Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz Elbandi #1799 üzenetére
Így van, aki bevállalós s kockáztatott (áram, amortizáció) az már hónapok/évek óta nyomja, aztán nyáron majd ránéz az árfolyamra. Na azok akasztanak.. most csatlakozik a sok laikus, a már kecsegtető hozam reményében, aztán csak nő a diff. Ilyenkor persze ez meg futótűzként terjed, de ekkor már rég késő, pláne ha már a mainstream helyeken is róla van szó.
Meg persze azt se tudják sokan mi a helyzet, azt hiszik belökik a gépbe aztán megy.. pénzt termel. Hát némely alapismeret nem árt, finomhangolni a dolgokat.. mert akkor lesz meg a reális kh/s ( de ha nem jól lövik be hibázni fog, aztán nem a calc szerinti eredmény jön +közben nő is a diff) már is más kilátásba helyezi a dolgokat ez, majd lehet jön a pofára esés... Persze közbe meg ne 100 fokon izzon a vrm 24/7, és ne 80%-on haljon be a venti pár hónap múlva Nem ilyen huzamos terhelésre lettek tervezve.
Btw. ugyan ez volt btc-nél is, csak ott még az asic cuccok beleszóltak egy idő után, és romosan megindult a piaci verseny a miningnál. -
HSM
félisten
válasz Elbandi #2496 üzenetére
Én azon szoktam mosolyogni, mikor egyesek lelkesen napokig csak HW-errorokat "termelnek"...
Bár 1000X jobb ez, mint amilyen kérdések néha vannak, hogy semmit se tud a cryptopénzekről, utánaolvasni is lusta, de már egyből azt kérdezi, írjuk le pontról pontra, hogy gazdagodhatna meg belőlük.... Nálam az veri ki sokszor a biztosítékot nem kicsit....
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz Elbandi #2496 üzenetére
Összekukázott: igen, r9 290-es videokártyák vannak minden kuka mellett, a kisebb, családi házhoz tartozók mellett csak 2, a társasházi kukák mellett egyből tíz. A zsunkapc szintén nagyon igaz a topik látogatói által összepakolt felső-közép és felső-kategóriás videokártyákkal szerelt gépeire.
"most azon termeli a $$$-kat": önmagában tartod baromságnak, hogy az emberek szeretnének egy kis pénzhez vagy a végére ingyen hardverhez jutni, vagy a diffnövekedés és az, hogy ezzel együtt egyre kisebb szelet jut a tortából az lomboz le ennyire?
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
LLam
senior tag
válasz Elbandi #2732 üzenetére
köszönöm a választ.
nekem az nem tetszik h egy egyenrangú hálózatban kezdenek egyenrangúbb node-ok létrejönni, ez elvezethet oda, hogy mindenki csak ezekről fog szinkronizálni. HA ez megtörténik akkor elég csak ezt a pár tucat node-ot támadni és egy esetleges hamis blokkláncot terjeszteni általuk. Nyilván nem véletlen h csak 2 supernode-ot javasolnak a konfig file-ba tenni, hogy a többi kapcsolat normál node-hoz történjen, de a gyorsabbakról előbb kapod, vagy nem tartod be a javaslatot és csak supernodeokkal kommunikáltatod a kliensed..
persze lehet feleseleges a félelmem, de ez jelenleg bitonsági kockázatnak látom..
[ Szerkesztve ]
Stay hungry!
-
gyuszaa
őstag
válasz Elbandi #2994 üzenetére
Erre csak ezt tudom mondani megint.
Ez nem permanens helyzet, de lemorzsolódhatnak, ha nem javul pár napon belül.Beleugrottak a busás hozam reményében, belökik a kártyát és csak dől a lé miközben kortyolja a whiskeyt. Aztán borul a bili mikor nem a kalkulált adatok szerint jönnek a dolgok, pár naponta növekvő diff, alacsonyabb árfolyam kombó, plusz lesni és finomhangolni kell a kártyákat, mert nincs meg a várt kh/s, ráadásba lehet csak hw errorokat gyárt, meg reject halmokat mit sem sejtve. Aztán nem annyi jön ki nyilván, mint amit a kalkulátor irt, és még ott van az áram is. Ezekkel számolni kell, és most nem az itteni lakókra gondolok, vagy aki munkába állította az elfekvő cuccait.. ebayen már komoly felárral árulják a dörzsölt kereskedők a portékákat, a kialakult készlethiány miatt. Random laikus, aki több százezer forint értékben vásárolt "pénznyomót", mert valami újabb őrület ütötte fel a fejét, amiről a mainstream médiában olvasott. Aztán izzad, mint prostituált a templomban ezen tényezők miatt, és azt se tudja mit kezdjen a kártyákkal, vagy hol értékesítse hirtelen.
(#2999) Reggie0
Ez a vonzata nyilván, be kell vásárolni. Kína egyik legnagyobb piac, de a kereslet felhajtó ereje majd megint visszalöki hamar valószínűleg egy köztes árfolyamra, mindenki arra spekulál, hogy itt a nagy lehetőség rajtuk kívül. Sajnos, pedig az ottani google-nek megfelelő cég is elfogadta egy ideig btc-ben való fizetséget különböző szolgáltatásaiért (és úgy tudom volt erre még lehetőség pár nagyobb cégenél is hasonlóan), aztán sokan az infláció elől menekülve ebbe fektették a megtakarításaikat, látva benne a lehetőséget. Ezt jól elintézték egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz Elbandi #3015 üzenetére
azok is pislogtak, akik nyáron abbahagyták a bányászást ( a márciusi-májusi bitcoin láz lecsengésének keretében), mert nem érte meg a 2 dolláros árfolyam mellett, ha viszont az áramköltséget le bírták volna nyelni novemberig, akkor novemberben csak meg kellett volna suhintani a dollárkaszát, hogy pozitív legyen a mérleg.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
-
dmon
aktív tag
válasz Elbandi #4017 üzenetére
Túl sok a reject, gyakran leakadsz a szervereikről (pedig 3 backup server van beállítva) és az adott PPLNS osztásból kimaradsz.
Átmentem egy PPS poolra és még a 2% pool fee-vel és pps rate-el együtt is több az income, ugyanazokkal a gépekkel ugyanazzal a Hash rate-el. A gépeim stabilak nem piszkálom őket, mennek folyamatosan.
Több nap összehasonlítása.
Szvsz semmi nincs ingyen, az ingyenes pool sem. -
Imafett
aktív tag
válasz Elbandi #4114 üzenetére
egy twitteres kolléga megoldotta a 280x low hashate (630) problémámat, downclockolni kell az engine-t 1050-re és ráengedni egy -I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192
0%powertune
így most 740kh/s ha jelen vagy telegdyd akkor itt is kösznöm!// szerk. AAntii nak hála, láttam elmúlt éjfél úgyhogy Boldog Karácsonyt minden fórumtársnak !
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Elbandi #4177 üzenetére
Szerintem még az is lehetséges, hogy valaki néha elnéz egy nullát.
Vagy ez, vagy pontosan az a céljuk, hogy zavart okozzanak az "erőben" (rögtön rámarjanak a multipool oldalak, ráadásul autosell-el, menjen le az árfolyam, aztán ha vége a hullámnak, akkor vissza, így egy nagyobb tételen is kaphat pár százalék nyereséget).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Elbandi #5011 üzenetére
Na ez a másik, hogy az összes coin nullával indul, így nem is lenne olyan "bonyolult" a dolog, hogy a tizedes pontot kéne nézni igazgatáskor, hanem egyszerűen csak balra tolni a számokat a hasábban, nem jobbra.
Az mBTC-t még nem igazán láttam, hogy használná valaki. Szerintem nem lenne fontos, ha mindig egymás alatt lenne a tizedes pont. Esetleg megjelenhetne még a szám normálalakban (vagyis angolszászos "engineering format"-ben).
---
(#5012) Imafett
Nem azt mondtam, hogy nem fogok az első pár órában rábányászni, majd vagy pánik-kiárusítani első héten, vagy esetleg ülni a coin-kon egy-két hónapot. De szerintem inkább az előbbi lesz. Hosszútávra most ott van a ~1500 CAT.
Viszont kevésbé bízom benne, mint DOGE-ban vagy a CAT-ben. Biztos nem fogom megőrzésre bányászni, mikor már kint van coinwarz-on, és tömegesen megy az autosell. Esetleg szintén beállok a birkanyájba autosell-el.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Geller72
veterán
válasz Elbandi #5089 üzenetére
Ahogy nézem, egy stabil LTC nem ártana, miután így kinyírták a WDC-t... Magam részéről szívesebben bányásznák magyar poolban, de miután a wdc-nek annyi, és ahogy nézem a kutyának is, így kell valamilyen alternatíva. Mindenféle szar barbekjú coinokat nem vagyok hajlandó bányászgatni, amiknek 3 percenként ugrál az árfolyama a nullától a csillagokig..
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
válasz Elbandi #5297 üzenetére
Akkor mindegy ha a nagy alatt van bőven vas, de sztem inkább nincs mint van, arról nem beszélve hogy a legnagyobbakat többet is támadják.
Ugyanazzal diff-el megyek liteguardian-on mint anno wemine-on és töredéke a reject.
Vardiff van egyébként, de kb ugyanoda állt be mind két helyen minden worker. -
adrian360
őstag
-
ngabor2
nagyúr
-
deadwing
addikt
-
bandito1
csendes tag
válasz Elbandi #10481 üzenetére
Nem számoltál nagyon félre. Én is kalkulálgattam és arra jutottam, GPU-ból még gyorsabb riget összeraksz amit utólag el tudsz adni mondjuk a feléért. Az összes ilyen scrypt célhardver drágább, és kisebb teljesítményű, mint amit GPU-ból össze lehet rakni. Elenyésző az amivel kevesebbet fogyaszt, illetve kockázat is ott van hogy szállítanak-e, meg utalj előre 30%-ot. Sztem felejtő.
-
adi mester
aktív tag
válasz Elbandi #10859 üzenetére
Köszönöm az infókat mindenkinek.
Konkrétan összedobtam egy konfigot, ami nincs eddig egy tizesembe, illetve a lelke az egésznek kölcsön kategória, még jó hogy összedobok ilyen feltételek mellett egy gépet. Nyilván nem véletlenül került hozzám a kártya sem, jó embereket kell régóta ismerni és hálásnak lenni, amiért lehetőségem van ezen projektre...
Utána néztem már ezen dolgoknak, talán erről már korábban is volt szó, ráadásul nem szeretnék LTCnél maradni, csak ideiglenesen, amég összeépül a második konfig is. Aztán meg indulhat a vadulás. LTC is csak azért lett opció, mert volt korábbról pár coinom és fel akartam kerekíteni, de ilyen sebesség mellett erősen nem megérős a dolog.
A miningpool, ahol vagyok ha jól tudom, nem dob a sebességen / kitermelt coinok számában, csak a kifizetésekkel lehetnek problémák, kisebb pooloknál, igaz? LTCrabbit falura elmegy, úgy tudom
[ Szerkesztve ]
Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
janos666
nagyúr
válasz Elbandi #11169 üzenetére
Majdnem, csak 12 helyett 18-as intensity-n. De ez nem dedikáltan bányászatra van, hanem ebben a gépben, amiről most is írok, szóval csak időnként van rajta elindítva a bányászat (éjszakára, mikor jók az árfolyamok - vizes, úgyhogy aludni is lehet mellette).
(#11170) flashx10
Hogy 5-el osztható legyen azért, mert a Cypress-ben egységenként 4 arithmetic + 1 special function unit található (VLIW5, mint )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Előzetes élménybeszámolókon az Avowed
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.