- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Apple asztali gépek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Intel NUC8-on használja itt valaki?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
zodes
aktív tag
Szinte mindenki átsiklott ezen, de nagyon Király! Ugyan én is nevettem rajta, de hogy ennyit keccsöltél rajta és ilyen klassz lett, le a kalappal!
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
kushwavez
senior tag
Frissítettem az összefoglalóban az ajánlott WiFi részt.: Támogatott WiFi/Ethernet kártyák
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
szaboo41
csendes tag
válasz Senator #35486 üzenetére
Köszi a segítséget egy isten vagy! Megoldódott azóta a probléma, túl sok kext ütközött és a Device-id az a Desktop Intel Gpu-kódja volt és nem a Mobile verzió. Plusz a buffer mem parancsot is beleírtam ami megint egyet kavart ott. Köszi mégegyszer, az intel wifi fix nekem valamiért nem megy.
-
szocsaba
csendes tag
Detto ugyanez: icloud, nem lehet kommunikálni a szerverrel...
Mac Mini M1 16/512 MacOS Monterey
-
Muky_
tag
Köszönöm a választ!
A hosszát sajnos nemtudom a qualcomm-nak. de az tuti ,hogy sokkal keskenyebb mint a foglalat.
Nem akartam tolakodó lenni ezzel a megvétellel, csak úgy gondoltam (az olvasottak alapján) ,hogy neked esetleg már nem kell.
Muszáj leszek kivárni azt az 1 hónapot amíg ideér a csomagMás: Én is küzdök azzal a jelenséggel, hogy Big Sur alatt egyszerüen nem tudok az iCloud-ba belépni "A Szerver nem válaszol" hibával. Az App-Store-ba viszont minden gond nélkül.
A történet úgy néz ki, hogy az NVeSSD-n nam a win, Catalina, Big Sur 11.01.
A Catalina-n gond nélkül tudok bejépni az iCloud-ba, de ha Big Sur-el probálom akkor a fenti hibaüzivel nem.
Mi lenne a megoldás erre?
A Válaszokat köszönöm előre is. -
kushwavez
senior tag
Sajnos ahogy látom a mérete más a tiednek. A tied az hosszabb(nak tűnik) mint a BCM kártya. Csatlakozásra megfelelő, a hosszt egyébként egyszerűen meg lehet oldani házilag is valami kis "hosszabbító fémmel" is akár, szóval nem vészes a dolog, meg lehet van direkt hozzá készített hosszabbító adapter is, nézd meg hátha találsz.
"Olvastam egy korábbi hsz.-edben , hogy van egy "felesleges" BCM94352Z adaptered. Ha nincs rá szükséged szíveszen megvenném tőled ."
Azóta már otthon megmókoltam a kártyát (csináltam rá "A" key-t házilag. ) és betettem a mostani Lenovo laptopomba, nem voltam képes várni amíg megjön a BCM94360NG, kellett a ~500 Mbit/s sebesség. Az Intellel meg csak ~20 van és mellé 2000 ms ping ami nekem nem járta sajnos. Így ilyen mókolt állapotban már nem igazán lenne pofám eladni, meg mivel működik, így ha megjön a BCM94360NG, megy majd a másik notiba cserélve az ottani Intel WiFi-t is. Úgyhogy ne haragudj.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Muky_
tag
-
kushwavez
senior tag
majd kiegészítem jobban azt a részt hogy mi szerint válasszunk.
Ha M.2 wifid van akkor a BCM94360NG jó ha 2 antennád van, beteszed és megy. Talán az AirportBrcmFixup kext kell hozzá, de az sem biztos (nekem nem kellett az asztali gépemhez).
A BCM943602BAED az meg 3 antennás, de az is ugyanúgy működik mint az NG verzió, csak beteszed és megy.
Sikeresen elírtam és javítom majd, a BCM94360CS2 az eredeti Apple kártya és nem M.2, ahhoz átalakító kell.Illetve van a BCM94352Z is amit én már 3 éve használok, az is szintén jó, viszont azt azért nem írtam oda mert nem natív. Kell hozzá 4 kext, hogy működjön, de egyébként azzal sincs semmi probléma, működik vele az AirDrop és Handoff is.
Figyelni kell a kártya vásárlása előtt, hogy az milyen slotos, milyen kiosztással rendelkezik.
Például az enyém egy M.2 BCM94352Z és "E" kiosztásos.Az Acerembe belement, viszont a többi gépembe már nem, mert azok "A" kiosztásosok, abba pedig "E"+"A" kiosztásos való.
Nos, igazából a legegyszerűbb E+A kiosztásost venni, az mindegyikbe jó, általában a legtöbb ilyen.
Aliexpressről és Ebay-ről lehet őket megvásárolni.(meg ha szerencsés vagy itt hvaprón)
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Muky_
tag
Sziasztok!
Kicsi segítséget kérnék. Van egy Acer Aspire E15 575G-50TV tipusú laptopom mejre feltelepítettem a Big Sur-t. Ki szeretném benne cserélni a wifi-bluetooth modult (jelen pillanatban egy Qualcomm Atheros QCA9377 van benne).
A kérdésem Melyik az ajánlott modul ,amivel a legkevesebb macera van.És ha lehet egy linket is ha tudnátok mellékelni.
Összefoglalót elolvastam, de halvány lövésem sincs , hogy melyik lenne az ideális. Gondolom ,hogy ezek közűl valamelyik lenne jó :"M.2 foglalat: BCM94360BAED, BCM94360NG, BCM94360CS2".Előre is köszönöm.
Mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt kívánok. -
dc021
csendes tag
Sziasztok !
Azzal a kéréssel/kérdéssel fordulok hozzátok , hogy esetleg van e valakinek tapasztalata az AsRock H370M-itx/ac alapokra történő Hackintossal ?
Configom : mobo : AsRock H370M-itx/ac
Procc.: Intel Core i5-9400 (UHD 630 ezt szeretném majd használni )
Mem. : 16 GB DDR4 1867 MHz
SSD1: Gigabyte 256GB AORUS RGB GP-ASM2NE2256GTTDR M.2 SSD meghajtó (Ezen lenne Oprendszer )
SSD2: Crucial BX500 (adattárolásra)
A beépített alaplapi wi-fi-t és bluetooth-ot nem is tervezem használni és nem támogatja ha jól tudom , erre célra már van usb-s wifi es bt modul .Próbálkoztam már az új clover és opencore megoldásokkal de egyszerüen nem sikerül megoldani hogy működjön .
Ha esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a chipsettel vagy bármi ötlete hogyan bírhatnám működésre nagyon megköszönném a segítségét .
-
kerobi
senior tag
Azt sem tudom, hogy kezdjek neki. Multiboot rendszerem van. A win bejön, de a linux is sz rakodik. Esetleg mountolni tudnám azt a partíciót, de hogy mit másoljak bele az piros.
Frissítettem egyébként a clovert, de nem frissített drivereket. nem volt a kiválasztható opciók között a 15. -
kushwavez
senior tag
válasz kleinguru #35575 üzenetére
Hasznos alkalmazások
iStat Menus-t használom én, proci használatra és hőmérséklet ellenőrzésre, net le/feltöltés sebesség mérésre, szerintem elég jó.Illetve nemrég találkoztam az iStatistica nevezetű alkalmazással, az is jónak tűnik.
-
addikt
Van macosre olyan alkalmazás, mint az aida64
Igazából szeretném monitorozni néha a működést, de az activity monitor metrikái nekem windows után nagyon életidegenek.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kerobi
senior tag
Sziasztok a konfigon alább.. 10.14.14-em volt és már régóta nem használtam osx-et. Ma bebootoltam és a big sur telepítés felbukkant. Sajnos nem tudta telepíteni mert 12 percnél újraindult és semmi... A clover elindul, de nem tölt be csak az almalogó látszódik. Tiszta telepítéssel tegyem fel, vagy van rá megoldás? Elég sok program fent van és be van lőve szóval jó lenne fixálni. Ha van valakinek jó configja az megköszönném. Udv, szép napot, Kellemes Ünnepeket!
-
kushwavez
senior tag
Sajnos ezek a leírások elég outdated-ek. Clover v5123+ verziókban már bekerült egy "Quirks" rész is a config.plist-be ami nélkülözhetetlen az induláshoz.
Az összefoglal alapján hozz létre egy Clover configot, azzal működik (próbáltam Haswell géppel is). Esetleg a Quirks részt add hozzá a Haswell konfigodhoz, szintén a leírás alapján ellenőrizd a CLOVER/drivers mappát.vagy szedd le a a Clover v5123.1-es verziót, az még a régi és nem kell hozzá Quirks és az új driverek.
[ Szerkesztve ]
-
kushwavez
senior tag
válasz velkeibalesz #35561 üzenetére
Majd végigmegyek az összes ID-n aztán meglátjuk. ALCPlugFix az csak a jack részére van hatással, és csak akkor működik ha már van hang.
Köszi a linket, majd átbogarászom, annyira nem fontos mert nagyon ritkán használom azt a Lenovo-t. Viszont ahogy látom ott is alcid=28 van, mást meg nem használnak hozzá. Nem nagyon értem.Egyébként most szereztem be egy Lenovo X1 Carbon 6th gen notit (Kaby Lake-R), és nagyon kellemes meglepetés volt az egész hacklizás vele. A telepítés simán megvolt (Clover, Big Sur), minden működik rajta, egyedül az Intel wifit kell majd cserélnem egy BCM94360NG-re mert nagyon lassú, meg eléggé bugol, sokszor kell ki-be kapcsolgatnom, hogy csatlakozzon a hálózathoz.
Pechemre az Acer-ből a BCM94352Z nem megy bele mert az "E" keyed, a Lenovo-ba meg csak "A+E" keyed wifi kártya megy bele. Szóval van egy BCM94352Z kártyám fölösbe.
Ami nagyon kellemes meglepetés volt, hogy alcid=11-el van natív combo jack hangom mikrofonnal (ALCPlugFix nélkül)!!! Eddig azthittem az csakis macbook-on működik.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
orko
tag
válasz kushwavez #35567 üzenetére
Jelenleg van egy ilyen gépem. Múltkor updateltem teljesen felesleges okból és azóta a Logic nem indul..egy haverom rakta össze a vasat,hibátlanul ment két évig,amíg bele nem piszkáltam.A srác már külföldön él,nem ismerek senkit aki foglalkozna macos,vagy hackintoshal..Szóval gondoltam,bele vetem magam.Ez a video tutorial alapján indultam volna.Természetesen egy másik ssd-re próbálkoznák,hogy ne rúgjam ki rögtön magam alól a széket.Catalina Patcherrel szedtem le az OS-t,viszont sudo parancsal másoltam az usb-re.A többi clover config minden vanilla szerint.Annyi,hogy Haswell config.plist-et használtam. Clover 5127 verzió
Intel Core i7-4790K 4GHz
Gigabyte GA-Z87X-UD4H LGA1150
HyperX Fury 32GB 1866MHz DDR3
240gb ssd.......[ Szerkesztve ]
-
orko
tag
Sziasztok! Első nekifutásom Hackintos telepítésben. Eddig jutott a telepítő.. aztán állt 5percig.. wtf? [kép]
[ Szerkesztve ]
-
kushwavez
senior tag
válasz Pety99 #35562 üzenetére
Mi a géped specifikációja?
Nekem ez akkor fordult elő RX 580-al amikor a BIOS-ban a Legacy CSM be volt kapcsolva.
Amint kikapcsoltam működött.
Ellenőrizd még, hogy a legfrisebb WhateverGreent használod-e.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Pety99
csendes tag
Sziasztok.
Lecseréltem az MSI hd 6670 egy RX 560-ra. A probléma az, hogy HDMI kábelen keresztül a folyamatjelző sáv szépen végigfut, de utána rögtön azt írja ki a monitor, hogy nincs jel. Az előző kártya működött HDMI és VGA kábellel is.
Mivel lehetne próbálkozni? -
velkeibalesz
tag
válasz kushwavez #35560 üzenetére
Az, hogy az opencoreos config.plist vagy a patched acpi fájl csak OCval működik, előfordulhat. Megnézném azért más alc id kkel is, valamint egy alc plig fixet meg lehet próbálni, hátha, nekem ez bevált, hogy legyen hang a jacken.
https://github.com/xuandung38/thinkpad-lenovo-t440s-hackintosh
Én az x250re több githubos projectből ollóztam össze a fájlokat, lényegében egy T450 config fájlja vált be, mivel ugyanaz a gép, csak nagyobb és így az ujjlenyomatolvasón kívül minden működik. A hangkártyával szívtam én is rengeteget, több githubos projectből próbálgattam a patched fájlokat, ha gépnél leszek felrakok egy gyűjteményt lenovora, ami jó lehet akár másnak is.
-
kushwavez
senior tag
válasz velkeibalesz #35559 üzenetére
Van, jelenleg a Library/Extensions-be van rakva, de a Clover/kexts/Other-ben is volt, úgy sem volt jó.
-
kushwavez
senior tag
mintha valakinél olvastam volna itt, hogy van neki is egy ThinkPad T440 notija. Ha olvasod ezt kérlek segíts már a hangot beállítani, mert AppleALC-vel sehogy nem jön össze... VoodooHDA-val működik, viszont annak a hangminősége szörnyű.
alcid=28
ALC292 (vagy ALC3232)
próbáltam SSDT-ALC3232.aml-el is, de nem működik.Ami nagyon érdekes, hogy viszont OC-val működik, semmi ötletem nincs miért. ott még az SSDT sincs, egyszerűen csak alcid=28. majd még elszórakozok vele
-
BeZol
őstag
válasz kazsmerlaca #35549 üzenetére
igen
sztem igen
sosem csináltam ilyet
ilyet sem csináltam
nem, a háttérben megy bezárt böngésző esetén is! (jobb felső sarokban kell ikonra kattintva kikapcsolni) -
kushwavez
senior tag
válasz kazsmerlaca #35550 üzenetére
Én most teszem fel a Thinkpad-re, vlaszeg probléma nélkül fel fog menni.
@Smiley, igen így van. Mostmár minden rendben van egyébként, A Clover-nek kell a Recovery partíciót megoldani, jelenleg a v5127-nél nem lehet róla bebootolni.
-
Smiley
addikt
válasz kazsmerlaca #35550 üzenetére
Persze, ha van idod meg kedved debuggolni... btw nem ertem mi ez a rohanas, ilyenkor erdemes mindig 1-2 hetet varni, addig hozzaigazitjak a clover/weg/lilu parost, aztan siman telepitheto.
bmeg, fel napig gondolkoztam azon, hogy mi a franc lehet az hogy " kapu számot megadni?"
Amugy transmission vagy ha command line parti vagy akkor rtorrent.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
kazsmerlaca
senior tag
Haklira simán fel mehet a macOS 11.1? Nem ront el semmit?
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
kazsmerlaca
senior tag
Lehet rajta letöltés könyvtárat választani?
Lehet könyvtárat átnevezni?
Lehet kapu számot megadni?
Lehet rajta torrent nevet átnevezni?
Éa ha becsukom a böngészőt akkor leállí a le/feltöltés? Az komoly...[ Szerkesztve ]
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
kushwavez
senior tag
válasz kazsmerlaca #35545 üzenetére
Nagyon sok alkalmazásnál ez van, egyszerűen nem foglalkoznak a Maces verziókkal. Egyszer megcsinálják, tesztelés nyílván elmarad, azt annyi.
Én nekem amúgy a qBittorrent Windows alatt sem ment.
A Deluge az régi, viszont nekem szépen működött mindig.De már 1 éve átálltam a routeres torrentre (majd Raspberry Pi NAS-ra). ASUS routeren, főleg Merlin fw-vel gyönyörűen működik a Transmission. Windows-ra is és Mac-re és Linux-ra is egy oldschool Bittorrent 1.8 kinézetű kliens van hozzá, a neve "Transmission Remote GUI". Ez szépen rácsatlakozik a local ip-re (vagy ha be van állítva akkor WAN ip-re) és gyönyörűen végzi a dolgát, eddig soha nem volt vele problémám, szintén a Raspberry-n. Mindig működik, minden eszközömről elérem, nincs probléma.
-
general
addikt
válasz kazsmerlaca #35539 üzenetére
Na ez most megoldotta, bezartam és ujrainditottam. Egyből lejött a cucc max sebességgel. Ez a qbit volt, előtte a bittorrent halt meg, az semmit nem csinált. De én is állandóan szenvedek, tényleg fura, higy Macen ezek szarakodnak.
viktor001 köszi, megnézem ezeket is! -
-
kushwavez
senior tag
válasz máyköl #35538 üzenetére
Szia,
Ez Hackintosh témában off-topic.
Próbálj itt (is) érdeklődni, talán tudnak segíteni: [link]Egyébként sajnos nincs ötletem rá. Lehet érdemesebb rendesen a supportot kérdezni efelől.
-
kushwavez
senior tag
válasz kleinguru #35540 üzenetére
használd az USBInjectAll.kext-et, és lehetőleg telepítéshez az USB 2.0 portokat használd (már ha van olyan)
-
addikt
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz general #35537 üzenetére
Az nálam sem megy sosem qBittorent-el. Ez macOS hiba lehet. Win-en tökéletesen működik.
Megoldás bezár, újra elindít. Sajna gagyi...
Böngésző is máshogyan működik. Ha bal felül zárod be akkor a lapok eltűnnek.
Ha alul zárod be a böngészőt akkor nem záródnak be a lapok.
Érthetettlen hibák...Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Erre esetleg valaki? Másik csoportban nem jött válasz.
-
general
addikt
Srácok, miért nem akar a torrent kliens letölteni nálam? Felfelé oké, a már letöltött dolgok töltődnek, de lefelé csak áll... Bittorrentet is, qbittorrentet is próbáltam. wifin a laptop simán tölt, kábelen a hackli nem akarja. net működik rendesen. mit csekkojak szerintetek?
-
kushwavez
senior tag
Clover v5127-el El Capitan-tól Big Sur-ig mind3 haklim gond nélkül ment.
annyi módosítás van, hogy az OC integration miatt bekerült a config.plist-be egy "Quirks" szekció is. ezt a "config-sample.plist"-ből ki lehet venni, általában nem szükséges azt módosítani.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
addikt
Sziasztok!
Elakadtam a telepítés során.
Gép: intel i5 7500 16GB ram 2x250 samsung sata ssd RX580 8GB
Vmware catalina alatt csináltam a telpítést a leírtaknak megfelelően.Amikor bootlok a pendrive-ról ennyi látszik csak
Mit ronthattam el?
imacpro1.1-et választottam
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kushwavez
senior tag
válasz szocsaba #35528 üzenetére
8. Hogan kérjünk segítséget, ha nem működik?
Szerezd be a logokat a fenti leírás alapján, és küldd ide.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
BeZol
őstag
válasz szocsaba #35528 üzenetére
Én még pár hete frissítettem a catalinát a legfrissebbre, mert tavasz óta nem frissítettem, és előtte clovert is frissítettem és nekem sem ment utána a betöltés, mert ha jól rémlik 5122-es clover felett a catalina nem működik, legalábbis én végül ezt tettem fel, ami ezen túli verzió, az már big sur-ra van kihegyezve. Sztem ez is lehet a problélma forrása.
-
szocsaba
csendes tag
Mi lehet az oka, hogy a 2 lépcsős azonosítás kódját nem kapom a telefonomra ? Semmi nem jön...
Mac Mini M1 16/512 MacOS Monterey
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, párom Asus Vivobook E406-s ére fellehetne heggeszteni valamelyik korábbi OSX rendszert szerintetek?
Ez a pontos config:Processzor típus: Intel® Celeron® N3160
Processzor frekvencia: 1,6 GHz
Grafikus vezérlőIntel: HD Graphics 400
Grafikus vezérlő memória: megosztott
Memória: 4 GB DDR3L
Háttértár kapacitás: 64 GB eMMC
[link] -
mtomi95
senior tag
Jött új iOS 14 RC béta! Lehet Big Sure is fog jönni!
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
GD
őstag
válasz kazsmerlaca #35502 üzenetére
valami dns bizbasz lehetett nálam vagy a szolgáltatónál, mert mobilnetről elértem, egy flush cache megoldotta, azért köszi, megijedtem hogy lelőtték az oldalt
-
Senator
aktív tag
válasz kazsmerlaca #35519 üzenetére
Music in the fire... rendesen megleptél, nagyon igényes muzsika, gratulálok! Kurva nagy like-ot kapsz érte
[ Szerkesztve ]
-
Senator
aktív tag
válasz fiATHaLON #35503 üzenetére
Nem. A verbose mode nem safe boot. Szóközt megnyomod clover boot menüben és ott lesz az első opciók között h verbose, kijelölöd majd utána boot os x with selected options.
Te ezt a gépet nem a Tamástól vásároltad?
Egyébként meg a sparsimage - sparsebundle restoreolhatü disk utilityvel. -
kushwavez
senior tag
válasz fiATHaLON #35511 üzenetére
Ha rámész, hogy "Get" és "Install", elkezdi tölteni és ha végzett megtalálható majd az "Install macOS Mojave" az Applikációkban, nem fogja automatikusan feltelepíteni.
De le tudod tölteni a teljes telepítőt gibMacOS-el is. (gibMacOS.command)Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
fiATHaLON
őstag
válasz kushwavez #35506 üzenetére
Ez valóban nem hangzik vészesen.
Ami most megállított, hogy honnan szerezzek Mojave installt.
Appstore-ban amikor megtaláltam, "get"-et tudtam nyomni, mire
is elkezdett letölteni, de a következő választható opció az volt,
hogy install. Inkább leállítottam. Most már a Big Sur-t feszegeti. -
kushwavez
senior tag
válasz mtomi95 #35509 üzenetére
Nincs baj a 8 GB rammal, elmegy vele simán. a rendszer maga iszonyat gyors, sokkal gyorsabb mint a Catalina.
Viszont ez a RAM bug nagyon erős, nem tudom miatta használni a Safari-t. 1080p videónézésnél jön elő a hiba, nagyon egyszerűen lehet reprodukálni. Nyiss meg egy 1080p vidit az indavideo.hu-n, indítsd el, állítsd le, kicsinyítsd le a Safari ablakot, nyisd meg és indítsd el. Voilá, nézd a kernel_task RAM használatának felszökését.
Addig nincs semmi gond amíg nem állítod le és nem váltogatsz a lapok között, vagy kicsinyíted le.
Chrome-on és Firefox-on nincs probléma, de nem szeretem őket használni.Sikerült reprodukálni 3 haklin, 1 igazi MacBook Air-en. de nyílván hiába reportolom a hibát, a kutya se fogja megnézni.
-
mtomi95
senior tag
válasz kushwavez #35507 üzenetére
Nem kicsit zabalja!
Pedig épp azért kezdtem olvasgatni, hogy Mojave után érdemes e egyből Big Sure-t használni... de hát 8GB rammal szerintem így esélytelen.
A Catalinán nekem fekete kép volt, nem működött.
Lehet még várok vele inkább pár bétát, hátha összepakolja a Safarit az Apple! Más böngészőkkel nincs ilyen hiba, FF?Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
kushwavez
senior tag
válasz fiATHaLON #35504 üzenetére
Az EFI és a CLOVER a lelke az egésznek. A működő Clover-ről készíts mentést, elég ha a pendrive-on van aztán ha feltelepült a rendszer annak a meghajtónak az EFI-jére kell másolni és kész. Ha van a Library/Extensions-ben is kext akkor azokat is a CLover/kexts/Other-be kell rakni. kb ennyi a bíbelődés.
-
fiATHaLON
őstag
Utánaolvasgattam itt a Téma összefoglalóban, valamint a nagyvilágban,
és kezdem megérteni, hogy ezt a hagyományos újrainstallt nem fogom
megúszni hosszútávon.Amiben még reménykedem, hogy hátha ez a rengeteg ssd meg pcie kártya
tartja fel a gyors bootot... Mert a legtöbb időt tényleg a Clover menüig és
az almás töltésig tököli el a rendszer... -
fiATHaLON
őstag
Hogyan tudok a legfájdalommentesebben újratelepíteni egy másik
SSD-re (akkor már a 970PRO-ra tenném , hadd sebesedjen ), ha
biztonsági mentésként ezek állnak rendelkezésemre:
Egy "pendrive" könyvtárban egy .sparseimage file, valamint egy "EFI partíció"
könyvtár, rendszermentésként pedig szintén egy .sparsebundle valamint
szintén egy EFI partíció könyvtár... A rendszermentés EFI könyvtárában APPLE, BOOT és
CLOVER könyvtárak vannak, a Pendrive-ban meg csak egy EFI alkönyvtárban BOOT és
CLOVER könyvtárak.Az ötletem az lenne, hogy csak pőrén felraknék egy Mojave-t, aztán az EFI partíciót
bemásolva minden ott van aminek kell hardveres értelemben. Szóval, hogy ezekkel
a kextekkel, satöbbikkel se kelljen bíbelődni.
Vagy ez így nem működik?Elnézést, de most kezdem csak szagolgatni a dolgot...
Valamint valami olyan rémlik, hogy a thunderboltnak először kell egy Windows,
hogy miért azt nem tudom.
Az minden egyes ilyen újrainstallnál kell, vagy egyszer már megvolt ami kellett,
és innentől akár Windows se kell?Meguntam ezt a dualbootot, igazából teljesen átszoktam MacOS-re...
-
fiATHaLON
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Delta Force (2024)
- Szólánc.
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- EA Sports WRC '23
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest