-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fekete.puma #103459 üzenetére
Szerintem meg nem érik meg itt a kardcsörték olyan szubjektív beidegződések miatt amin nehéz változtatni.
Pl. a szomszédasszonyom mellett állandóan agyf@szt kapok mert minden lámpánál áll a kuplungpedálon.
Ettől eltekintve nagyon jól vezet, megváltozni nem fog ha 500x szólok neki akkor sem. Így inkább hagyom. Persze irritál de valamelyikünknek engedni kell.A csörték energiáit inkább fordítsuk egymás és mások segítésére.
Az más ha x disztró y hibáit vesézzük, csak ne torkolljon magánjellegű szubjektív deénakkoris jellegű vitákba.
Nem kerülhető el igaz de mérsékelhető.
Én 60 vagyok, begyöpösödés küszöbén, az összes linuxos tapasztalatomat egy 7 éves Ubuntun szedtem össze (az más hogy önszorgalomból beleástam magam a uefi rendszerindítás rejtelmeibe, abban talán penge vagyok) ami édeskevés. Erre nem nagyon lehet(ne) alapoznom észosztást.
Más meg más rendszeren jó, ezért kell összedobni a tudást, nem szétforgácsolni.Na meg mi itt kismalac agresszívre vitatkozhatjuk magunkat ha az adott disztró/szoftver karbantartója tojik az egészre, hibajegyre, bejelentésre.
Amit leírtál azon én is bepöccentem kb. 1-másfél éve akkor volt az utolsó disztróhopping rohamom hogy na tényleg lecserélem az Ubuntut.
És már pontosan nem emlékszek de 6 disztróból legalább 4 ótvar elavult gyári szoftverekkel működik.
Nekem csak a yt-dlp meg a Smplayer a monomániám mivel a dlp-vel streamelem a webes videókat a playerre.
És a dlp 2 éves, a player csak 1 éves volt akkor a gyári tárolókba.
Mivel a YT kb. 2-3 havonta változtatja az API-t, nemhogy 2 hanem fél éves verzió is használhatatlan. De akkor mi a búbánatért van a gyári repóba..?
Tényleg nem mennék bele a topik hozzáállásába de akkor is természetesen az lett a vége hogy én voltam a hülye.
Kaptam tanácsokat rogyásig hogyan kell a dlp-t meg a smplayert máshogyan, máshonnan frissen tartani és akkor tényleg kikeltem magamból, szinte anyázásig ordítottam, megvan a hsz-em itt a topikba.
Mert senki nem volt hajlandó megérteni a mondandómat. NEM hekkelni meg megkerülni kell ezt hanem a gyári repókba nem több éves, használhatatlan szoftvereket kéne babusgatni:
Mindgy, nem érdekes már csak leírtam neked.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Tesla topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest