Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom120514
őstag
válasz fireman123 #50598 üzenetére
Szerintem én is azokkal csináltam, az XZC discordon ez van pinned, nem régi [link]
Never go full retard.
-
sanzi89
addikt
Most már nem kell játszani a PolarisBiosEditorral, memória időzítésekkel, BIOS mókolással? Sok hónap kihagyás után teljesen szűz WIN10 rendszer, 1db RX570 8GB, Claymore 14.7, 19.5.2 driver "kiszámítás" móddal, még órajelet se emeltem és 30.2 Mh/s stabilan.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
tom120514
őstag
válasz fireman123 #50595 üzenetére
Nekem a nicehash-sel elvi problémám van, egy percig sem megyek oda. Whattomine szerint a BTG elég elől van mostanában, bár nem tetszik de amikor indult, nagyot kaszáltam vele, tartani nem fogom legfeljebb bányászni és rögtön váltani de inkább RVN vagy XZC szerintem. Grin az elején jól hozott, az utalás fura volt de azóta rá sem néztem. Összességében megváltoztattam az elképzelést, mely szerint BTC nem lesz, most már többnyire BTC van, mellette ETC, ETH, BNB meg kis coinok, meglátjuk.
Never go full retard.
-
fireman123
őstag
válasz tom120514 #50592 üzenetére
Az rvn nagyokat tud emelkedni (nyilván nem most amikor btc szezon van), márciusban 260satról 1700-ig ment, most esik, (de az esés közepette is volt pár nap amikor 600ról 900ig emelkedett, ....szóval lehet vele keresni)....én lassan veszem vissza majd, amit korábban eladtam.
Valszeg holnapután visszaállok rvn-re, ...nem igazán tudok jobbat, esetleg a grint érdemes megpróbálni még, vagy végső esetben a nicehash, bár azt nem nagyon csípem, tavaly nyáron túrtam egy kicsit utoljára ott.[ Szerkesztve ]
-
tom120514
őstag
válasz fireman123 #50591 üzenetére
Mondjuk a bitcointalk ann elég gagyi de ki tudja
Never go full retard.
-
tom120514
őstag
válasz 0528barton #50589 üzenetére
Jó meglátás. Én is máshol vadásztam, a BITC így lett, kb induláskor, messze a whattomine előtt Eddig eggyel fürödtem be, FYRE scam exit.
[ Szerkesztve ]
Never go full retard.
-
tom120514
őstag
válasz fireman123 #50588 üzenetére
Jaja, bár a RVN-ről semmit nem tudok, váltom BTC-re. Most tartom mert esett de ha visszamegy, megy a lecsóba ha még esik tovább, így jártam
Never go full retard.
-
fireman123
őstag
válasz 0528barton #50590 üzenetére
én most ezt túrom, napi ~150e db jön 6*1070Ti-vel, ...aztán vagy lesz belőle valami vagy nem, ...ezt a pár napot rászánom
-
0528barton
csendes tag
hátha vlki nem ismerné:
coinok/poolok/diffek és hasrate megoszlás az ismert poolok között[ Szerkesztve ]
-
0528barton
csendes tag
válasz fireman123 #50588 üzenetére
üdv,
szerintem általában a wtm nem azt mondja meg, mit kell elkezdeni bányászni ( igen tudom te sem ezt mondtad ), hanem hogy az elmúlt időszakban jó coint bányásztál-e vagy sem.mert amint az elejére kerül valami, annak általában felmegy a idffje, mert mindenki
azt fogja bányászni vagy pedig felment az ára ezért érdemes eladni mielőtt dump jönne.arról nem is beszélve, hogy még kérds, hogy milyen volume-e van az adott coinak és mennyi tőzsdén van jelen, és ezzel összefüggésben van-e rá kereslet.
de pl az induló coin bányászása is jó startégia, ahogy írtad ha sikerül időben tőzsdére rakni és ehhez hype is párosul...
sok sikert az új coinhoz!
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz tom120514 #50587 üzenetére
az elmúlt hónapokban én is rvn-t túrtam, most pár napja átálltam egy új coinra (még értéke sincs, mert nincs még tőzsdén , talán 10 napja indult ), alacsony a diff, marha sok kijön belőle naponta, még pár napot túrom és átállok másra, és spájzolom hátha jó lesz valamire ... kb. 1,5 nap és meglesz az 1millió darab (hacsak fel nem kúrják a diffet) ...aztán akkor valszeg vissza rvn-re, ha nem lesz jobb, ....bár a grin is elég jó most a wtm szerint
[ Szerkesztve ]
-
tom120514
őstag
válasz fireman123 #50585 üzenetére
ETC, RVN, BITC, néha kalandvágyból egészen kis coinokat, ki tudja, elrakok pár ezret belőlük.
[ Szerkesztve ]
Never go full retard.
-
fireman123
őstag
Nvidia-val ki mit túr mostanság?
-
madpapa
senior tag
Hát az új driverrel a 11.0 is rossz. Azt nem tudom most hirtelen, hogy ez a strap és rxboost opció az új Claymoreban igényli-e a frissebb driver jelenlétét.
De érdekes, hogy a mostani RX580 SAMSUNG memóriás kártya a 11.0 feletti verziókkal csak 25-26MHs körül tudott, hiába volt a kártya átflashelve. A 11.0-sal meg szépen vitte a 30MHs-t. A core clock és voltage természetesen visszavéve hogy ne 120W-tal menjen a szentem. De olvastam ugye hogy a strap és rxboost opciókkal lehet húzni a kártyákat. Nyilván kérdés hogy mekkora core clockal és voltageval tudja. -
madpapa
senior tag
Feltettem az aktuális adrenalin drivert és a 14.6 Claymore-t WIN7 alá. Olyan jól sikerült hogy az RX580-am tud vagy 13MHs-t. A Claymore 11.0-val és egy jó régi driverrel persze 30MHs körül volt. Valami tipp hogy mijafax van? Compute mode switch nem segít rajta.
[ Szerkesztve ]
-
tom120514
őstag
Ahogy olvasom, mind igaz és semelyik sem teljesen. Aki támadja , a "hagyományos" kripto értékeket kéri számon, amikkel nyilvánvalóan nem rendelkezik, de nem is akar. Blockchainnek blockchain lesz, kripto definíció szerint nem, ez szintén nem cél, éppen ellenkezőleg. A FB akarja ellenőrizni a pénzforgalmat is, ki ne akarná, a skorpió sem tehet mást, megcsíp mert skorpió, ilyen a természete. A FB minimum egy elképesztő lehetőséget lát ebben, beleértve adatot, bevételt, nyereséget, ez a dolga.
Ettől függetlenül én is örülök hogy kriptonak nevezik, minél több emberhez eljut akár így, csak jó lehet nekünk
Személy szerint nem bízom rájuk a pénzemet, ahogy az adataim al sem tettem eddig semNever go full retard.
-
htc07
addikt
válasz ff-thomas #50579 üzenetére
Idéznék a cointelegraph linkedből:
“Libra is NOT a blockchain in the traditional sense, since it is lacking most, if not all necessary attributes; it has to be open, public, censorship resistant, immutable, neutral, etc. which Libra is not, based on the whitepaper.”
Nem igazán sikerült rám cáfolj, épp ellenkezőleg.
Abban egyet értek, hogy biztosan össze lesz mosva a két fogalom a laikusoknál, de hogy ez milyen hatással lesz a 'real' cryptocurrency világra, nehezen jósolnám meg, mert egyfelől a pszeudo-anonimitást nem nyújtja a libra, másfelől biztosan sokkal egyszerűbb lesz hozzá jutni és használni is.
-
ff-thomas
aktív tag
ajjajj azért mielőtt felvilágosítasz valakit, talán érdemes volna megfelelően informálódni - de ez általánosságban a kérdést feltevőkre is vonatkozik, ott a gugli, nem tart semeddig rákeresni és utánaolvasni. persze, könnyebb itt kérdezni. aztán valaki dob rá egy választ, ami vagy helyes, vagy nem. ugye ez a lustaság ára.
itt érhető el a "whitepaper": https://libra.org/en-US/white-paper/
itt egy viszonylag egyszerű és jól összeszedett olvasnivaló, hogy mi is ez a "facebook-coin", alias LIBRA: https://cointelegraph.com/news/what-is-libra-breaking-down-facebooks-new-digital-currency
ebből egy rövid idézet:
"In many ways, Libra is similar to other cryptocurrencies and especially stablecoins. It is built on a native blockchain....". "On the other hand, the new digital currency is different enough from other coins to warrant a closer look..."
neked sztem az a gondolat ragadt meg, hogy ~"sokban különbözik más coinoktól".
jó olvasást
ui: persze a kérdés nem is az volt, hogy cryptocoin-e a facebook coinja. a kérdésre - miszerint hathat-e pozitívan a fb-coin megjelenése a többi crypto árfolyamára - a személyes, szubjektív véleményemen alapuló válaszom az, hogy igen, hathat pozitívan az árfolyamokra. hogy miért gondolom ezt? mert emiatt még többször kerül elő a médiában a "cryptocoin", a "blockchain", és ezek kapcsán a "bitcoin" és "altcoin" szavak/fogalmak is. vagyis ez segíti a kriptopénzek és tokenek szélesebb körben történő megismertetését/elterjedését.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
htc07
addikt
válasz Obliterátor #50577 üzenetére
nem hiszem, mert semmi koze a cryptocoinokhoz, csak a neve az a hype miatt.
-
Obliterátor
tag
Nektek mi a véleményetek a facebookos coin-ról ? Okozhat emelkedést a többi coin-nál is ?
(ha nem ide tartozik offot-rá) -
Relaxing
tag
válasz Iginotus #50575 üzenetére
Nekem ilyen van:
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-06/28/188278_tdv4ssd1tmt0nz5a_img_2553.jpg
Nem volt egyszerű beszerezni de közvetlenül a gyártótól jött, s könyörögni kellett 1 db-ért. Már 3x elpukkant de még mindig megy 7 kártyával stabilan.
Ez egy vegyes rig 1050 TI, 1060, 1080Ti kártyákkal. Annyi gondom szokott lenni, hogy a 1080 és egy 1060 teljesítménye időnként leugrik 5-10 Ms-el és még nem tudtam rájönni miért, de maga a lap megy rendesen.[ Szerkesztve ]
Bakker - micsoda gubanc!
-
Iginotus
addikt
Találtam egy olyan oldalt, ahol viszonylag friss számítással komplett gépek fogyasztását a rig új árát termeléssel, megtérülést, mh/watt aránnyal stb hasonlítják össze.:
[link]
Ide teszem hátha mást is érdekel.Plusz ugyanitt egy kis orosz teória rx5700 mh/s teljesítményére.
Szigorúan google fordítóval (orosz)
[link]És egy forrás nélküli orosz aki 35mh/s-t tudott rxboostal kiiratni hiveos-re
[link]Nem hiszem, hogy stabil lenne, csak 4 perce futott neki és túl ugyanolyanok az eredmények.. Meg szerintem agyon vannak húzva.
[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
Iginotus
addikt
válasz JohnyBlue #50571 üzenetére
Hát ez egy igen szép eredmény Köszönőjük!
Nicehash profitabiliti ha valaki kiváncsi rá, jelenleg 38 ft os árammal 6500 ft ot termel havonta!Plug and Pray... :)
-
JohnyBlue
addikt
válasz Iginotus #50567 üzenetére
Tesztelgettem egy kicsit a p104 8gigás karit és közben Iginotus kérte, hogy pár algoval csináljak már tesztet.
ETH alatt phoenixminerrel 39.5-41 kártyától és most már ki merem jelenteni risertől is függ claymoreal 41-44 között!
gminer 1.45 el teszteltem ezeket az algokat.
zcoin
eq 144.5
grin29
beam
aion
aeternityha valamit kihagytam volna szóljatok és rákukkantok
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Iginotus
addikt
válasz 0528barton #50568 üzenetére
Na akkor ezt elfogadjuk
Más: Van arra valakinek ötlete, hogy windows alatt nicehash néha egy egy miner program azt irja ki ,hogy a t-rex miner-ben "gpu excited" és csak pörög pörög pörög. Aztán jön az email, hogy 10 perce nem csinál semmit. Be lépek a gépre sok piros sorban ugyanezt a hibát látom, és nyomok egy stoppot majd számolok 10 ig és start. És emgy tovább szépen.
Szóval erre valami wachdog vagy valami? Niceheshen belül nem találtam hasrate wachdogot...
-
JohnyBlue
addikt
válasz ff-thomas #50566 üzenetére
Ööö ha windows alatt a cuckóhuszonkilences algót ha tudja kaparni akkor az jó ? (mert így teszteltem és így ment) de mondjál más tesztelési metódust szívesen ráengedem a szettre.
kólára meg
Iginotus : igen azt már én is tapasztaltam, hogy azok a masinák amikbe csak 1-1 karesz vagy 2 van belepattintva és úgy megy azoknak sokkal jobbak a mutatóik mindenféle téren. Ez a riser anomália meg egy őrület. Balcsiról visszajőve nekikesek
[ Szerkesztve ]
-
0528barton
csendes tag
válasz Iginotus #50567 üzenetére
Üdv!
Az eredeti felvetésre reagálva: igen, nálam is előfodult már, hogy cserélgetni kellett a risert és "megjavult" a gpu.
Utána pedig ugynaz a riser egy másik gpuval jól ment.Arra már nem melékszem, hogy mondjuk erősebb (több áram kell) kártya alatt cseréltem risert
és gyengébb kártyához raktam és ott meg jó lett minden.Azt pedig én is tapasztaltam, hogy közvetlen alaplapra dugva jobban tuningolható a kártya és ezért is jobban
teljesít mint riseren. -
Iginotus
addikt
válasz JohnyBlue #50565 üzenetére
Szigorúan elméleti téren, riser is egy áram forrása a kártyának, hogy honnan veszi fel a működéshez szükséges energiát. Lehet egyik riser kevesebbet ad neki mint a másik ez magyarázhatja a jobb teljesítményt. Nem tudom a topológiáját a nyáknak, de ezt lehetségesnek tartom.
Ahogy a saját tesztem szerint a pcix16 os sloptban direkt az alaplapra dugva a kártya stabilabb és jobban is tuningolható...
Ezért kedvelem én az ilyen alaplapot (bár még sosem volt a kezeim közt, de remélem lesz...):[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz JohnyBlue #50564 üzenetére
Letesztelted, hogy a 8GB-ot látja rendesen, használni is tudja a kártya, nem csak valami "kozmetikázás" ez?
A riseres kérdésre nem tudok válaszolni, ilyet nem tapasztaltam még, hogy a risertől függött volna a teljesítmény.
A kólát lehet, hogy az a baj, hogy nem ittad, hanem.. Idézem a Belgától: "25 fölött kólát a borba nem rak már senki, maximum az orrba" Bocs, fáradt vagyok
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
JohnyBlue
addikt
az létezhet, hogy ugyanazon kártya az egyik riserrel jobban kapar mint egy másikkal ? vagy már túl sok kólát ittam és bebeszélem magamnak ?
-
tom120514
őstag
Az ETN app megtáltosodott, 12 nap alatt 100 ETN, dölalé
Never go full retard.
-
B4l!nt
aktív tag
Valaki tudna segíteni grin poolról váltóra juttatásában? Kicsit elakadtam
-
MARVEL
tag
Üdv!
Régebb óta ismerkedek a kriptovilággal, most érzem úgy, hogy eljött az idő, hogy osszerakjam a saját rigem. Sajnos nincs napelemem, így áramra bizony költenem kell. A bányászat nekem úgy érné meg, ha egy nap legalább 2 usd-nyi ethereumot tudnék kitermelni. Mi a legolcsóbb rig, amit össze lehetne rakni, úgy, hogy áramszámla levonása után is napi 2 usd-nyi profitom legyen? -
Iginotus
addikt
válasz koko52 #50550 üzenetére
Ha jól megoldják működhet. Vákuum hatás miatt kb ez egy nagy cső. Ha elég erősek a ventik akkor itt olyan huzat lenne, hogy ha középen hagynak egy közlekedő rész két oldalra Salgó polcokon végig lehet pakolni hosszában.
De azért kívülről megnézném a vasdobozka szigetelését, mert ha napon van akkor biza ez egy tojásfőző ilyenkor nyáron...Plug and Pray... :)
-
koko52
nagyúr
válasz Iginotus #50548 üzenetére
Zsúfolt lesz az nem? Még a venti mellettiek ok, de a többi?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Iginotus
addikt
42 ért SAPPHIRE NITRO RX480 8GB Nem rossz.
Csak ha valaki éppen gépet akarna össze rakni.
Tippre kiszórják a vissza küldött bányászokat vagy nem tudom.Plug and Pray... :)
-
Iginotus
addikt
Na mostanában nézem a willhaben.at-t (jofogás osztrákoknál)
Nem zavar senkit ha beírogatom, hogy miket találok? (ha igen szóljatok abba hagyom.)30ft/kwh plusz 20 euró havonta rig elhelyezés Graz mellet...
-
Iginotus
addikt
-
Iginotus
addikt
válasz fireman123 #50540 üzenetére
Coool ránézek
Én kb ezt szeretném elérni:
[kép]Sajna azt nem tudom megoldani, hogy a pl a clymore menjen de eröforrást (gpu-t) ne használjon... Probálkozom a -DI opcióval de még nem jött össze
Így marad ez a verzió, hogy a HIVEOS-el elküldöm a nvidia-smi parancsot ahogy fentebb javasoltátok és akkor ezt látom:
[kép]Szóval alakulunk
-
Janou
őstag
Amúgy meddig illik elengedni a hőmérsékletet egy RX570-es kártyánál?
-
fireman123
őstag
Nálam a legmelegebb (középső) gpu 59-60 C fok volt és a ventijei 59%-on pörögtek, ...betettem egy álló (Tescos) ventit a rig mögé kb. 60-70 cm-re a legkisebb fokozaton (30watt +fogyi), és a legmelegebb gpu hőfoka lecsökkent 51-52 C fokra és a ventijei pedig 39-40%-ra. A többi gpu ettől hűvösebb, jellemzően 44-50 C fok közöttiek. Tavaly is így járattam egész nyáron a riget, 2 álló ventivel felváltva (egy elöl, egy hátul, .....telóról kapcsolva 12-12 órás váltásban), eddig bírják a strapát . (ugyanazok a ventik amelyek tavaly nyáron is pörögtek)
Családi ház alatti szuterénben (garázsban) van, most 24 C fok a helyiség hőmérséklete, már május eleje óta itt megy, addig a nappalit fűtötte . Tavaly sem volt hideg a nyár, akkor 25,5 C fokra melegedett fell a helyiség a csúcson.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz fireman123 #50540 üzenetére
bocs, "legörgetve"
-
fireman123
őstag
válasz Iginotus #50531 üzenetére
Szia, ...én a Rig Monitoring appot használom telón már több mint fél éve a különféle adatok figyelésére (gpu hőfokok, venti sebességek, ....stb. ...és különféle riasztásokat is be lehet állítani, ...havi 450 ft a díja, szerintem megéri. . ...most így néz ki nálam, legögezbe minden gpu látszik, illetve tovább lépve egy sor grafikon is előjön
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
válasz ff-thomas #50538 üzenetére
az első nem gond mindig tudom a gép IPjét ddns-el is elérem ha kell.
DE Nicehast használok. Az meg mindig vált algoritmust nem mindig claymoret használ (és akkor is inkább phönixel csinálom mostanában.)
Szóval megnézem ezt a hiveos-es konzolt hátha tudja úgy nézni a hőmérsékleteket és küldeni a megszokott webes felületre, hogy közben a nicehash bányászik...Plug and Pray... :)
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Iginotus #50533 üzenetére
dynamic dns szolgáltatással el tudod érni, pl. no-ip.org, nem kell hozzá az sem, hogy a router-ed támogassa (pl. a DIGI szolgáltató routereiből kiveszik ezt a funkciót..), a bányagépen futtathatsz klienst, ami x percenként frissíti az IP-t és hozzá igazítja a kapott dyndns domainhez.
claymore és a többi miner konzolja elérhető távolról, böngészőből. kell hozzá egy fentebb is már említett dyndns cím és egy kívülről elérhető port, amit a routerben beállítasz (port forwarding résznél átirányítasz egy portot arra a portra, amit a miner konfigban megadtál management portként).
claymore "ethman" nevű progijának legfrissebb verziója mindig ott van a miner mellé csomagolva, phoenix minerrel is kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
0528barton
csendes tag
válasz JohnyBlue #50536 üzenetére
Üdv!
"Itt már csak az lehet a gond hogy az esetleges belső IP jű masinákat hogy éred el kintről."
Kicsi régebbi videó de még lehet, hogy aktuális pl Hamachi jó lehet az otthoni hálózat elérésére
böngészőben.https://www.youtube.com/watch?v=YfiUxQaHyss
Ha pedig tudja akkor jöhet a router dyndnsel és/vagy vpnel mstsc-vel ha be is akarsz lépni.
Pl:
https://www.youtube.com/watch?v=dsbbae19tB4Én anydesket használok, igaz ahhoz be kell lépni, de mindig van olyan gép amire be tudok lépni.
[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
válasz Iginotus #50533 üzenetére
az nvidia-smi az a c:\program files\nvidia blablabában található cmd alól szépen elindítod és láthatod az információkat. Amit te szeretnél, hogy a strandról félrészegen nyomassad a cryptót a sör mellé az már más téma.
A claymorenak van a remote bigyója ami teljesen jól műxik
Ha mindegyik gépeden claymore van akkor így egy programban tudod nézegetni a dolgokat. Itt már csak az lehet a gond hogy az esetleges belső IP jű masinákat hogy éred el kintről.
-
senior tag
Én kikapcsoltam a RIG-et egy kis időre.. nem bírja a meleget a kártya ventije, kinyírni meg nem akarom.. Max ha lehül az idő és nem vagyok otthon akkor felélesztem távolról, de jelenleg alig lehet megmaradni..
Iginotus: Win10 alá lehet felrakni linux környezetet, amire elvileg be lehet SSH-zni. Arra felrakod a nvidia-smi -t és akkor ssh-n látod hogy mi hány fokos... Nem nagyon tudok olyan programról ami tudná a webfelületes monitorozást és ingyenes is lenne..
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
-
Iginotus
addikt
Létezik olyan progi amit fel teszek Windowsra és mutatja nekem online egy webes felületen hogy mennyi fokosak a kártyák? Meg egyéb hasznos infokat? Nicehash-el tesztel most a Windows os banyaszatot és hiányzik a hiveos felülete VNC-vél meg nem akarok mindig belépni hogy megnézzem.
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Iginotus #50525 üzenetére
Én a 7nm -es technológiára szavaznék + az a 1080Ti, amit 100-ért megveszel, már nem kevesett lett hajtva sztem.. (és akkor ehhez jön még a garancia idő, amit megint csak a Radeon nyerne).
A 16GB RAM nem hiszem, hogy sokat nyom a latba a 11GB-vel szemben, de ebben is a Radeon felé billen a mérleg. Meg 3 db kártyát könnyebb hűteni és elhelyezni, mint 6-ot, de ez a saját lehetőségeidtől, környezettől, a teljes bánya mérettől, stb. függ, hogy egyáltalán szempont-e neked.
De ez az én véleményem. Amúgy ha újra nekiállnék bányát építeni, akkor P104-100 -at szereznék. Főleg, ha tényleg műxik az a 4->8GB patch akármi, amit írtatok.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Iginotus
addikt
NAvi 5700
És menyit hassel?Plug and Pray... :)
-
Iginotus
addikt
válasz ff-thomas #50524 üzenetére
Gondolkodtam, hogy mit vegyek Radeon VII-t 200-ért vagy 1080TI-t 100 ért...
Persze ha tényleg megáll 230W-on a fogyasztás.
Mert 3 db VII kb ugyanannyit termel jelenleg mint a 6 db 1080TI és fogyasztásban viszont úgy jobban jönne ki.Erről kinek mi a véleménye?
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Iginotus #50523 üzenetére
3 db.. most már csak 2 ja de eddig is 2, ha termelés szempontjából nézzük, fogyasztás terén viszont akkor is 3 ment
na de pofon egyszerű volt belőni őket, MSI Afterburner-rel lejjebb húztam a feszt 950mV-ra (a hibás kártyát csak 1050mV-ig, mert ez alapból 1115mV-on állt, a másik kettő 1000mV körüli gyárilag), GPU órajelet 1800-ról 1750Mhz-re, memóriát 1000-ről 1100Mhz-re, így mennek stabilan.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Iginotus #50521 üzenetére
Egy sokak által ismert bp-i kiskerben vettem, nem refurbished.
Egy ideje használom, a hétvégén vettem észre tök véletlenül, hogy hiába megy a gép stabilan és dolgozik ez a kártya is 90MH/s teljestménnyel, az összes share incorrect volt....
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Iginotus
addikt
-
senior tag
válasz ff-thomas #50516 üzenetére
- Mindegyikből a legfrissebb?
- Jók az indítási parancsok? Ellenőrizd a programok oldalán lévő példákkal. Először próbáld mindenféle extra kapcsoló nélkül (a kötelezőkön kívül persze).
- Legfrissebb az AMD driver is?
- Virtuális memória felvéve jó nagyra? Én azt az ökölszabályt alkalmaztam, hogy a GPU-k összmemóriája + rendszer memória = virtuális memória, de minimum 16GB
- Egy GPU stress tesztet azért kíváncsiságból futtatnék, meg mindenféle benchmarkot.
- .NET, Visual C++, meg ilyenek fent vannak?
- Windows 10 legfrissebb? -
ff-thomas
aktív tag
Srácok, valaki találkozott ilyennel? Radeon VII-es kártya ETH bányászat alatt kizárólag hibás eredményeket dob (incorrect share), próbáltam Phoenix Miner és Claymore alatt is, a feszültséget és órajeleket gyárira állítva ugyanez a szituáció, 40szer reboot-oltam, újratelepítettem a drivert, riser-t cseréltem, semmi változás.
A 2017-es bányász őrület idején megfordult a kezemben min. 150 db kártya, de ilyet nem tapasztaltam még..
find a way or make one..
-
Iginotus
addikt
MTP-t ki mivel bányászik?
-
-
Iginotus
addikt
Van valakinek tapasztalata nicehash és windows-zal?
Több hétig fut mindenféle frissités nélkül?
Tuning profilokat lehet hozzá rendelni? (Tehát hogy MPT-t A profillal grint B profillal BEAM-et meg C VGA tuning profillal futtassa?)
Tapasztalatok szerint érdemes ezt használni termel annyival többet mit amennyi vele a macera?Plug and Pray... :)
-
Iginotus
addikt
válasz madpapa #50505 üzenetére
Ha ez igy menne...
A memória időzítések állítgatása vagy 30 érték együttesen kéne állítgatni ezt ITT tudod olvasgatni ha van hozzá kedved...BIOS modosítása is ezekkel játszik, de ezzel tovább tudod finomítani a dolgokat.
REF értékkel ami HIVEOS-ben is van és az uj claymore-ban is egyszerűbb az eset, de nem is lehet olyan finoman állítgatni.Én nem értek annyira hozzá, és annyi időm sincs, hogy kihozzak egy jó rx580 ból akár 35 öt si stabilan Ahhoz nagyon fanatikusnak kéne lenni.
-
senior tag
válasz madpapa #50505 üzenetére
Nekem egy 4gb-s Asus Rx580 Elpidam van es 32-t visz.
Rxboost erre van kitalalva hogy az idozitesekkel un. referencia ertekekkel jatszik, ugy hogy a fogyasztas ne legyen tobb a nagyobb terheles mellett.. es ez eleg jol is mukodik, foleg hogy 5-15% kozotti teljesitmeny javulast lehet kirantani belole.
Magaban az rxboost “progit” mikor probaltam (linux alatt), barmilyen ertek modositasa utan nekem instant fagylalt volt... de szerencsere hiveosban eleg egyszeruen lehet vele kiserletezni, hisz csak egy ref erteket kell beallitani, es igy nekem is mukodik.. es stabilan! -
-
madpapa
senior tag
válasz reznovr #50495 üzenetére
Ja, ez engem is érdekelne, mert a SAMSUNG RAM-os 580 nem nagyon megy megy fel. Bár én most PBE-vel editált BIOSsal csinálom és RXBOOST nélkül. Ja és a 11.0 verzióval. Így tudok 30.2MHs-t. Ha berakom az újabb verziókat, akkor 25.6MHs-nál jobban nem megy, akár mit csinálok. Na, ötlet erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Apple iPhone 15 Pro max
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -20% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest