Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Nikon DSLR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
-
Zsoca_D
tag
válasz golya87 #49098 üzenetére
Nem írtam support-nak. Azt sem tudom, hogy nekem ez mindenképp jár vagy sem. Tudom, hogy valamilyen módon a váltótól függ, hogy adja-e vagy sem, de leginkább azt reméltem, hogy van itt valaki, aki jobban konyít a témához, és történetesen volt is BCH-ja a fork idején Coinbase-en.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoca_D
tag
Hello
Van valakinek fogalma a BCH fork részleteiről BSV tekintetben?
Kraken írt, hogy akinek volt BCH, annak ugyanannyi BSV-t jóváírtak. Na, ott nekem nem volt BCH.
Coinbase/Gdax-on viszont volt 1db. Ott pedig nem látom nyomát, hogy kaptam volna BSV-t, habár 3 hete írogatták, hogy Coinbase és Binance támogatja a forkot, stb. -
t72killer
titán
-
GuMipOkE
senior tag
válasz t72killer #49094 üzenetére
Ez nem volt lehetséges, mert a csődeljárás folyamatban volt (Bankruptcy Proceedings). Jelenleg a Civil Rehabilitation Proceedings-et igyekeznek sikeressé tenni a nagy btc hitelezők, mert akkor nem likvidálják a btc-ket, és fizetik ki $400-os áron a jogosultaknak, hanem a meglévőt btc készletet (~160e db, mert több ütemben már ~40e db el lett adva a csúcs körül/után) osztják szét a btc hitelezők között (akiknek fiatban volt a csőd pillanatában, azok nem kaphatnak btc-t). Gyanítom, hogy lényegében csak pár nagy btc követeléssel lévő ember érte el, hogy a csődeljárás felfüggesztésre kerüljön (ha jól emléxem, kb 130e btc-je - vagy több - volt a goxon az egyik fazonnak, meg talán sok 100e dollár érték kb 20 féle fiatban). Ha a csődeljárás folytatódott volna, akkor kifizették volna a hitelezők teljes (!) követelését japán yenben ($400-os árfolyamon), és a gox ott maradt volna egy rahedli pénzzel. Karpelesék minden irányból win-win helyzetben lettek volna. Mivel ezt nem csak európában elfogathatatlan (káron szerzés tilalma, felróható előmagatartás alapján jobb helyzetbe kerülni, + etikai kifogások...stb), hanem japánban is, erre való tekintettel engedélyezte a Tokyoi kerületi bíróság a civil rehabilitation-t.
Amíg ez a folyamat nem zajlik le, addig egy peták sem lesz kiutalva egy hitelezőnek sem.De amint látod, már anno a gox idejében elég jelentős részét generálta a btc fogalomnak a nagy spekulatív tőke, hogy csak arra a néhány nagy btc követeléssel bíró egyénre utaljak.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz GuMipOkE #49093 üzenetére
Annyit tehettek volna - már egy éve(!!), hogy 10 részletben utalják a BTC-ket a tulajoknak, mondjuk 2hetente egy részletet, azt is szétkenve, nem mindenkinek azonos időpontban utalva. Így még ha ki is akartak volna szállni a tulajdonosok, megtehették volna, szép nyereséggel ráadásul. Pénzügyi Einsteinnek se kell lenni hozzá, hogy egy ilyesmit kitaláljanak...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
GuMipOkE
senior tag
válasz t72killer #49088 üzenetére
Szerintem nem lesz nagy dráma a goxos btc-k piacra kerülésével. Valószínűleg a bikapiac elején vagy még előtte kapják meg a tulajok, így nem lesz akkora eladási nyomás alatt a készlet. Szerintem max ~30-40%-a fog a kiutalás után a piacra kerülni (vagy még kevesebb), az pedig a btc napi forgalmához képest nem tragikus szintű. Bár ha csak az usd tradet nézzük, akkor már lehet, de akkor sem fog az árfolyamban nagyméretű sokkot idézni. Persze az időzítés az fontos.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz margithid #49090 üzenetére
200ezer db BTC megvan, elég nagy parasztság lenne ezeket nem odaadni a tulajdonosaiknak. Persze, a maradék 650e BTC-ből már ferrarikat és yachtokat vettek az elkövetők. Alsóhangon a csődben eljáró szervezet kötelező lenne a befektetett tőkét visszaadnia, ami jelenleg még lehetséges, de ha így zúz lefelé a BTC, hamarosan nem lesz az - és a tökölődés miatti veszteséget ráperelhetik a károsultak. Egyébként tudtommal az értékpapírokat kell visszaadni, nem azok vételárát. Mo.-on a quaestor-károsultak is a megtalált részvényeiket kapták vissza (szerencsére), nem a 3-4-5évvel korábbi lényegesen alacsonyabb pénzösszeget, amit a tortúra előtt részvényvásárlásra költöttek. (a kamukötvények persze más sztori)
#49089: BTC-ben már most ott járunk mint tavaly szeptemberben, a következő 2-3hét majd választ ad rá, hogy respektálja-e a piac ezt a szintet (nem tartom valószínűnek, uis nem látni, hogy a kriptovilág hirtelen felfedezte volna a spanyolviaszt). Az ETH viszont az akkori érték (300+$) kb harmadán forog.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz t72killer #49088 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy a BTC lemegy 500-1000$-ra, de soha nem lehet tudni persze.
Azért az MTGOX befektetők alapvetően nem divatbefektetők.
Kérdés mikor kapják meg, ha megkapják egyáltalán a befektetésüket.
Egyébként azt se tudjuk, hogy ott miylen árakon vannak benne a befektetők, lehet sokan 300$-on vásároltak, kiszámíthatatlan mit csinálnának a visszakapott BTC mennyiséggel.
Sok a találgatás -
t72killer
titán
válasz margithid #49087 üzenetére
A hiszti előtti (2016-os) árszínvonal sztem elég komoly támasz lehet. Oda lemenni azt jelentené, hogy minden "nem-geek" befektető, akik az elmúlt 2év reklámjaira vett eladja amije van (vagy pár nemgeek marad és pár geek is kiszáll). Nem szoktak dicsekedni vele, de pl mi lesz itt, ha az "elásott" Mt. Gox BTC-ket el akarják adni a tulajok? Kb a mostani árfolyamon lennének 0-n a megkárosított ügyfelek (az ellopott mennyiség negyedét-ötödét találták meg, és most kicsit több, mint 4-5x-ös az árfolyam, én személyszerint a készhezkapás másodpercében konvertáltatnám USD-re...)
-
t72killer
titán
válasz aleister #49081 üzenetére
Majdnem minden stimmel, csak nem az ETH, hanem a BTC lesz 2k$.
Nem értem, hogy miért képzeli mindenki azt, hogy az elmúlt pár hónap árfolyamalakulása valami brutál háttérhatalmi összeesküvés és mesterséges árlenyomás eredménye lenne. Egyszerűen vége a hisztinek és beáll az 5-10éves árszínvonalnak megfelelő/annál KICSIVEL drágább szintre az árfolyam.
[ Szerkesztve ]
-
-
aleister
veterán
Hm...a hashwar-nak vége, akkor nem kéne most meredek emelkedésbe csapnia az árfolyamnak?
Én már felkészültem a 2000 USD-s ETH-ra. Nem kell tovább várniuk az árfolyammanóknak vele.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
AAntii
őstag
válasz t72killer #49078 üzenetére
ha szerinted ennyire tuti a 400-as árfolyam, akkor gondolom már nyakig vagy a shortolásban
messze nincs Kánaán, de nem tudhatjuk hogy hol tartunk a 40 éves vándorlásbanszerk: szerintem is oroszrulett, és nem vagyok benne biztos, hogy most van a csőben a lövedék.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
Nyugodt lehetsz hogy az adataidat úgy kiadják mint a huzat. Személyes tapasztalatom.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
tipuka
addikt
válasz Tamás9x #49064 üzenetére
Durvább ez a célzott hirdetés néha, mint gondolná az ember.
Többször azt tapasztaltam fb-n, hogy megemlítettem privát beszélgetésben, kizárólag akkor egyetlenegyszer a hónapban, hogy telekomos gigás netje van xy valakinek, rá 5 perce jöttek a telekomos gigabites hirdetések reklámként ,hogy igényeljem. Másik nap meg, csíki söröző merült fel egy másik privát üziben, előtte soha, rá 5 percre már láttam is a csíki sörözős hírdetést meg a hozzá kapcsolódó dolgokat. És még sorolhatnám. -
Tamás9x
őstag
Vagy 1 hete tapasztalom, hogy keményen megint előbújtak a bitcoin hirdetések mobil eszközökön... Belemagyarázhatok, egy hullámot, vagy inkább üljek le a seggemre?
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
-
senior tag
és 100 alatt.. Kérdés, hogy mikor fog felfele elindulni rendesen..
-
t72killer
titán
válasz Vigilante #49026 üzenetére
Van még ezeken pozitív profit/többet hoz az áramköltségnél, így 100$ körüli ETH árfolyam környékén?
Nem bányászatra veszem, de jön egy 2080Ti VGA-m 2 héten belül, ha az árának csak a harmadát visszahozná tisztán 2-3hónap alatt, már elgondolkodnám a kari befogásán éjszakára/bármikor, amikor nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
Ylgram1
tag
válasz inci67 #49051 üzenetére
Szia, a tapasztalataim alapján (Rx 580) a legjobbtól lefelé: Micron, Hynix, Samsung, Elpida.
A micron annyira jó szokott lenni, hogy általában BIOS mod sem kell a 31-31,5 MH/s eléréséhez.
Természetesen ETH bányászat esetén. Igazán a daggerhashimoto alapú cryptók bányászatához jók az RX-ek, a GPU gyengébb, mint az nvidia kártyáké.
Több repülőgép található az óceánban, mint tengeralattjáró az égen.
-
inci67
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem RX kártyába milyen rammal szerelt jó a bányába, és átlag felhasználásra. Samsung. hynix.........? Köszi.
-
őstag
Kíváncsiságból megnéztem, hogy mik a tervek az Ethereum 2.0-ra személyesen Vitalik Buterin előadásában itt:
Devcon4 Keynote - Vitalik Buterin
Szóval amit fejleszteni akarnak az az elosztott hálózatuk sebessége és energiaigénye. Összehasonlítva egy sima banki rendszerrel ez még így is jóval bonyolultabb és lassabb lesz. Casper névre hallgat és mellesleg nem is igényel ezután a hálózatuk bányászatot, ha jól értem. Ami a problémám az egésszel az az, hogy ez az egész dolog csak akkor értékes, ha a sima banki rendszert nem lehet valamiért használni. Simán lecserélni a jelenlegi központosított banki rendszert ilyenre értelmetlen szerintem.
Tervezik a virtuális gépük magjának továbbfejlesztését a webassembly mintájára, ezért használják az ewasm nevet. Ez a DAO hack után mindenképp pozitív dolog. Ez a pénzügyi tranzakciós programozás szerintem technikailag működhetne sima hagyományos banki rendszerrel is. Elméletileg. Gyakorlatilag csak bankok által aláírt vagy eleve bankok által programozott dolgokat tudok elképzelni. Ha pl. most terveznék néhány ismerőssel februári síelést Franciaországba, azzal a feltétellel, hogy csak akkor megyünk, ha összejön 10-12 ember, aki "letétbe" helyez 1000 EUR-t egy ilyen célra, akkor ez valami elképesztően kockázatos lenne most Ethereum eWASM-ben leprogramozni. Eleve én egy ilyen szerződést az EUR számlámhoz szeretném kötni az árfolyam kockázat miatt, másrészt az eWASM-kódban szerződni igencsak nagy bizalmat igényel eWASM tudás hiányában. Egy ilyen "szerződéshez" sokkal inkább egy banki webes UI felületet tudnék elképzelni maximum. Ez az egész így egy réteg igények tűnik nekem.
Amúgy van olyan, aki inkább a blockchain dolgok technikai oldalai után érdeklődik csak és nem a leendő árfolyamuk után? Én leginkább ezt az egészet egy meglévő devizához kötött, jutalékból fenntartott programozható tranzakciós eszköznek tudnám elképzelni. Nekem az tetszene a legjobban, ha tudnék létrehozni programozható EUR, HUF, USD, stb.. kontraktokat.
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Segítenétek nekem beárazni egy antminer S9-et (14th/s) + tápot?
Keresgéltem de MO-n senki nem árul ilyet mostanában, én 150 köré tippelem.
Köszi! -
Tamás9x
őstag
Telefonra most mit érdemes tenni a beszakadás után? Van egy Samsung J3 ami mehetne nonstop csak ftp-nek használom.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
senior tag
válasz Dr. Romano #49036 üzenetére
Mit takar hogy occón? Azt sem tudom egyelőre hogy milyen az az olcsó telefon amivel már lehet egyáltalán mit kezdeni GB-ről ha rendelek egy Xiaomi-t 30k környékén azzal mit lehet? csak példaként
-
senior tag
válasz Dr. Romano #49034 üzenetére
akkor sajna ez nem fog összejönni.. nincs a kezem ügyeiben semmilyen androidos telefon hogy próbálkozni tudjak.. meg ha lenne is valami, az is valami ősrégi sz*r lenne.. azzal meg nem hiszem hogy lehetne bármit is kezdeni..
-
Dr. Romano
veterán
válasz mZoleee #49033 üzenetére
Sajna nem igazán van értelme olyan coinnál ahol már asicek uralkodnak. Eesetleg olyan cryptonightes coint amiket még vga-kkal bányásznak. Persze proftra nagyon itt sem kell számítani, bár az új Threadripperek tolnak annyit mint egy Vega...
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
senior tag
válasz Dr. Romano #49032 üzenetére
Fene.. gondolom simán gépen procival akkor nem is nagyon lehet szedni..
-
senior tag
válasz Dr. Romano #49029 üzenetére
ETN bányára van iOS app? vagy csak android?
-
-
Dare2Live
félisten
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Vigilante
őstag
Legalább az ether bányászási nehézség is csökken.
8500 ETN-em van kb, lehet azt lenne érdemes most túrni az ETH helyett? (12db RX580 +1db RX580 + 1db GTX 1080 Ti-vel?)
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
koko52
nagyúr
10% ETH esés már csak 13 dollár Minden rosszban van valami jó
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Busterftw #49021 üzenetére
Elég sok helyen lehet már venni, szvsz. Liquid az egyik legbiztonságosabb módja, de legalább annyi vele a macera is.
A legegyszerűbb pedig kucoin. De ott előbb BTC-t kell vegyél.
Nekem 1 hónap alatt 175 összejött mobillal... csak egyszer legyen 1$. Már elég jól megérte nem?[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Busterftw
nagyúr
válasz margithid #49020 üzenetére
Merulest annyira nem vettem eszre.
Lehet en is inkabb vennek, nem eri meg a macerat, foleg ha nem hoz.
Eddig 2-3 naponta 10-12ETN nem tunt rossznak, de ha igy marad akkor inkabb vennek en is.Hol erdemes venni/adni/valtani? Ehhez ti paypalt hasznaltok vagy egybol bank?
-
Busterftw
nagyúr
Valtozott a mobil ETN nehezsege?
Hash ugyanannyin porog, 2-3 napi 10-11 ETN helyett most 2 nap utan lett 4.5 ETN.
-
Qrcy
csendes tag
-
mepet
addikt
Próba BCI bányászat ProgPOW algóval RX570: ~7MH/s, több tuninggal lehet menne 8-at is. Nem elég semmire.
-
m4rc!
őstag
-
-
koko52
nagyúr
válasz chungey9 #49006 üzenetére
Szvsz: a kajmósok, akik kezében a világ irányítása nem fognak engedni olyan valutát/kriptót amit nem tudnak felügyelet/irányítás alatt tartani.
-
chungey9
tag
Amennyit egy átlagember (én) hallott a criptóról bő egy évvel ezelőttig hogy drogot lehet rajta venni darkweben, aztán repkedtek a pozitív hírek, lehet teslát venni, a microsoft is elfogadja, jöttek a cikkek hogy a hagyományos pénz halott stb. Most már látom hogy a nagyok játszottak egyet, felfuttatták a piacot, a kisemberek is fantáziát láttak benne befektettek(Japán, Korea) sok kicsi sokra megy alapon. Aztán a nagyok kiszórták az olcsón beszámított coinjaikat 10k+ dodóért (remélem nem mindet mert akkor még van esély hogy futunk egy újabb kört) aztán elkezdték rossz hírét kelteni, betiltani, hopp már a tesla sem fogadja el mert hirtelen az ördögtől való... letörték az árfolyamot. Ezeken az embereken fog múlni megint, és nekik ez valószínű csak játék, aprópénz, hobbi.
-
L4mie
veterán
Kőolaj is csak egy altcoin
[link]Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
margithid
veterán
válasz Dr. Romano #49001 üzenetére
Na ja, lehet nem rajtuk múlott.
Amúgy meg Kucoinon is ott van, az azért elég nagy cég.
Binance-on pedig tényleg mindenkihez elért volna.
De tényleg nem értem, hogy mennyi shitcoin van ott és ETN meg sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Iphone 13
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest