- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Geresics #139544 üzenetére
Kérdés mennyire akarsz fejleszteni, manapság már nem az ördögtől való egy 750-es minőségi táp, évekig le van a gondod és nem azon kell aggódni, hogy egy upgrade esetén elbírja-e a rendszert. Egy FD ion 760p jó választás lehet hosszabb távra.
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A konfigom Corsair Rm550x táp, 3700x cpu, 2db ssd.
Vga-t szeretnék ebbe a konfigba vásárolni, attól függően mennyit bír el a jelenlegi tápom.
6800xt vagy Rtx3070 a két kiszemelt kártya. Szívem szerint a 6800xt-t venném, de félek ahhoz már kevés a tápom.
Oc, tuning nincsen, ha lehet akkor kis undervolt is mehet.
Mit ajánlotok? -
Attila1007
csendes tag
Sziasztok!
Erősen gondolkozok egy ryzen 7 5800x beszerzésén, de nem vagyok benne biztos hogy egészséges lenne-e a tápomra. Papiron talán bírná, de lehet nagyon ki lenne használva ezért kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A configom:
RTX 2060,(tuningolva, core voltage, power limit, temp limit maxon, +110/500mhz )
Ryzen 5 2600 @4,2ghz/1,35v jelenleg, ezt cserélném 5800x-re és azt is húznám ameddig bírja,
EVGA CLC 280-vel lenne hűtve,
Asus ROG STRIX x470-f Gaming,
16GB DDR4 3200MHz,
1TB m2 ssd, 250GB sata ssd, 3TB hdd,
FSP HEXA+ 500 <- kérdés ez elég lenne-e?
FD Define R6 ház (3 venti +2aio venti)Ha kellene új táp akkor hosszútárvra tervezek mondjuk vagy 10+ év ezért kb 40et ráköltenék ha muszáj, egyedüli igényem legyen legalább félmodurális gondolom a 80+ minősítés már alap azon belül azt mondanám mind1 gondolom legalább bronz. Amit netes tesztek alapján még régebben kinéztem Corsair RM750x, de kicsit sokallom az árát ~42k pláne hogy volt már 36k alatt is, ha esetleg tudnátok valami olcsóbb alternatívát azt megköszönném.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Ferke77 #138973 üzenetére
Ismét jó áron az [EVGA 550 B5]
-
Geresics
addikt
Árat azért nem írtam, mert nem tudom mi a reális ár.
Mint írtam, fukar vagyok, de mivel sz@rt nem veszek, ezért kifizetem amit kell. Ha az 20eFt, akkor annyit. Anno a 450-es volt talán 17eFt? Mint ha a fogamat húzták volna, de tudtam (na jó, csak sejtettem), hogy megéri az árát.
Most erre a Corsair RM650x-re rákerestem, és kb. 40eFt. Hát a szívidegbénulás kerülget, de ha ez az, ami nekem kell, és ennél nincs jobb alternatíva az én felhasználásomra, akkor ki fogom fizetni természetesen.
Kérdés, hogy van-e jobb alternatíva?
Másik kérdés, hogy elég-e a 650W hosszú távon? Mondjuk a 450W-osat is mindenki temette, hogy nem elég semmire, de ma is hibátlanul megy, és ebből kiindulva a +100W TDP mellett még mindig marad 100W tartalék, és akkor csak annyira van kihasználva, mint a mostani, ami gyanítom nincs 100%-ig, szóval simán elég lehet... -
Paxker315
addikt
válasz
galaktikus #139507 üzenetére
igazából, még az osztott 12v ág ellenére is megfelelő lesz
Ezt az osztott ágas kialakítást érdemes a whisper sorozatnál számításba venni néha.
[kép] -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Melyik éri meg jobban az árát? Minőségre vagyok kíváncsi.
Fractal Design ION+ 860P 52K ( ez kifutó széria hogy csak jó árban Alzan van? ) ,
Seasonic Focus PX 850 , mindegyik Platinum.
Van értelme
platinumot venni?
Sokkal jobb mint az arany?Ui: Bányász tápot szabad venni ami mondjuk 1,5 - 2 évet ment napi 16 - 18 órában??
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
a konfigom jelenleg a következő:
MSI MAG B550 Tomahawk,
AMD Ryzen™ 9 3900X,
32GB Crucial Ballistix DDR4-3200MHz CL16,
Gigabyte GTX960 4GB OC,
Samsung 850 EVO 500GB SSD,
3 TB WD,
4 TB WD
X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro,
NEC7200S (évek óta nincs bekötve)
Mindez egy CoolerMaster CM690 (alsótápos) házban van, és jelenleg egy Coirsair PSU-VX450 táp látja el. A rendszer hibátlanul teljesít, viszont a tápot 2008.01.03-án vettem, szóval eléggé koros már. Ez nem is zavarna, de tervezem, hogy augusztus-szeptember táján veszek egy új VGA-t (addigra várom normalizálódni az árakat, de lehet tévedek), ami kb. nVidia RTX3070 vagy AMD 6700XT lesz. Ezeknek a VGA-knak közel a duplája lesz a fogyasztása már, és félő, hogy az öreg kalózhajó ettől már megfeneklene, pláne, hogy mivel 4K videókat vágok, 1-2 éven belül tuti kell még egy 5-6TB HDD adattár is pluszba. Tuning nem lesz a gépen, max a RAM-okat állítom be valamikor Fudi ajánlása szerint.Mit javasoltok, mi lenne a jó következő tápegység?
Lehet, hogy fukarnak fogtok tartani, hogy nem szeretek feleslegesen sok pénzt kiadni, de azért a gagyit is igyekszem kerülni. Ezért is kérdezek inkább Tőletek!
Anno a Corsair egy nagyon-nagyon Best Buy volt, és a konfigom többi részét is mind-mind jó ár/érték alapon vettem (a CPU elsőre overkillnek tűnhet, de anno ép sikerült egy -30% akcióban beszereznem).
A célom kb. azonos volna, mint anno: kiszolgáljon 7-9 évet, és utána már minden percre tajándékként tekintek. Közben legyek nyugodt, hogy ha baj van, akkor nem ránt el magával semmi más alkatrészt.
Modularitás, LED-ek, egyéb csilicsáré extrák teljesen hidegen hagynak. Egyszer beteszem, többé nem bántom, nem nézegetem jelleggel használom a tápot. -
gabber01
addikt
válasz
FehérHolló #139535 üzenetére
Belülről mit látna? Amíg nem püffedtek a kondik, vagy nincs égés nyom valahol addig nem nagyon lehet látható jele. Ha meg ilyen van, akkor már régen rossz. :)
-
FehérHolló
veterán
válasz
DJZoliboy #139534 üzenetére
Érdemes átvinni, ha a kondik még jó állapotban vannak rajta. Erre minden esélyed megvan, ha megfelelő volt eddig a hűtése, de ha biztosra akarsz menni, nézd meg belülről.
Hasonló konfigot állítok össze 3080-nal, aminek 100W-tal több a max fogyasztása. A tiédhez elég kell legyen a 660W-os táp.Egyébként a 8 éves FSP 650W-os 80+ gold tápom a mai napig jó állapotban van. A Seasonic hasonló kategóriájú márka.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes volna egy 6 éves Seasonic 660w titanium tápot egy újabb konfigba átvinni?
i7 11700K, 32 Giga ram, 2 SSD 1 HDD, 3070 RTX
Kíváncsi vagyo hogy mi az ajánlott helyette? Esetleg platinum titanium tápot.
Meg hogy megéri-e az a felár a titanium felé a gold tápok végett?
Köszi! -
FehérHolló
veterán
Sziasztok!
Keresnék egy megbízható, teljesen moduláris, elég halk, legalább 80+ gold minősítésű tápot, aminek 750W környékén van a névleges teljesítménye. ATX-es házba lenne.
Tudnátok valami ajánlani?
Az összefoglalóban szereplő lista alapján az FSP Hydro G 750-en akadt meg a szemem, de lehet, hogy lenne jobb választás.
-
kissdani
senior tag
válasz
gabber01 #139530 üzenetére
Arra majd figyelj hogy ugyan ilyen szaki csinált 15-k ért kábelt lebeszéltünk mindent milyen kell stb. És amikor megérkezett külön volt a dugó, ha mondom ez meg mi....
Aszondja jah nem mondta nekem kell bekötni kiméregetni multiméterrel...fasza azóta is a fiókba dekkol.
Tudod ki meri kötözgetni pont a tápcsatit ha valami rosszul van száll minden....
Lehet pont nem ő volt. -
gabber01
addikt
Nem kifejezetten táp kérdés, de biztos használnak itt többen egyedi tápkábeleket. Hol lehet ilyesmit jó áron beszerezni? Külföldi oldalakon horror árakon találtam csak.
-
palfitom
félisten
válasz
galaktikus #139519 üzenetére
Ha nem húzod a procit és VGA-t, akkor nem lesz gond, sima ügy.
(Az adatlapomon látható GÉP1-et az RM750X passzívan viszi játékok alatt, ami azt jelenti, hogy max. 300-350W körül eszik a gép. Tesztekkel simán megetetek a procival 200W-ot, és a VGA-val 300W-ot is, de ugyebár más a hétköznapi használat, gaming...) -
Cs1csó
titán
válasz
Razor18 #139514 üzenetére
Instant kuka, örülj, hogy még nem vitte magával a konfigot. Helyette egy 500W-os tápegység is már elegendő lenne de ha olcsón akarsz egy modulárist akkor a most még mindig jó áron lévő EVGA 650 B5 22k-ért jó vétel, ha többet is tudsz rászánni akkor valami hasonló: Seasonic FOCUS GX-550W Gold 31k-ért
-
Razor18
tag
Sziasztok,
eddig egy Akyga AK-B1-600 W-os táp látott el egy i5-7600-as CPU-t és egy Geforce 1060-as GPU-t (16 GB RAM, 1 NVMe, 1 HDD, 1 optikai drive). Upgrade-elnék egy Geforce 2060-asra. Merjek továbbra is az Akyga tápra hagyatkozni, vagy az nagyon orosz rulett, inkább vegyek valami megbízhatóbb gyártmányt?
Köszi
-
Chaser
legenda
válasz
BB9000 #139510 üzenetére
ezt kifejtenéd?
akkor lenne határon, _ha_ minden komponens csőgázon lenne, olyan meg nem lesz
5900x game alatt olyan 70-80w lehet ( :
videó vágásnál pl a vga fog "malmozni" - tdp-nek kb felét eszi meg valósan
kérdezem másképp:
5950x és 6800xt mellé a matekod alapján 1kw-os vagy 1,2kw-os táp kell? ( : -
BB9000
senior tag
válasz
Pet84 #139509 üzenetére
Ha a cicergés abból ered, hogy a csatlakozók nem érintkeznek tökéletesen, és szikra keletkezik azzal mindenképpen foglalkozni kell, mert ha így hagyod, akkor hamar tönkre tud menni a tápod.
Másik kábellel jó lehet. Olyannal, amelyikkel nem cicereg.
A tápod áramkörei még kikapcsolt gép esetén is áram alatt vannak! -
BB9000
senior tag
válasz
galaktikus #139507 üzenetére
Határeset. A proci cseréjével már épp az 550-es táp teljesítményének határán lesz a rendszered fogyasztása. Jobban jársz egy tápcserével szerintem. Annak ellenére, hogy a két proci teljesítményfelvételének különbsége csak kb 70-75W, én mégis egy 750-es tápot vennék az 550-es helyett.
-
Pet84
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves. A tápom egy Be quiet! 500W System Power 9 CM, a gyári tápkábel kissé lazán van benne szerintem, mert ha megmozgatom le-fel akkor mozog kissé és enyhe ciripelő hangot ad ki, kikapcsolt gépnél is. Kihúztam-bedugtam lekapcsolt áram mellett, de nekem úgy tűnik ez a max amennyire be lehet dugni. Normális dolog ez? Próbáljam ki más tápkábellel? Ha azzal jó akkor használtatom azzal?
Köszi előre is!
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Lépnék nagyobb procira, 3600-ről 5900x-re. Kérdésem az lenne, hogy elég marad-e neki az 550W-os Bitfenix Whisper M? A többi komponens az aláírásomban ill. adatlapomon. Köszönöm a választ
-
kzoli89
tag
válasz
gabber01 #139505 üzenetére
Hát mivel a rendelést amúgy is bővíteni kellene egy házzal mint kiderült, mivel a mostaniban nem fér be (az SSD és HDD keret útban van -.-), így lehet, hogy behúzok egy 850-est... Biztos, ami biztos. A kártyához nem akarok hozzányúlni feszültség kapcsán.
Minden esetre köszönöm a választ. -
kzoli89
tag
Sziasztok!
Jelenleg rendelkezek egy Corsair RM550x-es táppal. Viszont a GPU upgrade miatt rendeltem egy RM750x V2-es tápot. Sajnos előtte nem csekkoltam a BeQuite oldalán lévő kalkulátort (ha még releváns egyáltalán). Ott minimum 650-es Gold tápot ajánl a következő felállásra:
1, AMD Ryzen 7 3700x
2, 2x16GB Ram
3, 3DB SATA SSD
4, 1DB SATA HDD
5, 3070 (3070Ti még nincs ott)
Néztem a gyártó honlapján, ott 850-es tápot ajánlanak, és hát őszintén szólva kicsit meginogtam, hogy talán kevés lesz a 750. Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
MMIX
addikt
válasz
TechN7ne #139500 üzenetére
EVGA B5? Azt mondják HEC én meg velük vagyok, szerintem is HEC-nek látszik.
Az EVGA G6 meg, azt mondják Seasonic, szintén velük vagyok, úgy néz ki, mint valami átdolgozott Seasonic Focus (nem egyezik meg 100%-ban). Pillanatnyilag nincs ilyen gyári Seasonic táp, vagy új bélés jön, vagy egyedi az evga-nak. Még csak tipp, nincs teszt és csak ez az egy fotó. A B5-ről sincs teszt, csak egy bemutató, szétszedés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest