Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz lev258 #79735 üzenetére

    Erre annyit tudok mondani hogy snapból felpakoltam 6 azaz hat darab applikációt és a végeredmény néhány hónap múlva lett 8,5GB.
    Hogy mit csináltak azok az appok meg hogyan frissültek meg miket műveltek a háttérben arról nekem halandónak gőzöm sincs de az egész rendszerem volt 29GB és abból a 6 szoftver 8,5G :F

    Igen értem a homokozót és meg is értem.
    Nagyon biztonságos de cserébe roppant szegényes is a felhasználhatóság. Amitől én agyf...szt kapok, én a mai napig nem tudom magamévá tenni ezt a roppant dedós, óvó, vigyázó szemléletet amit a linuxok képviselnek.
    Egy egyszerű lemezkezeléshez, egy label átíráshoz jelszavazni, minek? Aki teljesen tök az egészhez csak használja a böngészőt meg filmet néz, az azt se tudja mi az a gparted, aki meg bár tudja de használni meg nem tudja, az a jelszava beírásával máris síkra gyalulhatja a háttérlemezét pl.
    Ugyanez a terminál, bepötyögi és máris hazavághatja az egész rendszert.
    Ezt megtehetné jelszavazások nélkül is nem? Mitől véd akkor? A saját gépemen, saját magamtól...?

    20 év Win az csak 20 év. És azon se zakkantottam meg egyszer sem a rendszert.

    Pl. egy update minek kér jelszót, hisz létfontosságú. Be is állítottam az összes rendszeremen az unattended upgradet.

    Hogy hogyan kell teljesebb jogokat adni ezeknek snepes meg flatpakos szoftvereknek abba én bele se mentem bár olvasgattam róla.
    Akkor legyen normál app csak vannak olyanok amit nem találtam csak flatpakba meg snapbe, így inkább lemondtam róla és kiváltottam más, ugyanilyen célú applikációkkal.
    Bár szegényesebbek kicsit de a célnak megfelel, a szegényesség itt vizuálisan értendő nem funkcionalitásba.

    A snap meg a flatpak eléggé mély nyomokat hegy a rendszerbe, nem a konkrét programra gondolok, az két kattintással törölhető.
    Hanem a frissítgető, a backend és egyéb segéd igényére.
    Erre írtam hogy akkor már appimage, az sehova nem eszi be magát, nem kell a maradékait terminálból törölgetni, egyáltalán semmit nem kell ha már nincs rá szükség csak kihajítani a Kukába.

Új hozzászólás Aktív témák