágas.
Persze az említett konfighoz jó.
-
malgab01
csendes tag
válasz Taifa Díaz #66322 üzenetére
és melyiket ajánljátok sztem nem lesz pénzem drágába :S Corsair 550W?? vagy melyik a legcsendesebb a 3 közül?
-
malgab01
csendes tag
ÜDV!
Milyen tápot vegyek a gépembe?
I3 3220
4gb ddr3 1600
HD 7770 OChttps://www.pcx.hu/termek/fsp-500w-fsp500-60apn-tap-57599
https://www.pcx.hu/termek/chieftec-ctg-500-80p-dobozos-tap-48595
https://www.pcx.hu/termek/corsair-550w-vs550-cp-9020050-eu-tapegyseg-116714
https://www.pcx.hu/termek/be-quiet-500w-bqt-l8-pure-power-bn223-tapegyseg-74430ezek közt gondolkozam a Be quiet jobb annyivel mint amivel drágább? tényleg olyan csendes?
jelenleg egy lc power 500W van benne de ezt át fogom tenni egy régebbi gépbe ezért kell a váltás![ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
jaj nem lattam akkor meg amit irtal: Seasonic S12II-430-t
amugy ez 48€ afa nelkul (megtéveszto,elosszor engem is amikor pirossal emelik ki az áfa nelkuli árat.) de már cseszek rá megveszem ahogy itt van 58€ ert
430W eleg ennek a konfignak?
http://i.imgur.com/HIGCenL.jpg + ehhez még két darab 3,5 HDD[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
Szia!
Az első kettő az jó. Ez is egy jó megoldás. A Zm-ben, ha minden igaz ez a belső van: Hui Cheng Electronic Technology.
-
artiny
őstag
válasz vittorio7 #66306 üzenetére
bocsi hogy megoritlek de itt valaki azt irja egyik oldalon a velemenyeknel hogy halhato a táp ventije.
amugy a FSP raiden az nem jo? vagy a evga 500b errol van itt video is 5:29 nel.
Mondtatok hogy a EVGA,CROSAIR ba szoktatk rakni FSP ,Seasonic belsot .Ebben miylen lehet?ezt talaltam : "Today’s EVGA 500B Power Supply (100-B1-0500-KR) is the smallest capacity power supply that it offers and is produced by HEC."
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
Elsőnek én sem az RM-t javasoltam. Seasonical indult a dolog. Csak nagyon halkat akart. De látom neked könnyebben, gyorsabban megy a szlovák oldalon a keresés.
artiny
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz 3.Aragorn #66266 üzenetére
Nem az enyém egy ismerősöm cégébe vándoroltak ezek a gépek. Ez az ismerős pedig spúr mint állat, nem érti meg egy normális tápegység hosszabb távon befektetés, dehát... Mindegy, ha lesz velük valami majd jelzem itt, mit bírt a csodatápegység
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
vittorio7
őstag
ÉS az Ft-ba átszámolva kb. 15 ezerbe kijön?
-
artiny
őstag
válasz vittorio7 #66302 üzenetére
csak ma vittek el a gepemet ezert nem vettem eddig meg,de most amr muszaly lessz valmit vennem
FSP volt igen az elott amivel szivtam is mivel randoban elkezdtett csapagyossan a ventije bugni.
akkor marad a seasonic T3 csak a baj hogy semmi video nincs rola h hogy megy,de a leirasban a velemenyeknel azt irjak hogy halk,remelem jo lessz
Asbee: ezek mar eleg dragak, jo lenne a keretet kb 50€ ig loni mert mar igy is tobbet koltok amit vartam.
KOSZONOM A VALASZOKAT
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
-
vittorio7
őstag
Oké, oké.
De ez volt az alap kérdése artinynak. Meg artiny innen szerzi be a tápokat.
Hátha Te tudsz egy jó csendes olcsó megoldást ajánlani neki. Innen indult a kaland.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest