Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parano1d
tag
Üdv mindenki!
Most ismerkedek a bányászattal, próbaként az ETH-el kezdtem, Claymore's dual minerrel.
Sikerült is beállítanom eu1.nanopool.org:9999-on nyomom, de 6 óra 16Mh/s, eddig semmi sem érkezett a tárcámba.Kérdés, valamit nem/rosszul csináltam, vagy csak türelmetlen vagyok?
-
Parano1d
tag
Bocs lejárt a szerk idő.
Igy adtam meg a .bat file-ban:
EthDcrMiner64.exe -epool eu1.nanopool.org:9999 -ewal sajátwalletadress -epsw x -eworker nevem
-
Parano1d
tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy a Bitcoin, vagy egyéb kriptovaluta vásárlás az pénzváltásnak, vagy befektetésnek minősül?
Az érdekelne, hogy vásárlás után kamatadó terheli-e. -
Parano1d
tag
válasz Martin97 #20384 üzenetére
Nem írtad milyen kártyád van, de AMD-hez Claymore a legjobb most. Viszont annál ha jól tudom magadnak kell megoldani a ZEC átváltását.
Mellette proci bányászathoz használom még a nicehasht.
De azt gondolom a CPUs bányászatnak hamar le fog áldozni ahogy jönnek ki az új minerek GPUra. -
Parano1d
tag
válasz Overlocker #20520 üzenetére
Szerintem már eljött a pillanat, hogy nem ezt éri meg bányászni a mostani hozamok mellett.
-
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #20761 üzenetére
Az az érdekes, hogy az én egy kártyás rendszeremnél semmit sem számít, hogy terhelve van-e a proci. 64-65 körül tolja a kártya akkor is, ha üresjáratban van, és akkor is, ha pl nicehash-el bányászok mellette vele.
Egy 280X amúgy. -i 1-en .De i -2 vel sem több, csak ott behibázgat a GPU, és ezért nem használom. Amúgy egy i3 prociról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz Overlocker #20765 üzenetére
A 0, és az 1 között van kb 5 H/s különbség azért. Nem akkora, mint a többkártyás rendszereknél, de van. Inkább arra gondoltam, hogy a rendszer, és a Vram számít sokat a többkártyás rendszereknél. Nem véletlenül ajánlhatják a 16gb-ot.
-
Parano1d
tag
Azért sokat számít a progi is. Pl a nicehash kemény 35Sol-t tud kipréselni a 280x-ből, (genoilt használja, ha jól tudom) a kléjmór 7.0 pedig 160-at.
Így mondjuk persze hogy az ethereumot tartja gazdaságosnak a program.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz Martin97 #21133 üzenetére
Először is meg kell adnod a személyes adataidat (get verified)
Tier 1-es szinten tudsz kriptopénzekkel kereskedni, tier 2, vagy magasabbon euróval, és dollárral is. Nyilván neked legalább 2-es szintű kell, hogyha pénzt szeretnél kivonni.
Letét, hogy a krakenen legyen a "pénz".
Funding---->Desposit (csinálni kell egy walletet az utalni kívánt valutának)
A kereskedés opció Trade--->New Order
A pénz kivonás Funding-- >Withdraw[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
Reggel óta beragadt egy utalásom 0 confirmationnal az electrum walletben. Ilyenkor mi van?
Próbáltam szerver váltani is, semmi... -
Parano1d
tag
280X 185 i3
[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
Tegnap haver gépén kipróbáltam a Zec bányászást egy Radeon 7770/1Gb-os kártyán, kb 50H/s tudott. Kicsit nyekergett a claymore, hogy kevés a videomemória, és az intensiti alapértelmezetten 0 lehet csak, de nem tűnik úgy, hogy nagyon visszafogná a kártyát. 3-4 Gb sztem évekig elég lesz még hozzá.
-
Parano1d
tag
válasz westlake #21559 üzenetére
További negatívumok, hogy nem nagyon van rájuk garancia sem, és lehet, hogy tartós használatra vannak tervezve, de pl egy erős vihar okozta áramingadozásnál sem vagyok biztos, hogy megvédi a gépet.
A zaj amúgy igazából nem hátrány, mert egy bányászgép alapból sem szokott túl csendes lenni. -
Parano1d
tag
Hát gyerekek, most a héten szeretnék egy riget építeni, de elnézve az árfolyamok alakulását, kezdek elbizonytalanodni.
Szerintetek elindulnak felfelé az árak? -
Parano1d
tag
Építettem egy riget, 4db 470-es, és egy 280X van benne, és a 280X-nek nem engedi babrálni a GPU feszültséget. Ez normális?
Sem a radeon beállításoknál, sem külső programmal. Zavaró, mert pont annak lehetne leginkább csökkenteni a fogyasztását finomhangolással. -
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #21741 üzenetére
Bármilyen más progival lehet gondolom, konkrétan pl a Trixx-el néztem. De az a lényeg, ha egyedül van a 280X akkor lehet szabályozni a feszültséget, ha az RXekkel, akkor nem engedi.
Ez az első rigem, és azért érdekel, hogy találkozott-e valaki már a problémával. Amúgy az utolsó crimson drivert használom. -
Parano1d
tag
Nekem pl vegyesen van a rigben 280x, és rx 470.
Nem mintha az a 1-2% nagyon földhöz vágná az embert, de azért jó volna, ha nem úgy menne a fejlesztés, hogy két lépés előre, egy hátra. -
Parano1d
tag
Dwarfpoolon bányászik valaki ZEC-et?
Egész délután be van fagyva a pool. A gép nyomatja a shareeket, Hashratet is irja az oldal, de egy blokkot már 8 órája számolunk, és újakat nem is kap a pool. Természetesen fizetés sincs. -
Parano1d
tag
válasz neil_mullen #21923 üzenetére
Nem tudom, de átmentem flypoolra, biztos ami biztos.
-
Parano1d
tag
Úgy tűnik, csak az oldal volt behalva, most már megy a cucc.
-
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #21971 üzenetére
Pandaminer nem jó befektetés, ha engem kérdezel. Csökkentett órajelen mennek a GPU-k, nem termel annyit, mint egy 480-as.
A másik dolog, hogy egy használt videokártyát még el lehet adni, de ezt? Ugyanez a baj az összes ASIC-al. Ha lejár az ideje, akkor kuka.
Mostanában a legjobb befektetés az, ha egyszerűen BTC-t veszel, és kész. Hagyod felmenni az árfolyamot, és eladod. -
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #21980 üzenetére
Nem kereskedésről beszéltem, hanem csak arról, hogy veszel valamennyiért BTC-t, ülsz rajta valameddig, majd eladod, ha felment az árfolyam.
Pl az elmúlt két hónapban kb 30-35%-ot emelkedett a BTC árfolyam, ha 2 rig áráért (1misi kb) vettél volna BTC-t, akkor kerestél volna rajta 300-350 ezer Ft-ot. ennyit nyilván bányagépekkel nem keresel, még akkor sem, ha ingyen árammal bányászol.
Nem vagyok abban a hitben persze, hogy ez így fog maradni a világ végéig, ugyanígy lehetne bukni is rajta, de jelenleg ez a helyzet. Hosszú távon mindenképpen menni fog felfelé az árfolyam, ha nem történik valami hasonló mint 2013 végén. -
Parano1d
tag
válasz neil_mullen #22040 üzenetére
Nem kell hozzá bios, elég egy watt tool, vagy más külső program. Hogy mennyit csökkenthető a fogyasztás, az függ a kártya típusától, és az ASIC qualitytől. Sőt a bányászott coin típusától is.
De jelentős fogyasztás csökkenés érhető el, főleg a régebbi többet fogyasztó kártyákkal. -
Parano1d
tag
válasz neil_mullen #22042 üzenetére
Feszültséggel elsősorban. rx 470 nekem -90mv-al megy mind a gyári 1226mhz-en. Ha stabil, csökkenthetsz még rajta kicsit, ha nem akkor emelj picit, de jellemzően ennyit még bírnak.
Power limitet nem kell piszkálni, csak tuningnál van jelentősége.
Kártyánként kb 10w-ot tudsz így spórolni vele.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest