- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Vettem nem nagy pénzért egy jó állapotú Helios 44M-4 objektívet "játszani", Nikon D5300 a vázam, tisztában vagyok a bázistávolság bibivel, ...és így persze nincs végtelenem.
A youtobon találtam több videót, mely szerint a hátsó lencsetag alá egy 2 mm-es alátétet kell tenni (1,05 mm a bázistáv bibi + a Nikon adapter 0,9 mm vastag) és akkor lesz végtelen. Próbálgattam több alátéttel (2mm, 2,2mm 2,4 mm) érezhetően egyre távolabbi tárgyakra állítható lett élesség ahogy vastagodott az alátét, de igazából a végtelenen nem tudom élesre állítani, .....vastagabbat már nem teszek, nehogy beleérjen a tükörbe.
Másik "megoldás" lehet a a lencsés adapter, viszont nyilván romlik a képminőség. Van-e valakinek konkrét tapasztalata lencsés adapterrel, mennyire romlik a minőség (kuka vagy elviselhető még), ha esetleg ha fel tudna ilyen képeket tölteni, vagy privátban megküldeni (adapter nélkül/adapterrel) nagyon megköszönném.
Tudom, hogy Nikonon csak kényszer megoldás van (emiatt nem váltok Canonra), de ebből szeretném a legjobbat kihozni, mint írtam csak "játszós obinak" vettem, nem tájképet szeretnék vele fotózni, hanem elsősorban a csavart bokeh keltette fel az érdeklődésemet, amihez nyilván nem is kellene végtelen, de gondoltam egy próbát megérhetnek ezek a mókolások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest