Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Raynes

    tag

    válasz #82679040 #44226 üzenetére

    Ne örülj, mert ez csak a kernel betöltődéskori kimenete, nem tud mindent, ami neked kell. Sok mindent kiír, de pl. SPD, memóriaidőzítések, HypherTransport/rendszerbusz sebességét pont nem, míg a hwinfo még részletesebb képet ad, de ezeket az sem írja. Az lshw viszont a fentieket is írja, ha nem lenne fent, akkor tedd fel az lshw nevű csomagot.

    Ez az lshw is használható a | more paranccsal, de jobb, ha inkább fájlba irányítod, onnan kényelmesebben tudod a kimenetet olvasgatni. Szóval szép egyenként add ki ezeket a parancsokat frissen nyitott terminálban:
    dmesg >> info.txt
    cat /proc/cpuinfo >> info.txt
    hwinfo >> info.txt
    lshw >> info.txt

    Így a ~/info.txt fájlban ott lesz minden, csak győzd a száz oldalnyi infó közül kihalászni, ami neked kell. A lényeg nálad az lshw lesz, úgyhogy lehet neked elég lenne ez:
    lswh > hardverinfo.txt
    A CPU clocknál találod a buszsebességet (size-nál a tényleges órajelet), memory descriptionnél az SPD órajelet, memory clocknál a tényleges órajelet.

    Ha meg annyira rákapsz itt a linuxos hardverinfó gyűjtésére, akkor ezt a cikket is végigveheted, ír még parancsokat. Így akár ezer képernyőoldalnyi infóhoz is juthatsz, azt be tudod osztani a hátralévő 100 évre :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák