Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #61543 üzenetére

    Nem szaktekintélykedünk. A swap partíció pont hogy elveszi a területet az overprovisioning elől. Igaz a swap fájl is, szóval ha swapról van szó, ezt nem lehet megúszni, a swap nem TRIM-elhető. Az overprovisioninggal nem kell amúgy sem foglalkozni, azt lehet tenni az érdekében, hogy nem szabad szarásig pakolva használni az SSD-t, hanem arra figyelni, hogy 10-20% szabad hely legyen rajta. Persze nem gond, ha néha teljesen betelik, de nem szabad úgy hagyni, hanem csinálni kell rajta helyet, hogy legyen rendszeresen szabadon.

    A 16 GB swap-ot ne ajánlgassuk már 8 GB RAM mellé. Majdnem biztos vagyok benne, hogy átlagos felhasználásról van szó, és az a 8 GB-os swap partíció is abszolút overkill, amit létrehozott. Ez a swap legyen a duplája a fizikai RAM-nak mantra, még az ősrégi windowsos időkből való, mikor még 64-256 MB RAM volt egy átlag gépben.

    Egyébként nem vagyok teljesen a swap partíció ellen sem, ha már később lesz hosszú távú tapasztalata Linux-témában, akkor már tudni fogja mekkora swap kell neki az adott RAM mennyiség mellé az ő felhasználásához, úgy már mindegy, hogy swapfájl vagy swappartíció van, úgyse kell a méretét igazgatni.

    (#61550) vargalex: szerintem már egy mai modern Atom/Celeron N procis gépen is mérhetetlen, főleg, ha SSD-ről fut.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák