- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
üdv
a XFX 550W tápon csak 1db 6 pines csati van amit a videokártyára kell csatlakoztatni?
Az Asus ATI 5870-s van meg nekem arra kettt kell csatlakoztani.
Inkább vegyem az FSP Raidert 550W tápját? Drágább lett az most -
s3toraph
senior tag
válasz Graphics #42595 üzenetére
Értem, köszi! Igen, TFX-es, ha igaz 8cm-es venti (ránézésre).
Ez a lényeg, hogy halk és megbízható legyen! FSP-ben forasztott a ventikábel, megnéztem, ahhoz nem nyúlnék inkább, én nem tudom cserélni, plusz nem is lenne értelme szerintem, mert a venti csendes, csak kissé zsúfolt belül, gondolom ezért van szélzaj.[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz s3toraph #42594 üzenetére
Na kicsit utánajártam, hát-hát, lehet csak halkabb lenni a Delta. de még nézelődök
Ha nem garis már az FSP, lehet érdemes egy venticserét eszközölni rajta.
De ezek ha jól néztem TFX méretű tápok,szóval elég kicsi ventivel rendelkeznek.
Meg a Delta elég régi darab, az tuti / mondjuk megbízható
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek egy Delta DPS-200PB-138B rev.01 tápról? Max. 200W-nak van írva a terhelése, és 80+ -os a hatásfoka. Egy 250W FSP-50SAV(PF) TFX tápot cserélnék le rá, hogy halkabb legyen, mert az FSP ugyan tökéletesen elég és csendes, de zavaró a szélzaj amit csinál. Állítólag ez halkabb. Egy Intel D201GLY-t kell kiszolgálni + 1TB sata vinyó + 3 db venti.
Üdv
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
syberia
veterán
válasz Graphics #42592 üzenetére
Amíg nem kezd zajossá válni a csapágy bennük addig csöndben
végzik a dolgukat, eddig 2 fsp yate loon venti vált zörgőssé
nálam de a zsírozás tartós megoldásnak bizonyult.
Nincs tapasztalatom az általad felsorolt ventikkel de a
coolink folyadékcsapágya sokkal tartósabb megoldás.
Sok sikert a javításhoz!https://howbad.info/
-
Graphics
Jómunkásember
válasz sutyesz96 #42590 üzenetére
Válaszd a CTG-450-est és később sem lesz gondod a tápra, annak elég hosszúak a kábelei
@syberia: nos én is egy ilyen PNF-et vettem, egyelőre van bele Young Lin Tech ventim, de később majd kap egy ultrahalk Enermax, vagy BQ ventit, habár Swif2-1200-as is van épp itthon.
Milyen a gyári ventije / Yate Loon? /, mert amit én veszek annak beállt a ventije. + egy kondi lesz még cserélve
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz sutyesz96 #42588 üzenetére
"melyik 350w-os tápegységek az újak, 5k környékén? (apróról is jó)"
Újan nem fogsz ilyet találni.
Apróról:
FSP350-60HLN
Chieftec GPS-400AA-101 A
Chieftec GPS-450AA
Asus A45-GAUtóbbiak minőségi Delta belsőre épülnek
Illetve van itt egy jó vétel: Chieftec CTG-450, Sirtec belsős, jó kis táp , ő egy modernebb táp
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
melyik 350w-os tápegységek az újak, 5k környékén? (apróról is jó)
Esetleg 400w-os?Vagy régi, de jófajta?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Graphics
Jómunkásember
-
MMIX
addikt
Arctic Fusion 550RF és Corsair CX500 80+Bronz
www.computerbase.de -
Graphics
Jómunkásember
-
syberia
veterán
válasz Graphics #42583 üzenetére
Elolvastam a tesztet és azt kell mondjam hogy nagyon bejövős
a G360, a bordák méretéről azt gondolom hogy 80+ gold hatásfokkal
a táp maximális terhelésen sem fog megsülni, a tesztben ha jól emlékszem
5 fokkal melegebb levegőt fújt ki a beszívott levegő hőmérsékleténél.https://howbad.info/
-
-
Eagle16
addikt
válasz fenergie84 #42578 üzenetére
Az aktív PFC-nek nincs köze a védelemhez, de igen, aktív PFC-s. Itt olvashatsz róla: [link]
Védelem terén ezeket tudja: OCP, OVP and SCP (teljes körű)
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Eagle16
addikt
válasz fenergie84 #42576 üzenetére
Helló!
Innen a két legfelső FSP: [link]
4 év garancia jár velük, ha nem kellenek hosszú kábelek és sok csatlakozó akkor a 350W-os bőven elviszi azt a gépet.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Kollégámnak elszállt a tápja, kellene neki egy másik ebbe a gépbe:
- Amd 4000+ X2 CPU és hozzá alaplap,
- 2gb ddr2,
- Ati 6450 vga,
- 1db HDD,
- 1db ODD,
- felső tápos ház.
Megbízható, védelemmel ellátott, minél több garral rendelkezőt keresnénk, persze minél olcsóbban. -
speedydb23
senior tag
válasz Exelsior #42570 üzenetére
Értem, köszi a segítséget!
Esetleg még ezzel is szemeztem:
[link]
nem pontosan tudom, hogy most jó a Hexa sorozat vagy sem...még ezt is nézegettem, újonnan eléggé olcsónak tűnik ahhoz képest, hogy a tápegységek "Rolls Royce-a".
[link]plusz még ez is tetszik nekem, csak nem tudom mennyire megbízható:
[link]ami lemaradt:
ezek a márkák mennyire ajánlottak?
Aerocool
Antler
Njoy Rogue
Cooler Master Elite tápok[ Szerkesztve ]
-
falonpok
csendes tag
Sziasztok!
Egy új gép összerakásán munkálkodom, és hát nem nagyon vagyok biztos a dolgomban hogy milyen és mekkora táp kellene. Ezért szeretném ha valaki esetleg segítene.
A következő konfigot állítom össze:Alaplap: ASUS Sabertooth z77
CPU: Intel i7 3770k 3.4GHz
Memória: Corsair Vengeance 2x4GB (2400 Mhz) kit
VGA: AMD HD 7970
SSD: 128 GB (még pontosan nem tudom milyen márkájú lesz)
HDD 1 TB + egy külső 1TB merevlemez
Későbbiekben Blu-ray íróHúzni egyenlőre nem szeretném, későbbiekben elég valószínű
Tehát szeretném megkérdezni, hogy ehhez a konfighoz mekkora tápra lenne szükségem.
Válaszokat előre is köszönöm -
superecneB
őstag
Visszatérek PC-re és táp vásárlásán gondolkozom. Olvasgattam a topickban és az az igazság, hogy ha azt mondjátok amit kívánok lehetetlen ennyiért, akkor feljebb megyek az árral, de kb 15k-nál nem terveznék többet áldozni rá, amennyiben ezen két táp közül valamelyik/mind kettő kielégíti az igényeket.
Az XFX ProSeries 450W és Sharkon WPM400 között vacilálok főként. Régebben egy Corsair CX400-am volt amit nagyon szerettem legalábbis nem volt vele soha problémám és kellemesen halk volt a füleimnek. Kérdésem az lenne, hogy ez a Sharkon mennyire mormog, süvít?
Ha nem tévedek Yate Loon venti van benne, ezek általában nem a leghalkabb darabok.Az XFX-ben ha nem tévedek SS belső van. Ehhez manapság is ADDA ventit szerelnek?
Valószínüleg egyik táp sem menne max terhelésen egy mATX-es 1 HDD-s A10-5800K APU-s konfigot látna el, tehát lehet még itt a Sharkon sem pörögne fel.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora áldozatot jelent a modularitásért egy CWT belső használata, amennyiben egy kis jópofa csendes gépet szeretnék összerakni. Fractal Design Core 1000 ház kicsi belseje miatt gondolkozom a moduláris megoldás előnyein és a túl hosszú kábekre sincs szükség.
Mivel a hang megítélése meglehetősen eltérő személyenként, viszonyítási alapnak leírnám, a régi gépem zajforrásait:
EKL Cold Tower S775 idle kb 600-800-on pörgött, 2db 12-es Lian Li venti 5V-ra szabályozva, Corsair CX400, HD4850-et pedig egy Accelero S1 rev2. hűtötte amint egy Scythe Slip Stream Slim 12cm-es fix 800rpm-es venti volt. Ez a hangerő nagyon kellemesen halk volt számomra.
Az új gép egy apu-ból és egy tápból fog állni, esetleg 2db venti megy majd még bele leszabályozva. -
Exelsior
senior tag
Szia
25 pénzért ezt találtam [ Chieftec CTG-750C 750W ]
Ha ragaszkodsz a FSP-hez akkor jobban bele kell nyúlnod kicsit a zsebbe: [FSP Aurum 550W ]
De hogy milyen belsővel rendelkeznek ezt majd a szakik meg mondják. De nem rosszak az tuti.
Én személy szerint a chieftec-et venném.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
Exelsior
senior tag
válasz speedydb23 #42569 üzenetére
Amit linkeltél nem a megbízhatóbb szerintem.
Inkább kicsivel drágábban őt [ Chieftec CTG-500-80P ]ajánlanám és szerintem más is.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
speedydb23
senior tag
Akkor most szeretnék kérni egy kis segítséget!
Ehhez a konfighoz kellene egy táp ami korrektül kiszolgálná a rendszert!
Asus P5B alaplap
Intel Celeron E3400 processzor
4 × 1 GB Kingmax DDR2 1066 Mhz (800-on futnak) memória
Ati Radeon HD4850 512mb videókártya
Samsung 160GB sata winchester
LG (IDE) DVD íróerről valami vélemény?
[link] -
carr
őstag
Skacok, sziasztok!
Tápot váltok (váltanék), FSP-vel szimpatizélek. Régebben volt, nagyon elégedett voltam vele... blablabla...
CFben fogok hajtani 2db Gigabyte 5850-et, mellette van 990fx ex4 lapban, Phenom2 X2 555@X4 B55, meg 2x4+2x2Gb ram. 1x750G Hita, 1x1500G Samu, 1x256 Micron C400 társaságában. Keresek 500-600w körüli tápot, ami kellően halk (nem baj ha nincs hangja) , hogy később a HOC féle 2004 ben összeállított vízhűtéssel megtámogassam. Mit ajánlotok?
Nem baj ha moduláris, és nem túl drága. 20-25k-ig ér a takaróm.
Egyáltalán létezik ilyen, vagy belelóg a kezem a bilibe?[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
nagytibi
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy első ránézésre szokatlan kérdést. Egy ismerős asztali gépet szeretne összerakni, maximum 70-80 ezer forintja van rá (nem kell monitor és egyéb periféria bele), 1 videókártya, 1 vinyó, 2 RAM szerepel a tervben. Az a kérdés, hogy milyen táp ajánlható, hogy a lehető legkisebb legyen az áramszámla egy ilyen belépő szintű konfignál vagyis a gép fogyasztása minimális legyen? -
Exelsior
senior tag
Sziasztok
Tervbe van véve egy szellőzősebb ház de az alsó tápod.
A Chieftec GPS-550A-s tápnak elég hosszú lesz a táp csatlakozója az alaplapra?
Üdv.
-
djg
aktív tag
Sziasztok!
Sharkoon Silentstorm CM 560W tápomat szeretném majd beszerelni ebbe a házba: COOLERMASTER RC-550-KKN1 Silencio 550
Jelenleg a táp egy másik házban üzemel a ház felső részén. A CM ház viszont alsótápos. Felmerülhet gond?
Valamint a táp ATX 2.2. Ez miben kevesebb, mint a 2.3, a legújabb alaplapokat nem tudom rákötni?
Köszi a segitséget!
-
ebeni95
tag
Sziasztok!
Adott egy FSP250 60GTA táp. Alá menne egy 3.2 - 3.4 Intel Pentium4 Prescott proci, 512-2Gb ram (DDR400), HD3850-es VGA. Elegendő ehhez a konfighoz, vagy keresgéljek másikat?
Üdv!
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
-
MMIX
addikt
válasz Mekibácsi #42557 üzenetére
-lefelé
forrás: SHARKOON Vaya házteszt
Szerző: ShellKretor[ Szerkesztve ]
-
Mekibácsi
tag
Üdv!
Lehet, hogy cserélnék egy házat, és az újabb házakban (Pl. a Sharkoon Vaya-n amit kinéztem magamnak) már alul van a tápegység.
Az lenne a kérdésem, hogy minden következmény nélkül bele lehet pakolni ezekbe a régi tápegységemet alulra? Ilyenkor, felfelé kell fordítani a tápot?
Gigabyte SuperB 460W-om van.Köszi!
"Mekibácsi felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!" phmegbizhatosag.atw.hu
-
Irvine18
csendes tag
Köszi a tippeket mindenképp lementem őket, jövő héten kellene már valamit vennem. Viszont érdekelne a linkelt tápról a véleményetek. Sajna váratlanul ért a csere és nincs nagy keretem jelenleg vásárlásra.
-
smiti
veterán
válasz Irvine18 #42549 üzenetére
Ami még moduláris és jó lehet:ADATA HM-550 18.555Ft
Ez ha jól emlékszem a jótápok táblázatban ajánlott minősítést kapott.
-
Irvine18
csendes tag
-
Irvine18
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, hogy a következő konfighoz mekkora táp javasolt? Jelenleg egy gagyi 580W Black Power hajtja, de eddig bírta. Ha tudtok javasolni konkrét típust is azt megköszönöm! 600-650W körül gondoltam én és később még fejlesztés is belefér akkor (pl alaplap és proci csere 1155-re). Ár kategóriában 15e körül gondoltam +- pár ezer. Köszönöm előre is a segítséget
ASUS P5Q3, Intel Core 2 Duo E8400 - Zalman CNPS7700 AlCu, 2x4GB Kingston HyperX DDR3 1600Mhz, Sapphire Radeon HD5770 1GB DDR5, WD 500GB SATAII, Thermaltake V3 Black Edition 1x16cm+1x8cm kék ledes venti
[ Szerkesztve ]
-
Zala81
tag
Sziasztok! Szeretnék egy jó, halk és megbízható tápot 15e ft ig. Konfig:asrock extrem4 alaplap, 8320as proci,7850 kari ssd +2 vinyo. Előre is köszi!
-
djzsolt12
csendes tag
válasz Potzee #42534 üzenetére
Az nem nagyon számít hogy moduláris legyen csak az ár, nem szívesen mennék 900 fölé, hanem azon belül. De amúgy szerintem a chieftec se hinném hogy problémába esne 2 olyan kártyával mert azért ahogy néztem teszteket, elég jól üzemmel. a tesztekbe két gtx295-ös kártyát is elbírt pedig azok sem kis fogyasztással rendelkeznek, de várom még a további javaslatokat, meg hozzászólásokat.
-
djzsolt12
csendes tag
-
Potzee
addikt
válasz djzsolt12 #42531 üzenetére
Szia!
Chieftec Nitro II 85 + BPS-750C2 egy elég komoly paraméterekkel rendelkező táp (egybe hagyott 12V-os ág, 60A, max. teljesítmény 720W, 80Plus Bronze, moduláris) de - ha jól tudom - egy régebbi CWT elektronikára épül és már nem élő modell a Chieftec kínálatában. Talán újonnan már nem is beszerezhető...
Teljesítménye elég egy SLI rendszerhez!
Bár, én egy Seasonic, Enermax, Enhance elektronikát használó tápot jobban preferálnék...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
djzsolt12
csendes tag
Üdvözlöm a kedves fórum társakat, a következő tápról szeretnék véleményt kérni, mennyire jó, és mennyire megbízható, mit bírna el akár, és bírná a sli-t?
Chieftec Nitro II 85 + BPS-750C2
a jelenlegi konfigom a következő:
phenom 955 black edition proci
asus m5a99fx pror2.0 alaplap
2x2gb kingston ram 1600mhz-es
és egy darab msi gtx560ti hawk videókártya (majd később vennék még egy gtx560 ti kártyát)
1 ssd, és 1 vinyó
a jelenlegi táp enhance ATX-0250G
A válaszokat előre is köszönöm. -
syberia
veterán
válasz Potzee #42522 üzenetére
Nagyon tetszik az a kis G360, 12V ágon ugyanannyit tud mint
a mostani FSP 450-es és gold hatékonyság...14-ért megvenném
de a mostani árak mellett egyszerűen nem éri meg lecserélni a régit1 éve írták itt: Most nagyon jó áron (~13k) van a 400-as Aurum...
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Wheeler8
csendes tag
Sziasztok!
Az első hozzászólásban a hatásfok=1-veszteséget ki tudná valaki javítani? Nagyon bántja a szememet .
Az úgy sehogy nem jön ki. (ha mégis akkor bocs és megeszem a kalapom) -
ViZion
félisten
válasz KAMELOT #42516 üzenetére
Jáááájjj... ez kell nekem, csak az árát kellene megfelezni
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
KAMELOT
titán
Seasonic Platinum Series Fanless 460 W Akinek jó hatékonyságú és 0db-s táp kell.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ViZion
félisten
válasz Potzee #42513 üzenetére
Köszi Neked is!
Valamikor lecserélem sztem a 450 W-os darabra, az elég a konfigomnak.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #42508 üzenetére
FSP-nek szinte alig van egybe hagyott 12V-os ággal tápja... a Raider széria, Aurum Pro-k és az ERN 600/700/750
A Fractal Design nem gyárt tápot csak matricáz. Korábban volt két FSP belsős tápja (Integra 400 ill. 500) ezeket leszámítva hulladék ATNG ill. HEC beles tápjai vannak, ami nem ajánlott!
A Thermaltake szintén...ezek közt is csak elvétve találni használható tápot.
A Be Quiet! - leszámítva a felejtős Pure Power L8 sorozatot/HEC elektronika - szintén FSP elektronikára épít. Nincs egybe hagyott 12V-os ággal rendelkező tápjuk csak osztott.
Az Enermax az alsó kategóriában CWT belsőt használ, nem saját Enermax fejlesztésűt...pl.NAXN, GX, Tomahawk sorozat. Nem rossz cuccok, de nem az igazi Enermax minőség.15k környékén az XFX Pro 450 ill. 550 az ajánlott vétel!
(Seasonic elektronika, egybe hagyott 12V-os ág, 80Plus Bronze minősítés, ADDA venti, ami halkabb, mint a Yate Loon)
450W - max.408W teljesítmény-34A [link]
550W - max.528W teljesítmény-44APICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ViZion
félisten
válasz #25712384 #42510 üzenetére
Chieftec csatlakozói gagyik, lehet, h csak én fogtam ki rosszat, de azt nem szeretnék.
A hang leginkább arra emlékeztet, amikor régen a HDD "seekelt", persze sokkal halkabb, de jelenleg ez a leghangosabb a gépben. Inkább az zavar, h nem tudom ez azért van, mert ~2,5 éves már a SAGA II, vagy volt eddig is...Az XFX tetszik,
ebben a 12 V ág is egyben van?OK, gyárónál írja is.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #42508 üzenetére
Jah, más márka is jó lehet, csak Gigabyte, Chieftec, Codegen meg ilyesmik ne
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Adatlapomon a gépem, FX-6300 kicsit húzva+HD7770 egy halk gép, kicsi problémával
Van egy zizegés a rendszerben (olvastam a ciripelős bejegyzést, sztem nem fedi teljesen az én problémám). Kicsi zúgás van, főleg terhelésre, ahogy olvasgattam a táp lehet esetleg.
SAGA II 500W, szép és jó, ventit halkabbra és erősebbre cseréltem, az a része hangtalan.Gondolkodom a leváltásán is már egy ideje, ha nincs más tipp, akkor nyárra cserélem. Halk, hatékony tápot keresek, egybe 12 V ág legyen. Márkából FSP, Be Quiet, Fractal Design, Thermatake, esetleg Enermax vagy Seasonic (bár ezek nem férnek a keretbe sztem). Árban olyan 15 k körül kb., halk, hatékony: 80-85+, 4-500 watt elég sztem.
Jah, idle 70-80 W, terhelve ~240-280 W konektorból.
Van ilyesmi?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Épp a középterhelés miatt mondtam nagyobb tápot. Nem pont a te konfigodat vettem alapul, hanem egy "csúcs" egy vga-s mai gépet, ami bekajálhat load azért 300-350W-ot, főleg ha tele van pakolva hdd-vel.
Jó is hogy mondod, ssd-t még nem mértem rákötöm rackre, kíváncsi vagyok mennyit kér enni._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fLeSs
nagyúr
válasz Chaser #42501 üzenetére
Nem te, hanem én csináltam.
Nézd, 329 watt jött ki maxra úgy, hogy felülbiztosítottam elég sok mindent (VGA-n kívül HDD-t, SSD-ket, alaplap, ventik).
Abban a linkelt kalkulátorban is 329 watt jött ki maxra. Ezt csak azért írom, mert ez azt mutatja, hogy nem számoltam totális hülyességet.
Ez a max olyan max amin sosem fog menni a gép, mivel nem használok furmarkot, a HDD csak egyszer pörög fel, a ventik minimumom járnak, az SSD-k meg 5 helyett kb. 0,3 W-ot esznek.
Sztem nálam max 250-270-et fog enni a gép.
Ez a BQ 50%+ terhelésen 90% hatásfokkal működik."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
xysdrtz
tag
Köszönöm! Jó hogy nem ugrottam fejjel a falnak
[ Szerkesztve ]
"Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta."
-
Potzee
addikt
-
Chaser
legenda
Nem hiszek csak azoknak a teszteknek amit én csinálok egyébként persze elég 400W táp 1 vga-s rendszerhez. Megint más kérdés ha sokat van loadon járatva érdemesebb nagyobbat venni valamivel. Egyrészt nincs csúcs közelre járatva, másrészt jobb hatásfokon fog dolgozni - azonos hatásfokú tápokat alapul véve -.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest