Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Akciókamerák
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
aleister #83567 üzenetére
Erdemes utana szamolni mennyi kamatot kapsz ra a legtobb helyen ilyen 3-6% koruli az eves kamat ami nem valami sok. Szoval par szaz euroval nem biztos hogy sokra megy az ember,de meg par eth val sem.
Az ethw turja meg valaki?En most a fluxot kezdtem el ,viszont ez csak nvidiaval jo ,az amd kartyak gyengebek ezen a teren.
-
Frozen
addikt
válasz
aleister #79732 üzenetére
Nem akarok bele menni leirtad tobb eves projekt. A banyaszathoz semmi koze. Az hogy kinek honan van aram sajat dolga. Tobb eves a megterules barhogy nezzuk az egeszhez kell sajat haz. Az emberek nagy resze albiban lakik. Magyarban divat hogy mindenki ragaszkodik egy hazhoz ,de java reszt pesten is nagyon sokan panelban elnek stb aztan nem is johet szoba. Mint krtam megszunik a mergevel a banyaszat a nagy napellem parknak a megterulese is egesz mas. Szerintem be lehet fejezni ezt a nappelem eroltetest hiszen nem ez a topik lenyege.
-
Frozen
addikt
válasz
aleister #79693 üzenetére
A napelem rendszer egy teljesen mas projekt oda mar tobb milliós beruhazás kell vagy hitel stb es evek a megtérülés,ha vege az eth banyanak akkor a szamolt megterulesi rata is ugrott...
Es azert egy banyasz kartya a kezdetekben 3-4 ho alatt megterult,most meg elkezdtel jonni egy teljesen mas temaval ami nem honapokban merheto hanem evekben addigra lesz merge is stb.. ingyen aram eleted vegeig ki hogy nezi kb 10-20 evet birnak... ( Azt meg sem említem hogy a teli honapokban a napelemed sem termel annyit hogy egy nagyobb vagy tobb riget 100%elasson arammal. Ezen felul a telepitesi koltseg is orszagonkent valtozik stb....
-
chungey9
tag
válasz
aleister #79693 üzenetére
Az hol van leírva hogy a mostani szaldosok 2024-tol bruttóba kerülnek? Úgy tudom aki saját erős esetleg 50% támogatásos az marad szaldos, csak a 100% támogatásosak kerülnek kötelezően bruttóba, illetve a 2024 január elsejétől minden új szerződő.
Nekem a támogatott rendszer kb nulla nap alatt megtérült ha a maradvány értéket beleveszem. Jelenlegi áram árnál évi 400k hozam. Mire bruttóba kerülök annyiba kerül az áram hogy ez az összeg nem változik sőt szerintem kompenzalodik a forintgyengüléssel ami kb 10 évente feleződik. Már a forint reál érték. -
Frozen
addikt
válasz
aleister #79668 üzenetére
Nem attól függ ,hogy melkora hanem attól mennyi aramot használsz... Aki havi 5-10 ezret fizet aramra tokkal vonoval annak egy tobb millios napellem farm nem fog 4 ev alatt megterulni.
Es azt ne felejtsuk el hogy mekkora beinvesztálási tőke kell hozzá stb... Tobb eves megterulesrol beszlsz meg ze is 4 ev ez rengeteg idő.... Teljesen más irány es nem is ebbe a temaba tartozik. -
kenwood
veterán
válasz
aleister #79124 üzenetére
Nem lesz eth 2.
A merge utan csak annyi valtozik, hogy a blokkokat nem a banyaszok fogjak validalni.
Az eth es az etc ket teljesen kulonbozo crypto,mas az arfolyamuk,mas a mennyiseguk,lehet valtani is koztuk.
Az ethereumnal ilyen nem lesz,ezert mar nem is hasznaljak az eth 2 kifejezest. -
varmi2
nagyúr
válasz
aleister #78989 üzenetére
Az eth2 kamatnál vannak jobb lehetőségek is. Átváltod az eth-t, mondjuk cro-ra, crypto.com-on lekötöd a crot 3 hónapra, évi 6% kamatra.
Átváltod az eth-t mondjuk axs-re, és binance-on 30 napos letétre fizet 75% évi kamatot.
Marad eth-ban, és bedobod a nexoba, ekkor fizet évi 8% kamatot. És még van pár más lehetőség, ami többet hoz, mint a csak úgy teng leng az eth minden dolog nélkül.
Vagy kiutalod a ledgerre, és ott is tudod stakelni 4,3% évi kamatra.
A cro az azért is jó, mert nagy cég van mögötte, és manapság már sok helyen megjelennek, F1, foci vb, és még ki tudja. Miközben az ath(47%ra)-tól még messze van, messzebb, mint az eth(30,6%-ra). Tehát ha mind a kettő ath-n lesz, már nyertél 17%-ot. Plusz 6% évi kamat a cro-ra, 3 havi lekötés esetén. -
-
Frozen
addikt
válasz
aleister #78947 üzenetére
jog ellenes egyenlő érdekük fűződik hozzá... hiszen cslaók,tolvajok ,stb stb stb ... Mint egy átlag bányásznak ha gondja van leírtam azt is hova tud fordulni és hova nem.Lásd barátunk Koko példáját, ha esetleg nem jutt dülöre a supportal nem nagoyn tud hova menni hiába megy a rendőrségre vagy akár hova szerintem úgy elzavarják mint a húzat.
-
Frozen
addikt
válasz
aleister #78945 üzenetére
Mi elbeszélünk egymás mellett elég rendesen, bírosági végzés /feljelentés stb.. válton blokkolt fiókról beszélsz stb...
Én meg pusztán arra utaltam,hogy ha te bányászol mondjuk 100 kártyával a hardwer kulcsodra egy poolon keresztül és a pool kiutalja és hozzád már nem érkezik meg akkor nem tudsz mti csinálni. Mehetsz a pool supportjára és az lesz amit mondanak,ha nálunk rendben van mert ugy látják akkor igazából buktad. Röviden tömören nincs kihez fordulni van egy alap support pool vagy ép a váltó support de felettük nagyon nem áll már senki. Oké hogy lopás vagy ilyen vagy olyan ügy miatt ránéznek meg letiltják stb stb... de ha van gondod akkor azzal a kutya nem fog foglalkozni. (Ha pedig ugy lenne ahogy mondod akkor lenne egy felügyeleti szerv ezek felett akik minden hiba stb foglalkoznak ,de ehez az egész krypto részt kontrolálni kellene nekik ami szerintem rengeteg energia és pénz és idő lenne,na meg el is kéne ismerni hogy hivatalos pénznem... (tudomásom szerint ilyen nem létezik,és a rendszerben ha hiba vagy bármi lép fel azzal kapcsolatban nem tudsz kihez fordulni) Részemről a téma lezárva mert mint mondtam teljesen elbeszélünk egymás mellett.
-
Frozen
addikt
válasz
aleister #78939 üzenetére
ez nem butaság ez tény
de majd ha lesz benne részed akkor megtudod.
Nem véletlen volt az a nő is akinek a férje egy csomo pénzt tárolt a kulcson,hogy hackerekhez forult mert senki máshoz nem tudott.... még a gyártó sem foglalkozott vele,hogy meghalt a férje....Na kb ennyit, úgy néz ki juniusban jön a Difficult bomba
-
Dare2Live
félisten
válasz
aleister #64115 üzenetére
Minden hónapban többször nekimegy vki cryptonak. Még évelején amikor a FED nekiment arra reagált de egyre kevésbé. Új FED ráadásul nem is hude crypto ellenes. Törökök azért mentek neki mert baromi könnyű oda menekíteni az egyre kevésebbet és kevesebbet érő lírád, de sokat nem érnek vele, majd mostantól mindenki HW walletet használ. Németekről nem is tudok, de minden héten vki "nekimegy" szóval na bumm.
Ellenben rakás ok van az erősödésre:
-USDC ethereumon bevezetésre kerül Visa / Mastercard... vonalon. Ez keresletet fog generálni ethereumra és remélhetőleg vaskos tranzakciószám emelkedést is.
-Europai Beruházási Bank 100meuro értékben kötvényt bocsát ki és ezt !ethereumon! teszi. [link] Itt nem a 100meur a lényeg, hanem, hogy ha a teszt mert ez az beválik "mainstreammé" válhat, rakás más esetben, más bank is használhatja.
-ETH 2.0 miatt megy a stakelés. Kevesebb eth a piacon.
-Sokatt szidott londonnal az eth mennyiség bővülése erősen le fog lassulni.
-A jegybankok végtelen mennyiségben higítják a $/euro/yen/Ł.... de még a forintot is. ETH/BTC... vonalon ilyen nincs.
...hirtelen ami eszembe jutott. -
fireman123
őstag
válasz
aleister #59094 üzenetére
Igen, jól írja #aleister, ....csak vissza kellene olvasni egy keveset és nem írkálnának sokan feleslegesen téves dolgokat, megvezetve ezzel a szintén kezdőket. Akik régen csinálják már, tényleg továbbállnak mert az Ő esetleges kérdéseikre itt már nem kapnak választ, helyette olvassák a sok (már bocs) sületlenséget, ....így egy idő után itt marad a "vak vezet világtalant".....ami nem biztos, hogy baj, legfeljebb mindenki majd a saját kárán fog tanulni, ahelyett, hogy más kárán tanulna
-
válasz
aleister #59094 üzenetére
ezzel teljesen egyetértek, és ezen az állásponton vagyok én is..
csak sajnos van a legtöbb újonc megcsinálja, hogy összefoglaló nélkül beírja a nyűgjét-baját, közbe meg ott le lenne írva.. mert hogy tök jó, hogy 1-el gyarapodott a hozzászólásai mennyisége.. aztán ha nem kap választ, akkor nagy eséllyel még meg is sértődik.... -
aerosmith
őstag
-
Laraxior
titán
válasz
aleister #56356 üzenetére
Pedig egy idő után mindegyik engedi ki a lötyit, valami olajos izét. Azért néznek ki úgy a vramok, mintha vizes lenne, pedig valami olajszerű réteg van rajta. ...régi jelenség, már a régi VGAkon is van.
De nekem a 2070Superem is ugyanilyen volt. Le kellett alkohollal törölnöm, hogy a bordák felragadjanak rá. Valami szürke gyári thermalpad van rajta. A régi, szőtt fehér "thermalpadok" vagy mik voltak azok, azok nem engedik ennyire. (G80 széria pl) -
RockHaRD
addikt
válasz
aleister #56334 üzenetére
Tekintve, h az EVGA kb az egyetlen a piacon már, aki nyíltan engedi, hogy szétszedd a kártyát gari vesztéses fenyegetés nélkül, én bányászattól, vízhűtéstől függetlenül is 1 év után szétszedném, hogy kicseréljem a pasztát, meg a padokat rajta. Így akkor nem mondanád meg, hogy bányásztak vele. Mondjuk én ezektől függetlenül sem húzom túl feszesre amiatt az 1-2 % plusz bányász-teljesítmény miatt. Elsődlegesen azért nem bányászgépem van
-
triklin
tag
válasz
aleister #54680 üzenetére
rxboost 1, igazad van.
Észrevettem, hogy hwinfoban emelkedik a memory errors, de nem volt egy darab reject share-em sem. Visszavettem 2050mhz-re, így nem nő a hiba (és valószínűleg 2100-on sem hibázott mert a hash is arányosan csökkent). Időzítések miatt hibázhat már 2100mhz-en?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
aleister #53727 üzenetére
had jöjjön! ha már csak annyit fog termelni, hogy egy tank benzin meg egy tálca sör kijöjjön belőle akkor az még az űberjó kategória... vagy tévedek?
Amúgy nem értem miért akar mindenki kőgazdaggá válni 1-2-3 hónap alatt... pár éve amikor kezdtem, már annak is rohadtul örültem, hogy 1-2-3 kártya kidolgozta a vízszámlám vagy tankolni tudtam, vagy egy nagy bevásárlás kijött belőle...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- DOOM - The Dark Ages
- Nők, nőügyek (18+)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung S23 128/8GB / normál állapotban / 12 hónap jótállás
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Xiaomi 12 Pro 256/12GB / szép állapotban / 12 hónap jótállssal
- Tenda 4G Simkártyás Router 6hó jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest