- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
-
naja
aktív tag
válasz
Gabady #37995 üzenetére
Légyszi, ha kérdezel, legalább a kérdést tedd fel egyértelműen. Miért másnak kell kihámozni, hogy mire gondolhattál? Még a végén valaki a Megane-odra akar MacOS-t telepíteni.
Mit jelent, hogy normálisan menjen? Gugli alapján meg lehet oldani, ahogy a kolléga is írta, találni rá működő megoldásokat. Hogy jól működik-e, vagy van-e értelme, azt meg leginkább magadnak tudod megválaszolni.
-
-
attilav2
őstag
válasz
Gabady #37992 üzenetére
Nekem haswellen (i3-4160 B85 lap) ventura még normálisan működött(polaris magos Radeon RX550-el), újabb verziókat nem próbáltam haswellen mert közben meglett az i3-12100 a B660-as lappal, ebbe került át az RX550, ezen most sonoma fut. A haswelles gépen jelenleg monterey van az igp miatt, kissé instabil az igp miatt. Ha van egy támogatott radeonod akkor akár szvsz ryzen-re is fel tudod applikálni, ha találsz a neten a lapodhoz vagy azzal azonos chipsetű laphoz(usb portokat mappelni kell!) OC efi-t.
-
attilav2
őstag
válasz
Gabady #37785 üzenetére
skylake procikat is dobták az intel hd5xx-ekkel együtt
Nekem haswellen megy a ventura, igaz rx550-et használok(polaris magost, macos kompatibilis, van ebből lexa magos, az nem jó macos-hez). Opció lehet egy olcsóbb mac kompatiblis radeon beszerzése.
Ja hogy hackbook, laptop lehet, akkor marad a fakeid trükközés
-
Smiley
addikt
válasz
Gabady #37700 üzenetére
Nekem 2 is van, ami a 2 irodamban van.
Kell a sok disk bele, a macpro5,1 meg mar ezer eve elavult, es meg rohadt draga is volt. De home office-ban is hackintosh van. Francnak kell az a sok kompromisszum amit az apple csinal az asztali gepeivel. Legjobb pelda az otthoni storage-em, most 8 disk van benne plusz a rendszer SSD, aztan van meg 4 disk ami megy be, ha lesz idom konzolt faragni nekik.
Amugy nekem kb 10 eve hackintosh a fo melos gepem. -
RaZroX
addikt
válasz
Gabady #37688 üzenetére
Nem akarok azért pro-t venni mert az nagyobb 2 collal
Én is naponta hordom magammal az irodába a céges laptopot. Egy darabig 16-os volt, most sajnos 14-es van átmenetileg. Ugyan olyan könnyű mindkettőt betennem egy táskába és felszállni vele a hévre vagy bedobni a kocsibaViszont a kisebbiken még csak numpad sincs és a kijelző is kisebb ugye.
-
RaZroX
addikt
válasz
Gabady #37686 üzenetére
A MacOS-t szerintem sincs értelme évente "frissíteni", de szerintem a nagyobb Air-nek igenis van létjogosultsága. Nem azon a 2 colon fog múlni a kompaktság, viszont egy ennyivel nagyobb kijelzőn sokkal jobb dolgozni és bármi mást is csinálni. Én (részben) azért nem is gondolkoztam eddig Air-ben mert 13"-es volt csak. Viszont majd ha cserélem a Minit egyszer akkor egy 15"-es air lesz helyette.
-
attilav2
őstag
válasz
Gabady #37558 üzenetére
Még pár éve próbáltam X4 860K/Asus A88X plus/Radeon HD6670 kombóra feltenni a MacOS-t, valami már akkor is elavultnak számító moddolt verzió felment, de nagyon instabil volt. Aztán váltottam vga-t(mert hd6670-nel Linux konzolon szürke volt a háttér fekete helyett) Rx550-re. Majd rá pár évre jött a melóhelyi selejtezés ahonnan szert tettem a jelenlegi haswell konfigra, többek közt a kisebb fogyasztás és a MacOS lehetősége miatt váltottam, nomeg a 2x4gb ramom át tudtam rakni.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37558 üzenetére
hát nekem sosem volt még amd procim (na jó, a szekrényben van egy valami amd 486)
tudtommal nincs a topikban aktívan jelenlévő tag, aki amd-t használna
én egyébként elsődleges oprendszerenként nem használnék macos-t amd-s gépen, de még az újabb P és E magos inteleket sem igazán
ha csak szórakozásnak, kihívásként szeretnéd, az úgy másszóval jöhetnek a személyes tapasztalataid
-
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #37539 üzenetére
támogatott az még
hát, szerintem under the hood ugyan az a téma mint Monterey-nél
Valami teszt partícióra feltenném, és ha megy akkor nyomás. nyílván kell bootloader frissítés és kext frissítés előtteBár én már egy ideje használom amúgy de nem nagyon észlelek nagy változást Monterey után. sőt, mostanában bajom van a bluetooth-al, mégpedig, hogy beragad a bluetoothd és eszi 100%-on a procit alvásból felébredve addig amíg nem nyomok rá egy killall bluetoothd-t, azután visszaáll normálisra. not impressed (ez 13.0-n, lehet javították már)
-
fiATHaLON
őstag
válasz
Gabady #37478 üzenetére
Még annyi, hogy Tomac-et kérdeztem, kell-e valamit szoftveresen
mókolni a berakáshoz. Azt mondta, hogy valamit elvileg kéne, mielőtt bekerül a
kártya. Nem vagyok biztos benne, hogy ezt vele meg tudom oldani valaha,
így jó lenne ha valaki tudna erről mondani valamit, mi lehet ez... -
scdlsc
senior tag
válasz
Gabady #37380 üzenetére
"Nem az a baj, hogy megzavarodk az össze-vissza dugdosástól ?"
Mi ez vazzeg? Nem egy hormonzavaros tini, hogy ne tudja mi van!"Nekem úgy van sorrendben, hogy a macos lemeze az első, elindul az OC és onnan tudok indítani windowst is és macost is."
Nekem is úgy volt eddig, hogy betöltött a Clover, majd ott kiválasztottam , hogy melyik oprendszert akarom betölteni és azt töltötte be. Hosszú éveken keresztül jó volt.Most viszont nem akarja az igazságot...
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37273 üzenetére
jah, azt is írtam neked, hogy ne nagyon vedd figyelembe, amit a hackintool ajánl
usbinjectall én is szívtam már, amikor olyan smbios-t használtam, aminek pont nem volt benne a támogatása, ilyenkor nem csinált semmit
mappelni azt persze kell, azt csinálja nálam az usbports.kext
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #37270 üzenetére
Na, meglett a hiba forrása, hiába írtam a bootflageket, nem változott semmi az usb portoknál.
A FakePCIID-ket száműztem, jött vissza a bevált Xhciunsupported.kext plusz az usbinjectall.kext.
A bootflageknél pedig az lett a megoldás, hogy nem legfrissebb usbinjectall.kext volt a kext mappában. Feltettem a legújabb kextet és azonnal megy a bootflag! -
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37264 üzenetére
Na király ! Végül az általad javasolt metódussal sikerült, két körben patcheltem. Először az USB2.0, majd az USB3.0 portokat, így működik az összes minden formában!
cool
Xhciunsupported.kext + USBinjectall.kext -re lesz szükség, amit hozzá kell adni az OC/kext mappához, illetve a config.plist-hez.
az Xhciunsupported az valószínűleg az adott platform-tól függ, hogy kell-e
Ha ez kész, kiexportáljuk a mappelést, amit az asztalon láthatunk. Ezek közül a fájlok közül az "SSDT-UIAC.aml"-re lesz szükségünk
az exportált kext-et szokták inkább ajánlani, hogy azt használjuk
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #37263 üzenetére
Akinek azzal van problémája, mint nekem is, hogy van olyan 3.0 USB ami nem hajlandó csak 2.0-s eszközt vinni annak az alábbi lehet a megoldás a mappelésnél.
Xhciunsupported.kext + USBinjectall.kext -re lesz szükség, amit hozzá kell adni az OC/kext mappához, illetve a config.plist-hez.
Restart.
Megnyitod a hackintoolt, majd USB fül, "Clear all" majd "Refresh" gomb.
Ha ez megvan, akkor láthatod az USB portokat, zölddel jelölve az aktív portokat.
Megnyitod a config.plist fájlodat, megkeresed a bootflageket és beleilleszted ezt a sort: " -uia_exclude_ss " majd mentés.(ezzel a paranccsal deaktiválod az USB3.0 portokat)
Restart.
Elindítod ismét a hackintoolt, USB fül, "Clear all", "Refresh" majd minden portba bedugod a kis USB2.0-s eszközöd, ekkor az összes portnál ahova bedugtad, zölden felvillan az a sor.
Ha végigpróbáltad az összes portod, (ne feledkezzünk meg az usb-c portról sem!) megnyitod ismét a config.plist fájlodat és a bootflageknél módosítod a parancsot " -uia_exclude_hs " -re. Ekkora CSAK az USB3.0 port fog működni. FONTOS, HOGY HA USB BILLENTYŰD VAN, ILLESZD BE AZ ALÁBBI PARANCSOT IS: " uia_include=HS01,HS02" - HS01, HS02 a billentyűzet és egér portja, ezt nyilván a te gépednek megfelelően módosítsd!
Restart.
Mégegyszer megnyitod a hackintoolt, USB fül, és most az USB3.0-s eszközök jöhetnek.
Miután itt is végigpróbáltuk az összes portunkat, szintén ki kellett hogy zöldüljön a portok sora.
Ha ez megvan, nincs más dolgunk mint kijelöljük azokat a portokat, amelyek használaton kívüliek (nem zöldültek be) és töröljük őket "Delete".
Ha ez kész, kiexportáljuk a mappelést, amit az asztalon láthatunk. Ezek közül a fájlok közül az "SSDT-UIAC.aml"-re lesz szükségünk, amit bemásolunk az OC/ACPI mappába és hozzáadjuk a config.plist fájlunkhoz. Illetve a bootflagekből kitöröljük az "-uia exclude hs " parancsot.Kész!
-
törölt tag
válasz
Gabady #37250 üzenetére
Köszönöm, így már rendben működik.
tlac:
"próbáld még ezt is pluszba rá ideiglenesen:
config.plist -> Kernel -> Quirks -> XhciPortLimit -> True
So we can temporally get around the 15 port limit to map our ports"Na, pont jó hogy szóba került a dolog, mert nálam a limit be volt kapcsolva. Kikapcsolva azonnal működik az összes usb port. Legalábbis a billentyűzet és pendrive simán megy velük.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37232 üzenetére
A MAIN antenna az wifi és bt, az AUX pedig csak wifi.
hmmm
hát ez érdekes, mintha használtam volna bt-t antenna nélkül is
úgy tudtam, hogy annak külön vande másnak is volt hasonló problémája
If you have pair/connection issue, make sure you connect your antenna "properly" -
Nite
őstag
válasz
Gabady #37232 üzenetére
vilagos, de ez a ket kabel teljesen egyformanak tunik nekem
egyebkent nem tettem fel semmilyen kext-et, oob mukodott a dolog... kiprobaltam persze, de szerintem csak rosszabb lett, ugyhogy eltakaritottam oket!
airpods-on tulteszem magam de mostmar a magic mouse is kezdi, egyre gyakrabban... azt mondjuk nem ertem, hogy miert nem azonnal, ha a hardware-m szar!
-
-
zodes
aktív tag
válasz
Gabady #37078 üzenetére
Sikerült!
Köszönöm a segítséget, mert ugyan nem konkrétan ezeket a dolgokat csináltam, de majdnem. Többszöri újraindítás nem játszott. Többszöri telepítés sem segített.
A config.plist-ben az SMBIOS résznél a mac-et átírtam először 16,1 2020-as iMac-re. Így szépen felment a Monterey. Igaz az utolsó újraindulás után kiírt valamit, hogy látogassak el az Apple oldalára a panic részre. Újraindítottam és jó lett. Többször is újraindítottam és működik minden (wifi, hang). A 2 monitor nem.
Sajnos nem tudom miféle indíttatásból, de megint átírtam a gép típust, a régi eredeti 14,1 iMac-re (azért, mert a proci szerint is és minden szerint ez hasonlít legjobban a mostani gépemre).
Na most megint nem indul és teljesen logikusan azt mondja, hogy ez a Mac nem alkalmas a Monterey futtatására és 30 mp-múlva elalszik.
A bajom az, hogy csak a config.plist-et kéne kicserélnem, de sajnos halvány lila f...gom sincs hogyan.
A gépem 2 fizikailag külön SSD-t tartalmaz. Egyiken most a Monterey, másikon a Win10.
Most is Win10-ből írok.
Valahogy valami progival fel tudom csatolni a Monterey EFI-jét és ki tudom cserélni a config.plist-et?
Van egy Big Sur install pendrive is, de arról sem tudom, hogyan tudnám az EFI-t szerkeszteni. -
attilav2
őstag
válasz
Gabady #37053 üzenetére
Valóban, a space-re előjönnek ezek a menüpntok(Recovery, Nvram reset).
Az előbb nekem is megakasztotta valami pár percre a bootot, valami apfs-el kapcsolatos dolognál álldogált egy ideig. Lehet hogy az iStat Menus
hez volt köze(rendszergazdai joggal pakolgatott fel vmit), mert miután leszedtem és rebootoltam akkor már nem jelentkezett a probléma. Elég a Fanny Widget, ingyenes. -
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #37032 üzenetére
Ebbol nekem úgy tunik hogy rossz particiorol bootol a next restartnal.
Megesik, hogy nem az Install macOS from Preboot-rol bootol be automatikusan hanem a másikról, az pedig ezt eredményezi. Figyelj, hogy az legyen kiválasztva. Nincs semmi gond egyébként, ráindíthatod a frissítest megint. -
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36927 üzenetére
meg kellett volna nézni minél áll a boot. 2 perc idő az valóban sok, viszont Big Sur és Monterey közt kb majdnem hogy nincs is változás under the hood. nekem pl kevesebb mint fél perc alatt bent van.
A boot időt valamelyik kext okozhatjaha leírod a full specet megpróbálok kigondolni valamit
backup: hát annyira nem vágom ezt, de szerintem úgy működhet ha kettéosztod és csinálsz két partíciót egyiket az egyiknek másikat a másiknak.
-
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36916 üzenetére
Hát, sok vesztenivaló nincs.
Nem rosszabb mint a Big Sur. A sok halasztás után 12.3-al bejön remélhetőleg az Universal Control ami rohadt hasznos (legalábbis nekem), akkor van AirPlay amivel kijelzőként vagy hangkimenetként tudom használni a gépet, akkor ott a Live Text is, az is elég hasznos.Bug szempontjából én nem találkoztam még semmivel eddig. Gyorsnak kb ugyanolyan gyors mint a Big Sur
Chime: Nekem be volt kapcsolva de kikapcsoltam.
Ezek voltak a settingjeim:
Driver -> AudioDxe.efi (ebből érdemes beszerezni a frisset hátha volt valami commit benne)
config.plist:meg persze ellenőrizni, hogy az AudioDxe.efi hozzá van-e adva a Drivers-ben
-
Milo629
aktív tag
válasz
Gabady #36883 üzenetére
A telepítő 4. opciójában, a macOS lemezkezelőjével csináltam, ahol a törlés gombra mentem (ezért is telepítettem kétszer, mert úgy voltam vele, hogy biztos figyelmetlen voltam és benéztem, nem szerettem volna rögtön bekérdezni) . Majdnem 12 órámba telt, mire mindent végigolvastam, nem csak a leírást, hanem a fórumokat is és összeraktam a telepítőt, szval. nem csak úgy összedobtam, ezért nem is értem, hogy min csúszhatott el a dolog. Most, hogy már van macOS, megpróbálom ebben létrehozni újra a telepítőt és megpróbálom azzal, más ötletem már nem maradt.
-
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36832 üzenetére
Elég réginek tűnik az egész
Sztem frissítsd a drivereket és a CLOVERX64.efi-t a leírás alapján (meg a kexteket) (csak az legyen ott a drivers64UEFI-ben ami kell), természetesen backup után
Illetve a frissített clover config-sample.plist-jéből ki kell majd venned a "Quirks" részt és bele kell tenned a saját config.plistedbe.Ezután mehetünk a többi dologra is
Pl az SSDT-PLNF.aml-ből több féle is van, én letölteném a dortania oldaláról és azzal próbálnám
https://github.com/dortania/Getting-Started-With-ACPI/blob/master/extra-files/compiled/SSDT-PNLF.aml -
-
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36830 üzenetére
hozzáférést kell kérni hozzá
tedd fel mondjuk easyupload-raWifihez az AirportItlwm kell ha Heliport nélkül akarod "natívan" használni
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #36741 üzenetére
lehet csak az alaplapon lehetne megtalálni a chipet hozzá
próbáltam megkeresni a gépet, de szerintem a típusát is elírtadmi volt az eredeti kérdés?
ha arra gondolsz hogyan lehetne megúszni a drága videokártya vásárlást, akkor csak az igp marad, esetleg újabb platformra váltasz -
Smiley
addikt
válasz
Gabady #36627 üzenetére
Huha... akkor szerintem irany a Hackintosh paradise discord. Itt van egy par hardcore opencore-os arc, es meglepoen segitokeszek. Nekem ami eddig opencore-os problemam volt arra itt mindig kaptam megoldast.
https://discord.gg/hackintosh -
Smiley
addikt
válasz
Gabady #36603 üzenetére
Kozben megtalaltam a reddit-es dolgot errol.
Ez kell neked.
https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/owkrcn/psa_opencore_072_will_require_most_to_jump/ -
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #36558 üzenetére
ahogy nézem azzal a kártyával valószínűleg nem lesz szerencséd, mert még az nvidia webdriverét is fel kellene erőltetni, fogalmam sincs, hogy menne-e
viszont a te kártyádnál régebbi nvidia-kat is fel lehet éleszteni, ami valaha támogatva volt az apple által hivatalosan, persze ez egy nagyon nagy hack
Legacy Video patch: Project for HackintoshFix Old Graphics card in macOS Catalina 10.15++ (Not working in Big Sur 11 and Monterey 12)
Support Graphics Intel HD 3000.
Support: GeForce 5xx, 4xx, 2xx, 8600M(GT)/8800M(GT), 9400M/9600M(GT), 320M/330M
Support AMD/ATI Radeon HD 5xxx and 6xxx series (Without having full QE/CI) -
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #36541 üzenetére
nem használnám ha nem muszáj, nincs már rá biztonsági frissítés
ha nagyon pro vagy, lehet feljebb is lehet vele menni, mint a HS
vannak ilyen patcherek, amivel az eredeti apple gépekre olyan újabb macos-eket is fel lehet tenni, ami egyébként már nem menne fel
[link]
ezek azt csinálják, hogy átviszik a régi library-ket, framework-öket az új rendszerreszóval ha ő meg tudja csinálni, az elvi lehetőség meg van, hogy te is életre kelts egy frankenstein hackintosh-t
-
rii
nagyúr
válasz
Gabady #36497 üzenetére
jaja... gondoltam már rá ... de nagyon nem szeretnék apple cuccot ... semmi bajom velük de tróger vagyok én ehhez ... inkább egy thinkpad-dal tudnék együtt élni ...
de lehet hogy az leszmeg 13" fél milláért
azért ennyi a keret mert egy vasam sincs rá és mindenképp áruhitel lesz belőle
.-D
de mondjuk ha kiváltja az asztalit akkor kevesebb áram fog menni ...
.-/ -
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36489 üzenetére
próbáld a leírás alapján: OpenCore telepítése
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #36488 üzenetére
NNNNNNA!
Hatalmas örömhírt kell hogy közöljek, sikerült végül a 4K@60hz, HDMI porton keresztül az UHD630-al és ez tényleg 4K....
Fel kellett patchelni a portokat, ennyi volt a mahina
Szóval most van egy HP masinám, i5-9500-al ami OC-val, full full működik! Patika!Másik történés viszont, hogy megpróbáltam volna a kis Dell 3020-ast is átvarázsolni OC-ra, de az APFS meghajtót sajnálatos mód nem látja.... Erre van ötlet?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #36485 üzenetére
ha jól értelek 150%-os skálázást szeretnél 4k-s monitoron?
mert akkor kicsit másképp működiknekem egy 31,5"-os 4k-s monitorom van, ez win alatt 150%-ra van állítva, így lesz olyan, mintha 2560x1440-es felbontásom lenne, csak jobb minőségben
(ha egy ugyanilyen méretű monitorom lenne csak nem 4k-ban hanem az előbbi 1440p-ben, akkor is ugyanakkor lenne minden betű, kép mérete)a macos kicsit másképp csinálja a skálázást, nem a szokásos módon, hogy csak másfélszerezi a betűket, képeket és a többi elemet full hd-hez képest
hanem 5k-ban rendereli ki a képet és ezt felezi vissza és jeleníti meg 4k-s felbontáson
5120/2=2560
2880/2=1440 -
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36480 üzenetére
A monitor lehet HDMI 2.0, de az onboard az nem.
eszerint: https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/134895/intel-core-i59500-processor-9m-cache-up-to-4-40-ghz.html
Én úgy veszem észre nem képes a 4k 60Hz-re és HDMI 1.4-el rendelkezik. DP porttal mehetne.A HD4600-ra sajnos nincs ötletem, lehetséges hogy valami WhateverGreen konfig szükséges hozzá, vagy másik ig-platform-id.
Jelenleg nekem is szerintem ig-platform-id beállítás kell, működni működik, de ha a 4k tvt rákötöm akkor 1080p-nél nem megy feljebb és HDR sincs, de nem volt időm vele szórakozni.
-
kushwavez
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Reklámblokkolók topikja
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Facebook és Messenger
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest