-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz theooracy #128857 üzenetére
Náluk 12 év jótállással vásárolhatod meg a Seasonic Prime tápegységeket.
A honlapon ugyan 10 évet írnak a "Gold" változatra, de amikor telefonon beszéltem velük, azt mondták, hogy 12 évet adnak rá. Tekintettel arra, hogy az összes többi féle Seasonic tápegységre annak gyári jótállását adják, nincsen okom kételkedni ennek igazában.
(Hogy vásárolnék-e tőlük - a FB-os bejegyzések, és az Árukereső-n olvasható vélemények alapján - az már egy másik történet...)"Aquila non captat muscas."
-
zolee0307
őstag
válasz theooracy #129243 üzenetére
Még nem, vártam mostanáig, hogy visszaszólnak, de semmi. Úgyhogy rájuk írtam, hogy mi a stájsz. Még úgyis vennem kell procit, plusz még várok pár alkatrészt, szóval még ráérek.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
válasz theooracy #129255 üzenetére
Szerintem már nem lesz semmi a seasonic tápból. Az rbx felvitte az árát, plusz levitte a gariidőt is.[link]
Köpedelem ez a magyar kereskedelem, meg a törvények amik ezt lehetővé teszik.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Chaser
legenda
válasz theooracy #129305 üzenetére
tessék, +3e-ért 10 év gar és ez rmx 2018, ha már rm én ezt venném
újabb bele van az biztos, tesztek alapján mindkettő jó, rmx jobbdavie17
te a tdp-ről beszélsz, a tényleges foyasztás az lehet ettől esetenként sokkal több is, jelen esetben valós is beleférne, de a régi hexa mondjuk úgy nem túl jól sikerült, lehet vele próbálkozni, ha osztott ágas, ha csak egy db 12v-os ága van akkor is vinnie kellene elviekben gond nélkül ezt a konfigot_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Piftuka
veterán
válasz theooracy #129309 üzenetére
Mert az is egy remek tápegység. A tesztek alapján alacsony terhelésen az egyik legjobb. Egyébként kicsit újabb, mint az RMx.
Kicsit érthetetlen, hogy miért nem a kettő kombinációját árulja a Corsair. Ezt többen megjegyezték a tesztek során, illetve a fórumokon. Az RMx esetében is pozitívum volna a kondi nélküli kábel, és a gyorsabb sleep/wake mód Windows alatt.
Valószínűleg majd 1-2 év múlva megint átdolgozzák. Igaz... a minden szempontból jobb (és drágább) típus a kínálatukban az RMi. Az pedig már monitorozható is.
Az ár, és a jellemzők alapján mindenki eldöntheti, hogy melyik szimpatikusabb neki."Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
válasz theooracy #129305 üzenetére
Magas hatásfokra hangolt elektronika, főleg alacsony terhelésen villantja meg a tudását. Az védelmi áramkörét is tovább csiszolták benne, és ott a modern készenléti mód támogatása is.
"The PSU supports Windows 10’s new Modern Standby mode which can wake the computer faster than the one without (this feature requires a compatible CPU and motherboard)."
[link](#129309): Attól hogy néha csak egy ajánlott típust ajánlok, nem lesz nem ajánlott a másik-amúgy ajánlott- tápegység. Capisce?
(#129306) Chaser: Engem a szuper hatásfok győzött meg, tény hogy nem japán kondenzátorok kerültek bele, de a gyártói garancia itt is 10 év, tehát a minőségük bőven elég jó. A ventilátor pedig olyan keveset fog üzemelni a félpasszív üzemmód miatt, hogy szinte mindegy-nekem- a csapágy és gyártó típusa. Azért nem gagyi siklócsapágyasat pakoltak bele, annyira nem olcsójánosok Corsair-nél.
Viszont egy kis csalódás volt, hogy hagyományos rögzítő csavarokat kaptam mellé, a Super Flower bezzeg tudott szerszámmentesen szerelhető csavarokat mellékelni.
Ha ez marad a legnagyobb bajom az új táppal, akkor már megérte a váltás.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Piftuka
veterán
válasz theooracy #129314 üzenetére
"Tényleg, érdekes, hogy miért nem "gyúrták" össze a simát és az X-est, mindkettő jó tulajdonságait egybevéve... De hát a cégek üzletpolitikája kiismerhetetlen...."
Az a helyzet, hogy a Corsair szeret egy viszonylag széles termékpalettát tartani.
Nagyon valószínű, hogy az RM sorozat esetében is több alternatívát akartak nyújtani. Azért sikerült ez csak "félig" ezúttal, mert miközben az RMi ~kétszer drágább, mint az RMx (tehát könnyen behatárolható, hogy a cég melyik kategóriába pozicionálta), utóbbi és az RM között tényleg csak minimális az árkülönbség. És erre mutattak rá a tesztekben is.
Ha minden tulajdonságot figyelembe veszünk, akkor inkább lehetne a nevük RMv1, és RMv2, mert ugyanarra a platformra épülnek. És a fő tulajdonságokat illetően az hiányzik az egyikről, mint a másikról.
No mindegy. Persze az is könnyen elképzelhető, hogy idén gondolnak egyet, és tényleg összedolgozzák a kettőt."Aquila non captat muscas."
-
CriticalHit
őstag
válasz theooracy #154238 üzenetére
be quiet! Pure Power 12M 750W: HEC belső, 85 fokos tajvani TEAPO kondenzátorokkal.
Seasonic Focus GX-750: Seasonic belső, 105 fokos japán Nippon Chemi Con és Rubycon kondenzátorokkal.
Számomra egyértelmű a döntés."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
jeni
félisten
válasz theooracy #154333 üzenetére
Ha szeretnél spórolni pénzen egyik tagtól aki a kábeleket is gyártatt minőségében, tőle tudsz venni ,bevizsgált létesített átnézett tápegységeket tetszes szerinti W méretben,minőségi darabokat szinte féláron. Sőt ahhoz meg külön kérhető 12VHPWR kábelt tetszés szerint méretben, színben.
-
-
jeni
félisten
válasz theooracy #154383 üzenetére
itt ez csak 64 ezer és 10 év garis,igaz BONTOTT
-
őstag
-
őstag
válasz theooracy #154557 üzenetére
Nem kapcsolható 0db TUF Gaming 550B spec
Rog Strix 550G szintén 0db a spec szerint.Engem az ASUS Compare oldala zavart be. Ott rossz az összehasonlítás.
A Hide similarities gombot rosszul programzták be. De ezt csak most láttam.Az 550B-nél 5700G + 1650 Super mellett sem kapcsol be a venti. Böngészés, office és más szinte idle alatt nem. Csak rendes terhelés alatt. Pl. videó enkódolás. Akkor meg már nem a táp ventit hallom, hanem a 3 házventit és dupla ventis toronyhűtőt, ami elnyomja a táp hangját
A 0dB marad örök dilemma.
A BQ szerint rövidíti a táp élettartamát... és szerintem is van benne logika.
Az ASUS szerint 6-10 év gari így is bevállalható.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest