- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Vettem nem nagy pénzért egy jó állapotú Helios 44M-4 objektívet "játszani", Nikon D5300 a vázam, tisztában vagyok a bázistávolság bibivel, ...és így persze nincs végtelenem.
A youtobon találtam több videót, mely szerint a hátsó lencsetag alá egy 2 mm-es alátétet kell tenni (1,05 mm a bázistáv bibi + a Nikon adapter 0,9 mm vastag) és akkor lesz végtelen. Próbálgattam több alátéttel (2mm, 2,2mm 2,4 mm) érezhetően egyre távolabbi tárgyakra állítható lett élesség ahogy vastagodott az alátét, de igazából a végtelenen nem tudom élesre állítani, .....vastagabbat már nem teszek, nehogy beleérjen a tükörbe.
Másik "megoldás" lehet a a lencsés adapter, viszont nyilván romlik a képminőség. Van-e valakinek konkrét tapasztalata lencsés adapterrel, mennyire romlik a minőség (kuka vagy elviselhető még), ha esetleg ha fel tudna ilyen képeket tölteni, vagy privátban megküldeni (adapter nélkül/adapterrel) nagyon megköszönném.
Tudom, hogy Nikonon csak kényszer megoldás van (emiatt nem váltok Canonra
), de ebből szeretném a legjobbat kihozni, mint írtam csak "játszós obinak" vettem, nem tájképet szeretnék vele fotózni, hanem elsősorban a csavart bokeh keltette fel az érdeklődésemet, amihez nyilván nem is kellene végtelen, de gondoltam egy próbát megérhetnek ezek a mókolások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Revolut
- Nem is gondolnád, hogy milyen komplex külső akkut gyártani
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre mini pc i5/16/512
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3563,100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), de ebből szeretném a legjobbat kihozni, mint írtam csak "játszós obinak" vettem, nem tájképet szeretnék vele fotózni, hanem elsősorban a csavart bokeh keltette fel az érdeklődésemet, amihez nyilván nem is kellene végtelen, de gondoltam egy próbát megérhetnek ezek a mókolások.