Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #82802 üzenetére
Igen ezt szeretném. Pont ezt csináltam. Egy működő rendszerről systermback-kal csnáltam iso fájlt. Pendrájvra kiírtam. Bootoláskor a toram kapcsolóval betoltam a RAM-ba és úgy akartam haszálatba venni, de megtalálta a saját partícióját és lehidalt hozzá. Ez így nem jó sajnos. Olyan distrót kellene találnom, amit direkt ilyen viselkedésre terveztek. Ilyen a slax és a porteus. A slax bővíthető tuningolható, a változások persistens fájlokba menthetők, de gondom volt a wifi kezeléssel korábban és persistenciát sem tudtam tökéletesen (én) kezelni. A Porteus is ilyen, de újabban talán ez már Gentoo alapú, korábban debián , még előbb Slackware alapú volt ha jól tudom. A porteus pöpecz rendszer, de abban bonyolult a hasznos adatok mentése, mert az nagyon vigyáz arra, hogy távol tartsa magát a diskektől SSD-ktől. Azt hiszem, hogy megvárom a slax következő stabil verzióját és pendrájv helyett USB-s SSD-re írom ki, innen tolódik a RAM-ba és azt megpróbálom az apt segítségével felhizlalni, kitömni egy nekem megfelelő teljes rendszerré , ennek a változásait tudom vissza menteni az USB-s SSD-re, csak már előre félek a wifi kezelésétől és a hasznos adatok, letöltések satöbbi nem a rendszerhez tartozó dolgok mentése a slaxban csak furmányos huncutságokkal módolható ki. Azért próbálkoznék vele, mert van RAM bőven a rendszeremben. Nem kell, hogy mindenen fusson, csak azon az egy vason.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Fujifilm X
- Eredeti játékok OFF topik
- Asztalos klub
- Borderlands 4
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest