Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
GIJoe
addikt
Minap olvastam hogy a orosz jegybank kriptonvalutát tervez, látott vki kezdeményt, erről?
-
XP NINJA
őstag
-
KRoy19
őstag
Újabb kérdésem lenne a mesterekhez.
Olvastam fentebb, hogy valaki írta, hogy ha nicehash-en bányászok közvetlenül nicehash-es walett-re akkor 2% fee van ha másik walett-re akkor 4%.
Viszont ugye nicehash-es walettről nem lehet átváltani a BTC-t euróra és kiutalni számlára, szóval át kell küldjem onnan a BTC-t mondjuk Coinbase-re és onnan utalnia számlámra.
Namost gondolom nicehash-es walett-ról küldeni Coinbase-re sem ingyenes, szóval gondolom pénzben ugyan ott lennék akkor is ha közvetlenül Coinbase-re bányásznék.
Jól látom a dolgot?
-
deadwing
addikt
válasz
tom_tol
üzenetére
Nincs tapasztalatom a Ti-vel, de ráengedhetnéd csak equihashre egy teszt erejéig.
Egyébként a power limitet itt sem ártana lejjebb venni... Csúnyán megugrik a fogyasztás sztem 70% limit felett. Az equi minere kiírja az efficiencyt, próbáld úgy belőne AB-vel, hogy 3.2-3.4 felett legyen.Btc címed még nincs?
-
AAntii
őstag
válasz
XP NINJA
üzenetére
Most már rákerestem, teszt alapján 48 mh/s-t ment a 1080ti éterre.
Kalkulátor alapján 8 dollár fölött kellene lennie a bevételnek, ha étert bányászna a kártya (a fenti hashrate mellett), amihez képest továbbra sem vagyok kibékülve az 5-6 dolláros legjobb értékkel, pláne, hogy a benchmark értékei alapján, illetve hogy vízzel tuti bírja is a motyó, gondolom húzva van a kártya rendesen, tehát a 7,2 is kevésnek tűnik. -
AAntii
őstag
válasz
tom_tol
üzenetére
Vízhűtés van a kártyán? Csak a 0 rpm miatt kérdezem, vagy 0db-es hűtés és épp nem volt terhelés alatt? A nicehash tuti az ethereumra adja a legtöbb pénzt? Általában zcasht szokott bányászni nvidiás kártyákkal és a 67 mh/s mellé baromi kevés az 5 dolláros hozam.
A nicehash nagyon ritkán kapcsol át ethereumra, olyan mintha baromi keveset akarnának nekik fizetni az ethereum hashkapacitásért, mondjuk ha így van, akkor nem értem miért nem gondolják át a koncepciót és adják el a coinokat ők maguk.
-
AAntii
őstag
624 wattos 12 voltos ág hogy birkózna meg 3 db rx 480-nal? Jól gondolom, hogy nem egy életbiztosítás?

-
mepet
addikt
-
mepet
addikt
MUSIC-BTC:

-
Stanlee
őstag
válasz
Sondi1986
üzenetére
Azt kell latnod, hogy ez az egesz BTC, LTC, ETH, stb. nem osszehasonlithato az igazi kezzel foghato penzzel. Ugy kell ra tekinteni, mint egy nyersanyagra. Az egesz jobban hasonlit a ritka foldfemekre. Azert fog mindig felfele menni az arfolyama, mert veges mennyiseg van belole. A felhasznaloi bazisa viszont egyre szelesebb koru lesz. Az arfolyamaban mindig lesznek visszaesesek, de aztan ezeket behozza. Minnel tobben akarjak hasznalni, annal tobbet fog erni. De ez csak az en velemenyem.
-
KoVee84
senior tag
válasz
Sondi1986
üzenetére
Kipukkad a lufi... milyen lufi és miért?

Amióta pénzt tettem ETH-ba elég sokat olvasgatok a témában és míg itt jópáran a lufi megfogalmazással dobálóztok, addig ezzel foglalkozó oldalak minden àrfolyamváltozás mögé tesznek valami számomra hihető storyt. Mi a te storyd a lufiról? -
Sondi1986
addikt
Ha 4 órája bányászok akkor már meg kellene látszódni a bittrexen?
Mondjuk eddig csak egy GTX1060-as megy, de nem találom az egyenlegemet.
-
-
Vigilante
őstag
Egy kis help kéne. Végre beszereztem egy 6 VGA-t ténylegesen kezelő, külön miner fórumokon is benne volt a 6 GPU-t kezelő lapok listájában, egy MSI Z170A SLI PLUS, nah már most BIOS-ban Gen1-re állítottam mind a 2 értéket, alatta 32 bit, és végül enabled a 4G encoding (ha jóltudom ez kell a 4+ GPU-s felállásokhoz).
Windowsba, viszont a következő fogad: (TeamViewer-el van, csak úgy tudtam képet kapni róla)
Valakinek valami 5let, hogy mi lenne a következő lépés itt!? (1 GPU-t rákötve persze adott is képet HDMI-n keresztül, úgy raktam fel a drivert-t és az SDK-t) Mert most legalább látja mind a 6 GPU-t, nem úgy ,mint a MSI B250 Krait Gaming-nél (amit spec itt árulok aprón 30-ért, ha valakit érdekel
).Alul a 4 GPU-nál az egyik felkiáltó jeles-re kattintva ezt kapom:
-
Parano1d
tag
válasz
AAntii
üzenetére
Nyilván, ezért érdemes alternatív energiát is hasznosítani.
De persze lehet, hogy tévedek, és a bányászat is veszteséges lesz.
Azzal is tisztában vagyok, hogy nem mehet örökké, mert akkor a világ összes atomerőműve sem lenne elég. Kell, hogy vége legyen a dolognak, és valamiféle keretek közé kell szorítani. -
Parano1d
tag
Csak idén volt már három berogyása a btc-nek., mégis 2400 dollárnál van.
Eddig egyszer volt tartós összeomlás az Mt. Gox csődje után.
Szerintem is lesz hamarosan egy nagyobb visszaesés, de ha nem lesz valami hasonló kiváltó esemény, akkor nem lesz tartós az. Másfelől azt sem gondolom, hogy a bányászat nem lesz nyereséges. Legfeljebb alacsony lesz a profit, mint korábban.
Azt észre kell venni, hogy egyre diverzifikáltabb a piac, és a btc esetleges visszaesése is arányosan kisebb hatással lesz a többi altcoinra. És azt is gondolom, hogy hogy ez a trend nem fog megfordulni, és a btc-nek egyre kisebb szerepe lesz, végül egy, vagy több olyan coin fogja átvenni a szerepét, ahol már kiküszöbölték a gyengeségeit. -
BRIKLY
veterán
RX 460: BIOS mod nélkül, 1050/1950MHZ órajelekkel 13MH/s ETH. még nem véges alulfeszeléssel 27W GPU-z szerint.
-
dmon
aktív tag
Dollár.
Te hova várod ? Nézzük meg 4 hónap múlva ki lesz közelebb. -
dmon
aktív tag
válasz
Stanlee
üzenetére
" Szoval en most megfogadtam, hogy addig tartom a banyaszott eth-et, amig nem fog 1000 USD-t erni."
Nekem is voltak ilyen tévképzeteim régen. Van is egy pár millió shitcoin-om a pár évvel ezelőtti pumpálós időszakból ami már sose fog egy fillért sem érni.

Mondjuk olyan is volt amit anno még indulásakor solo ban bányásztam és most el tudtam adni, pl REDDCoin.
Az meg külön szerencse volt hogy 5 BTC-t félreraktam anno mostanáig.Ti hova várjátok egyébként a BTC-t mondjuk 3-4 hónap múlva ?
Az én prognózisom valahol 600 dollár körül van, és persze a többi alt is jön majd vele. -
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Letöltöttem a NiceHash benchmark-ot, de kizárólag a CryptoNight jelenik meg, a többi sehol. Mi a megoldás ?
találtam egy hsz-t ilyen benc-et szertnék
Köszönöm -
Stanlee
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Rogton kivetted cash formajaban a banyaszott kriptopenzt, vagy tartottad is valameddig?
En 2012-ben, amikor meg csak BTC volt, nem mertem belevagni a banyaszasba. Aztan 2015 oszen nezegettem az eth-et. Szamolgattam, es arra a megallapitasra jutottam, hogy nem eri meg.
Tegnap este szamolgattam, hogy ha a mostani arfolyam marad, es jon hozza a difficulty valtozas, akkor olyan 6 honapig kell banyaszni, hogy a kartya ara visszajojjon. Szoval en most megfogadtam, hogy addig tartom a banyaszott eth-et, amig nem fog 1000 USD-t erni. Aztan majd jol beszakad az arfolyam es csak elbaszarintottam a penzem.
-
KRoy19
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha belefektetem a kis pénzem akkor minimum addig csinálom, amíg 0 szaldósra ki nem jövök. Ha ehez 1 év kell akkor egy év.
Ha nem is keresek vele egy fillért sem, legalább elfoglaltam magam valamivel.
Ha összeszámolnám, hogy mennyit buktam idáig számítógép hardvereken, amiket játékra vettem, szerintem sírva fakadnék.
Ha az ember játékra vesz hardvert, vagy bármi másra amivel nem keres pénzt, az tuti bukta, ehez képest itt legalább van némi remény a profitra.Legalábbis én így fogom fel.
-
Dexar007
veterán
válasz
AAntii
üzenetére
Haaat..en is terveztem venni..Anno 20 kartyaval toltam,de azert meg kell gondolni..
1) akkoriban pont telre esett,igy a futest is remekul kiegeszitette
2) tobb honapon keresztul magas volt a profit. Naprol napra jottek uj coinok amit mindig az egekbe pumpaltak.Igy nem csak egy coinra repult ra mindenki,mert volt valasztasi lehetoseged.
3) Nem aranyaron mentek a vgak.Ennek ellenere megis csak marciusig-aprilisig tartott a dolog.
En emlekszem mar marciusban pakolgattam fel a kartyakat,mert nem akartam sokat bukni.
De meg igy is osszejott kb 10 ezer ft minusz kartyankent ami 20nal 200 ezer,plusz a gep tobbi alkatresze es megallt kb 250nel.
Na most aki 80-90ert vesz rx480at,-ugy hogy en decemberbe vettem a sajat gepembe egyet 67-ert -az mennyit fog bukni kartyankent ? 30at?
Vagyis 20 kartyanal -600rol indul a buli. Ezt termeld ki par honap alatt.
Nalunk nincs szekelyvegankodas..
nem 9 cent az aram,es nem 160 dollar a kartya darabja. -
-
Xbean
tag
válasz
pető bá'
üzenetére
No igen, valószínűleg ezért kicsiben fogom elkezdeni, nekem is van azért egy-két kétségem a dologgal kapcsolatban, de összeségében tényleg jónak tűnik. Befektetési portfólió részeként pláne jó döntés lehet.
AAntii hatalmas +1, mint fentebb írtam velem is az a baj, hogy számomra ismeretlen és új befektetés előtt bátortalan vagyok.
-
AAntii
őstag
válasz
pető bá'
üzenetére
Nincs értelme ezen agyalni, addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Van aki két hónapja tervezgeti a bányászatot, még sehol semmi, de ha akkor elkezdte volna, mikor felmerült benne, már visszahozta volna majdnem az árát, sőt, mivel két hónapja még volt raktárkészlet videokártyákból és a használt sem a kisker árak fölött indult, már vissza is hozta volna. Gyáva népnek nincs hazája. 100 kártyánál 2-300 ft is napi 20-30 ezer, csak nagyban kell gondolkodni, vagy a sűrű fillérnek is örülni.
Ha meg az ember egy légtérben van a bányával, akkor egy füldugót be kell szerezni, mert olyan mérétű zajterhelésnek van olyankor kitéve az ember, hogy akkor is elfárad estére ha csak ült a szobában és relaxált.
Az viszont tényleg téves feltevés, hogy a mai napi profitot beszorzod egy évvel is tervezed a hawaii utat.
-
Csak azt nem tudják sokan (senki), hogy meddig? És mi van, ha ez napi 200-300/kártya lesz?
De mindegy, mert aki már megvette, az hajtani fogja, amíg az ára vissza nem jön.. aztán jön az agyalas, hogy hogy lesz ebből dollár vagy euró.
Én is sokat agyaltam rajta, még ingyen áram is lenne, de a zajt nem tudom elég messzire vinni.. -
Xbean
tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Az a szaros napi 1000Ft óriási hozam ilyen minimális befektetéssel. Szakmai tudás minimális kell hozzá és a kockázat se horribilis. Szerintem kíváló befektetés.
és egyáltalán nem olyan kevés napi 1000Ft kártyánként - az országban mennyi is napi átlagbér? Kb 8000? ja hogy 8db 1070 kitermel annyit naponta, mint egy átlag magyar alkalmazott?
Én most tervezek belekezdeni amúgy, csak minden számomra új befektetés előtt bátortalan vagyok megtenni a kezdőlépést.

-
Ghard
őstag
Máshol írták, hogy gtx1060-as 3gb rammal kevés. Egy idő után leáll a miner, mert megtelik a ram. Van hosszabb távú tapasztalat ilyen kártyákkal? Claymore ajánlott ezekhez is Ethereumra?
-
AAntii
őstag
Az "ingyen" pénz legalább annyira jó dolog, mint az ingyen sör (már csak azért is, mert sört is lehet belőle venni), szóval nem csodálom a videokártya hiányt. Több emberhez eljutott a hír, illetve akik 2013/14-ben bányásztak az akkori kedvező tapasztalatok miatt most bátrabban bevásárolnak.
-
Dexar007
veterán
Valamirol lemaradtam volna? Ugy emlekszem meg mindig -szaros- 1000ft a profit kartyankent
negy evvel ezelott par napig 3000 is volt aztan tobb heten keresztul boven 1000 felett hozott,megis lehetett kapni kartyakat,es nem volt ekkora hiszti.
-
XP NINJA
őstag
Aki Cryptopay-ezik: Ha elkezdenék Nicahash-el Zec-et bányászni, akkor oda már lehet közvetlenül a Cryptopay-es btc címet adni hogy ne legyen köztük még egy plusz wallet ami lehúz?

-
KRoy19
őstag
Most azon gondolkodom, hogy hol tároljam a riget/rigeket.........
Ha télen egy fűtetlen helységben lenne, akkor okozhat problémát a pára lecsapódás?
Meg, hogy 4gb memória elég egy rig-nek? Mert olvastam pár helyen, hogy elég a 4, de máshol meg azt, hogy jobb ha 8 van.....
Illetve SSD vagy HDD?
Ki mit preferál és miért?
-
Htibimor
senior tag
Köszönöm a válaszokat!!!!!
Megbirkozom vele! -
Stanlee
őstag
válasz
R.Zoli
üzenetére
Telepiteskor rakerdez, hogy fix jelszoval akarod-e elerni a gepet. ezt az opciot kell kivalasztani es akkor ujrainditas utan is ugyanazzal a jelszoval lehet elerni a gepet.
Ha regisztralsz egy mail cimmel, akkor egy helyen lesznek a gepek es be tudsz jelentkezni mindegyikre a mentett jelszoval is.
Nem tudom, hogy a W10-nek a kulonbozo verzioiban van-e meg olyan limitacio, mint a W7 home premiumban, hogy ha nincs monitor kotve a gepre, akkor csak egy fix felbontassal enged be a gep.
-
Htibimor
senior tag
válasz
Szoszo94
üzenetére
A teamviewer-el az a gondom, hogy mindig új jelszót generál. Ahhoz pedig a gép mellett kell lennem. Vagy én nem tudok valamit jól? A chrome távoliját pedig nem ismerem. Kicsit bővebben tudnátok róla írni? Akár mindkettőről, mert a temviewer még szimpatikus is lenne fix jelszóval és eléréssel. Tehát az a cél, hogy mindig rálássak a gépre, fizikai jelenlét nélkül. Köszönöm!
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni távoli asztal elérés beállításában? Most már több gépem lesz egy bérelt helyen és nem tudom őket 0-24-ben fizikálisan elérni. Win 10-es rendszerek vannak. Csak jelszóval védett gépet lehet elérni távoli asztallal? Kell fix ip cím stb? Egyszerűen nem tudom beállítani. Azt be tudtam állítani, hogy automatikusan újrainduljon a gép áram kimaradáskor, illetve, hogy elinduljanak a bányász programok. De néha fontos lenne a távoli elérés, hogy ne kelljen több kilómétert utazni, illetve este nem tudok bemenni a helyre. Viszont, ha jelszó védett a gép, akkor nem tudom beírni, hiszen nem tudok bemenni. Ördögi kör. Gondolkodtam a logmein programon, de 300 euró az ára évente. Kérlek segítsetek! Köszönöm!
-
KRoy19
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Persze egyértelmű.
THERMALTAKE Toughpower 750W GOLD, ezt néztem 750-es-ből, ez elég jó árban van.
-
-
Sondi1986
addikt
válasz
szekerszabi
üzenetére
Segített már valaki neked?
-
KRoy19
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Azért ennyire nem akarom kicentizni a tápot.

Egyébként egy 750-es en gondolkodtam először, ezek szerint az is elég lenne....
-
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Az AMD kártyák hiánya Nvidia-t vettem. Most állítanám majd be a gépeket.(8 1060-as kártya lesz benne, egy 1000+500W-os táppal. Lehet, hogy elég az 1000 W-is, de nem biztos) Mire figyeljek? NICEHASH VAGY EWBF miner-t használjak(Flypool)? MSI Afterburner-t használnék, mert több helyen olvastam a 65%-os power limitről. GPU, RAM sebesség beállítások. Akinek van tapasztalata kérlek ossza meg velem. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- E-roller topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Alkoholista nevelde
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De gondolom aki elérte a 740-et az 120% tdp-vel

Micron RAM-os..

Most haladtam ennyivel, hogy most ez mutatja az eszközkezelő: