- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
be quiet! straight power e7 cm 580W -as tápom van,sajnos nincs meg az egyik pci express táp kábele ,így vettem használtan,kérdésem az lenne lehet helyettesíteni más gyártóéval ? vagy csak ez a brand kábele lenne jó hozzá ? Szeretném beszerezni hozzá a hiányzót (igen tudom,régi,max használtan tudok találni hozzá)
[ Szerkesztve ]
underground techno will never die
-
toldy
őstag
válasz _Atesz #101695 üzenetére
7? Én csak egyet láttam. Viszont a corsairra 7 év van nem 5 rosszul emlékeztem. Mghltm: tudom hogy nincs sok, szerintem beválalom a corsairt, jó lesz.. Az ss nél olvastam hogy hangoskodhat, viszont nincs kedvem berhelni, annyi pénzért... Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
mghltm
addikt
válasz toldy #101694 üzenetére
a corsair nagyon jo ertekelest kapott jonny-nal, annyira azert nem kell tole felni: minosegi a belseje, jo az ara, erre adjak a legtobb garit.
az ss-nel a hangos ventire panaszkodnak, a nalam jart v2-ben is cserelve volt mar be quiet!-re, amugy baba cucc.
a tt enhance belsos es elegge uj, errol nehez nyilatkozni.
sfx meretben jo hatasfokkal es teljes modularitassal egy kezeden meg tudod szamolni a lehetosegeid.
(#101697) toldy a gyarto vallal hetet, de hogy ebbol mennyit ad meg a hazai importor / forgalmazo / kisker es milyen formaban, az meger egy kulon miset.
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
_Atesz
addikt
-
toldy
őstag
válasz _Atesz #101690 üzenetére
Hasonlót számoltam én is, elég lenne a kissebb csak sajna nem találok kisebb teljesitményű teljesen moduláris tápot. Néztem a TT-t de hasonló áron van mint a corsair és csak egy év gari van rá. Azért is kérdeztem rá mert nagyon szélsőségeket olvasok a GW ről, viszont erről a tápról inkább pozitívat.
Az élet nem habostorta.
-
_Atesz
addikt
válasz Graphics #101692 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs ezzel a táppal.
A GW azért más megítélésbe esik nálam, mint a CWT. -
Graphics
Jómunkásember
válasz _Atesz #101690 üzenetére
Great Wall.. és Corsair
Nálam ezzel van baj, hogy tudvalevő hogy a spórolás és a nagyobb profit miatt pakol egyre "ismeretlenebb" belsoket a tapjaikba, de fogadni merek, hogy mennek majd noname felé...
Volt itt már minden náluk, kíváncsi leszek mit húznak élő következőleg. És mikor kapnak majd észbe, ahogy tette azt pl a Cooler Master is.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz toldy #101688 üzenetére
Szia, 250W maximummal lehet számolni, tehát egy minőségi 350-400W-os is elég.
Az, hogy a Great Wall belső nem jó, csak egy mítosz.
Mind a kettő kiváló táp, nálam a Corsair győz a több garival.Még esetleg ez is játszhat: TT Toughpower SFX 450W Gold
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Sziasztok, egy segítséget kérnék táp ügyben. A következő konfig tápjának választásában akadtam el. Lap+i5 6700+ 16 gb ram + 256 ssd+ gtx 1070 3gb. Tuning nem lesz, viszont fontos az sfx méret és a teljes modularitás. Kettő közül nem tudok választani. Corsair sf450 (5 ev gari, de gret wall) kb 28k vagy Silverstone st45sf-g (3 ev gari kb 31k). Esetleg egyéb ötlet. Köszönöm
Az élet nem habostorta.
-
_Atesz
addikt
válasz Pécsi gyerek #101686 üzenetére
Osztozunk az örömödben, használd egészséggel.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz _Atesz #101619 üzenetére
Teljessen igazad lett😀A táp minőségi kinézetre is.A csatlakozói profik,a 2 db sata áramkábel ilyen bepattanós fémlemezes Volt már fsp-m 2 is de azokon nem volt ilyen.A venti meg szinte hangtalan. A régi codogennek azért volt hangja(szerintem már újkorában is )Szóval most úgy néz ki bejött a használt piac😁Ráadásúl kedves fórum társ beszámolta a hibás fsp tápom egy ezresbe,úgy hogy nagyon nem bánom hogy nem kell továbbra is codogent használnom. Fsp a király😝
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
joe999
tag
válasz tpeter77 #101682 üzenetére
A 6000 PRO MT - nek, valamint a 8200, 8300 CMT nek egyforma a tápja. Az SFF -eknek is, de a formája miatt nem tudod mással helyettesíteni.
Szerintem nem érdemes sok pénzt beleölni ezekbe a gépekbe, nem rosszak, csak arra kell használni őket amire valók, munkára.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tpeter77 #101682 üzenetére
Sehogy
Sejted, hogy nem erre szánták. Nem mondta senki sehol a HP-nel. Hogy ezeket játszani csinálták. Brand gép. Tudjuk mire való.
SFF méretbe hogy teszel nagyobb VGAt.?
Low profil cucc.. Ritka, és GTX750TI az ami esetleg lehetséges...Ami még nem kér nagyobb tápot.. Akkor emg mire cserélned... ??
CMT-be még a fentebb linkelt atalakitoval
[ Szerkesztve ]
-
-
joe999
tag
válasz GeryFlash #101659 üzenetére
A HP 8200 -nál a CPU táp a szokásos 4 pines, az alaplapra továbbá megy 6 pines amin GND, 12V és 12V SB, meg talán -12V (de ebben nem vagyok biztos) van, továbbá megy rá egy vékony csati, ami PSON, PGO, meg a PSU fan vezérlésére és figyelésére szolgál (normál ATX tápnál erre nincs szükség). Az átalakítón látható zsugorcsöves elektronika az egy DC-DC áramkör, ami az 5V SB ---> 12V SB átalakítást csinálja.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz jim bcs #101626 üzenetére
Azért egy DELTA belsős tápra ne az ajtótámasz jelzőt akasszuk már rá
Elég ránézni, a ház tipikus Delta, a szöveg és a felirat is. A HP gépekbe Delta tápokat raktak, és a linkelt ebay-es is az.
A Brand gépekbe nem kerülnek szemét tápegységek.
@KAMELOT: Neked is mondom, az nem szemét tápegység.
@GeryFlash: Már az Enermax nem a régi, CWT szinte az összes
[ Szerkesztve ]
-
Coller225
tag
Sziasztok!
Egy nagyon budget gépet rakok éppen össze az asszonynak, és az első gondolatom az volt, hogy veszek egy valami régi használt házat, amihez adnak egy szintén régi, használt tápot is, aztán jóvanazúgy', ezerötből megúszom, de valahogy mégse visz rá a lélek...
A gépben a következők lesznek:
- Pentium G3420 (a régi procim)
- valamilyen 2x2Gb DDR3 1600 a fiókból
- Asus B85M-G lap
- egy random 250-es sata3 hddami még később belekerülhet:
- plusz 4 giga ram
- egy ssd
- legjobb esetben egy gtx 750Ti szintű kártyaEhhez szeretnék egy tápot, ami nem "ördögtől való" (hogy #kondorgabor-t idézzem ), biztonságosan elviszi a konfigot, és nem kerül 5000Ft-tól többe.
Úgy gondoltam, hogy ennyiért inkább a használtak között érdemes keresgélni, de amiket találtam, azok közül a legtöbb sem a veszélyes, sem pedig az ajánlott (mily meglepő ) listában nincsenek benne, véletlenszerűen rábökni pedig nem szeretnék egyikre sem...Van esély arra, hogy ilyesmit találjak?
(konkrét linknek is nagyon örülnék, ha létezik ilyen ) -
_Atesz
addikt
válasz Fancy-boy #101672 üzenetére
Akkor pláne az előbb ajánlottak.
nepszter1Na ez a beszéd.
Akkor viszont:Be Quiet Straight Power 10 400W BN230 fix kábeles, 80+ Gold hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
Igaz ez nem moduláris, viszont minőségibb a belseje (erre könnyebben mondom, hogy elmegy 10 évet gond nélkül), jobb a ventilátora, jobb a hatásfoka és több rá a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz nepszter1 #101668 üzenetére
Ha tuning nem lesz, akkor saccra 260W max. teljesítménnyel számolhatunk, ehhez elég egy minőségi 400W-os is.
20k kicsit szűkös határ, ha 10 évig kellene kiszolgáljon gond nélkül és még pici helyre is jó kellene legyen, de egyet találtam:Be Quiet Pure Power 9 400W (BN266) félmoduláris, 80+ Silver hatásfok, halk, 3 év garancia.
Fancy-boy180W max. teljesítménnyel számolhatunk, tehát akár egy minőségi 300W-os is elég.
Ha nem kell, hogy moduláris legyen, akkor van egy kitűnő darab, én is ezt használom:
Seasonic G-360 360W (SSR-360GP) fix kábeles, 80+ Gold hatásfok, nagyon halk, 5 év garancia.
Esetleg még egy másik remek darab:
Be Quiet Straight Power 10 400W BN230 fix kábeles, 80+ Gold hatásfok, extra halk, 5 év garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
FSP Raider 550 helyett szeretnék másik tápegységet vásárolni.
- Főleg azért cserélném le, mert a proci tápkábele nem elég hosszú.
- Az új legalább ilyen halk legyen, de inkább halkabb. 25 ezer Ft-ig.ASUS Z170 Pro Gaming
i5 6500
2x8GB RAM
3 venti a házban
1 HDD, 1 SSD, 2 DVD
GTX1050 lesz majd.
Számítógépház: Cooler Master Silencio 652s[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz djkay #101657 üzenetére
Szia, közepes minőség, közepesen csendes. Ár/értékben egész jó, illetve 5 év garancia van rájuk, így nálunk ajánlott kategória. Idővel (pár év, használattól függően) a ventije zajosodhat, mivel csúszócsapágyas, talán ez a gyenge pontja.
Mindenesetre a megfelelő védelmekkel rendelkezik és tudja a ráírt teljesítményt. -
GeryFlash
veterán
válasz tpeter77 #101661 üzenetére
Megteszem én ma, de eléggé biztos vagyok benne hogy más szabvány a kettő (Z210 vs 8200) itt látszik valamennyire
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
_Atesz
addikt
válasz MacTavish #101660 üzenetére
Szia, 1 VGA-val 300W (1060-al) a max., 2-vel 420W (ha hozzá jön a quadro m4000).
Ehhez elég egy 550-650W-os táp (hátha erősebb VGA lesz).Corsair RM650i: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 7 év garancia, félpasszív (szoftveresen szabályozható).
EVGA G2 550W / EVGA G2 650W: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 7 év garancia, félpasszív(kikapcsolható).
Seasonic G-550 (SSR-550RM): félmoduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 5 év garancia.
-
MacTavish
tag
Sziasztok!
Korábban már jártam itt, ajánlottatok is tápot, de bizonyos paraméterek változása miatt több mint valószínű, hogy új táp kell.
Pillanatnyilag a konfiguráció nagyjából ÍGY néz ki, annyi különbséggel, hogy ebbe később még egy Quadro M4000 is be fog kerülni. (Tudom, hogy a 1060 nem alkalmas SLI-re, a végösszeg függvénye, hogy 1070 vagy 1060 kerül bele.)A táp kérdésében kérném szépen a segítségeteket:
A 40.000-es határ alatt mit tudtok ajánlani, ami megbírkózik két GPU-val és a többivel? Tier 1-es tápról nem álmodozom, de ha belefér, akkor happy leszek.Előre is köszönöm szépen!
Üdv,
Mac -
GeryFlash
veterán
válasz joe999 #101658 üzenetére
Huhh ezer kösz, de ez tuti jó 8200-ashoz is? Most fejből nincs meg, de 90% hogy a Z210-es és a DC 8200-asnak máshogy van elcseszett szabványa Előbbinek ez a 2x9 pin, a másiknak meg mintha 3 blokkra osztva lenne. Felsorolásnál csak a Z szériát látom mitn kompatibilis gépek. Anno 8200-ashoz Ebayen láttam ilyen homemade megoldást, de már nem árulják [link]
Kösz még egyszer, ha a kiszemelt GTX 960 is rakoncátlankodik akkor lecserélem ezt a Delta tápot vmi megbízhatóbbraHi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
djkay
senior tag
sziasztok vélemény erről?
ö lett az utódmixcloud.com/hundjkay -telszám adataimnál ha kell vmi
-
Balmadi66
csendes tag
Sziasztok! Ezt a konfigot simán elviszi a cserére kiszemelt Be Quiet Straight Power 10 400 W tápegység? Egy 7 éves Chieftec GPS450A tápot váltanék. core i5 2400 CPU, 2*4 GB DDR3 1333 Mhz Kingston RAM, Samsung 850 Pro 128 GB SSD, 500 GB és 320 GB Samsung merevlemezek, ASUS ENGTS 450 OC 1 GB DDR5 Ram videókártya. Ennek a konfignak mennyi lehet a pontos fogyasztása? A 2 táp hangossága között óriási egyébként a különbség?
-
micsu
tag
válasz _Atesz #101649 üzenetére
2 külön ágról menjen molex átalakítóval
Nekem is ez volt a tervem, köszi a megerősítést! De hogyan?
De azt honnan tudom, hogy a tápegységből kilógó kábelek közül melyik az, amelyik két külön 12V-os ágon van? Lehet, hogy mind a 3 molex csatlakozós kábel ugyanazon a 12V-os ágon van? Ebben az esetben az egyik ág az egyik molex-es kábel lenne, a másik pedig az alaplapi 4pin-es 12V-os kábel?(Ha véletlenül csak a 10A-es ágra kötöm rá, akkor ott max csak 120W-ot fog tudni leadni.)
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz PainKiller13 #101650 üzenetére
Na, annak jó lesz. Azért jó lenne, ha letesztelnéd, kimérnéd a feszültségeket a tápon, hogy minden ok-e, mielőtt megveszed.
Mindenesetre nincs infóm arról, hogy milyen védelmekkel rendelkezik a táp, szóval nem árt, ha legalább egy túlfeszvédő elosztóra dugod majd a géped. -
_Atesz
addikt
Szia, egy pontos típusszámot kérnék, többféle is van TR2 450-es tápból.
micsuSzia, 2 külön ágról menjen molex átalakítóval, erre a tápra egy 150W-nál többet fogyasztó VGA-t semmi esetre se köss rá. Persze a legjobb lenne, ha vennél egy minőségi tápot, ami eleve rendelkezik PCI-E csatival.
PainKiller13Nem egy mai darab, infó sincs róla se gyári oldalon, se egy teszt, amit találtam infót az kb. annyit tesz, hogy egy gyenge FSP. Milyen lenne az a budget gép, mi kerülne bele?
nepszter1Szia, neked is csak azt tudom írni, hogy írd le mi kerülne a konfigba.
[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
Hali szeretném lecserlni a közel 10 éves chieftec gps 550-abtápegysegemet
Igazából a keret max 20k szeretném ha a következő is kitartana vagy 10 évig még annyi kikötés legyen hogy lehet a közeljövőben építek egy kisebb atx pct abba is beferjen
-
PainKiller13
őstag
FSP CRG-450 ről tud valaki valamit? Budget gépbe tenném.
-
micsu
tag
Sziasztok,
A tápegységem:
- Chieftec GPS-350EB-101A
- kettő darab 12V-os ága van:
+12V1: 10A / 120W
+12V2: 15A / 180W
- max teljesítmény a két darab 12V-os ágon egyszerre: 300WAz alábbi kérdésben szeretnék segítséget kérni:
A) mekkora max fogyasztású VGA-t köthetek rá a erre tápra?
(120W vagy 180W vagy 300W ?)
B) hogyan kell összekötni a tápegységet és a VGA-t, ha a tápegységen nincs PCI-E tápcsatlakozó, de a VGA igényli azt?
Ha "2db molex --> 1db pci-e" átalakítót veszek, akkor van-e jelentősége, hogy a tápegységből kilógó 3 darab molex csatlakozós kábel közül melyik kettőt használom? (Mind a 3 kábel ugyanazon a 12V-os ágon van?)A cpu fogyasztását most nem kell figyelembe venni, mert a felhasználás jellege szerint vagy csak a CPU, vagy csak a VGA fog 100%-on dolgozni, tehát sosem a kettő egyszerre.
Köszi előre is,
micsu[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
jim bcs & DR|FTK|NG: Koszi szepen. En is ugy szamolgattam, hogy pont elmenne. Csak addig kellene amig nem valtok alatta platformot, mert eloretekintoen vennem. (Ugyebar eleg procilimites lesz igy is.)
Switch Tax
-
zamo
csendes tag
sziasztok
Corsair Graphite 380T, i5-6400, gtx 1050-hez keresek tápot
most van egy Thermaltake TR2 450W Bronze ez megfelelőnek tűnik, de szeretnék némi megerősítéstköszönöm
-
GeryFlash
veterán
Egyébként most megnéztem az ajánlott tápok listáját, meglepődve láttam hogy Enermax egyáltalán nincs, régen ilyen kicsit sznob márkának számított a gépösszerakós topikokban, jók voltak de túlárazottak. Most éppen a túlárazottság miatt nincsen a listában egy darab se, vagy már a minőségük sem a ,,régi"?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MasterMark #101639 üzenetére
Szia.
Hát... izzasztanád a tápegységet.(terhelve: RX 470: ~120-130W, gyári OC-s: ~140-150W, RX 480: ~160-170W, gyári OC-s: ~170-180W, CPU: ~80W, a többi legyen ~30-40W).
-
jim bcs
nagyúr
válasz tpeter77 #101636 üzenetére
(#101636) rokafiu77
Szia!
Kell a lap pontos típusa, addig nem tudok mit írni. Jöhet pv-ba is, hogy ne szemeteljünk.(#101637) GeryFlash
Én is elolvastam, erre írtam, hogy hagyd a brand szemeteket.(#101639) MasterMark
El, de ennyire én nem centizném ki, egy 350-es jobb lenne, egy minőségi 400-tól nem kell nagyobb.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
MasterMark
titán
Szerintetek egy Be Quiet! Pure Power L8 300W elbirna egy Sapphire Nitro+ Radeon RX 470/480-at, egy A8-7670K + Gigabyte G1.Sniper A88X mellett?
Switch Tax
-
GeryFlash
veterán
válasz _Atesz #101633 üzenetére
Köszi!
Arra figyeltem, hogy ne a x4-esbe hanem a x16osba menjen a kártya. Driverből felment a legújabb, oprendszer 3 napos, szóval a szoftveres rész kizárható. Mivel a GTX 460 160W TDP-vel tökéletesen megy izzasztva is, ezért az is kizárható hogy a táp ne tudna 110 watt teljesítményt leadni. Maradna tehát, hogy az R7 370 mondjuk memóriahibás, de nem, mert a régi HP-be meg megy tökéletesen. Rejtély.
Olyan létezik, hogy bár kevesebbet fogyaszt az R7 370, de mondjuk nagyobb feszültségen megy? Tényleg nem értek ehhez a részéhez. Esetleg még azt tudnám elképzelni, hogy ugye a 2 gépbe amibe nem megy van Inteles integrált VGA, és az bezavarna, de hogy az is csak az AMD-nél nem értem. Meg Ccleanerrel nem igen láttam, hogy fel lenne rakva Inteles driver, eszközkezelőben is csak egy VGA van.
Marad egyelőre az a tézis, hogy Nvidával megy jól, és AMD-vel nem, amiket olvastam beszámolókat ezzel a géppel+dvgaval azok is mind Nvidiák voltak (GTX 660/770/960).
jim bcs: Elhiszem, hogy nem a legjobbak, de a srác továbbra is azért linkelte ezt, mert elolvatsa a kommentemet, hogy alaplap miatt szabvány szopóka van. Más kérdés, hogy a linkelt táp pont nem iylen szabvány. Ha 24 pines csatija lenne be se írtam volna ide hanem vettem volna kapásból vmi FSP/Chieftec 450 wattos tápot.
-
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #101632 üzenetére
szia, szakmai kérdésem lenne.
Egy nem hagyományos tápkiosztású alaplapba, mint a Dell és HP lapjai hogyan rakhatok bele hagyományos tápot?
kell hozzá egy csatlakozó átalakító szett, vagy miként lehetne megoldani? HP-nál van asszem 3 dugó égen földön. Holnap tudok fotót is mellékelni, de ma nem melózok.
Ráadásul az SFF lapos asztali gépekben a táp nem normál méretű, hanem kisebb csak 300W vagy azalatti teljesítményűek.
Ha vkinek olyan megy tönkre, csak az eredeti jöhet szóba, vagy létezik ekkora méretből nagyobb akár 400W teljesítményű is?
Ennek még sosem néztem utána, mert a céges gépekben nincs külön VGA kártya, mind alaplapra integrálttal működik. -
_Atesz
addikt
Szia, annyira nem az ördögtől való, el van látva a megfelelő védelmekkel, 80+-os hatásfokú, a 12V-os és az 5V-os ágakat szépen tartja a modell. Teljesítményre és minőségre is elég kell legyen 2-3 hónapig, de akár tovább is.
Mindenesetre az nem árt, ha veszel egy minőségit, mivel a géped max. 240W-ot fogyaszt (1060-al is annyi max.), így egy minőségi 400W-os is simán elég lesz. Majd segítünk. -
_Atesz
addikt
válasz GeryFlash #101630 üzenetére
Nem, ez nem olyan topik, ajánlunk olcsóbb tápokat is, amik minőségiek.
Azt megcsinálhatnád, hogy DDU-val leszeded a VGA drivert és utána feltelepíted a legújabbat, hátha így helyreáll a rend.
Ha ez nem segít, akkor rakd újra az oprendszert (legyen fent minden alaplapi driver is, azt a HP oldalán megtalálod). Ha ezután is fenn áll a hiba, akkor a szoftveres rész kizárható.Mégvalami, a Z210 oldalán ezt látom:
PCI express connectors:
1 PCI Express Gen2 slot x8 mechanical/x4 electrical, open-ended
1 PCI Express Gen2 slot x16 mechanical/x16 electrical (used for discrete graphics), open-ended
1 PCI Express Gen2 slot x1 mechanical/x1 electrical
1 PCI Express Gen2 slot x16 mechanical/x4 electrical
1 PCI Express Gen2 slot x1 mechanical/x1 electricalAbba kellene tegyed a video karit, amelyik X16-os slot:
1 PCI Express Gen2 slot x16 mechanical/x16 electrical (used for discrete graphics), open-ended[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz GeryFlash #101630 üzenetére
"Látom nem nagyon sikerült megérteni amit írtam"
Ezt mi is írhatnánk, te nem érted, hogy ezeket a brand szemeteket hagyd a fenébe, kiöregedett hulladékok, innen azt veszel amit akarsz.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Årpi
őstag
Sziasztok!
Chieftec Smart Series GPS-550A8 tápom van jelenleg (némi keresés után kiderül,hogy az ördögtől való meg stbstb).
Jelenleg a következő konfigot hajta meg
i5 i4590 (84W TDP)
6GB RAM
XFX R7 260X 1GB (~115W TDP)A videókártyát lecserélném egy GTX 1060ra aminek ha jól tudom 120 körüli a TDP-je.
Nos a kérdésem a következő lenne,mivel egyértelműen nem ez a táp a világ legjobbja így mindenképp le szeeretném cserélni,viszont lehet csak 2-3 hónap múlva tudnám.
(Nem akarom húzni sem a procit sem a VGA-t)
Szóval igazából TDP érték szerint érdemi terhelésváltozás nem várható és eddig nem volt semmi gondom a táppal,azt a 2-3 hónapot amíg nem tudok beszerezni egy értelmes tápot kihúzhatom-e ezzel az 550W-os táppal?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
GeryFlash
veterán
Látom nem nagyon sikerült megérteni amit írtam, ahogy azt sem hogy rokafiu77 miért pont egy ilyen tápot linkelt, na mindegy Röviden: ez az a táp, ami a core2-s 2007-2009-es HP gépekben volt, és teljesen korrekt, ez az a táp,amivel mindkét videokártya megy. Anno valami olyasmit olvastam hogy egy átcímkézett FSP (vagy talán Chiectec) tápok voltak ezek a HP brandje alatt. Egyáltalán nem hulladék kategória. De félek olyan topik ez is, ahol az elfogadható kategória a Seasonic/Enermax cuccok.
Amivel a probléma van az a mostani HP gépben lévő Delta 400 wattos táp, de ez is furcsa, mert csak a kisebb fogyasztású AMD kártyával hal ki, a nagyobb fogyasztású, 2db 6pines régi Nvidiával nem.
Ettől még lehet hogy feszültséget dobálja a Delta, de furcsa hogy nagyobb fogyasztás alatt nincs gond, csak az AMD-s VGA-val. Alapvetően nem lenen akkora probléma, mert amúgyis egy kicsit erősebb, GTX 960/1050Ti volt kinézve, 370 átmenetileg lett beszerezve.
-
-
GeryFlash
veterán
Beszarok srácok, a 2 6pines 160 wattos GTX 460-nal simán megy a gép az 1db 6 pines 110 Wattos R 370-nel meg elszáll... És a régi gépben 365 Wattos táppal megy az R370... Új (elmúlt 5 év) HP-jei nem szeretik az AMD VGA-kat? Még driver problem se lehet, mivel a régi és az új gépre ugyanazt a 300 megás Crimsont raktam fel. Rejtély.
-
GeryFlash
veterán
válasz tpeter77 #101624 üzenetére
Megírom persze. Nem, ez nem jó, minden bizonnyal olyan mint a DC 7700-as gépemben lévő 2x12 pines normál táp, ebbe meg ilyen elb*sszott 2x9pin van. Most próbálom tesztelni egy Gtx 460-nal ami durván 50-55 Wattal eszik többet, egyelőre képet simán ad...
-
tpeter77
addikt
válasz GeryFlash #101616 üzenetére
ha lesz megoldás, megírnád nekem privibe?
Hasonló gép vásárlása előtt állnék, és nem szeretnék én is ebbe a csapdába esni.ui.
nagyobb HP táp nincs a piacon? ilyenre lenne szükséged?[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz _Atesz #101611 üzenetére
FullHD-ban játszom, high és ultra beállításokkal. Jelenleg egy 965 ketyeg a gépben 3.6Ghz-en.
Így több feladat hárul a VGA-ra,még ha nem is teljesen CPU limitless a gép.
Hogy mi volt az oka a gyártónak? Nem tudom, nem történt órajel emelés. De mondom majd lövök egy képet csupasz PCB-vel, a szakik meg majd megmondják történt e átalakítás fázis fronton, vagy olcsósítottak valamit és a rosszabb minőségű alkatrészek miatt, esetleg a rosszabbul sikerült GPU-khoz kell a több delej.
Átalakító 800Ft volt 10 ceniméternyi.
OFF end! -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Audrey910226 #101620 üzenetére
Szia.
420w-nak elégnek kéne lennie két ilyen géphez is, de én a mostanit lecserélném, mert gépre veszélyes kategória. Amiket írtál, azok helyett inkább az FSP Hexa+ 400-at, vagy a Chieftec Force CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S-et venném.
-
Audrey910226
újonc
Sziasztok!
Fejleszteni szeretném a jelenlegi configomat, ehhez kérném a tanácsotokat.
A kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi tápegységem bírná-e az új alkatrészeket, vagy azt is cseréljem? És ha cserélnem kell, tudnátok olcsóbb, de megbízható tápot ajánlani (gondolok itt olyanra, mint pl. a COOLERMASTER Elite Power 500W RS-500-PCAP-I3 OEM vagy a CHIEFTEC GPS-500A8 500W – szerintem 500W-nál többre nem lesz szükség).A jelenlegi rendszer:
MSI A55M-E35 alaplap
LC420-H12 420W tápegység
AMD A6-6400K APU
Sapphire Radeon R7 240 2GB DDR3 videokártya
1 db Corsair XMS3 1600 MHz CL11 4GB RAM modul
1 db Nanya 1600MHz CL11 2GB RAM modulAmit cserélnék:
AMD A6-6400K APU-t egy AMD ATHLON X4 860K 3.7 GHz (OC: 4.0 Ghz)-re (léghűtéssel) és
a 2GB-os RAM modult szintén egy 4GB-os Corsair XMS3 1600 MHz CL11 RAM modulra.Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
_Atesz
addikt
válasz Pécsi gyerek #101618 üzenetére
Minőségi táp, ADDA ventivel, szóval elvileg jobb kell legyen, mint a Codegen. Használt táp mindig picit rizikós..
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Most sajnos csak pár ezer ft-ot tudok költeni tápra.Jelenleg egy codogen 400 wattosal élek De tervezek venni egy FSP400-60HLN tápot.Ez megfelelhet nekem ha jól néztem utána.Xeon e5440+hd 6850+8 gb ddr2 800 mhz+2 db vinyó+2 db rendszerhűtő venti lenne hajtva vele.Választ köszönöm.
A codogennel is megy a gép,de azért na Árban 4 ezer lenne.[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
GeryFlash
veterán
válasz _Atesz #101615 üzenetére
De mondom, a második gépben már van ,,natív" 6 pin a tápból. Igen, brand gépek miatt elfogultsága maitt valóban hibás vagyok, sok gépem volt/ment át a kezemen, voltak nagyon jó összerakottak is, de összességében eddig a brandekkel kisebb volt a szívás.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy másnak megy 170 wattos VGA nekem meg 110-es nem ezzel a táppal/géppel, nem tudom, konnektor hálózat nem lehet ludas? Hosszabbítóba lett beküldve a gép, megnézem hátha.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
válasz _Atesz #101613 üzenetére
Próbáltam volna, de a DC 7700-as gépbe 2x12 alaplapi van, a Z210-be meg 2x9 (és összesen 15 vezeték megy, 3 ki van hagyva...). Ilyen táp: [link]
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz GeryFlash #101612 üzenetére
Szia, egyszerű, a DC7700-as gépből kiveszed a tápod, nem szereled be, csak rákötöd a mostani gépedre és megnézed úgy. Kicsit körülményes lesz, de egy próbát megér. Ha műxik, akkor valahonnan be kell szerezz egy kompatibilis tápot, vagy a benne levőt kell átvizsgálni.
Az átalakítózás sata-ról, vagy molex-ről amúgy sem szerencsés. A periféria csatikat -és ágakat nem játékos VGA-k kiszolgálására tervezték.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Előre is bocs az offért, de úgy érzem hogy a kérdésemre itt találhatok leginkább választ, mert a probléma tápegység eredetű, előre is köszönöm
Sziasztok!
Egy videokártya-tápegység dologban kérném a tanácsaitokat.
Adott volt egy HP 8200 CMT gép, i5 2400+8GB RAM+1 HDD. Ehhez vettem 2 hónapja egy R7 370-et (nem X-es), 110 Wattos Sapphire kiadás. A HP gében egy HP márkájú 320 wattos táp volt, a 6pint SATA-6pin átalakítóval oldottam meg. Sajnos az volt a helyzet, hogy Furmarkon mindent maxon tolva 10-20 mp között a monitor vagy színesen (zöld kék stb) világított vagy lekapcsolt. Egyértelmű volt számomra, hogy a tápegység lesz a bottleneck.
Mivel a HP 8-as szériában HP szabványtápok vannak, így nem lehet erősebbre cserélni (a méretük ATX, de az alaplapi csatijuk nem szabvány). Viszont 1 hete jó áron hozzá tudtam jutni egy HP Z210-eshez (nem vagyok HP fan, csak alapvetően a brand gépeket szeretem). Ebben egy 400 Wattos Delta táp van, a neten utána olvastam, sokan 150-170 wattos videokártyákkal (pl.: GTX 770) használták.
Felraktam a Win10-et+driver+furmark, beraktam a VGA-t (itt már tápból jövő 6 pin is volt, de később próbáltam SATA-6pin átalakítót), és ugyanazt kaptam az arcomba. Furmark megy fél percig, és kifagy. Ugyanez játékoknál, WoW, Skyrim 3-4 perc után színes képernyő...
Arra gyanakodtam, hogy esetleg a VGA hibás, de beraktam a DC 7700-as gépembe, amiben egy 365 wattos HP táp van, ugyanazzal az átalakítóval, és ott hibátlanul ment, játékok is fél óráig, Furmark 15 perces teszt is lefutott .
A kérdésem, hogy mit csináljak, kölcsönbe nem nagyon tudok kérni 400 Watt feletti tápot (Z210-es szerencsére szabvány ATX, elvileg lehet cserélni), és az se tiszta, hogy a viszonylag korrekt (nem FSP-Corsair-Chieftec) de nem szutyok Delta táp se tudna a névleges 400 watt helyett mondjuk 350-360-ot leadni. Ha számolok egy össz rendszer fogyasztást akkor az i5+r7 370=205 watt, a többi meg maximum egy százas, tanácstalan vagyok, mert szerintem a 320 wattossal is mennie kéne, és a két gépben pontosan ugyanúgy áll le a dolog. Driverből a 299MB-os október eleji Crimsont raktam fel, a többszöri leállásoHi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
_Atesz
addikt
Biztos meg volt az oka a gyártónak, hogy kellett a változtatás, vagy ők emeltek az órajeleken, vagy arra készítették fel a kártyát, hogy a tulaj tuningolja. Mindenesetre mindig annyit kell adni a VGA-nak, amennyit kér, a "talán azzal is működik" nem valami frankó hozzáállás. Remélhetőleg minőségi átalakítót vettél, mert ott van áramerősség rendesen.
Más kérdés, hogy a procid már kevés lehet a kártyához és nem hajtja ki maximálisan. -
mghltm
addikt
válasz balu-32 #101604 üzenetére
ADATA HM 550 - jo kis cucc, majdnem 1 evig hasznaltam egy ilyen tapot. 2 dolog ami zavaro / idegesito lehet benne:
- ledes a ventilator, ami terhelestol fuggoen kulonbozo szinben vilagit,
- a ventilator nem hangos, de a csapagyazasa golyos, tehat alapbol van egy sajatsagos hangja. vasarlas elott javasolt meghallgatni mas-mas terhelesnel.kieg: csak olyan peldanyt vegyel, amin a gyari garimatrica erintetlen!
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Giot
addikt
válasz _Atesz #101603 üzenetére
Nem akarom tovább offolni a topikot.
A linkelt PH teszt 7970 VaporX Ghz edition, és az is ami most itt ketyeg nálam. Az ottanin 6+8 pin az ittenin 8+8.(#101604) balu-32: Volt ADATA Horusom 650W kiváló táp! Bár ez kissebb szerintem tartotta a minőséget az ADATA.
[ Szerkesztve ]
-
balu-32
csendes tag
Sziasztok!
Ti egy Phenom X4 965@4Ghz, 8GB 1600Mhz és Zotac GTX670 AMP mellé a 2 táp közül melyiket ajánljátok?
Corsair VX550
ADATA HM 550
Esetleg valami jobb alternatíva aprón található tápok közül ebben az árkategóriában? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- FSP Hexa+ 500 tápegység
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest