Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D4rkAv3ng3r

    senior tag

    Üdv.

    Kezdő vagyok a témában, ki szertném próbálni a Kubuntu 9.10 Karmic Koala-t. A gépen eredeti Vista SP2 van AutoCAD és játékok miatt, e mellé szeretném felrakni a Kubuntut. A gépben 2 db HDD van egy 160 GB-os és egy 500 GB-os. Mindkettő természetesen NTFS-ben. Az 500 GB-os HDDn tárolom az adatokat (képek, videó, játékok és programok fájljai). A 160 GB-oson meg van egy 20 GB-os patríció amin a Vista SP2 van meg pár alapvető program (pl. WLM 2009). A másik 129 GB-os patríción vannak szintén adatokm, meg ide vannak átírányítva a TEMP-ek, ideiglenes fájlok, minimális virtuális memória. (Ezeket átírányítom az 500GB-osra a Kubuntu telepítés miatt.)

    Nos a 129 GB-osra szeretném telepíteni a Kubuntut persze új patrícira bontva szerintem nem kell 129 GB neki.

    Nos ezzel lenne a kérdésem. Elég ha felszabadítok helyet a 129 GB-os patríción amennyit a Kubuntunak szánnék vagy teljesen le kell takarítani a patríciót? Jobban megfogalmazva a Linux telepítővel lehet-e úgypatrícionálni, hogy megmaradjanak az adatok a patríción?
    Másik kérdés csak az lenne mekkora méretet hagyjak a Linuxnak? Én 30-40 G-ra gondoltam. (Nem szeretnék a Win-es patríciókon matani, mert gondolom bezavarna. :F )

    ATI driver közül meg melyiket kellene feltennem? HD4850-es VGA-m van.

    A választ előre is köszöntem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák