- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Köszi! Akkor vehetek még egy FD adapter, mert még mindig rá van szorulva a 200 f4-re
Lehet, hogy csak az őszi/deres képek miatt, de nekem a szín és kontraszt nem tűnik olyan jónak. Van egy nFD 100 f2.8-am, amit szintén emiatt nem használok, nem tetszenek a színei, kontrasztja, inkább cipeltem a 85 f1.4-es Samyangot.
A másik, hogy bár keskeny és könnyű, de a Jupi11 még kisebb és könnyebb (már az obi is 65 g-mal, plusz az adapter is kb harmada), és most kifejezetten súlycsökkentés céllal keresek obit. Optikailag viszont ez esélyes, hogy lemossa, főleg flare terén. Hmm...
Na majd figyelek, hogy melyiket látom. -
Rapid136
őstag
Ez ugye félig igaz, mert a 24 mpixel FF váz kb. 10 mpixeles cropos képet dob ki
Amiben viszont különbözik az az hogy a filmes obik képszéli hibái, lágyulások, CA az APS-C érzékelő területén kivül esnek.
A Biotar 1,5/75-tel szinte képtelenség FF vázon nyitott rekeszen közeli portrét fotózni, mert annyira csak a közepe éles hogy egy elcsúsztatott portrénál már a kifelé eső szem életlen.
PIxelbuzuláshoz itt egy tesztkép az 1,2/50mm-es Rokkorral nyitott rekeszen 24 mpixel fullframe vázon. -
tvamos
nagyúr
Az én fájdalom küszöbömön már a 200 is túl van. Az, hogy ilyet csinál, csak segít megindokolni, hogy ne vegyem meg. Amúgy sem kell a sok MPix, elég nekem a 12.
Én egyelőre szerváltam egy DX-et, második gépnek, a N1 mellé, ha buké buzulni akarok.Amúgy néha látok D600-at jó áron, (150 ezer,) azon gondolkodom, de még ez is sok nekem.
-
.mf
veterán
Hupsz, látom közben jöttek még válaszok, a szerk. idő pedig lejárt...
Kinek mi, én szívesen eljátszok manuálokkal, és a széles oldalon nem zavar túlzottan az AF hiánya.
Jókat hallottam és olvastam a 16-35-ről, a tartomány is nagyon jól jönne, csak a német aprókon 1000 EUR-os ára visszatartott. 700 GBP / 800 EUR már jobban hangzik, csak annyiért még nem láttam...Chris: 600 USD a 40 f2?
felejtős
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest