-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
helló! van itt olyan ember, aki meg tudná mondnai, hogy haklival is megy-e a 10 bites színmegjelenítés? újabb radeon vga és 10-bites kijelző persze kell hozzá, akkor talán natívan megy. ha nincs, akkor elméletben kérdezem...
most láttam csak, hogy az iMac-ek simán hozzák.a Rendszerjelentésben a Grafikánál legalábbis 30 bites megjelenítést mutat az újabb modell. dícséretes.
-
kushwavez
senior tag
válasz
Smiley #34494 üzenetére
Ha nem használod a whatevergreent akkor sem jó?
nekem pl a HD 4000-hez meg most a HD 530-hoz nem kell whatevergreen, csak egy ig-platform-id és natívan ment.
ha úgy sem, akkor próbálj meg beállítani neki valami ig-platform-id-t Clover-ben esetleg többet is, hátha lesz valami tuti kombináció -
Smiley
addikt
válasz
kushwavez #34491 üzenetére
Valami whatevergreen es 10.15.4+ gond lesz. Amugy a console-ban neztem, de ott nincs kernel panic log. Jovo heten bemegyek ujra az irodaba aztan szorakozok vele egy kicsit, de a forumokon nem nagyon talaltam megoldas ra. Mindenhol csak a hotplug, de ez a megoldas annyira nem tetszik.
-
kushwavez
senior tag
válasz
eladohardver #34488 üzenetére
nem nagyon értem, de ha a 0 és az í helyzetével van probléma akkor próbáld ki a hungarianpro-t, tedd be a
Library/Keyboard Layouts/
mappába a HungarianPro.bundle fájlt, tolj egy resit és ott lesznek a Billentyűzet beállítások -> Beviteli forrás -> Egyebeknél a PC-s magyar kiosztások. -
tlac
Topikgazda
válasz
eladohardver #34486 üzenetére
pedig szerintem High Sierrán is ott jön létre még az a fájl
restart után nem ugrik fel a billentyűzetbeállító? -
Smiley
addikt
Hat van gubanc a HD4600 + catalina 10.15.5 + whatevergreen + dual display comboval.
- Ha ugy inditom, hogy csak 1 monitor van rakotve (DVI/HDMI) tokeletesen mukodik.
- Ha egyszerre mind a 2 kimenet hasznalva van, amikor jonne a login screen instant reboot-ot kapok
- Ha ugy inditom hogy 1 monitor van rakotve, es a login screen utan radugom a masikat akkor tokeletesen mukodik mind a ketto.Az osszes clover patch kikapcsolva a whatevergeen doksi alapjan, es mivel nativan tamogatott ezert semmi id-t nem hasznaltam eddig.
Hogyan tovabb?
-
kushwavez
senior tag
válasz
eszgé100 #34481 üzenetére
Biztos, hogy az IntelMausiEthernet.kext kell a Te notidhoz? Ellenőrizd az ethernet kártya teljes nevét és típusát (HwInfo64), hogy biztosan ez kell-e hozzá. Van még egy kext az Intel kártyákhoz: SmallTreeIntel. Ha a telepítőben vagy nyiss meg egy Terminal-t és pingeld meg a google-t, hogy lásd van-e élő netkapcsolat. Bár én mindig wifiről csináltam, de nem hiszem, hogy a telepítő nem támogatja a kábelt.
Nem értem, hogy a VoodoPS2Controllerrel miért nem működik a trackpad és bill. Szerintem a laptopod PS/2-n alapuló trackpadet és billzetet használ.
Minden kext-ből szedd le és tedd be a legfrissebbet, hátha az segít, vagy próbáld az ELAN, FocalTech and Synaptics (Smart Touchpad) Driver (Mac OS X) drivert, vagy a VoodoI2C-tIlletve Töröld az SMC*.kext-eket, mivel FakeSMC-t használsz és azok pedig a VirtualSMC.kext-hez vannak (amit nem használsz, nincs bent a VirtualSMC.kext). Ez okozhat random megakadást boot közben. Vagy VirtualSMC-t használj, vagy FakeSMC-t, de kettőt együtt ne.
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
Lenovo T440p-re szeretnék macOS-t felrakni.
intel i7-4712mq proci, 16GB ram, full hd AUO panel és T450 trackpad.
kb fél napja szórakozok vele, ezidő alatt szerintem egész jól haladtam.
youtube-on találtam ezt a tutorialt: [link], ez alapján próbálkoztam.
Ubuntu linux alatt szépen meg is csináltam mindent, pendrive-ról bootoltam, először megállt itt: [kép]
kövezkező indításnál gondolkozott vagy 10 percig itt: [kép]
majd megjelent a nyelvválasztó, ahol a billentyűzet és touchpad már nem reagált, clovernél még mentek a gombok. Ezt még megkerültem egy vezetéknélküli billentyűzet+touchpaddal, töröltem a merevlemezt, majd a Reinstall MacOS-re kattintva kiírta, hogy nincs net, kábel természetesen be volt dugva. Valaki ki tudna segíteni, hogy milyen lépést hagytam ki? Előre is köszönöm -
RaZroX
addikt
válasz
Smiley #34471 üzenetére
Végül találtam a fiókban egy ezer éves USB 2.0 Bluetooth-t. Szerencsémre hibátlanul megy az alvás, bár billentyűzettel nem tudom felkelteni a gépet, csak egérrel.
A vicces az, hogy bedugtam az alaplapba a bluetooth-t, mire oda fordultam a monitorhoz, már ki volt írva, hogy Magic Keyboard vezetéknélkül csatlakoztatva. -
kushwavez
senior tag
válasz
c64fanhun #34475 üzenetére
DELL LATITUDE E7450 - CLOVER UEFI ONLY -> Guide róla
Ha a wifi kártyád Intel akkor az nem fog működni macOS alatt, cserélni kell.
Itt egy lista a támogatott kártyákról: Inventory of supported/unsupported wireless cards
A dual-boot viszonylag egyszerű, ha 2 külön drive van akkor egyikre Win, másikra Clover-es macOS és bootnál a boot key-el kiválasztod melyik induljon először, vagy felrakod a Windows-os meghajtóra is a Clover-t és akkor az bootolja majd mindkettőt.Egy meghajtóra először rakd fel a mac-et és csinálj egy partíciót a Win-nek, majd utána rakd fel a Win-t is, végül jön a Clover másolása az EFI-re , majd EasyUEFI-vel vagy cmd-ből be lehet állítani, hogy az induljon először.
-
c64fanhun
tag
Dell latitude e7450-re mennyire lenne bonyolult rábírni hacintosht dual bootban windows mellé?
Illetve ha linuxban nem akart működni a wifi kártyám, akkor itt igen? -
bazccka
tag
Van itt valaki, akinek már sikerült 10.14.6-on, vagy Catalina-n müködésre bírni USB type C portot? Nagy nehezen eljutottam már oda, hogy a portba csatlakoztatott eszközt látja, ellenben legfeljebb 480 mb/s sebességgel az 5 vagy akár 10 gb/s helyett. Egyébként tökéletesen fut mindkét OSX, ezt a dolgot kivéve.
MB: Z170-HD3P f22 -
RaZroX
addikt
Catalinához milyen bluetooth adaptert érdemes venni ?
Elsősorban Magic Keyboardhoz kéne. -
B. Barnus
újonc
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 5567-re szeretnék MacOS-t tenni.
Tudnátok segíteni hogy hogyan és merre induljak el?
A segítséget előre is köszönöm! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kushwavez #34466 üzenetére
Carbon-nal előtte átraktam egy másik ssd-re. EFI-t is átmásoltam...Felment simán, de most újra cseszik f8 után (win, vagy macos választásnál) megjeleníteni a clover bootlader-t, egyből bedob bios-ba, de onnan rányomva a boot-ra meg azonnal jön a clover is.
Ezt vajon miért csinálhatja? Előző, régi ssd-én is ez volt, de ott egyszer csak megjavult. Melyiket kellene rátelepíteni? Vagy valami ötlet? Nem mintha megterhelő lenne bios-ból indítani, mert villámgyorsan bebootol, de azé' na -
Smiley
addikt
@viktor001& @tlac
Koszi szepen a segitseget, megmondom oszintem mar tul egyszeruen is ment. iMac14,2 + clover sample config meg par kernel parameter lilu+whatevergreen es mar mukodott is.... raadasul elsore. A dual monitort itthon nem tudom kiprobalni, de szerintem nem lesz gond vele, es sebessegre eddig jonak tunik az integralt kartya. -
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Nekem a monitoromra 2 eszköz van rákötve, a Hackintosh(dsub) illetve egy Xbox One S(hdmi).
Amelyiket épp használom, arra a bemenetre állítom a monitort, eddig semmi érdekes.Viszont ha rá van dugva a hdmi kábel a monitorra, akkor a macos képernyőtükrözést kapcsol be. ami annyiban merül ki, hogy ki tudom húzni az egeret a monitorból, illetve ha screenshotot csinálok akkor 2 db készül.
Hogy lehetne ezt kikapcsolni ? -
kushwavez
senior tag
-
ReSeTer
senior tag
Sikerült tovább jutnom ezzel a módszerrel:
boot arg: npci=0x3000
Meg bemásoltam AptioMemoryFix-64
A probléma az, hogy egyszerre nem tudom beírni a -v paramétert meg az npci-t így nem látom, hogy miért áll meg háromnegyedénél a vonal.
Be lehet valahogy írni mindkettőt? -
ReSeTer
senior tag
válasz
kushwavez #34456 üzenetére
Azzal a gibmacos leírásoddal csináltam, amit fentebb linkeltél.
Bemásoltam az other mappába a lilu-t, whatevergreen-t amit a google elsőre dobott.
Ugyanott akad el. Próbáltam safe mode-t single user-t is. Amit találtam neten, ott valami cache-ről írtak meg memory fix driverről. -
kushwavez
senior tag
válasz
ReSeTer #34455 üzenetére
Ellenőrizd a kext-eket az EFI/CLOVER/kexts/Other (már ha Clover-rel hoztad létre a telepítőt) mappában. Elengedhetetlen a FakeSMC.kext, Lilu és a Whatevergreen.kext. Nethez tudni kéne milyen ethernet-ed van, leggyakoribb a Realtek, ahhoz általában a Realtek8111.kext kell, Intel-hez IntelMausiEthernet.
-
ReSeTer
senior tag
Na megoldás volt hogy bekapcsoltam a recovery only-t, így letöltötte. Már kész is az usb, bedugtam, net kábel laptopba, -v parancs, és megáll itt:
[link] -
ReSeTer
senior tag
Közben virtualboxxal elindult. Nincs internet. Ha nem gond, akkor ezzel próbálnám meg.
Kábelesen csatlakozok egy routerhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest