Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Iginotus
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Értem az nagyon-nagyon hosszadalmas lenne

Jelenleg itt tartok.
Azt hiszem, hogy mivel nem csak egy kártya esik ki, hanem mindegyik, lévén lemegy a teljes mh/s 0ára így nem azzal van a hiba. De akkor még mivel lehet?
Miért megy le ilyen gyakran 0-ára?Ha csak egy kártya lenne a ludas, akkor -25 mh/s lenne és nem 0...
Ja és nem ad üzenetet, hogy melyik kártya...
"claymore low hashrate (0 kH/s), rebooting3h 48m
claymore low hashrate (0 kH/s), restarting3h 49m"most így van beállítva a watchdog

Obaz megvan

Keresd a különbséget...
H/s-->MH/s
Mit jelenthet itt a H/s?
nem találtam ilyet..
Hash rate denominations
1 kH/s is 1,000 (one thousand) hashes per second
1 MH/s is 1,000,000 (one million) hashes per second.
1 GH/s is 1,000,000,000 (one billion) hashes per second.
1 TH/s is 1,000,000,000,000 (one trillion) hashes per second.
1 PH/s is 1,000,000,000,000,000 (one quadrillion) hashes per second.
1 EH/s is 1,000,000,000,000,000,000 (one quintillion) hashes per second.
1 ZH/s is 1,000,000,000,000,000,000,000 (one sextillion) hashes per second. -
Iginotus
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
ETH-t mint mindig kell a coin...
Többieknek:
Ha ilyen hibát ír ki akkor ott van is log amiben benne van, hogy melyik kártya.
">Claymore Reboot: WATCHDOG: GPU error, you need to restart miner
"
Na most nálam csak annyit ír, hogy hachrate 0 need to restart miner, aztán hashrate 0 need to reboot.
Kapcsoljam ki a hascrate wachdogot? És akkor nem indul ujra automatikusan, de azt sem akarom, hogy 0 án járassam mert áramot meg fogyaszt
Így néz ki most:Azon a megszakadásokkor jöttek a restartok, sajna a hibákat már töröltem, most úgy néz ki megy...
-
tom120514
őstag
válasz
GreenIT
üzenetére
Szerintem pont ebbe a topicba tartozik, azért tettem be. Nincs gond, ha van kedved hozzá nézz utána, gyakorlati hatása lesz az ETH bányászatra. Ha csinálod, fontos tudni róla, ha kereskedsz akkor is, bár a hatását ki tudja ugye
A lényege az hogy a block reward csökken hamarosan, ettől független a másik dolog a cikkben hogy másik algo van tervben a POS-ig. -
aleister
veterán
válasz
Iginotus
üzenetére
A restart logjában sok esetben írja a watchdog, hogy melyik gpu okozta a hibát.
Kétféle hiba van Hivo alatt. Az egyik amikor invalid share-t generál egy kártya. Az a neve mellett látható. Ilyenkor 10-zel csökkentsd a mem órajelet, egész addig amíg hibátlan nem lesz. A másik az instabill működés. Ilyen van nálad. Ez lehet szintén magas memória órajel miatt, de sokkal valószínűbb az alacsony TDP limit. Bár a 80% az nem kevés. Nekem nem egy kártyám 60-nal is ment.
-
-
adi mester
aktív tag
válasz
Iginotus
üzenetére
Ilyenek ezek az Nvidia kártyák, pár nap biztosan rámegy, mire be tudod majd állítani az értékeket. Nálam az volt a megoldás, hogy egy picit ~3-5% bent hagytam a kártyákban.
Egyesével érdemes meghúzni őket és külön gépben hajtani mindet egy kis ideig, értékeket felírni, aztán amikor összeépíted rignek, ezek az értékek már nem minden esetben lesznek jók, de picit több feszültséggel, picit alacsonyabb órajellel szépen mennek majd.
Meg ugye nem mindegyik kártya tudja ugyan azt az értéket, Afterburnerrel (gondolom azzal játszol), minden kártyához elmenteni a saját értékét, aztán ~2 hét finomhangolás és véletlenszerű összeomlásnál egyesével visszatölteni a megfelelő értékeket... Mindegyik kártyánál, egyesével.... Mivel véletlenszerűen eldobja a jól beállított kártyák értékeit is. Legalább is én így bénáztam velük, aztán frissítettem az Nvidia drivert

-
Iginotus
addikt
Ki hogy állapítja meg Nvidia kártyáknál, hogy mennyire lehet overlockolni?
AMD rx 470 es sorozatnál könnyű , mert ahol túlhúzod, ott el sem kezd már bányászni.
Na most Nvidia 1060 és elkezd bányászik, de egyszer csak lezuhan az mh/s és újraindítja a miner progit
-200 core és 700-800 közötti memóriával játszok, (power limit 80%) de kb 1-5 óránként újraindul a miner progi mert 0-ra leesik a hasrate. És persze nem tudom kiszűrni, hogy melyik kártya a ludas.Ja igen linux HIVEOS, de ha windowsra van valami tool erre az is jó volna.
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére

Btw találkoztál már olyannal, hogy beakad egy frissítés? Az egyik rigem folyamatosan úgy érzékeli ugyan, hogy van új frissítés, ám hiába futtatom le az upgrade-et, ezt kapom:
Current version: 0.6-03@190104
Hit:1 http://download.hiveos.farm/repo/binary InRelease
Reading package lists...
Hive is up to date already.Pedig a legfrissebb a 0.6-09@...

-
tom120514
őstag
-
aleister
veterán
válasz
gipszklipsz
üzenetére
Jelentem Hive alatt mennek.
(#49370) tom120514:
Köszi!
Akkor lehet, hogy a prefix nem kell. Mert eddig alapból ugye eu1.ethermine.org:4444 a pool address. Namármost ssl alatt azon felül, hogy a port 5555 lesz, kap egy ssl:// előtagot is. Lehet, hogy akkor ez utóbbi lehagyható, és elég annyi, hogy eu1.ethermine.org:5555. -
GreenIT
tag
válasz
golya87
üzenetére
Na e' sakkor mi van?
Feltalaltak egy n+1-edik kodolast es bevezetik hogy legyen valami ujdonsag, amire megint lehet irni ujjabb valtozatokat, vagy ez lesz a vilagmegvalto csodakod, ami minden egyebet levalt es ezert le kell cserelni a teljes halozatot a vilagegyetemben?
-
tom120514
őstag
-
mepet
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Ha jól értem semmi. Lesz majd block reward csökkentés 1 év múlva, ez bekerül a forkkal a kódba, de még nem teljesül a csökkenés feltétele. forrás
-
varmi2
nagyúr
Szerintetek mennyire megbízható wallet az electroneum online wallete? Hosszabb ideig kellene valahol tartanom nagyobb mennyiséget.
-
fireman123
őstag
Sziasztok,
Le tudná valaki írni érthetően, hogy mi is lesz ez az "Ethereum Constantinople hard fork" [link]? .....miben és mennyiben érinti az ETH tulajokat illetve az ETH bányászokat? -
aleister
veterán
válasz
gipszklipsz
üzenetére
Tesztelem mindjárt.

Ez alapján igen:
"- a bit reduced required GPU memory (both AMD and NVIDIA) so you can mine ETH a bit longer on cards that don't have enough memory."tom120514
Korai volt az öröm. A rig adminban jónak tűnt minden, bányászot is a konfog...valakinek.
Nálam legalábbis poolban nem jelent meg az eredmény. Lehet, hogy nem tud ssl-t a nanominer? Eddig legalábbis az ssl://eu1.ethermine.org:5555 címet használtam pool address-nek. -
Ylgram1
tag
válasz
gipszklipsz
üzenetére
Tapasztalt vki szignifikáns változást a Claymore v11.9 és v12 között.
Érdemes megpiszkálni az amúgy jól működő riget? -
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
No...hazaértem, kipróbáltam én is. Egyelőre egy AMD rigen, amin ugye nincs értelme, mert azok mennek szépen a maguk 4 GB-jével, viszont azon tudtam legkönnyebben tesztelni . Azon sajna kártyánként kb 1 MH/s-val kevesebbet tud a nanominer, mint a Claymore.
Ettől függetlenül tény, hogy a 3 GB-s Nvidiáknál életmentő, szóval big thx az infókért!
-
m4rc!
őstag
MPH-n nem lehet beállitani, hogy a poolon lévő coinok csak egy részét küldjem ki cimre? Az account balance mező szürke...
-
looser
addikt
Halihó!
Abszolút hozzá nem értő vagyok, de mindig szívesen elolvasom a cikkeket coin témában. Arra lennék kíváncsi, hogy a szuper gépeitek alkalmasak egyéb számítások elvégzésére, pl. distributed computing feladatokra? A 2000-es évek elején magam is csináltam pl. a SETI@HOME-ot, de hamar áttértem (hasznossága miatt) az Intel féle United Devices programjára. Teljesítményét tekintve egy akkori (nekem P166MMX-em volt) gép nevetséges a mostani coinbányászatra összerakott célgépek mellett. Szóval elméletben képesek ezek a gépek ilyesmire?
Üdv

-
aleister
veterán
válasz
adi mester
üzenetére

-
shteer
titán
Nanopool@twitter:
Finminer has been rebranded to Nanominer. Try our new release with UBIQ, greatly improved Random Hash mining (PASC), extended Ethereum mining support with 3GB GPUs and other stuff.
-
Zoltán124
kezdő
Üdv minden kedves fórumozónak!
Egy másik topikbol ide irányítottak.
Nem vagyok jártas a bitcoin, illetve az egyébb kriptovaluta vásárlás, illetve az ezzekkel való kereskedésben terén, a bányászathoz pedig nincs meg a kellő hardverem, ezért a felhő alapú bányászatban gondolkodok így kezdésnek.
Nem milliárdos szeretnék lenni, ez inkább olyan bér kiegészítés lenne.
Van egy lengyel bányász oldal a ccg, ami eléggé olcsón árul 100gh/s illetve 400gh/s bányász gépeket.
Ez az 100Gh/s mit takar?
Illetve mit jelent az hogy 400gh/s?
Mennyit lehet összeszedni, anyagiak téren 1 év bányászattal? Milyen kriptovalutába érdemes most fektetni?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
tom120514
őstag
E3-ban jól tudom hogy 4Gb RAM van/board, vagyis pl. ETH-n még jók egy ideig?
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Van vagy 10+.

Csak eggyel telepítettem a friss Win-t. Sajna ETH nem megy már. Írták itt másik korábban, hogy leállt a W7-es rigjük, hogy leállt HiveOs rigjuk. Én múlt héten voltam akkor barom, hogy frissítettem a HiveOS-t. Addig ment, azóta nem. Egy rigem még nekem is fut 6db 1060 3GB-vel.Viszont ha leállítanám, és újraindítanám, akkor az sem kaparna már DAG hibával ETH-t.
ETC megint csak kiesik, szóval nekem is a CLO jutott első körben eszembe, csak kérdés, hogy az mennyire rentábilis. Illetve melyik váltón tudom ETH-ra váltani?
(#49320) Ylgram1
Ezzel picit vitatkoznék.
Én eddig a W7-et preferáltam, ahol valóban több HS született kicsivel látszólagosan (minerben), ám az average HS a poolban nem volt több, mint linux alapokon. Egyedül az AMD kártyák fogyasztás finombeállítása az, ami szégyen linux alatt. Tán 1-7-ig vannak a power state-ek. 5 az alap. Az esetek nagy részében beállítod 4-re, néha még jó a 3 is. Szóval finomhangolásról ne is álmodj!
Nem tudom miért nem tudták olyan kulturáltan megoldani ezt, mint az NV-kel. Wattra pontosan be tudod állítani a TDP-t. Ez szvsz sokkal kényelmesebb megoldás, mint mondjuk Afterburnerben a %-os beállítás.(#49322) tom120514
A Hive elvileg túlszámolja a reportedet. Az átlagos HS a mérvadó. De ne legyen igazam.
-
Zotya984
senior tag
Köszönöm

-
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Sikerült végül összehozni.
A rejtett HD610-es IGP-t kellett törölnöm, majd visszarakni a legfrissebb drivert. Viszont továbbra is nagyon kicsi a napi bevétel. Most csak egy 1060 van bent, így 0.14 usd-t írt ki. Vagy esetleg ez az érték folyamatosan nőni fog, és 24 órát futnia kéne, hogy megállapítsa a pontos összeget? Mert akkor meg egy pár perces futás után sok ez a 0.14.
Hive-ról jöttem miután leálltak ETH alatt a 3 gigás 1060-ak. Még megvan a pendrive, szóval, ha megmondod, hogy mit érdemes szerinted túrni, akkor bootolok arról.
Nekem is ezerszer szimpatikusabb a Linux, mint ez fos W10. -
aleister
veterán
válasz
Tamás9x
üzenetére
Felraktam a 382.53 drivert. Ugyanaz.
Kipróbáltam másik gépben, másik 1060-nal, dettó. Egyetlen közös van a két konfigban, hogy ugyanazt a win10-et raktam fel rájuk, illetve, hogy friss telepítésekről beszélünk.Nem kell esetleg valami MS net framework, vagy valami egyéb fejlesztő környezet hozzá?
Ahogy nézem nagyon sokaknak ez a problémája, és egyáltalán nincs ultimate megoldás rá. A felsoroltak egy részét már próbáltam én is, de nem oldotta meg (NHM reinstall, driver reinstall, vírusírtó ki, stb).
Most jön a BIOS frissítés meg az alaplapi vga kimenet használata- -
-
aleister
veterán
Vajon miért van az, hogy friss W10x64 alatt, a legújabb NV driverrel kifagy a legújabb Nicehash egy darab 1060 3GB vel?
Maga a kliens elindul, majd az utolsó, amit kiír, hogy a Cuda magokat ellenőrzi, aztán üres, fehér hátterű lesz az alkalmazás, és kész?
A feladatkezelő rendben látja. Nem "nem válaszol" a státusza.Találkozott már valaki ilyennel?
-
Zotya984
senior tag
Hali
1060 Hoz melyik drivert ami stabil? nekem random fagy a legújabbal. -
-
Yutani
nagyúr
A vegás bányászokhoz egy kérdés: A bloweres Vega 56 milyen hangos okosan beállított paraméterekkel bányászat közben?
-
Ylgram1
tag
válasz
Iginotus
üzenetére
Sajnos az 590-ben nem lesz akkora tartalék, hogy szignifikánsan jobban termeljen, mint egy jól beállított Micron RAM-os 580. Csak feljebb húzták az alap órajeleket.
Viszont az új 1060 érdekesebb lehet, az újfajta memória miatt, hátha működik vele az ETHPill?
Sajnos még a negykerekben sem láttam mostanság.
Boldog Karácsonyt!
-
Iginotus
addikt
Korrekció ide vagy oda bányásznak kell

Van már valakinek tapasztalata az RX590 és kártyákkal? Vagy talált már valaki cikket mennyi mh/s?
Ugyanez a kérdés az 1060 as ddrx és kártyákkal?Szerk itt találtam infót a 590 röl 32,6 és mikron ramos... hat nem is értem hogy miért 1500 coreal hajtja így csak sokat eszik..
[link] -
koko52
nagyúr
Megis érkezett a korrekció...
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A lényege az hogy a block reward csökken hamarosan, ettől független a másik dolog a cikkben hogy másik algo van tervben a POS-ig.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)