Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Kompakt vízhűtés
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Projektor topic
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Szerinted nem lenne meg olcsobb megrendelniuk ezt egy kisebb vga gyartotol, aki mar ugy is marokszam rendeli a gpu chipeket es minden NDA,IP megvan nekik ami kell? Mar reg lenne ilyen. De jelenleg az a problema, hogy maga az AMD/NVIDIA nem gyart eleg chipet, tehat hulye lenne barki is olcsobban adni, meg ha csak egy celkartyara megy.
-
Reggie0
félisten
De itt mas a helyzet. Muszaj kulso memorait rakni ra, tehat kell az IC-be memoria interfesz, lehetoleg GDDR5 vagy hasonlo sebessegu. Az pedig eleve nem olcso IP, igy jelentosen megnoveli a beruhazas koltseget, ezen felul extra labakat igenyel a chipre, tesztelni es meretezni kell, hogy az elektromos kompatibilitas meglegyen a nagysebessegu interfeszen, stb. Es a szilicium teruletet is viszi. Mig a scryptnel siman megoldottak chipen belul, max a chip meretenek novekedese volt az extra tenyezo. A megterulest tovabb rontja, hogy a memoria fogyasztasan nem tudnak mit javitani, az adott dolog, tehat a hatasfok nem tud olyan mertekben ugrani, mint a scrypt eseteben.
-
Reggie0
félisten
-
-
-
-
Parano1d
tag
Csak azt felejted el, hogy akkor volt egy mtgox csőd, ami alapjaiban rengette meg a btc-be vetett bizalmat, mert nagyon sokan vesztették el a befektetők közül a pénzüket.
És nem volt ennyi nagy piaci kapitalizációval bíró altcoin sem.
Nyilván a piac jó része most is spekulánsokból áll, emiatt benne van egy nagyobb esés, de valószínűtlennek tartok egy armageddon szerű visszaesést. Legalábbis nyomós ok nélkül. -
AAntii
őstag
3 dolláros kártyánkénti bevétel mellett azért tényleg nem kellene kongatni a vészharangokat, pláne hogy csak én háromszor írtam, hogy 120 ezres 470 mellett kicsit rosszabb a buli, azt pedig hogy a napi bevételt nem érdemes beszorozni minden második erre vonatkozó kérdésre írtuk, emlékeim szerint még te is.
-
Robcsa
tag
Jó ez most olyan dolog, ha meg megindul felfelé akkor huzza maga után őket. Illetve aki belevágott a bányászatba nyilván tudja azt is, hogy nem kockázat mentes a dolog. Másrészről meg mi a garancia arra, hogy ETH nem zuhan be ? Senki sem tudhatja ugye. Jó remélhetőleg nem fog, de bármi megeshet.
-
Robcsa
tag
Én nem értem miért olyan tragédia ha nem éri majd meg ETH-t bányászni. (Amugy most Nvidia kártyák jól felfognak értékelődni, mert azokat nem érinti a lassúlásos hiba, ami az AMD kártyáit igen). Jelenleg a whattomine szerint most is 5 másik altcoin van az ETH-hoz viszonyítva, amit jobban megéri bányászni mint eth-t. Biztos vagyok benne, hogy időbvel lesznek más coinok is amiket még érdmes lesz bányászni.
-
syler123
veterán
Ez már biztos vagy csak találgatás? Konkrétan ezt a DAG dolgot nem értem, meg hogy hogy jelzik előre a növekedését, ami által a hashrate csökken.
Mondjuk én csak azért vagyok ebben a topicban, hogy kb tudjam mikor lehet végre játékra venni kártyát, de akkor nem sokára lemennek az árak

-
bobalazs
nagyúr
Hát én nem tudom, DAG EPOCHot 160ra állítottam, talán 1 Mh-val ha keveebb a hashem. és 2600 Mb memory used.
EthDcrMiner64.exe -benchmark 160
a parancssorThe Ethash DAG changes every 30000 blocks which is roughly every 4-5 days and with Ethereum this is called a DAG epoch
Ha most tart mondjuk 132-nél, és 4 naponta nő 1-el, akkor 160-132 = 27*4
Az is 108 nap.
Ha valami nem stimmel javíts ki. -
Parano1d
tag
Csak idén volt már három berogyása a btc-nek., mégis 2400 dollárnál van.
Eddig egyszer volt tartós összeomlás az Mt. Gox csődje után.
Szerintem is lesz hamarosan egy nagyobb visszaesés, de ha nem lesz valami hasonló kiváltó esemény, akkor nem lesz tartós az. Másfelől azt sem gondolom, hogy a bányászat nem lesz nyereséges. Legfeljebb alacsony lesz a profit, mint korábban.
Azt észre kell venni, hogy egyre diverzifikáltabb a piac, és a btc esetleges visszaesése is arányosan kisebb hatással lesz a többi altcoinra. És azt is gondolom, hogy hogy ez a trend nem fog megfordulni, és a btc-nek egyre kisebb szerepe lesz, végül egy, vagy több olyan coin fogja átvenni a szerepét, ahol már kiküszöbölték a gyengeségeit. -
AAntii
őstag
Nem volt feldolgozhatatlan kínálat videokártyákból eddig a profit mérséklődése után sem, de ekkora hisztéria sem volt meg használt piaci készlethiány sem. Addig kell kiélvezni a dolgot, míg hoz a konyhára.
@Beast_: A globális hashrate és annak növekedése alapján prognosztizálni lehet a profitot (természetesen akkor, ha nem ugrik fel/le az árfolyam hirtelen sokszorosára, töredékére), mert ha a hashrate alapján közvetlenül változik a nehézség, akkor szintén kevesebb lesz a profit ugyanolyan árfolyam mellett, ugyanúgy, ahogy véges kitermelhető coinnal rendelkező cryptopénz esetében is elég szoros összefüggés van a profit és a hashrate között, mivel a hashrate növekedése folytán a nehézség váltás is hamarabb fog érkezni. Vegán előtt is volt bányászat, az előző felfutás pont Vegán 2016-os bevásárlása előtt 3 évvel volt. Nem kétlem, hogy van olyan (ha van) cryptopénz, aminél a profit teljesen független a hashratetől, de nem ez a jellemző.
-
janos666
nagyúr
Én ezt épp ellenkezően látom. Szerintem egyáltalán nem véletlen, és nem is csak lustaság/spórlás az, hogy a BTC nem vált difficulty-t minden blokk után. Ez szerintem alapfeltétele annak, hogy hosszú távon növekvő trendet mutathasson egy coin árfolyama.
Ez az algoritmus a profitmaximálizáló bányászok ellen dolgozik (pedig valamilyen formában szinte mindegyik bányász ilyen), a "befektetők" (akik nélkül nincs piac és így értelme se a bányászatnak) pedig kevésbé szívesen fognak olyanba fektetni, aminél gyakran egyetlen pool adja a számítási teljesítmény >50%-át, amit lesöpörhet egy közepes méretű szólóbányászfarmer is a heves ingadozások közepette.
Sohasem kell mások fölé licitálni, mindig elég várni pár napot, hogy leessen a diff, és akkor lehet olcsóbban vásárolgatni attól, aki könnyebben szerezte. Emellett kiszámíthatatlan, hogy megéri-e bányászni, majd ennek hozományaként az is, hogy megéri-e spekulálni rá rövid vagy hosszú távon.
Kísérletnek jók, de szerintem már most valószínűsíteni lehet az eredményét.
-
Geller72
veterán
Nem mondanám filléreknek..
. De pakoltam még bele egy picit..
. Nem sok, már csak majd 4 milla.
. Hód. Ha a coinedup nem lenne ennyire gagyi és/vagy máshol is lehetne TIPS-el kereskedni, most a fele coinomon vennék fedorát, az tuti. Ha elindul a BTC is (már megy is), húzni fogja az árfolyamot LTC-ben is. -
HSM
félisten
Én meg csak egy millát bányásztam úgy ki szebb időkre, pedig a sokszorosát is lehetett volna minimális áldozattal... Bár annyiból nem bánom, hogy most a kutya is jól szalad.

(#8934) Geller_1972: Akkor lehet tévedtem. Csak a lényegesen nagyobb 5870 hűtőkből, és a 200W vs 170W TDP-ből indultam ki.

(#8935) janos666: Riserrel elmegy.
De amúgy sok esetben hasznos, ha házban van.. Nem mászik bele a cica, nem esik bele a kulcs, nem rúgsz bele, stb...
Persze, ez nem mindenhol szempont, aláírom. 
(#8938) Geller_1972: Én akkor már barkácsolnék nekik valami rendes állványt+riser...

-
HSM
félisten
Ó, a fene esne bele, aki ide kitette.
Vége az extraprofitnak, pedig csak tegnap álltam rá este először. Diff skyrocketing in progress....
Többet kellett volna 8-as diffen bányásznom.... 
(#8929) Geller_1972: Javíts ki, ha tévedek, de az 5870 lényegesen torkosabb, mint egy 7870 bányászatban. Ha másért nem, a 28 vs 40nm miatt.

Ház az szerintem 2 GPU-nak praktikus, ha van. Én hányok a dobozokon legyező mód egybeöntött gépektől. Nem is tesz nekik jót. A foglalat nem a kártyák súlyára van méretezve. -
HSM
félisten
Pontosan ez a bajom nekem is az ASIC-okkal. Én azért tartottam LTC-ben pénzem, mert jobban tetszett az ASIC mentesség miatti decentralizáltság, ami most veszni látszik.... Ha ez ugrik, egyetlen előnye maradna a BTC-vel szemben az LTC-nek, a 2,5 perces blokktime, de kétlem, hogy ez bármire is elég legyen...
A szignifikáns előny az ASIC mentesség miatti jobb decentralizáltság volt.Elolvasom a topikot, de sejtem, hogy fogok szavazni, kösz a linket.

-
AAntii
őstag
Most a matematika győzött a fáradtság fölött, szorozni kell az értékeket.

Azt, hogy ez be fog következni már korábban is lehetett tudni, mikor novemberben beszélgettünk arról, hogy vajon mennyit lehet nyerni, ha az ember beszáll, akkor is abban állapodtunk meg, hogy bármennyi is legyen ez az összeg a végén, annak nagy részét azonos kapacitás mellett január elejéig, közepéig lehet elérni, utána már drasztikus csökkenés fog bekövetkezni a profitot illetően. Annyi szerencsénk volt, hogy az átmeneti hardverhiány miatt némi időt nyertünk, illetve az altcoinok is segítettek, de mindkettő lecsendesülőben van, szóval jó kis február elé nézünk.
Ja, az asicokról már nem is beszéltünk. Az is király, hogy már van a kínai barátunknak 2 gh/s kapacitása, de csak májusban tervez eladni, tehát egy az egyben ugyanaz lesz itt is, mint a btc-nél. Mikor lehetne keresni az asicokkal, akkor a fejlesztő fog bányászni, utána pedig meg lehet venni a cuccot olyan feltételekkel, hogy a végére talán kijön nullára a történet, na jó, lesz egy plusz asztaldísze az embernek.
-
-
HSM
félisten
Halkan jegyzem meg, a scrypt már most volt, hogy meredekkebn emelkedett, mint a BTC az ASIC-oknál. Itt ugye durván 10 naponta volt új diff, míg LTC-nél harmada a retarget idő. Tehát az LTC-nél is 10 napos intervallumokat lenne érdemes nézni, és az bőven meghaladja a BTC valaha volt legdurvább emelkedését is, már most... Akinek van kedve számolni:
Dec 09 2013 2,695 21.44% 77,158 MH/s
Dec 06 2013 2,219 12.93% 63,534 MH/s
Dec 03 2013 1,965 13.30% 56,259 MH/s
Nov 30 2013 1,734 13.89% 49,654 MH/s
Ez több, mint másfélszeres tempó ~10 nap alatt...
-
Chloe2010
csendes tag
igen.. igy mar ertelek...
valahol ez oli meg az egesz banyaszkodast es az egesz coin hasznalatot.. a kapzsisag... ez sem kulonb mint a hagyomanyos penzhajhaszas. csak itt hardwarekbe ontod a penzt.. es talan osszejon talan nem...
ezt a meredek ASIC diff emelkedest egyebkent sztem arfolyam csokkenes fogja kiserni. mert hiaba terjed el egyre jobban a dolog, ha csak egy szuk reteg fer hozza a banyaszashoz.... az emberek elobb utobb kiabrandulnak. es meg h ez fuggetlen penz..hmmmm..... erdekes. szvsz jot tenne a bitcoinnak is egy nagyobb, hosszabban tarto 20 dollar koruli arfolyam...
-
-
Bigkoko
csendes tag
Van ennek előnye a szokásos passzív, és powered lapkábelekhez képest. Tény az eddigi legelegánsabb megoldás, igaz drágább is. De ha azt nézzük, hogy nem kell forrasztgatni meg barkácsolni a kézhezvételkor sztem jó alternatíva lehet. Ha valaki rendelne 2 - 3 db engem érdekelhet.

-
janos666
nagyúr
Igen, bitcointalk.org-on BTC-ért is postázza valaki az USA-ból. De a kínai forrást nem találtam, hogy esetleg onnan rendeljek olcsón. De amúgy is jobb szeretnék 16-16 riser-eket, ha vége az altcoin mókának, vagy akár közben ha épp kedvem lesz és pont szar a diff mindenhol, még szeretnék majd picit bohóckodni egy 3DMark-al és Unigine bench-el is (a CFX max 4 kártya
). 
-
HSM
félisten
Annyiból gondolom máshogy, hogy a rendszerbe fektetett pénz maradni fog, csak az eloszlása lesz más. Csak a szemfüles bányászok extraprofitja veszik így el, amit a coinok közötti ügyes váltásokkal lehetett elérni. Tehát összességében úgy gondolom, csak a nehézség és ezzel a profitabilitás kiegyenlítődésének a folyamatát gyorsdították fel, viszont azt brutálisan....
Én is nem is olyan rég írtam: ( #5168-ra:[link])
És ott még nem számoltam azzal, hogy mi lesz akkor, ha elveszik az altcoinok extraprofitja, és esetleg megindul a már meglévő kapacitás az LTC felé....
Bár most kaptunk kis ízelítőt legutóbb, mikor 96GH/s-ről 3 nap alatt 110-re ugrott a network hashrate...Most a kutyán is látszik, mekkora lett a diff, hogy kicsit felment az árfolyam, 20GH/s-ek ugrálnak jobbra balra csak úgy, ami egészen brutális....
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
dArk-
tag
Igen, az alpha technologies-nal mar preorder van az elso batch-re, ok fognak indiabol szallitani... az 5MH-s 1350 GBP + szallitas + adok, a 25MH-s 5450 GBP + szallitas + adok. 30%-ot kell betolni elore, a maradekot szallitas elott kell kifizetni.
Szerk. az oldalon amugy meg mindig csak renderelt fotok vannak mindkettorol
-
Geller72
veterán
Nos. Nem (csak) azért hagytam abba. Ha sokkal egyszerűbb lenne maga a móka, ha itt lehetne hagyni nem félve, hogy leég a házam..vágod? 10 vga egy csomó helyet, áramot..etc igényel..ez meg..ha azokkal a paraméterekkel rendelkezne, amit írtam, egy dobozban elférne, és nem fosnék..
. -
WiZARD
veterán
fogyasztás az jó, de a teljesítmény ilyen ár mellett szerintem kevés.
1 db 280x is tud kb 730 kh/s-t, 400$-ért, 250wattot kajálva
12 db ebből a cuccból 780$, ha csak a chipet nézzük, memóriával, nyákkal, táppal, társaival lesz az 1000$ is, és ehhez eszik 5 wattal számolva (mert 4-5 van megadva, nem pedig 4, és ott a memória és a többi) 60 wattot.0.2$/kWh árral számolva a 600$ különbségből kijön 3000 kWh áram. 190watt plusz fogyasztás az 657 napig fedezve van ebből a 600$ból.
De ha a gpu-s bányászathoz hozzászámolunk 200$ hw árat a pc többi része miatt, akkor is 1.5 évig fedezve van az eltérésből a fogyasztásbeli különbség.
Ahogy számolgattam a BTC bányászata elhanyagolható, talán hoz a 12 db 100-150$-t...
hol rontottam el a számításokat?

-
Imafett
aktív tag
egy ilyent azért elfogadnék

(#7709) TooCool köszönöm...
(#7707) lazlora 1db 7970 és 2db 280x a válasz a mivel-re
(#7716) WiZARD a saját middlecoin tapasztalataim
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Arc Raiders
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kompakt vízhűtés
- Xbox tulajok OFF topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mini PC
- Kedvenc zene a mai napra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
VRM 

Hátha lesz egy két madár..
. De pakoltam még bele egy picit..
Vége az extraprofitnak, pedig csak tegnap álltam rá este először. Diff skyrocketing in progress.... 
A szignifikáns előny az ASIC mentesség miatti jobb decentralizáltság volt.