Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Eddig működő rigem megadta magát. Szerettem volna újra telepíteni és a RX470-es kártyákhoz nem tudom feltelepíteni a drivert. Egyszerűen nem megy fel a crimson. Egyszer elmegy egy pillanatra a kép, mintha beállna a driver, de utána újraindul a gép. Ezután azt mutatja, hogy feltelült az amd szoftver és a vulkan api. De szerintem kellene még más is lennie?! Szerintetek mi lehet a gond?
-
AAntii
őstag
Annak nem éri meg bányászni, aki rendelkezik olyan tőkepiaci ismeretekkel és rutinnal, hogy az árfolyamra spekulálva sokszorosát keresi, mintha bányászna vagy úgy tekint az egészre, mint egy lottószelvényre és vesz annyiért btc-t amennyi számára nem fája, ha elveszne és vár az elmúlt 5 évben tapasztaltakhoz hasonló emelkedésre mondjuk 10 évig. Itt a fórumban jó páran évek óta bányásznak. Biztos azért, mert nem éri meg!
Elég nagy eséllyel egy 8 gigás rx 580-nal 3 év múlva is lesz mit bányászni, ha nem étert, akkor valami mást. Tök mindegy, csak dőljön a lé. -
Stanlee
őstag
válasz
Zotya984
üzenetére
Mar parszor leirtam ide a forumba, hogy a mostani diff novekedes mellett nem eri meg uj kartyakba befektetnie az embernek, csak akkor, ha abban bizik, hogy majd egyszer nagyon felmegy az ETH arfolyama.
En eladtam egy RX570-et kb. 50 euros haszonnal, ha leveszem az ebay jutalekat. talan 2 hetig banyaszott es hozott meg 0,2 ETH-et. Most 2 db 580-as kartya van fent ebay-en, ha minden jol megy pont annyiert fogom eladni, mint amennyiert vettem oket. Kozben hoznak valamivel tobb, mint 0,4 ETH-et. A mostani helyzetben sikerult nullszaldosan kilepnem.
Tartanam meg a kartyakat, akkor addig, amig nem lesz az aktualisan megtermelt ETH erteke egyenlo az aramfogyasztassal. Utana vagy valtanek mas banyaszatra, vagy adnam el a kartyat. Mivel nem jatszom, igy arra sem kell a kartya...
-
Vektast
aktív tag
20ért 470es?? xD
Az azért odab*szna! Poén lenne kilóra venni őket! 
Node jelenleg 2 millió kártya bányászik étert. Ha tényleg beüt valami akkor is sztem 40 alá nem mennének. Akkor már megtartanák az emberek várva következő hullámot. Annyi biztos, hogy csakis hosszú távra érdemes most venni kártyákat mert az első 2-4 hónap bukó. Ha meg mindenképp fix kamatozású kötvényhez akarjuk hasonlítani akkor nem árt elfelejteni hogy lehet ott alacsonyabb a "profit" de a tőke nem is vész/veszhet el. Itt a felét meg simán elbukatja az ember. -
gbela
senior tag
válasz
Vektast
üzenetére
Az elvvel egyetértek, de azzal nem, hogy ilyen slágerkártya mint pl rx470 az 2/3 áron elmenne. Szerintem egyelőre fel sem fogjuk milyen brutál mennyiségű kártya bányászik, többszöröse a gamingre használt mennyiségnek. Az elején még lehet elmennek ésszerű áron, de pár nap alatt akinek kell az megveszi majd, utána pedig nemhogy olcsón, de egyáltalán nem lehet majd eladni őket, csak elherdálni inkább, hisz egyszerüen nem létezik annyi vásárló aki ezt napi használatra mind megvenné, hisz alap bányász is 4-5 kártyával indul, komolyabbak meg 50-100.
Én reménykedek, és azt gondolom ilyen szintű gebasz amúgy nem üt be, szóval fentitől nem tartok, de ha neadjisten mégis total értelmetlenné válna bányászni egyik napról a másikra vmiért..hát akkor 10-20kért lesznek itt kártják meglátjátok
-
Vektast
aktív tag
-
AAntii
őstag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
A váratlan gebaszt arra írtam, hogy lehet pár órát rá kell szánni az ember életőből hibaelhárításra.
Egyébként én baromira nem akarok rábeszélni senkit, semmi érdekem nem fűződik hozzá. Ha valakinek nem szimpatikus az egész, akkor nyugodtan hagyja abba a bányászatot, sőt, bele se kezdjen, annyival is kevesebb lesz a hashrate. -
Something_
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Na, 2 nap alatt tier 1 és tier 2 pipa krakenen

Érdemes tier 3at is tolni?
-
LLam
senior tag
megpiszkáltam a dual mininget, eth mellé belőttem a sia-t. Az eddig pöpecül GPU 1230 MHz-en szaladágó kártyák most 1200-1203 MHz között szambáznak. MIÉRT? Throttlingolna 58-62fokos gpu és 69-72 fokos VRM mellett??
-
Casoli
őstag
Ezt szajkóztam már hetek óta. Nem nagyon éri meg milliókat költeni VGA kártyára, mert még az árát sem nagyon hozza vissza.
-
AAntii
őstag
440 ezer értékű hardver hoz a jelenlegi nem annyira rózsás helyzetben kb. 60 ezer forintot havonta. Az otp-nél 0,2% betéti kamat van. Ha nincs valami váratlan gebasz, rá sem kell nézni a gépre.
-
-
Joe123
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Ha csak bányászni vetted a cuccot, szerintem elég logikus, hogy vissza kell hoznia azt a pénzt, amivel kevesebbet fog érni, amikor már nem éri meg az adott cuccal bányászni. Sőt, az elfogyasztott áramot is vissza kell hoznia, meg még profitot is kéne termelnie. És akkor még a belefektetett órákat nem is számoltuk, mert mondjuk hobbinak fogtuk fel. Úgy mi értelme széthajtani a cuccot bányászattal, hogy még bukta is van rajta?
Ha arra spekulálunk, hogy majd jól felmegy amit bányászunk és úgy mennyire megéri majd, akkor felesleges a bányászattal bíbelődni, egyszerűbb beletolni a pénzt az adott coinba. Szerintem. -
LLam
senior tag
válasz
Zotya984
üzenetére
Sehogy. Aki most akar belekezdeni, vagy újabb kártyát/kártyákat venni, az bukóval kell számoljon a jelenlegi árfolyam mellett. Szvsz nem találja az irányt a BTC és ezért kóvályog az ETH is. Ha a segwit2x átállás nem borítja meg a nagy tesót akkor elindulhat újra felfele az árfolyam.
-
Yany
addikt
Na Srácok! Én a kevésbé aggódó bányász vagyok. Mai napon az utolsó alkatrész is megjött egy 6db-os GTX 1070-es cuccba. Majd mindent megírok, mit hogyan sikerült összehozni, de zöldfülűként hadd kérdezzek egy gyorsat. Tegnap este óta tesztüzemben tolom 2 kártyával (még közvetlen az alaplapon) és az alábbi paraméterek/méréseim születtek:
- VGA #1 Core/RAM: 2025 / 2250 / 80% TDP
- VGA #2 Core/RAM: 1974 / 2250 / 80% TDPAfterburnerben ugyanazt lőttem be mindegyik kártyára, nem tudom, hogy miért különböznek a core frekik. De különösebben ez nem is izgat.
- Claymore Ethereum only mode: 61 MH/s
- Fogyasztás: 340 WA kérdéseim
- Van valami kirívó, javítani/változtatnivaló a paraméterekben/bányász beállításokban?
- Érdemes dual mine-olni? (egy RX480-hoz összehasonlítva eléggé bezuhant a 1070-esen az Ether hashrate, ha mellé betoltam egy Pascal-t dualba, kb. harmada volt a pascal hashrate, míg az Ether is lentebb volt az RX-es tempónak)
- Egy videó szerint a ZCash hasonlóan profitábilis, mint az Ether. Nektek erről mi a véleményetek, melyiket lehet érdemesebb tolni?
- Ha nem akarom egyből kiszedni a zsét, milyen coint lehet érdemes tolni most?Folyamatosan dokumentálom az alkatrészeket fényképek formájában, írok hamarosan egy blogot az egészről. Az, hogy megtérül-e a vas, másodlagos nekem, mert nem kivenni akarom rögtön a pénzt, hanem bent csücsültetni Ether/ZCash, akármi formában, felfoghatjuk egy költséges konverziónak is, ami hosszú távon érheti inkább meg.
Tényleg nagyon köszönök minden segítőkész választ.

-
Zotya984
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Egy feltételezés.
Esetemben eddig 65k volt akártya. Most fizukor megint akarok venni bele 1et. 65k megint. Namármost eltelik 4-5 hónap és a teljes profit nem fogja elérni 140k sőt még 100at sem. Ergó minuszos az egész mert 6hó mulva több áramot eszik mint amennyit termel. Tehát van 100k-m meg 2 kártyám amit kb 60ft-ért ha elvisznek. És itt HA az nagy HA elvisznek.Vagy valaki vezesse már le neki hogy profitos ez?
-
Ferdzsoo
addikt
Csak hogy kicsit képbe legyek:
Ha ETH-t bányászol, ETH "keresel". Nicehash azonban abban a pillanatban ahogy megkeresed az ETH-t épp aktuális árfolyamon átváltja BTC-re, és ezt írja rögtön jóvá a progiban, amit bizonyos időközönként wallettől függően utal ki ide vagy oda... -
Zotya984
senior tag
Srácok.
Valaki nézte mostanság a mycryptobuddy.com -on hogy mennyi profitot termel a rendszere?
Amit mutat és az valós akkor elég nagy kulimász van!!!!. Akárhogy állítgatok még a bányagép árát sem hozza vissza addigra mire veszteségesre fordulna a dolog.
Hogy van ez most akkor?példának vegyünk 33mhs-t ETH-ban 250W-os fogyasztással. 65k volt a kártya. (alaplap meg minden mócsing ebbe benne van)
Nektek hogy jön ez ki?
-
Sondi1986
addikt
Bittrex-re nem lehet Pascalt bányászni?
Csak mert nem találom a Walletek közt.
-
kugli81
aktív tag
Sziasztok. A bter -en nem tudok kiutalni semmit.Pillanatnyi hiba vagy megszivtam?
-
Sondi1986
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Fura volt látni hogy ezt írja, főleg hogy heteken keresztül nem írogatta nekem.
Végül minden kártyán vissza vettem a memóriát és a GPU-t, akkor is írta a hibát, következett a feszültség, nem változott semmi.
Újra indítottam a gépet, vissza állítottam minden beállítást ahogy eddig volt és több mint 2 órája nem írja.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sondi1986
addikt
Ez mi pontosa?
#1 got incorrect share. If you see this warning often, make sure you did not overclock it too much!
1-2 alkalommal látom.
-
Dronte
aktív tag
Aki utalt SEPA utalással Krakenre, mennyi idő alatt írták jóvá? Köszi!
-
hupisom1
tag
válasz
Something_
üzenetére
Nekem van 1070 + rx570 vegyesben , semmi gond nincs 4gb ram kell , 2gb kevés , claymore-ban az intenzitást is külön be lehet löni , jah ami fontos a radeon a vezér kártya azon van hdmi/dummy .

-
Something_
őstag
Használ valaki vegyes RIG-et bányászatra? Azzal a csavarral, hogy RX-ek mellé menne nvidia, m.2 slotba átalakítóval.
-
X Factor
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Mivel azt se tudod mi az, így nyilván nem használod ezeket ^^
Proxy az inkabb egy web filter, ami az internetes forgalmadat atiranyitja.
VPN meg egy teljes virtualis halozat, ami minden halozati forgalmat egy masik kornyezetbe rak át.
Arra használják az emberek h. elfedjék a valodi kiletuket. Mondjuk van egy oldal ahol tiltanak magyar ISP-ket, akkor fogod és mondjuk bevpn-ezel egy USA szerverre, innentől, ugy fog tunni mintha te onnan neteznél. Ennél egyszerübb példát nem tudok.
-
Sondi1986
addikt
Kraken a regisztrációnál ezt írja.
If you are using a proxy or vpn, we recommend turning it off prior to activation to prevent verification processing delays.
Ezek pontosan milyen programok remélem nincsenek valahova beágyazva?Én is 1 hónapja várom a tier2.

tom_tol
Vissza feszelve valahol ott mehet. -
Smithy87
senior tag
az enyém olyan 280 körül megy a 1050 ti meg 160 körül.
-
Gh0sT
addikt
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
Dettó, június 3 óta várom a tier2 verifikációt.
Most írtam a supportnak... -
Htibimor
senior tag
válasz
siemenss65
üzenetére
Nekem eddig úgy működött, igaz hibásan, hogy amíg a windowst telepítem nincs 4G. Utána telepítem az nvidia driveret és újraindításkor engedélyezem a biosban a 4g-t és akkor elindul a windows is és korrekten látja a 6 kártyát. Valószínűleg a latencyvel kell foglalkoznom, mert instabil így a bányászat. Csak a 99%-os proci terhelést nem értem ezzel is összefügghet?
-
siemenss65
tag
válasz
Htibimor
üzenetére
Azt írja, ha bekapcsolod a 4G-t, akkor teljesen mindegy milyen rendszer van telepítve jelenleg a gépen, az nem fog elindulni. Ahogy írod te is, váltás után nem indul el a windows-od. Nem gond, telepítsd újra - ha a komának igaza van, ez segíteni fog.
A latency-t... hát a rosseb tudja hogy egyáltalán érdemes-e egy lendülettel azt is mókolni. Ha egyáltalán olyan a bios, hogy engedi módosítani ezt a paramétert, akkor nyilván a biosban kell-kellene. Azért 96-ra, mert kártyánként 16-al számolva 6*16=96. Ne kérdezd miért, ha neki így működik, valószínűleg másnak is érdemes kipróbálnia. (100 fölé mások szerint nem szabad vinni ezt a paramétert) -
Htibimor
senior tag
válasz
siemenss65
üzenetére
Szia!
Nem néztem még.Bocsánat figyelmetlen voltam. A PCI express latencyt hol lehet állítani? A biosban? És akkor most 96 vagy 16? Bocs a hülye kérdésekért?
Illetve, ha jól fordítottam, akkor először kapcsoljam be a 4G mielőtt a windows-t telepítem. De nekem ekkor nem indul el a windows.
-
siemenss65
tag
válasz
Htibimor
üzenetére
ezt (#25779) próbáltad esetleg?
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy rig, ami ZCASH-t bányászik EWBF minerrrel(a nicehash minere-t egyszerűen nem tudom működésre bírni):
2xCorsair CS750W
ASUS PRIME Z-270-P alaplap
intel G4400 3,3 GHz processzor
2x4GB ram Hyperx
6xMSI GTX 1060 3GB OC EDITION
120GB SSDA problémák:
1. Ha működik a dolog 4 kártya 260/270 Mh/s megy 2 70 és 120 között.
2. Amikor nem is megy akkor 99%-a processzor kihasználtság. A feladatkezelő alapján. Ennél a gondnál kikapcsoltam az antimalware services nevű valamit. Az néha segít. Viszont, ha ez nem szívja a procit, akkor a rendszer megszakítások 50-55%-al megy a system pedig 30-35%-al. Ilyenkor 50-80 közötti értéket produkálnak a kártyák egyenként max.
3. Ráadásul néha le is fagy a rendszer vagy 0 mh/s-re áll minden kártya bár megy a gép .
Ez vajon mitől lehet? Valaki találkozott már hasonlóval? Segítsetek! Köszönöm!
-
Vektast
aktív tag
válasz
KRoy19
üzenetére
A claymore mappájában a start.bat-ba írd át a dolgokat erre:
EthDcrMiner64.exe -epool stratum+tcp://daggerhashimoto.eu.nicehash.com:3353 -ewal YOUR_BTC_ADDRESS -epsw x -esm 3 -allpools 1 -estale 0YOUR_BTC_ADDRESS résznél írd át a nicehashnek megadott címedet természetessen.
Elindítod a batch fájl és nicehashre bányászol claymorral.

-
bobalazs
nagyúr
Ha még egyszer megkérdezi valaki mennyit tud az adott kártya ethereum bányászatban azt két hétre kitiltom.

Ethereum bányászatból benchmarkolt a Techspot, tessék lecsekkolni.
180-as DAG nál a GTx 1060 3Gb nem lesz elég.
-
KRoy19
őstag
Nem akarom elkiabálni, de átállítottam a nicehash minerben a Dag file load-ot szekveciálisra és 3 indításból egyszer sem fagyott ki a gép, szóval most "fingers crossed" és kiderül meddig megy így.
-
Dyingsoul
veterán
Update Kraken validációval-verifikálással kapcsolatban:
25-én regeltem, azonnal kértem Tier 1 és 2 validációt, ma kaptam meg de csak a Tier 1-et egyelőre. Tier 2-re még várok.
-
Zlcsi
senior tag
Claymore's ZCash AMD GPU Miner v12.5 - Catalyst 15.12-17.x-ben hova lehet beírni a worker nevét?
most ez van a config fájlban:
-zpool eu1-zcash.flypool.org:3333
-zwal t1cCxELHV2hz6rtQZHzVx14m1fyUVn6KMy7
-zpsw z
#-tt 75
#-i 8
#-powlim 50
#-a 2
#-asm 0
#-allpools 1meg szertném különböztetni a rigeket, de így egyben számolja a flypool, gondolom azzal lehetne külön szedni őket, ha beírnék workert, csak nem tudom hogy hova kéne
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elég nagy eséllyel egy 8 gigás rx 580-nal 3 év múlva is lesz mit bányászni, ha nem étert, akkor valami mást. Tök mindegy, csak dőljön a lé.

durva a difficulty

Most írtam a supportnak...