- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dadosc
csendes tag
FX-8120 3,4 Ghz
Asrock 970 Extreme3
Eddig ennyi .tudnátok tápot ajánlani ehhez a konfighoz?
Max 12e ftot szánok tápra -
dadosc
csendes tag
Sziasztok
erről a tápról tud vki infot? vegyem nem vegyem? -
ZeroZ
tag
válasz
moha21 #52349 üzenetére
Hali!
Tápnak szeretném megmérni a feszkóit, hogy leteszteljem mennyire megbízható. Műszerem még nincs. Majd kérek valakitől valami feszkó mérőtValami weboldalon nincs valami írás esetleg, hogy hogy kell ilyet csinálni? Meg milyen értékek az elfogadhatók, és egyáltalán miért baj ha ezek a feszkók bizonyos watt-nál mások? Nem értem ezeket csak annyit tudok, hogy az nem jó. Ha valaki tud még ilyen weblapot, blogot, hogy kell tápot szoftveresen, meg hardveresen tesztelni, megköszönném. Egy régi táp 1 évet ment, 5 éve áll, és kérdés, hogy fog -e nekem működni a következő 5 évben (FSP Zen 300). Erre akarok tesztet. Mit érdemes csinálni, hogy tudjam, megbízható -e, vagy vegyek egy másikat. Előre is köszi a válaszokat.
-
Drizzt01
őstag
Chieftec 750W (CFT-750-14CS)
Ezt a tápot nyugodtan meg lehet venni ? Megbízható ? -
Baggio04
aktív tag
erről a tápegységről mit érdemes tudni?:
535W Raidmax RX-535AP Moduláris, 80PLUS Bronze/PFC/13.5cm LED fan -
-
betyarr
veterán
üdv!
melyik az a táp amelyik nagyon jó árban van,nagyon halk,nagyon megbízható,5 év gar jó lenne hozzá,de nem feltétel és kihajtaná ezt:
fx-6300
asus m5a97 evo r2
7770 (ebből idővel lesz továbblépés)asszem ennyi a lényeg többi csak sallang (hdd,ssd,hűtés,odd)
köszi!
-
Buci21
addikt
Nincs nálam a táp, csak mondták hogy van egy ilyen, vihetem mert feleslegessé vált. Amit tudok, hogy Thermatake Toughpower 750W. pontosan ilyen, ha ez segít
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Egy régi Athlon XP-s konfigba kellene nekem egy halk táp. a mostani "Dana 400 W" már elmúlt 10 éves!!! és igencsak hangos..
Gondolom csúcsminőség a javából..
Az alaplap Asus A7N8X, amin még valami régebbi 20 pines csatlakozó van, ha jól számoltam.. A lehető legolcsóbb, leghalkabb tápot keresem hozzá.. Természetesen használt is lehet..
konfig:
xp 2600+
1 GB ddr400
gef4 ti4200
1 HDD
Dvd rw
Dvd romEz a régi Lan partis masinám. Cod 2 csak úgy suhant rajta
Ma már csak szüleim használják netezésre
Köszönöm
-
Drizzt01
őstag
Chieftec 750W (CFT-750-14CS)
Ezt a tápot nyugodtan meg lehet venni ? Megbízható ?
-
Buci21
addikt
Üdv!
Thermaltake Toughpower 750 mennyire megbízható? Channel Well bél van benne ahogy néztem. A kezembe került egy, és be merjem tenni gépbe?Készenléti kör kondijai cserélve lettek, ennyit tudok a múltjáról. Elindítottam kézben, a feszültségértékek stimmeltek, pontosak. Táp ez vagy hulladék? Súlya van
Egy i5 2400 és egy 6870 el fog róla menni?Csak hozzám került, mégsem dobom már ki ha nem hulladék.
-
-
[ Error ]
csendes tag
válasz
speedydb23 #52352 üzenetére
Köszi, tehát egy 450-es elég, ha jó minőségű. Én FSP-ben gondolkoztam.
Valakit nem érdekel egy Gigabyte Superb GE-R460-V1 pár ezerért? (postázom is
-
SRII
őstag
válasz
gOldie #52356 üzenetére
csak azért írtam mivel lehet nem tudod...
ha tervezel egy kis vga tuningot és egy kis proci húzást ésszerű keretek között még, akkor is elég az 550w simán, de én mivel jövőre pillantó emberke vagyok, és bármi jöhet cserére a konfigoddat illetően, még terheléskor nem is melegszik semmit szinte, sőt nincs is nagy árkülönbség köztük én a 650W tipplek, megbánni nem fogod, hisz FSP, de ha több van rá akkor már xfx 650w -
Drizzt01
őstag
Köszönöm a válaszokat . Terveztem a táp cserét is , ha feltétlen muszáj .
Esetleg erre ha lecserélem ? Chieftec 750W (CFT-750-14CS) -
speedydb23
senior tag
-
gOldie
tag
sziasztok, most tervezek uj konfigot venni, 4670k es gtx 660 lesz benne, ehhez keresnek egy jo csendes tapot. El kellene vinnie egy kis 4670k tuningot is es esetleg kesobb( 1-2 mulva) egy erosebb videokartyat is.
Sajnos hiaba olvastam el az elso hsz-t nem tudom mekkora tapot keressek. FSP raider 550w vagy XFX core edition pro 550W eleg lesz nekem? (HDD egyelore nincs, de majd lehet veszek egyet az SSD melle)
koszonom a segitseget -
speedydb23
senior tag
válasz
Drizzt01 #52346 üzenetére
Amit Duliee felvázolt az megállja a helyét, ahogy én is mondtam, hogy 480W-os ágra nem kötnék 2×200W vga + 65W procit és akkor még nem is vettem bele a HDD-t meg az apróságokat...
Tutira nem elég az a táp két HD6950-nek, de ha még rá dobsz egy i5 2500k procit máris meg se mukkan majd.
XFX650 kell neked, de ameddig G850 proci van a gépben értelmetlen betenni még egy HD6950-et mert az egyiket se hajtja ki szerintem.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Drizzt01 #52341 üzenetére
Két VGA-s rendszerhez, főképp ilyen kaliberű kártyánál 650W+ a javasolt...
A HX amúgy is ventibajos, mivel a Corsair eltért az ajánlott értékektől, amit a Seasonic megadott... Emiatt hajlamosabb melegedésre.
Ha most ezt megterheled még két VGA-val, annak tuti nem lesz jó vége...
520W-os táp , tud 480W-ot 1 ágon.
- 1 kártya + proci + alaplap fogyasztása megáll: 300 W körül ez még ok.
- 2 kártya + proci : Dobsz rá egy VGA-t pluszba, az már ha nem is hajtja ki a két VGA-t a proci eléggé határközeli.
Ha dobsz bele egy i5 szintű procit, akkor az pedig lekapcsolással fog végződni...
Tehát 2 VGA-val felejtős, az amúgy is melegedős táppal...
@(#52340) übiii : Azt a tápot jó messzire kell kerülni,ne is ajánld
-
Drizzt01
őstag
válasz
speedydb23 #52342 üzenetére
A proci egy G850
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Lenne egy olyan kérdésem , hogy van egy 520-as corsair tápom . Jelenleg egy 6950 Vga van , de érkezik a másik is . Ha jól gondolom el fogja bírni . Az a kérdés , hogy úgy is elbírja , ha a meglévő tápkábeleket osztom ketté ?
-
ZeroZ
tag
válasz
Graphics #52273 üzenetére
Köszi a választ. Egy FSP Zen 300W-ról lenne szó. Még olyan kérdések lennének, hogy
- műszeresen hogy kell mérni? hova kell és mit tartani?valami leírás van hozzá?, illetve
- milyen jelei lehetnek az "öregedés" miatt a romlandóságnak esetleg kondi fáradáson és cserén kívül?Köszi az ajánlót is.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
pcsabat #52334 üzenetére
Szia!
Köszi, sajnos 100K a gép kerete, és már így is nagyon a határon vagyok, tudom a táp az egyik legfontosabb szempont... Ha tehetném vennék neki egy Corsais-t nekem is olyan volt anno (TX650) tudom azok hibátlanok, de így hogy keret már nem sok jó lenne megúszni 5 ezerből...
400-as azt hittem kicsit kevés, de akkor ha jó hozzá el is kezdek keresgélni.
Köszönöm az infót...
-
pcsabat
őstag
válasz
B-L-A-C-K #52333 üzenetére
Mégis mennyi lenne a keret? Újonnan Ő is elvinné lazán a konfigot.
Egyébként nézegess aprón FSP-ket, 400W körül. Ezek megbízható tápok és olcsók. Bár én azt javasolnám, hogy egy ilyen gépet legalább egy fentebb linkelt ÚJ APN-el vagy egy Chieftec CTG400 80P-vel tisztelj meg, meg fogja hálálni.
Használtan esetleg még ilyenekre érdemes ránézni: XFX Pro 450W, Corsair CX400, Corsair VX450. Ezek elnyűhetetlen seasonic elektronikára alapozó tápok.
(nem mellegsleg az az 1x8 giga RAM sem lesz a rendszer legerősebb pontja, inkább legyen 2x4Gb, dupla sávszélességgel fog menni).
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Pc vonalon több éve nem mozgok, így kellene egy kis segítség. Megkértek rakjak össze használt/új alkatrészekből egy PC-t, ez lenne az:
- GIGABYTE GA-H55N-USB3
- Intel i5 750
- KINGSTON HyperX Blu 8GB [1x8GB] 1600MHz
- VTX3D HD7850 Black Edition 1GB
- WD BLUE 500GB 16MB 7200RPM SATA3 (WD5000AAKX)A keret már így is elég szűkös, ezért használtan milyen tápot ajánlanátok ehhez, a lényeg használt legyen minél olcsóbban ami nem egy codegen szintű, és elég a gépnek...Elég ha pár típust mondanátok hogy eltudjak indulni keresgélni...
Előre is köszönöm...
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Úgy fest alsó tápos házam lesz. Ahhoz hogy viszonyul a Chieftec ctg 500? Elérnek a kábelei? mATX lapom lesz, ha ez számít. Esetleg valami hosszabbító kellhet?
Valamint komolyabb vga kártyához ez kell nekem igaz? (6 PCIe: 2db)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
-
pcsabat
őstag
válasz
South Velen #52324 üzenetére
bocs, reggel van még
-
pcsabat
őstag
válasz
South Velen #52321 üzenetére
már amelyiknek. Nálam a 7950 @ 1150mhz @1.2V még nem mondanám különösen zavarónak, pláne játék közben (bár WF3 hűtés van rajta).
-
balintka
addikt
válasz
pcsabat #52318 üzenetére
Akkor megnyugodtam. Mindenképp moduláris tápot akartam, nagyobb teljesítményűt, mint a Corsair CX400. Illetve Haswell kompatibiliset. 25k körül csak az FC 550 volt, ami tudta mindezt. Remélem tényleg beválik.
A GTX 650 Ti-t átteszem a mostani gépből, jövőre veszek erősebb NV VGA-t (de max 50 ezer Ft-ost).
-
[ Error ]
csendes tag
Hello-hello !
Tippet kérnék.
Egy AMD FX-8320 Black + Asus M5A99FX Pro R2.0 + 8GB Kingston HyperX DDR3 Predator -hoz mekkora tápot javasoltok? 20 ropi környékéig.
A videókártyához van egy 5.25-ös FSP kiegészítő tápom (BoosterX 3, 300W - ha már anno rábeszéltek a rohadtak, akkor már szeretném megtartani és használni), ami egy Asus GTX 560 Ti(?) DCII-es (OC) hajt majd.
Ezen kívül, 1 db ODD, 1 max 2db HDD, egy Xonar és egy halom ventilátor ami a gépben van-volt-lesz. (meg 1-2 USB apróság)
Előre is köszönöm az ötleteket !
-
Doyle
tag
Sziasztok! Abban gondolkoztam hogy veszek egy ilyen tápegységet , de viszont még soha nem használtam Thermaltake tápot kérdésem az, hogy megéri-e vagy sem?
Köszönöm!
Üdv Peti
-
pcsabat
őstag
-
kisgyerek85
senior tag
Duliee: köszöntem
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
kisgyerek85 #52303 üzenetére
Ehhez még hozzájöhet:
Corsair VS350-es : CWT , alsókategória, de teszteken jól szerepelt.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
kisgyerek85 #52303 üzenetére
Nagyon semmi... 5 ezer körül elég necces
Volt bestbuy: Gigabyte ge-c420a-c2
Meg MMIX írta nemrég, hogy talán: IBM Lenovo
Ezenkívül: FSP350-60APN , ez már 8 felett jár inkább
Ja még van egy: néhol még található Thermaltake LitePower 450-es,amiból egy széria FSP belsős volt, másik viszont szar Solytech... első hozzászólásban a tápadatbázisban ki kell keresni a kódját, és az alapján rákérdezni üzletekben.
Őket már kifaggattam, de nincs készleten, és amíg nem kapnak ,addig nem is tudnak róla érdemben nyilatkozni
Pont ez az a szegmens, ahol kevés a minőségi cucc, viszont igény volna rá... De a minőségnek ára van.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Lehet olyat kérdezni, hogy 5-8 ezer forint között mi a bestbuy táp?
-
petya84b
tag
Én beüzemeltem tökéletes az FSP Raider S 650W. Ez már tényleg ezüst minősítésű. Talán egy negatívummal találkoztam, hogy a 4 Sata-t tartalmazó kábelen elég közel vannak egymáshoz a csatlakozók, ritkábbra is tehették volna azokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest