- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
válasz
_Atesz #100899 üzenetére
De akkor most miért szarakszik?
ELőbb sima böngészésnél bumm fekete kép, vga venti ment 100-ra (jet engine hang), aztán semmi. Restart, és megy azóta. Néha viszont restart után nagy warning felirat; kapcsoljam ki, és dugjam be a 4 tűs molexet az alaplapba, ami már be van dugva...
-
thomeef
őstag
válasz
RockHaRD #100891 üzenetére
Full nyitott ház ezért nem a legjobb, azt is hallod ha egy pók fingik benne. A straight power 10 a halkságra van kihegyezve, folyadékcsapágyas, szerintem megéri a pár plusz ezrest, a 600w-os 34,5k-ért már kapható. A gyártó 50%-os terhelésnél is 10dba hangot ígér. Nekem is ilyen tápom van, csak 400as, és ha belenyomom a fülem a tápba sem hallani.
(Ez már szubjektív, de szerintem rohadt jól is néznek ki, ami a te házad esetén nem elhanyagolandó.) -
RockHaRD
addikt
válasz
RockHaRD #100891 üzenetére
Na szóval. Telefonról voltam korábban, azért sikerült ilyen rövidre az írás. Nem frissítettem még itt az adatlapot. Komplett új gépet raktam össze, csak a táp, meg a rendszerwinyók maradtak meg. A proci hűtőm 400 rpm-en megy, teljesen hangtalan (Scythe Mine 2), a vga-ban van fan stop, tehát játékon kívül végig áll mind a három venti, a winyók pedig hátul vannak egy dobozban, ezért semmi hangjuk nincs. Jelenleg a táp a leghangosabb a gépben, pedig ez egy nagyon halk táp (imádom is), viszont már nem éppen fiatal. Én amikor szétszedtem nem láttam rendellenességet, de lehet (, sőt biztos), hogy azért, mert nem értek hozzá. Mindjárt szétkapom a gépet, és újrakábelezem, megpróbálom a tápon belül másik szálra dugni a dolgokat, hátha az segít, aztán meglátjuk, hogy mi a helyzet. Ha kiderül, h mégsem elég a táp, akkor egy 600W-os moduláris leghalkabb táp kellene nekem, ebbe segítsetek légyszi.
-
Pete55555
addikt
válasz
varmi2 #100879 üzenetére
Akkor ez a topik?
Lehet tápot cserélni, csak nyilván nem hasra ütés szerűen.
-
blizzrd
senior tag
válasz
djzotya1983 #100889 üzenetére
Koszi
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Egyelőre nagyon úgy néz ki,hogy megdöglik a táp a gépemben, szoval vásárlás előtt állok. A következő konfigba lesz:
Intel i5 4570
Asrock Fatality Killer z87
Gtx 650 Ti Boost 2 GB
1 ssd + 2 hdd
2x4 gb HyperX
Tuningolva nincs a gép, főleg játékra és filmnézésre használom. Nagyon max 30k a keret rá, és fontos szempont a megbízhatóság.Köszi
-
_Atesz
addikt
válasz
_Atesz #100883 üzenetére
Nézegettem képeket róla, nem látom azokon a 6 tűs csatit, viszont mintha több molex lenne, nem 1 és kevesebb sata. Mi ez a táp, hogy még egyértelmű infók sincsenek róla
Az egyik oldalon azt írják hexa 300, utalva arra talán, hogy a hexa legkisebb tagja.
Mit lehet erről tudni? -
thomeef
őstag
válasz
tpeter77 #100878 üzenetére
Arra figyelj hogy ne csak a légszállítás, de a statikus nyomás is minimum annyi legyen mint a tápventinek.
Plusz nem árt ha ugyannyi amperes is a két venti. És még ekkor sem biztos hogy jó lesz. A tápventicsere nem a legszerencsésebb dolog. Hacsak nem más hasonló kaliberű tápból szeded a ventit, vagy szerzel egy ugyanolyat mint ami a tápodban tönkrement.
-
_Atesz
addikt
Kérdésem lenne, FSP 300-50HMN tápról mi a vélemény, tapasztalat?
Nem találok róla tesztet, de még a gyártó oldalán sem találom.
Viszont jó áron van, 6-7k, az FSP 350-60APN táppal ellentétben ezen van 6 tűs PCI-E csati, az 1 Molex és 4 Sata is elégnek tűnik.
Továbbá a 2év gari sem rossz ezen az áron. -
_Atesz
addikt
válasz
makro #100880 üzenetére
Ha nem gáz az, hogy félmoduláris, én inkább a Seasonic-ot ajánlanám. Ugyan az EVGA pluszban félpasszív is, de vannak kétségeim, hogy érdemes-e passzív módban használni egy tápot, ha meg eleve ki lenne kapcsolva az eco mód, akkor tök felesleges.
Szerintem egyértelműen nem éri meg a be quiet tápja a felárat, csak akkor, ha a csend megszállottja vagy. Eleve nagy terhelésnél a videó kártyák is rákapcsolnak, tehát ott mindegy lesz, hogy a táp is hangosabb-e egy picit.
-
makro
senior tag
válasz
_Atesz #100866 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint fel kell mennem 30K környékére.
Seasonic G550 és EVGA GS550 közül melyik lenne jobb vétel? Ezek még beleférnek a keretbe, és a félmoduláris kivitel is teljesen vállalható számomra.
Be Quiet Straight Power 10 500W vajon megéri a többiekhez képest azt az 5K felárat?
Biztos halkabb mint az előző kettő, bár hangszigetelt házikóba fog kerülni -
tpeter77
addikt
-
thomeef
őstag
válasz
Graphics #100873 üzenetére
EVGA GS550 messze nem a leghalkabb, már csak azért sem, mert 120-as venti van benne, és maga a venti is hangos terhelésnél. Akkor már 2k-val többért ott van EVGA G2 550 140-es ventivel, az már tényleg az egyik leghalkabb a piacon. De a Be Quiet Straight Powerekben is 135-ös venti van. Az mondjuk tény hogy egy 500as táp is bőven sok ahhoz a konfighoz. Az meg hogy a többi cucca milyen halk, arról a "Valami fos ház" elmond mindent
Nah meg a vinyók is bőven hangosabbak mint ezek a prémium tápok.
-
Nawheera
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni/építeni a keretem kb 10000 DKK, melyik topicban érdemes tanácsokat kérni, hogy milyen konfigot vegyek?
Előre is köszi, és bocs, ha rossz helyre posztoltam.
-
mesteruram
tag
válasz
RockHaRD #100872 üzenetére
Ha már 45 körül gondolkodsz akkor én javaslom a Corsair RMi 650W vagy a 750W 10 év Corsair garanciával, a bolti az változó. A 650-est 40ezerért pár napja vettem és nagyon meg vagyok elégedve, olvass utána ha érdekel, ha más tapasztalat is érdekel a tápról akkor írj.
-
RockHaRD
addikt
válasz
djzotya1983 #100871 üzenetére
Mielőtt összeraktam ezt a konfigot, szétkaptam a tápot, mert ki akartam fújkálni, meg megnézegetni, hogy van-e valami gebasz belül, de nem volt semmi gond. Kb 7-8 éves körül van , tehát már nem éppen új. Nincs sajnos multiméterem.
Egyébként ha vásárlásra kerül a sor, akkor 6-700W körül melyek most a leghalkabb tápok? Nézegettem ezeket a Be Quiet-eket, a Straight Power kerülne kb 45-be modulárisan, nem olcsó, megéri az árát?
-
djzotya1983
tag
válasz
RockHaRD #100868 üzenetére
Ha van otthon sípolós multimétered folytonosságvizsgálatot (dióda állásban) kéne csinálni a tápkábelokon minden egyes pint kisípoltatni,ha valahol akad a hangjelzés szaggat vagy nem sípol akkor megvan a gond...A pinek mérése közben ajánlott a vezeték finom hajtogatása mozgatása hátha törés van...
Ha így sem működik,akkor nagy valószínűséggel tápegység csere a legjobb megoldás. Mikori is ez a modell? Vásárlásra gondolok.Esetleg kiszáradt elektrolit kondenzátorok is lehetnek a háttérben a kimenőrészen.Ha nem garanciális akkor csavarozd szét és nézd meg nincs e púpos felpukkadt elkó.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. kb 1 hete írtam ide táppal kapcsolatban, azóta megtörtént a váltás
Ez a táp hajtja most a gépet (2008-as modell)
i7 6700k
Gigabyte GTX1070 g1 gaming
2 wd green, 1 wd black, 1 M2-es ssd, 1 hangkártya van a gépben. Létezik, hogy nem elég a táp? Ha proci teszt megy, nincs semmi gond. Ha a VGA-t meghagyom 100% power limit-en, akkor 4k-s játék mellett kifagy. Furmark is kifagy pár perc alatt. Kép elmegy, hang marad, aztán reset után néha kiírja, hogy kapcsoljam ki a gépet, és dugjam be az alaplapba a 4 pin-es molex csatlakozót, ami egyfelől be van dugva, mert tegnap bedugtam erre a kiírásra, de másfelől pedig elvileg nem lenne rá szükség, mert az alaplap leírása szerint 4 vagy több vga esetén kell, nekem pedig 1 van.Az előző gépet, i7 2600k + gtx 970 gond nélkül vitte tuninggal együtt, pedig elvileg többet eszik. VGA-n is most 1 db 8 pines csati van, előzőn pedig 8+6 volt.
Mi lehet a gond?
-
thomeef
őstag
válasz
makro #100858 üzenetére
Be Quiet Straight Power 10 500W
-moduláris
-gold minősítés
-135ös ventiTudom kicsit borsos az ára, de ez top in price.
-
_Atesz
addikt
válasz
makro #100858 üzenetére
A konfigod fogyasztása megáll 290W maximumon, tehát minőségiből elég egy 500-550W-os is.
A "20k", "minőségi", "moduláris" hármas nehezen hozható össze.
Az FSP Hyper M 500, 18-20k, félmoduláris, közepes minőség, viszont az a jó, hogy 5év garit adnak rá.
Vagy lemondasz a moduláris kivitelről és akkor szintén 5 év garival FSP Raider 550W, az előzőnél jobb minőséggel és hatásfokkal, 17-19k.
Vagy emeljük a tétet, és akkor pl. Seasonic G550, mégjobb minőség (ez már tényleg nevezhető jónak), félmoduláris, 5év gari, de sajnos 27-30k.
Ugyanezzel a belsővel, 5 év gari, csak teljesen moduláris, illetve félpasszív hűtésű (kikapcsolható) az EVGA GS550, szintén 27-30k. -
_Atesz
addikt
válasz
mesteruram #100863 üzenetére
Köszi, majd még hozzáfűzöm a forint számolgatós részt is, csak ma már fáradt és lusta vagyok hozzá.
A CTG elég jó széria volt, a CPS az utód, de sajnos valamivel gyengébbre sikerült, igaz, hatékonyságban fejlődött egy keveset. -
_Atesz
addikt
-
tpeter77
addikt
válasz
LanyUs #100849 üzenetére
szia
Seasonic S12ii-430 tápom van, még 2011-ben vettem. Nagyon megtetszett, halk volt, és robosztus.
Tegnap rendeltem hozzá új ventit, mert a gyári idén nyáron elkezdett csikorogni (én meg azt hittem a cpu venti, és lecseréltem a coolert).
De nem az volt, mert a táp ventije nyikorog/csikorog de csak pár percenként 5-10mp időre, nehéz kiszúrni.
A venti tengelye lötyög hossz és keresztirányban is, és egy BeQuiet! 120mm ventit teszek bele.
(a gyári egy ADDA venti)
Ha jó lesz, remélem újra hangtalan lesz a gépem, és bízok benne, hogy el is indul majd az új ventivel a táp
én inkább ezt, vagy 20 ezer körül egy FSP Hyper 500 tápot vennék, arra 5 év gari jár, bár annak nem tudom mennyi a zaja a Seasonichoz képest.ui.
(#100857) LanyUs - bocsi, látom elkéstem, de örülök, hogy Szíszonikos letél Te is! -
makro
senior tag
Sziasztok,
tápegység cserében szeretnék segítséget kérni tőletek.
Adott az adott konfig:
- ASRock Z170 Extreme4+ alaplap
- Intel Core i7-6700K 4GHz Socket 1151
- CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8GB 3000 D4 KIT
- Noctua Univerzális CPU hűtő Heatpipe 12cm /NH-U12S/
- 250GB Samsung 850 EVO SSD meghajtó
- Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB G1 Gaming
- Thermaltake Suppressor F51Jelenleg egy Corsair TX650 van a gépemben, egy régebbi konfig-ból áthozva ( kb 4-5 éves lehet )
Keresek helyette valami jó minőségű moduláris tápegységet 20.000 HUF környékén.
-
Dancs Ákos
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérek. Nyugdíjazni a jelenlegi fsp raider 650 es tápomat. 3 évet lehúzott tovább nem szeretném használni. Hasonlóan jó minőségű és hatásfokú tápot keresek.
Max ár 27000.Mit ajánlanátok?
-
_Atesz
addikt
válasz
LanyUs #100849 üzenetére
Ha 5 évre tervezel, akkor kérdéses.
A Seasonic valamivel csendesebb, illetve jobb hatásfokkal dolgozik, tehát valamennyi vissza jönne 5 év alatt a villanyszámlán (használattól függően persze). De ez az összeg semmiképp sem fedezné a 2 táp közti különbséget.Garanciaidőn túl viszont egyértelműen jobb a Seasonic, minőségibb a bele, a ventilátor igen jó eséllyel már problémás lesz 5-7 év alatt az FSP-ben, míg a Seasonic ventije elszaladgál tovább is.
Ráadásul hosszú távon, főleg ha sokat van használva a gép, akkor azért már szépen vissza tud jönni pár ezres a villanyáramban is, mint megtakarítás.
(10 évre számolva, napi 30W - 10 óra átlag működést számolva 3W különbséggel - megtakarítás, 50Ft-os KW/H-val számolva egészen pontosan 5400ft-ra jön ki) -
thomeef
őstag
Hihetetlen hogy aprón nem lehet venni egy 400 körüli gold tápot. Mindenki 6-700w-os bronz szutykokat árul
-
LanyUs
őstag
válasz
LanyUs #100848 üzenetére
Annyiban változik a helyzet, hogy veszek egy alsó tápos házat is [link] Cooler Master N300. így kicsit fogszívósabb a keretem.
Sokan ajánljátok itt az FSP RAIDER S 550W-et is 18.500 Ft és 5 év gar.
vs.
SEASONIC G Series 550 28.500 Ft és szintén 5 év gar.Megéri az 50%-os felárat?
-
LanyUs
őstag
válasz
Graphics #100846 üzenetére
Köszönöm!
SEASONIC G Series 550 lesz 28-ért, mert talán akkor nem üvölt a venti.
Ez a gondolat mennyire állja meg a helyét: Elgondolkoztam Seasonic 430W-on is 17-ért, amiből 5 év múlva még egyet vehetnék új belsővel stb... és akkor nem jutok el újra 10-12 éves cuccokig... -
_Atesz
addikt
válasz
DR|FTK|NG #100842 üzenetére
A gyári oldal és az ajánlott táblázat is 7 évet ír. Az más kérdés, hogy a magyar bazárosok kevesebbet adnak.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
tpeter77 #100845 üzenetére
Garancia, minden oldalon fel van tüntetve, van aki megadja a gyárit ,van aki nem.
Gépedhez , ha nincs fejlesztés elég egy 400/500-as is.
Kérdés inkább mekkora összeget szánsz erre?Már látom, nos ezen az ársávon.
Seasonic G450-es van esetleg G550, vagy EVGA GS550
Ezek picivel többek mint 25Vagy FSP Hydro X Gold 450 / 550 [link] , de erre csak 2 év van
Thermaltake London 550 [link]
G550 5 év garival[link]
-
tpeter77
addikt
hali,
Arról van infótok, melyik tápegységre hány év garit adnak?
Az 5 vagy annál több év garit nyújtókra lennék kíváncsi. -
LanyUs
őstag
Sziasztok!
Tegnap a 11 éves ( 2005.09.hó ) Enermax liberty 400-as nem kapcsolta be a gépet. 2 másodpercenként újraindult. Úgy tűnt mintha nem adna le elég energiát a rendszernek. Darabokra szedtem a gépet, újra összeraktam és utána elindult, de a LAN port elhalálozott az alaplapon ( se net, se villogás, mintha nem kapna áramot ). Gigabyte H87-HD3 + I5 4570 + 270x + 2 vinyó + 2 dvd -ot hajtott jelenleg gond nélkül az utolsó 3 évben.
Tetszett a halk 12 cm-es venti benne. Seasonic tápok közül mit ajánlotok max 25K-ig? Ezért ennyi, mert tápot 10 évente vesz az ember ( úgy látszik ). Persze mindezt akkor kell az új, ha csak pillanatnyi megingások voltak, akkor nem vennék.
Egy kalkulátor szerint 330W a max fogyasztása a konfigomnak.
-
_Atesz
addikt
válasz
Matusy #100839 üzenetére
180W maximum fogyasztással lehet számolni a jelenlegi konfigurációnál, ha a procit majd cseréled nagyobbra az max. 40w+, ha nagyobb videó kártyával nem kell számolni, akkor az 220W maximum.
Ehhez elég akár egy 300W-os tápegység is, ha minőségi, vagy nagyobb.Amit néztél EVGA SuperNOVA 550 GS 550W tápegység jó választás, viszont ha normális helyen meg tudod rendelni a G2 változatot (ahol megadják az 5év garanciát), akkor inkább azt válaszd.
Ebben az ársávban mozog a Seasonic G550 is, ugyanazzal a belsővel, mint az EVGA GS 550W, csak félmoduláris.
20k környékén már minőségben valamivel lejjebb kerülünk, megfelelő lehet pl. a be quiet! Pure Power 9 400W is. Silver hatékonyság, 3év gar, az előzőekhez képest kicsit gyengébb belső minőség, csendes, részben moduláris. 20-22k.
-
Matusy
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen géphez nézek tápot:
-Alaplap: MSI H110M PRO-D
-Proci:INTEL Core i3-6100 3.7Ghz 1151 BOX
-RAM: CORSAIR 8GB DDR4 2666MHz Vengeance LPX CMK8GX4M1A2666C16R
-HDD: TOSHIBA 1TB 7200rpm SATA3 DT01ACA100
-SSD: KINGSTON 120GB 2.5˝ SATA3 HyperX Fury SHFS37A/120G
-Videokártya: GIGABYTE GV-N950OC-2GD GTX950 OC 2GB DDR5
-Táp: EVGA SuperNOVA 550 GS 550W
- Gépház: AEROCOOL Cyclops Advance vagy APPROX APPGXC25 Gaming vagy DEEPCOOL Kendomen RD fekete-pirosNos perpill ezt a tápot ajánlották, mivel tervezem hogy 1-2 éven belűl a procit majd cserélem egy jobbra. De mivel sok helyen azt hallom hogy a boltosok nem mindig értenek hozzá, direkt drágábbat de nem feltétlenűl a jobbat ajánlják ezért rákérdezek hogy szerintetek jó-e ez a táp? Vagy ti mit tennétek bele? Maximum 28k-ig keresek tápot, de az se baj ha 20-ból kijönne.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
koboldcápa #100836 üzenetére
Szívesen.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
koboldcápa #100832 üzenetére
Szia.
Tökéletes.
-
koboldcápa
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi netezős/HTPC konfigot tervezem összerakni:
ház: Cooler Master N200
alaplap: ASRock 1151 B150M Pro4
proci: Intel Celeron Dual-Core G3900 2.8GHz
ram: Hyperx Fury 2x4GB 2133MHz DDR4
hdd: Western Digital Red 3.5" 2TB 5400rpm 64MB SATA3
hangkártya: Asus Xonar DSX 7.1 PCIE
odd: DVD olvasó/íróA későbbiekben lehetséges némi továbbfejlesztés/bővítés is (i3, ram, hdd, belépő dvga).
Cél: a megbízhatóság mellett az elérhető leghalkabb működés.A fentiek alapján van-e szerintetek az általam kinézett Be Quiet Straight Power 10 400W tápnál jobb megfejtés a kb. 25 Eft összeghatáron belül (esetleg + 1-2 Eft)?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Hello!
Van egy CM V700-as tapom. Ez a tapegyseg szerintetek egyutt fog mukodni a kvazi szinuszos ups-el is, vagy szinuszos kell neki? A szinuszossal minden tap megfeleloen egyuttmukodik?
Koszi!
-
mitisz
tag
válasz
_Atesz #100823 üzenetére
Közben még felmerült egy apró kérdésem, inkább biztosra megyek és megkérdezlek titeket, bár lehet triviális kérdésnek tűnik
Szóval a Raider 550W-n nincsen sima 6 pin-es csatlakozó, csak 6+2 pin-es. A videókártyámon (Gigabyte GTX 960 4gb) csak egy darab 6 pines csatlakozó van. Tudom így használni? A 6+2 pin-es csatlakozó bele mehet a videókártyám sima 6 pin-es csatlakozójába? A maradék két pin, ami nem kerül csatlakoztatásra, az csak ott lógni fog? Nem probléma ez, nem kell valamilyen átalakító?
Köszi előre is a segítséget!
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #100746 üzenetére
Na, kipróbáltam 10W-40-es olaj pont volt itthon.
Egy hangyaf*sznyit lett jobb, ebből venticsere lesz
Valakinek van vmi ötlete milyet kéne bele vennem? Légszállítás, fordulatszám? Vagy a felvett A érték stimmeljen kb.
Alaplapra lesz valszeg kötve, és CPU hőmérséklet szerint szabályozva.Szerk: Most látom van erre topik, át is megyek oda
-
mesteruram
tag
Azt tudja valaki hogy új Corsair tápegységet kell regisztrálni, a gyártói 10 év garancia miatt?
-
leonel
aktív tag
Üdv,
Bajban voltam, hogy itt vagy a vga topicban kérdezzek, de talán erre gyakoribb a watt számolgatás.
Szóval fordított a kérdés: FSP Xilenser 400w táp mellé maradjak a GTX1060-nál vagy elbírna tuning nélkül egy GTX1070-et is? (jövőbeni fejlesztések miatt merült fel kérdésként)
I5-4460
16Gb Ram
1ssd, 2 hdd
6 ledes venti+lcd
BluRayKöszönöm.
-
edari
őstag
válasz
Grave_444 #100819 üzenetére
Különösebb bajom nincs ezzel a hexával se (bár ahogy olvasgatom a venti egy idő után hangos lesz), de viszont zavar hogy minden csatlakozóhoz van egy +2-es "toldó". Zavar hogy mindenhol van egy ilyen kis kiálló rész a tápkábeleknél.
Egyébként akkor bq lesz a befutó. Jól tudom hogy az FSP beles?
-
edari
őstag
válasz
Grave_444 #100816 üzenetére
Hm, akkor lehet CX430M lesz a végső befutó, mert kicsit nagy a kábel dzsungel és ahogy most nézegettem a tápokat felmerült az ötlet hogy ritkítani lehetne a nyájat.
Egyébként ehez a géphez keresek valamit tápot:
I5 6600k
gtx 1060Most egy hexa+ 400 van, de lehetőségem van cserélni. Egyébként ebben a Corsair-ben milyen bél van?
-
edari
őstag
Szerintetek melyik éri meg jobban?
Be Quiet! Pure Power 9 (ebből csak félmoduláris van ugye?) 19k (Előny hogy Silver)
Seasonic S12 II (Bronze, de mégis csak Seasonic) 17k -
_Atesz
addikt
válasz
Hunyus #100808 üzenetére
Tuning nélkül 540W-al lehet számolni, ha a max TDP-ket nézzük, tuninggal kb. 600W maxon.
Tehát olyan 800-850W-ost lenne célszerű venni hozzá.Ha a pénz nem számít:
EVGA Supernova P2 850W 10 év gari, 80+ Platinum hatásfok, full moduláris, halk, félpasszív (kikapcsolható).
Teszt
BoltAmit még mondanék az a Seasonic Prime 850W-os tápja, de sajnos normális boltban nem kapni itthon.
-
mitisz
tag
válasz
_Atesz #100800 üzenetére
Azért tetszik a Raider, mert ilyen áron egyáltalán nem láttam más tápnál silver minősítést. Később majd lehet, hogy lesz izmosabb videókártya. Az újabb vga-k viszont általában már lefele mennek fogyasztásban, nem? Ha nem találok 450w-os más silver tápot jobb árban, akkor a Raider lesz.
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Milyen tápegységet lenne érdemes venni az alábbi konfighoz?Cpu: i7-5930K
Lap:ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1
Ram 4×8gb ddr4 2133mhz
Vga: 2db gtx1080
2db ssd 1db hddTuning lenne,moduláris legyen halk stb..összeget nem írok,mondhatni a "legjobb alternatívát keresem"
Köszönöm a válaszokat!
-
_Atesz
addikt
válasz
Deylath26 #100805 üzenetére
Itt egy éhesebb processzorral, ami ráadásul túl is van hajtva fogyaszt 189W-ot AC oldalról, még ha ebből leveszem a hatásfokot, akkor kb. 170W-ra jön ki DC oldalon. Mivel a kártyád OC, ezért fogyasszon a két proci közti különbséggel többet, így ezzel az eredménnyel számolhatunk.
Tehát akár egy 250W-os tápegység is elég lenne, ha minőségi, de egy 300W-os tuti. Szóval:
a., valami nem stimmel a rendszer garázdával
b., esetleg valami későbbi fejlesztésre gondolhatott, ami miatt számolna inkább nagyobb táppal -
Deylath26
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off, de már kaptam tőletek javaslatokat, hogy mit ajánlatok, de ismerősömnek ismerőse, akadékoskodik, hogy már pedig ehhez a konfighoz 500W-os táp kell. Nem beszéltem vele személyesen és csak ennyit tudok, csak kiváncsi vagyok miért gondol egyáltalán arra, hogy 500W-os kell. Pedig akárhova nézek a 400W os Be Quiet-tel is felélövünk valamennyire. Tudom vannak tudatlan Rendszergazdák, mint aki akadékoskodik, de..
I3-6100 3,7 ghz , Gigabyte GV-N950OC, HyperX 8gb Fury Kit, Asrock H110M-HDV
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Összeállítottam 2 variációt konfigra, a meglévő tápegységem elég hozzá ? Tápegység: XFX 850WTuning konfig.
Alaplap: ASUS Z170 PRO GAMING
CPU: Intel® Core™ i5-6600K OM
CPU hűtés: BE QUIET! DARK ROCK PRO 3 / Vagy vízhűtés: RAIJINTEK Triton 240mm
Memória: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: GIGABYTE R9 390 G1 GAMING 8GB (GV-R939G1 GAMING-8GD)
Ház: CORSAIR Carbide Series® 300R ablakos
SSD: KINGSTON HyperX SAVAGE 240GB SATA3 SSD [r/w: 560/530 MB/s] (SHSS37A/240G) -
HDD: WD Green ( WD20EZRX)Nincs tuning konfig.
Alaplap: ASUS H170 PRO GAMING
CPU: Intel® Core™ i7-6700
CPU hűtés: BE QUIET! DARK ROCK PRO 3 / Vagy vízhűtés: RAIJINTEK Triton 240mm
Memória: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: GIGABYTE R9 390 G1 GAMING 8GB (GV-R939G1 GAMING-8GD)
Ház: CORSAIR Carbide Series® 300R ablakos
SSD: KINGSTON HyperX SAVAGE 240GB SATA3 SSD [r/w: 560/530 MB/s] (SHSS37A/240G) -
HDD: WD Green ( WD20EZRX)
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6
- E-roller topik
- Napelem
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- További aktív témák...
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Silverstone st1200-pts tépegység
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest