Új hozzászólás Aktív témák

• Papooo

senior tag

Üdv mindenkinek!
    Hogy az elején kezdjem: Lusta vagyok, ezért a Win10-et úgy szoktam telepíteni különféle gépekre, hogy van egy 120 gigás ssd-re feltelepített alaprendszer a jól bevált programokkal, amit True Image-el leklónoztam. Live pendriveról bebootolok, feltolom a TI lemezképet, majd rendes bootolás után nyomok egy Windows Updatet, ami felteszi a szükséges drivereket. Így gyakorlatilag 15 perc alatt megvan a teljes telepítgetősdi hercehurca, és max 15 percnyi frissítés után már semmi dolgom a géppel.

A jelenlegi problémám:
    Van egy Dell Latitude e7250re (i7 5600U, hd lcd, 8/128gb)feltelepített és belakott Fedora 41-em, rajta egy csomó speckó progi, amit egy hónap alatt sikerült nagynehezen összevadásznom.
    Ezt a rendszert kéne jelen formájában átraknom egy HP Pro c640 Chromebookra (i710610U, FHD touch lcd, 16/128gb).
    (Tudom hogy ez Chromeos gép, de van hozzá leírás, és most talán nem fogom úgy kinyírni, mint az előző próbálkozásommal, amikor a firmware-util offolta egy picit a biost, annyira hogy 2 hónapnyi masszív probálkozással sikerült helyrehozni)
    Windows nem nagy ügy, de tudom hogy a linux ennél finnyásabb.

Van-e valami program vagy módszer, amivel meg tudnám oldani?

Új hozzászólás Aktív témák