Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Tegnap lőttem pár képet egy Helios 44M-4-gyel D5100 vázon.
Ha a téma mögött csak egy kicsit is közel volt a nap, vagy csak rengeteg fényt volt mögötte, akkor egy ilyen fakó, szürkés sáv jelent meg, ami a kép többi részéhez képest rengeteg kontrasztot vesztett. Ha jól sejtem ez a flare?!
Érdekes, mert két képen is rajta volt, de pontosan az ellenkező irányba készültek, 180 fok különbséggel!
Az egyik esetében a kép tetejénél volt egy ablak, és onnan szinte közvetlenül sütött be a nap a lakásba.
A másik képnél nem érkezhetett közvetlen napfény, mert a Nap mögöttem volt! Viszont a téma mögött volt egy üveges bejárati ajtó, amin ezerrel jött be a fény!Ha nem sikerül a jelenséget beazonosítani, akkor kénytelen leszek képeket feltölteni, majd megpróbálom a személyiségi jogok megsértése nélkül megtenni.
Lenne egy kérdésem is, van amikor a napellenző nem használ, régi lencsék pedig MC nélküliek. Van olyan szűrő, ami a becsillanásokat kivédené?
UV-t ismerem, nem hiszem, hogy segítene. A polárban még látnék fantáziát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Óra topik
- Opera böngésző
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő