Hirdetés
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
őstag
Igen, elég siralom most a helyzet. 6 db RX570 ~ 2,5 $ / nap...
Nekem nagyjából mindegy hol túrok, mert az AMD-kel csak kb. ETH-ra vagyok jó.Én is tervezem az újra átállást, csak meg akarom várni hogy összegyűljön annyi hogy a walletbe kerüljön és ne legyen Unpaid Balance.
Kérdés: Ha van a régi accountom és csináltam az újra is (ugyanazzal az e-mail-el) akkor az a végén átvezetődik, vagy mindenképp manuálisan ki kell utalnom?
-
Szerintem az a 1265ms túl sok, addigra már biztosan rejected, mert túl későn küldted be a megoldást.
Én már átálltam az új NiceHash-re, de előtte még gyorsan bányásztam annyit, hogy kiutalhassam Coinbase-re, mert azóta leállították. Persze majd a végleges átálláskor át lesz vezetve, de addig sem akartam bent hagyni. Az új platformon pedig már működik a Coinbase-es kiutalás.
Azóta az új platformra túrok. Jobban is hoz, mert csak ott van a BeamII.
Most valahogy megint nem annyira jó bányászni; 4db 1080 Ti 0,0003 BTC-t hoz 24 óra alatt. Ez nagyjából most 3 dollár. Volt ez néhány napja/hete 4-5 dollár is.
-
koko52
nagyúr
Ezt ismeri valaki?
-
Janou
őstag
Srácok
Az elmúlt napokban iszonyatosan megnőtt a Rejected Share-ek aránya nálam. Átlag 2-5% között. GPU-Z-ben semmi memória hiba. Áttettem máshova a Location-t is, az sem segített.Old NH-n vagyok. Lehet ez a baj? Jah és a hibánál nem azt írja hogy x GPU rejected overclock stb. stb hanem csak hogy ETH Rejected
-
Janou
őstag
Na megnéztem. A legújabb Nicehash Minerrel azonnal látszik a rig. Legújabb Claymore-al semmi...
Ez elég szomorú. Nem igazán szeretnék átállni NH Minerre, Claymore eléggé be van már paraméterezve. -
Janou
őstag
Srácok
Arról leget tudni valamit, hogy meddig él az old platform NH-n? Lehet hogy az új platform azért nem látja a riget mert Claymore-t használok?
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
czpitti
üzenetére
@czpitti: még ez is egy jó oldal, nézz körül - többieknek is ajánlom, ha bios kell (original és/vagy moddolt) amd kártyákhoz: http://bios.ethmonitor.net/
-
0528barton
csendes tag
válasz
fireman123
üzenetére
Szia!
Egyiket sem ismerem, de azt javaslom, hogy válassz az első három legnagyobb volumenű tőzsdéből.
Utána nem árt ha van rajta usdt/xmr/doge is.A nagy volume garantálhatja, hogy lesz is kereslet a beküldött coinra.
Az USDT menekülő lehet, ha esik a BTC, az XMR vagy DOGE pedig azért jó mert tőzsdék között
olcsóbb mozgatni a BTCét ezekben mint BTCben, ha csak közben nem esik be az árfolyam.Utána még kérdés, hogy melyik kell megadni valós adatokat és mennyi ideig tart azok ellenőrzése.
Általában reg utána ezt az adott tőzsde faqjában leírják. -
fireman123
őstag
sziasztok, .....jelenleg beam-et túrok és az official saját walletjébe megy a poolból a kiutalás.
Öt tőzsdén vagyok regisztrálva de egyiken sincs beam, kérdésem, hogy aki érdekelt beam-ben, melyik exhange-n váltja át btc-re?
Az alábbi linken lévőknél van beam, ezek közül melyik az ajánlott?
[link] -
czpitti
senior tag
Segitsetek már kicsit.kéne gyári bios micron ramos rx 470 gaming-x-hez.Kuldjon már valaki akinek van.
-
Iginotus
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Tessék rákerestem neked youtubon... Ha így sem megy a megoldás, akkor ajánlom hogy böngészd kicsit a googlit szerintem pár perc alatt meg találod, hogy hogyan lehet megoldani. (én jelenleg 4 féle megoldást tudok a problémára ezek közül egy az amit az előttem lévő két kolléga is ajánlott neked.)
-
Janou
őstag
válasz
Vartanus
üzenetére
Management Engine Interface -hez driver + Atikmdag patcher
-
czpitti
senior tag
válasz
Vartanus
üzenetére
egíszeru: ha futtatod az atikmdag patchert és látja akkor bányászkártya volt.Nálam egy 470 csinálta ezt amit utolag visszabiosoltunk a bányászbiosrol(ugy vettem hogy nem volt meg az eredetije igy letoltottunk egy hozzávalot)gyerek gépébe kellett.sehogyse akart elindulni ugy mint nálad a patcher megoldotta a dolgot.azota sincs semmi baj vele.Mondjuk nem értettem énse miért nem látja és miért kellett neki a patcher ha eredeti bios kerult á de megoldodott ez a lényeg
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!

Segítséget kérnék:
Vettem használtan egy Shappire RX 480 Nitro+ 8GB OC dvgat, amin ha a bios kapcsolót "silent" móda rakom ez fogad:Ez pedig a silent bios paraméterei:
Következzék az "OC" bios, amikor semmi anomália nincs a géppel és rendszerrel:
Nekem azba gyanúm, hogy a kari anno bányászott és ehhez a silent biost lecserélték egy mod mining biosra, ti mit gondoltok?
-
Janou
őstag
Már rájöttem:
On Friday, August 2 at 1:00 PM CET we will do the following:
Coinbase withdrawal option will be enabled on the NEW NiceHash platform.
Coinbase withdrawal option will be disabled on the OLD NiceHash platform.
Old NiceHash platform will be moved to old.nicehash.com
NEW NiceHash platform will be accessible via new.nicehash.com and nicehash.com -
Janou
őstag
Srácok
Aki még a régi NH-n van annak aktív a Withdraw a CB accountra?
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Hosszú idő után valamiért elkövettem azt a hibát, hogy frissítettem a HIVE-ot. Innét kezdve az nVidia kártyákon mintha nem működne a memória OC. Legalábbis a hashrate mintha stock órajelekkel jönne. 15.5 helyett 12.5 egy 1050 Ti, a 1060-ak 24.5-25 helyett 21.5-öt hoznak.
Találkozott valaki ilyennel? -
ff-thomas
aktív tag
válasz
shteer
üzenetére
Meg van határozva a rendeletben, hogy milyen kategóriákra/termékekre vonatkozik ez a bizonyos 1 év, amiről Ti beszéltek. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A0300151.KOR
Azt gondolom, hogy a kifejezetten bányászatra gyártott kártyát olyan termékként forgalmazzák, ami a fenti rendeletben meghatározottakon kívül esik. Én ebben nem látok semmilyen turpisságot, ennek a terméknek más a rendeltetése, mint egy normál videókártyának, emiatt nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Elbandi
üzenetére
Én azért nem vennék rá mérget, hogy érvényesíteni tudnád a garanciát, tehát mielőtt ilyen terméket veszel (vagy bárki vesz), ezt alaposan körül kell járni.
Én jövő héten megyek a CHS-hez, megkérdezem, hogy hogy is van ez pontosan és beszámolok róla.
De talán még külön nyilatkozatot is íratnak alá, hogy ezt a gari időt elfogadod.. valami ilyesmi rémlik még a P106-100-as első kifejezetten bányászatra szánt kártyák kapcsán, de az sem ma volt - épp most adom el őket, 2 évesek, hibátlanul bírták, és pontosan olyan összetevőkből épülnek fel, mint a normál kártyák (minőség szempontjából legalábbis), tehát elvileg nem fognak hamarabb elfáradni.
Van több olyan RX470-esem, ami 1 hónap híján pontosan 3 éve !!!! folyamatosan, 0-24 bányászik és még a ventijét sem kellett cserélni. (nyilván fontos, hogy pormentes helyen legyen és ne 90C fokon járassa valaki, no meg a mókuskerekes referencia hűtő az, amit tovább lehet gond nélkül üzemeltetni akár magasabb fordulaton is, mint a normál ventiket).
-
-
Iginotus
addikt
Lassan átáll minden.
Múlthéten volt még new.nicehash.com (itt ment az új) és a nicehash.com (itt meg a régi)
Jelenleg már old.nicehash.com (itt van a régi) és a nicehash.com (itt már az ÚJ!)
Szóval szerintem nyár végén már csak az új lesz...Ehhez ugye új regisztráció új BTC cím van és új autentikáció is kell. újra kell kötni a coinbassel is.
Ez most már megy és ingyenes a transzfer ha jól olvasom.Ezeket vettem eddig észre. Plusz a Profitabiliti kalkulátor még egy kicsit szarul megy. És én Linux alól használom. És 3 ugyanolyan géppel. Eddig mindig jól mutatott mindent.
Jó funkció a coin váltója szerintem hasznos. És ez a Nicehash OS is érdekes lehet ha kiforrja magát
0528barton Ja és 350W os fogyasztással... Szóval úgy már nem biztos, hogy meg is éri.
-
Zlcsi
senior tag
sziasztok!
nicehash új platformját próbálta valaki?
én ma átálltam rá, de az oldalon nem mutatja, hogy mennének a bányák, folyamatosan offlinenak mutatja mindet, pedig mennek -
ff-thomas
aktív tag
válasz
Emperor_
üzenetére
Radeon VII -ből nagyon alacsony készletek érhetőek el - ahogy én tudom.
Vega64-Mining kártya: Lehet, hogy 1 év garit látsz ott, de a magyarországi disztribútornál 90 nap szerepel, mint minden más bányász kártya esetében, ezért valószínűleg a linkelt oldalon van elírás, vagy figyelmetlenség, vagy nemtom.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Iginotus
üzenetére
btw, RX 5700 még mindig nem fogható bányászatra és úgy néz ki, hogy driverben van korlátozva, ezt írta vmi nagytudású az 5700-as kártyáknak dedikált topikban a bitcointalk-on. valószínűleg az a célja vele az AMD-nek, hogy legyenek elérhető készletek és a gamerek be tudjanak vásárolni, mielőtt a bányászok elvinnék a kártyákat

-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Iginotus
üzenetére
ja hát 100-120e körüli 1080Ti az tényleg best buy. de ha az újak árait nézed, akkor 1080Ti/2080Ti nem rúg labdába.
egyébként az 570 is lehet nagyon jó. mindenkinek mások a lehetőségei és igényei: mekkora bányát akarsz építeni (nem mind1, hogy otthoni gépbe akarsz 1-2-3 kártyát, vagy 1-2 rig-et a szobába, vagy 20 riget a garázsba/pincébe/akárhová), mennyi áramod van, mekkora a hely, hogyan tudod hűteni/levegőt cserélni, milyen sűrűn vannak a kártyák, kártyák egységnyi teljesítménye/hőtermelése/fogyasztáse/hűtése, gépenként hány kártya, milyen tápokkal akarsz dolgozni, mennyire fontos a gyors megtérülés, beruházás összege, kártya későbbi eladhatósága, rövid vagy hosszú távra tervezed a bányát, milyen algoritmussal bányásznál, stb.stb.
biztos kihagytam még párat, de lényeg, hogy rengeteg tényezőből áll össze, hogy kinek mi a legoptimálisabb.
-
czpitti
senior tag
rx 570-en kijon 1000/mhs árban.tartja még magát a széria.Használtakrol beszélek persze nem ujakrol. é n pl hat riget vettem nemrég 200k/rig áron és 172 mhs alatt egyik se megy.Szoval ha még kellene rig én tuti 570-eket vennék.Vgay 470-eseket de azokbol csak a gaming-x-eket.eladtam egy ilyen riget bánom már nagyon.vettem helyettuk 580-akat de azok sokkal melegebbek mint a 470-ek.
-
ff-thomas
aktív tag
ha 100e/kártya értékben keresel, akk szerintem az ASUS RX VEGA 64 8GB Mining (!!) kártya a legjobb választás, 90e Ft körüli áron. kiváló hűtése van és DVI portot is tettek rá, amit át lehet alakítani HDMI vagy DP -re, ha kell. de lényeg, hogy lehet vele játszani is.
pro: kb. 170W fogyasztás mellett 46,5MH/s teljesítménnyel bányássza az ETH-t, épp tegnap sikerült 1 ilyet tesztelnem.
kontra: mining edition, tehát kapsz 1 kártyát zacskóban és 90 nap garit. később nehezebben eladható, mint egy normál kártya.
a Radeon VII sem rossz, az 280W körül fogyaszt, és 90MH/s termel, de 2,5x kerül többe. ja és ram is 2x-ese (16gb). pozitívum továbbá, hogy normál/teljes értékű kártya tele DP porttal, nem mining edition, így kapod rá a teljes gari időt, később eladhatóbb, bár azért nem sokan kapkodnak sztem ilyen árkategóriájú kártyák után, pláne később, használtan.
-
-
Janou
őstag
Sziasztok
Egyik ismerősöm szeretne összerakni egy bányász riget. 10 kártyában gondolkodik. Mi a legideálisabb kártya mostanság? Lényeg az lenne hogy ne kelljen vele szívni (Mint pl. az RX-ekkel a BIOS mod), beállítja és menjen és relatív keveset kelljen hozzá nyúlni. Főleg fűtési célra használná,
de ebből kifolyólag a legjobb fogyasztás/teljesítmény arányú kártyák érdekelnék. Ár kb nem számít.
Véleményetek? Mit ajánljak neki? -
Iginotus
addikt
Lehetséges, hogy UPC-s szolgáltató, vagy a router valahogy fogja a forgalmat nicehash felé?

tegnap volt egy 10 perces kimaradás azóta nem tudok sem a régi sem az új nicehash-re csatlakozni mindig "falied timed out". hibát kapom. Nem változtattam semmin
-
fireman123
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
Ok, így rendben, ennyire részletesen már nem voltam képben
, utoljára tavaly nyáron voltam kis időre a NH-en.
Ha majd csak az új platform lesz már és ki lehet utalni Coinbase-re akkor lehet kipróbálom megint.
Most Aeternity coint (CuckooCycle algós) túrok, a wtm is ezt a coint hozza első helyre a rigemre, és a valóságban még kicsit jobban is hozz mint a kalkulátor. -
Iginotus
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Igen részben igazad van, de be tudod állítani neki, hogy részben melyik coin legyen: Ezek a beállítások vannak:
GrinCuckarood29 (Ez az új)
GrinCuckaroo29
GrinCuckaroo31
CuckooCycleÉs profitabilitás szempontból nem mindegy, hogy melyiket adod bérbe

-
fireman123
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
Hát ezt nem igazán értem, hogy te a NH-nél Grint szeretnél túrni, ...ott algót tudsz beállítani konkrét coint nem, ....és amúgy meg amit linkeltél az nem is a Grin coin, hanem Swap (XWP) coin, amelynek Cuckaroo29s az algója. Meg NH-nél nem te határozod meg, hogy az adott algón belül mit túr az aki a bérbe veszi a hash kapacitásodat. Az adott algót be tudod állítani, hogy azt túrd, de neked teljesen mindegy, hogy az algón belül mit fog majd túrni a "bérbeadott" hash kapacitásod, mivel az adott algóra meghatározott "bérleti díjat" fogja neked fizetni a NH.
De ha megoldódott akkor hajrá
-
Iginotus
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Igen de én hard fork utáni grint szeretnék.
Swap(XWP)
Cuckaroo29sMegoldottam. Végül is reset passwordel be tudtam lépni nicehash NEW platformra. Előbb utóbb úgy is ez lesz...
-
Iginotus
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Igen de én hard fork utáni grint szeretnék.
Swap(XWP)
Cuckaroo29s -
Iginotus
addikt
GrinCuckarood29 Ezt az uj coint nicehash-en ugy nézem csak az új nicehash platformal lehet bányászni az meg csak USA régió.
Van rá valami mód mégis bányászni?
Gondol csak másik poolra? -
törölt tag
válasz
default.
üzenetére
Scamadviser értékelés:
[link]Ez alapján a válasz határozottan NEM.
Mondjuk a pár napos megtérülés ígérete eleve az oldal azonnali elhagyására és elfelejtésére kellene, hogy sarkalljon minden ide látogatót
De természetesen még mindig jobb kérdezni, mint kidobni a pénzt az ablakon. -
default.
őstag
Például ezzel szerintem: Cryptopay.me
-
Janou
őstag
Srácok
Kérdésem lenne. Tuti hogy nem ez a megfelelő topic de a többi kihalt.
Szóval ismerősöm lehet venne BTC-t. Jelenleg van egy forint alapú bankkártyája. Hogyan tudná ezt a leghatékonyabban megtenni? BTC automatával elvileg megoldható, de inkább valami otthonról megoldós lehetőség kellene. -
default.
őstag
Tisztelt kollégák, kérlek titeket alázattal, valaki mondja már meg nekem, hogy ezt "szabad-e" használni, vagy mi a helyzet ezzel?
Mi lehet a buktató? Havi kifizetés van, vagy ilyesmi?
LTCminerKöszönöm szépen! Üdv

-
Iginotus
addikt
Van valakinek add2psu kütyüje Budapesten fölösbe? Eladtam mindet
(vagy épp nem találom azt ami kéne)
Rendeltem aliról de holnapra kéne, és nem is biztos hogy az a baj, de a második táp folyton leáll, ha csak kábellel van megokosítva az indítása
-
11hh
tag
válasz
tom120514
üzenetére
Akkor marad az Innosilicon G32-500 vagy Innosilicon G32-Mini ami egy videokártyának néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem nagyjából mindegy hol túrok, mert az AMD-kel csak kb. ETH-ra vagyok jó.
Ez volt a baj. Köszi

, utoljára tavaly nyáron voltam kis időre a NH-en.
... na ezért javasoltam neked a másik topikban hogy ne vegyél hardvert, egyelőre semmiképp.